לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-07-2010, 04:03
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
טוב, התקבלת.
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי איתי מאיר שמתחילה ב "אתה עלוב שלא מסוגל להתמודד עם..."

הרעיון לפיו נתאר את כל יורדי הים הבאים בשערינו כ"ניצולי שואה קשישים" שישראל המרושעת כולאת על מנת ללמד אותם לקח - ולפיכך נימנע מלאכוף את החוק נגד כל השאר - פשוט קנה אותי. שכחת רק להוסיף קובץ מוזיקה עם הנעימה שניגנו אסירי אושוויץ כשהורידו את המשלוח הבא מהרכבת להגברת האפקט המזעזע, אפשר גם תמונה של איזה מגן דוד משתלב עם צלב קרס.

זה אפילו יותר טוב מלכנות אותם "פעילי שלום" ואת המטען שלהם "סיוע הומניטרי", אין ספק שאתה תהווה תוספת מכובדת למערך ההסברה של הארגון הירוק (ואני לא מתכוון לגרינפיס)

אין ספק, אי אהדה לרעיון ההפקרות הביטחונית למען השלום משול לירי בכל אזרחי המדינה...

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 19-07-2010, 05:08
צלמית המשתמש של איתי מאיר
  איתי מאיר איתי מאיר אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.02
שלח הודעה דרך ICQ אל איתי מאיר
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "טוב, התקבלת."

"בכלי תקשורת הערביים מדווחים כי חלק מהפעילים הינם ניצולי שואה מתריסר מדינות אירופה וארצות הברית" - אני דיי חושב שזה ברור מהכתבה שחלקם אכן יהיו ניצולי שואה אנטי-ציוניים. אני חושב שזה דיי ברור שלומר שאם יעצרו אותם בישראל זה יצטלם רע, זה אנדרסטייטמנט מוחלט. מה במה שאמרתי מצביע על כך שאני זומם להפקיר את הבטחון של ישראל?

אני חושב שיש דרכים הרבה יותר טובות להתמודד עם משט שכזה, שבא לשלול את הלגיטימיות של מדינת ישראל כמדינת היהודים, מאשר פשוט לבצע פעולה שאכן תשלול את הלגיטימיות של מדינת ישראל כמדינת היהודים!

אתה באמת לא קורא את מה שאני כותב, או שאתה קורא מילות מפתח ומחליט על פיהן על רוח הדברים?

ישן 18-07-2010, 22:22
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
"הבונד" תנועה שבין השאר רוב בני משפחתי השתייכו אליה
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "אז מקריאה על מרק אדלמן, הבנת..."

במבחן התוצאה הייתה כשלון מוחלט וחרוץ ומה שנותר מהאידאולוגיה שלה נמצא בקרקעית יובלי הויסטולה ובבורות הירי בליטא ובלארוס. האיש עליו אתה מספר היה ממנהיגי מרד גטו וארשה, וכבודו במקומו מונח, אבל מבחינת הזרם האידאולוגי לו השתייך הוא כשלון והמשך פעילותו ברוח הבונד בפולין המודרנית שייך לסעיפי ה"מוזר ומעניין" של ספרי ההיסטוריה. נראה לי שאתה נסחף ברומנטיזציה של מרק גטו וארשה, ובכלל מרידות בגטאות וקצת מפספס את המציאות מסביב ברוח הזמןן ההוא. הבונד היה בדיחה, פנטזיה ואין פלא שאיש לא זוכר את קיומו. אצלי בבית נהוג היה להנמיך את הקול כשסיפרו על מי מדור ההוריים של הסבים שהיה בונדיסט ויצא לרחוב לחגוג כשהצבא האדום דיכא את עמי מזרח אירופה.

ישן 18-07-2010, 22:49
  eshely77 eshely77 אינו מחובר  
מנהל פורום סטודנטים

חבר מתאריך: 03.09.08
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב ""הבונד" תנועה שבין השאר רוב בני משפחתי השתייכו אליה"

ציטוט:
במבחן התוצאה הייתה כשלון מוחלט וחרוץ ומה שנותר מהאידאולוגיה שלה נמצא בקרקעית יובלי הויסטולה ובבורות הירי בליטא ובלארוס.

