לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-07-2010, 17:21
צלמית המשתמש של benny.zhit
  benny.zhit benny.zhit אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.01.09
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Quick שמתחילה ב "מבולבל ממיונים"

לגבי גמ"א וממר"מ אני מכיר פחות, אז אני אתן למישהו אחר להגיב.
'שחקים' הינו אסופה של מסלולי העלית של חיל המודיעין (אחרי תכנית 'חבצלות', שנחשבת לתכנית הגדל של החיל). למעשה מדובר במחמישה מסלולים שונים, שכל אחד מהם מכשיר אותך למקצוע אחר.
בתחילת המיונים אתה מתנמיין לכל המסלולים במקביל, ובשלב מסויים אתה עובר להתמיין למסלול ספציפי (אם אתה לא נופל עד אז), אליו הממיינים מאמינים שאתה מתאים יותר.
חלק מהמסלולים ב'שחקים' הם טכנולוגיים ונוגעים גם בצורה זו או אחרת במחשבים, וחלקם מודיעיניים נטו, ולא עוסקם כמעט בכלל בטכנולוגיה. רובם (ואולי אף כולם, אני לא בטוח) של המסלולים הם במסגרת טר"צ (כלומר קורס טרום צבאי) ומחייבים גם חתימת קבע של חצי שנה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-07-2010, 14:44
  ori_barel ori_barel אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.09.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Quick שמתחילה ב "מבולבל ממיונים"

אז ככה לגבי שחקים וגם לגבי אופק (שאני רואה שאת נוטה לזלזל בה מעט) אלו שני פרויקטים מעולים בתחומן, ומן הסתם לא נפרט מה עושים בכל אחד מהם. מה שכן אני ממליץ לך לא לוותר על אף אחד מהמיונים אליהם כי אין לדעת מה יוליד יום. מה שאתה יכול לקרוא על שניהם באינטרנט בהחלט מספק, רק דבר אחד: יש נטייה לזלזל בפרויקט אופק ולהאדיר את פרויקט שחקים. שלא תבין אותי לא נכון פרויקט שחקים הוא נהדר, אבל פרויקט אופק פשוט לא מיוחצן מספיק (הכל שאלה של מיתוג). בחיל המודיעין בחרו למתג את הפרויקטים חבצלות, שחקים וגאמא כפרויקטי הדגל שלהם. עם זאת, וזה כמובן תלוי בתחומי העניין שלך. ההכשרה בפרויקט אופק מורכבת לא פחות (במרבית המקרים אפילו יותר לטעמי).

לגבי תחום המחשבים הענייו שונה מעט:
ממר"מ - אינו דורש ידע מוקדם במחשבים (רק להראות שיש לך ראש), דורש פרופיל עורפי, קד"צ של חצי שנה וחתימה נוספת על קבל לתקופה של שנתיים וחצי.
גאמא - פרוייקט של חיל המודיעין המהווה אוסף של מסלולים העוסקים במחשבים. המיון פתוח לכל פרופיל, ואינו דורש קד"צ אלא חתימה על קבע לתקופה קצרה יותר מזו שבממר"מ. ההבדל המהותי בין שניהם הוא שגאמא דורש חד-משמעית ידע מוקדם במחשבים. והכוונה בידע מוקדם זה לא(!) ללמוד מחשבים בבצפר.
לגבי אופי העיסוק גם הוא שונה מן הסתם... גאמא כפוף למודיעין וממר"מ מספק שירותים לכלל צה"ל... ועכשיו תדמיין לבד במה כל אחד מתעסק. אם אתה באמת רוצה להתקבל לגאמא שללא ספק מהווה פרויקט יוקרתי יותר ממר"מ אתה צריך לדעת מחשבים וטוב.
ישן 16-07-2010, 13:43
  ori_barel ori_barel אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.09.05
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Quick שמתחילה ב "תודה רבה"

ממידע הקיים באינטרנט לגבי מסלולי גאמא (ולא נפרט יותר) ידוע כי במבחנים נשאלים שאלות בנושאי תקשורת ורשתות, מערכות הפעלה (ווינדווס ולינוקס-כמובן שידע בלינוקס מהווה יתרון וודאי שמי שהגיע בכלל להתעסק עם המערכת הזאת כבר אומר שהוא לא עוד אחד אלא מישהו שניסה להתקדם ולהתפתח בתחום), system וכמובן תכנות. לגבי השאלה שלך על שפות תכנות ספציפיות אז בעיקרון אם אתה מתכנת טוב מאוד בשפה שאתה מכיר זה אמור להספיק. הכרה של מספר שפות מהווה יתרון גדול ושוב מראה שאת לא עוד סתם אחד. השפה המומלצת ביותר בקטע הזה הן לדעתי paython (הכרה טובה שלה תסב לך בעיניי יתרון), C++ חשובה באופן כללי, על אף הנוחות והיכולות הגבוהות של C# שגם היא מומלצת כמובן.

בנוסף, אם תדע אסמבלי ברמה גבוהה אתה בכיוון הנכון באמת.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:18

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר