22-07-2010, 09:04
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.04.10
|
|
|
השר לבטחון פנים אהרונוביץ': "אתמוך בבקשה לחון את השוטר מזרחי"
השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ', אמר היום (ה') כי יתמוך בבקשה מנשיא המדינה לחון את השוטר שחר מזרחי שהורשע שירה למוות בגנב רכב. בראיון לתוכניתנו "בוקר טוב ישראל", תקף אהרונוביץ' את החלטת בית המשפט העליון להחמיר את עונשו של מזרחי מ-15 חודשי מאסר ל-30 חודשים בבית הכלא.
"המסר לשוטרים קשה ומוטעה. אני מכיר את העבודה בשטח ויודע שהדברים האלה קורים כל יום וכל דקה. השוטרים נמצאים בסכנת חיים ומגינים בגופם על עוברי אורח", אמר, בתוך כך, בעקבות החלטת בית המשפט גוברות התלונות מצד שוטרים רבים על תנאי העסקתם. בשל השכר הנמוך חלקם אף מקבלים מזון מתרומות.
לדברי אהרונוביץ', הנושא עומד לנגד עיניו מתחילת כהונתו. "אני יודע שיש שוטרים רעבים מהיום הראשון שלי בתפקיד. השוטרים באים אחרי לשירות, ואחרי שנתיים הם עוזבים כי לא עומדים במשכורות האלה", אמר, "גם המפכ"ל וגם אני עושים את הכל כדי שהמצב יתוקן. זה בושה למדינת ישראל - אפילו עובד זר מרוויח יותר".
אומנם במטרה הארצי טוענים שאין שוטרים רעבים, אבל א', אשת שוטר הנמצאת במצוקה בעצמה, מספרת אחרת. "מדובר עם משכורות שהן כמעט בגובה שכר המינימום ושעות שהן לא שעות - זה משהו שהוא בלתי אפשרי, צריך לשלם משכנתאות, לממן ילדים וכלכלה במשך החודש - זה לא משהו שהוא ריאלי, ובאמת שאי אפשר להסתדר", היא מספרת.
לא רק ששוטרי הסיור, החוקרים והבלשים מתקשים לפרנס את משפחתם, גזר הדין של השוטר מחדרה שחר מזרחי מעורר אצל כחולי המדים תחושות קשות, שלא כדאי להתאמץ. "ההתמודדות עם הפשיעה ברחוב תוך נחישות וחתירה למגע כפי שחרט על דגלו מפכ"ל המשטרה הפכה מסוכנת. בעיקר כשהתוצאה יכולה להיגמר בכליאתו של שוטה שבסך הכל מילא את משימתו - המלחמה בפשיעה", הם אומרים.
http://glz.co.il/NewsArticle.aspx?newsid=66123
|