עם זה אין לי ויכוח.
ואין לי שאיפה להיות חבר בבונד, אבל עם כל הכבוד לתנועה הציונית, שאני שמח להיות חלק ממנה, חובת ההוכחה היא עדיין עלינו. התנועה קיימת קצת יותר ממאה שנים. העם היהודי קיים קצת יותר.
בהחלט יש סיכוי שיהיו יהודים רציניים, בעלי אידאולוגיה. שבלי לסבול מתסביכים של שנאה עצמית ושאר ירקות יתנגדו למדינת ישראל.
וכל עוד הם עושים את זה בלי לקבל דבר ממדינת ישראל ובלי לחיות כאן, אזי התפיסה שלהם היא לגיטימית. לפעמים אנחנו שוכחים שאנחנו כזרם בעם היהודי, רק עכשיו נולדנו והם (לדוגמה החרדים) היו כאן הרבה לפנינו.

ואגב, בהחלט יש לי איזו שהיא רומנטיזציה לדמות של מרק אדלמן. יותר מפעם בחיי קיוותי שיום אחד אני אסע לפולין ואפגוש אותו. הוא היה כנראה אדם מאוד מעניין. כבר לא יקרה בגלגול הזה.
(עכשיו אני רוצה לנסוע לניו-יורק לפגוש את אוליבר סאקס, נראה לי שניו-יורק עדיפה על וורשה. אבל אני מניח שגם זה אף פעם לא יקרה)
ישן 18-07-2010, 23:12
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
חבל שלא אמרת מראש שהעניין שלך הוא בפנטסיות רומנטיות
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "[QUOTE]במבחן התוצאה הייתה..."

ונגיעה ברילקיות חיות, משל היו "פופ חילוני" היית חוסך ממני את הזמן שבכתיבת תשובה בפרספקטיבה היסטורית. ואגב לבונד לא רלוונטי שתצתרף, והוא גם לא קדם לציונות בהרבה. גם השבתאות הייתה זרם יהודי, ואולי אפילו לא סתם הזכרתי אותה דווקא. הבונד, וההזיות המטופשות של אנשים כמו אנטק צוקרמן הביאו סבל רב על יהודים רבים. אנשים כמו הדוד של אמא שלי שבעודו לבוש בחליפה שנשלחה אליו מניו יורק, היה מלהג בכניסה לקלוייז בליטא על איך הוא רואה את עתידו שם, ולא בארה"ב או חו"ח הפלסטינה הזאת שלל הציונים החצופים. דבקותו של צוקרמן ברעיונות התעתועים של הבונד, "פוסט" אושוויץ, כמו גם פוסט קילצה, מעידה בעיקר על כך שגם גיבורים "צבאיים" יכולים להיות אנשים קטנים וקצרי רואי בשאר חייהם. אולי תפגוש אותו בגלגול הבא, וחבל כי תמיד מועיל לפגוש אנשים טועים סידרתית. למדים הרבה מאוד על מה לא לעשות.

ישן 19-07-2010, 00:46
  eshely77 eshely77 אינו מחובר  
מנהל פורום סטודנטים

חבר מתאריך: 03.09.08
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "חבל שלא אמרת מראש שהעניין שלך הוא בפנטסיות רומנטיות"

צוקרמן לא היה בבונד.
צוקרמן היה ב "חלוץ", תנועה ציונית. הוא התחתן עם צביה לובטקין והקים את קיבוץ לוחמי הגטאות.
הנכדה שלהם היא בחורה יפייפיה שעושה תפקיד יוצא דופן בצה"ל.

וטועים סדרתיים, אנשים שמעיזים לחשוב אחרת. ושמאחורי המחשבה שלהם עומדת עשייה אמיתית ולא להג חסר משמעות. בהחלט מעניינים אותי.
ובהמשך לעניין דבקותו, ואין לי כוונה להגן כאן על משנתו. אני לא קומוניסט.
מנקודת המבט שלו, הנצחון על הנאצים לא היה בשל פעולותיה של התנועה הציונית, שבלי להיות היסטוריון גדול יש לא מעט שאלות על התנהלותה ביחס לשואה. אלא בזכות הצבא האדום.

הערה קטנה, אין לי ספק שהידע שלי בהיסטוריה לא מתקרב לידע שלך. אני חובב, לא יותר מזה.
אני גם לא בטוח אם צריך לדון בבונד ומשמעויותיו, אני לא קומוניסט או שום דבר קרוב לזה.
אני כן מתעקש על זה, שזה לגיטימי שיהיו יהודים שיהיו אנטי-ציוניים בלי להיות שונאי ישראל.
למרות שבד"כ יש תסביכים של שנאה עצמית, רצון להתחנף וכו'
ואדלמן הוא דוגמה למשהו שלאחר מחשבה בחר להתנגד לציונות וזאת בלי להתנצל על יהדותו.

נערך לאחרונה ע"י eshely77 בתאריך 19-07-2010 בשעה 00:57.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:49

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר