לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-07-2010, 05:59
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "[QUOTE]אז תירה בו אל..."

ההודעה שלך מזכירה לי זוג חברים שהתעקשו על לידה בבית ועכשיו מתכננים לא לחסן את ביתם הצעירה בגלל שיש סיכוי של משהו כמו אחד למליון לנזק כתוצאה מהחיסון אבל יותר מזה מתוך החשדנות המטומטמת כלפי כל מה שקשור בעולם המודרני ובכל מיני כימיקלים ״משונים״. הם, כמובן, לקחו כמובן מעליו שהבת והאם ישרדו את הלידה ועכשיו הם לוקחים כמובן מעליו שהילדה תגיעה לבגרות ותחייה חיים מלאים ולמה שלא יחשבו כך? תמותת תינוקות בעולם המפותח היא ארוע נדיר וסכויי השרידה עד לגיל 18 ומעבר מצויינים. מה שהם לא מבינים, המפונקים הללו (כמו כולנו), זה שהסכויים המצויינים הללו בכלל לא היו ברורים מעליהם לפני חמישים שנה והיו בינוניים עד גרועים לפני מאה שנים ואחת הסיבות העיקריות לשיפור המופלא בסיכויים הללו הם החיסונים, לידות בבי״ח ושאר ניפלאות הרפואה המודרנית ה״לא-טיבעית״ והמשחיתה. אז נכון, הם חוסכים, כאמור, את סיכון האחד למליון אבל אם כולם ילקו בטמטום הזה נחזור מהר מאוד לתמותת תינוקות של 50%.

עכשיו קח את מה שכתבתי פה ויישם בעניין זכויות האדם.*

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-07-2010, 20:01
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "ההודעה שלך מזכירה לי זוג..."

זאת המציאות תתפלא,שוטר קרוב אליי ראה את חבר שלו יושב במשרד כמה שנים בגלל דבר כזה ובסוף אחרי שקיבל זיכוי מוחלט החיים שלו בוזבזו ואותם שנים הלכו לפח בעוד שאר החברים שלו קודמו במג"ב חתמו קבע או הורידו מדים והתחילו את החיים האזרחיים שלהם, הוא מתחיל מאפס בגלל פעילי זכויות אדם ומשפחה, שבנתה לא חוקי והחליטה לצאת נגד בית המשפט והמדינה בגלוי וניסתה לפגוע באותו שוטר ושוטרים אחרים באותו פינוי. אף אחד לא שפט אותם על זה ,אבל אותו שוטר בסוף איבד כמה שנים מהחיים שלו סתם!
כל מי שחיי בחיפה יזכור את אותו פינוי, כי הצ'ק פוסט היה סגור מהבוקר עד הערב והקריות, העיר התחתית והכרמל הכל היה פקק אחד גדול, אבל לא אמרו למה.ונודע לי דרך מקרים מהמשטרה במקרה מדוע ההכביש היה סגור.

לפני שאתה מדבר על זכויות, תחשוב כמה קשה לשוטר להגן עליך כאזרח מהפושעים או מהומות של מגזר א או ב ותבין למה החוקים של הזכויות צריכים לעבור רפורמה כללית ובמקום זאת לתת למשטרה יותר כוח ותראה כאן חוק וסדר לשם שינוי.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

נערך לאחרונה ע"י linuxsboot בתאריך 27-07-2010 בשעה 20:04.
ישן 27-07-2010, 21:56
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
אתה צודק וטועה כאחת...
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "ההודעה שלך מזכירה לי זוג..."

לגבי החיסונים אתה צודק כמובן ואני אוסיף יותר מזה-אלו שלא מחסנים את ילדיהם הם טרמפיסטים שמסכנים את כולנו. מדוע? משום שהסיכויים שלהם להדבק נמוכים משום שהרוב כן מתחסנים. ועם זאת, אם הם כן חוטפים איזו מחלת ילדות, הם יכולים בקלות להדביק מבוגרים בסביבה שכבר אין להם נוגדנים (שהרי רוב החיסונים אינם תקפים לנצח) ושעבורם מחלות ילדות כאלו יכולות להיות מסוכנות מאוד. ומקרים כאלה כבר קורים יותר ויותר בארה"ב!
לגבי המשטרה, אני גם לא מסכים עם ההיסטריה אבל האמת היא שאכן החשש ממח"ש הוא מהותי ויש לו בסיס מציאותי. הסיכוי שתהרוג עבריין ותלך לכלא בגלל זה הוא אפסי. אולם, הסיכוי שתעוכב בדרגה ובתפקיד לזמן ממושך בגלל תלונה על אלימות (מופרכת ככל שתהיה) או בגלל שהפעלת את נשקך (גם אם אף אחד לא נפגע) הוא לגמרי לא נמוך ובזמן שהתנדבתי במשטרה נכחתי בזה ובתוצאות של זה. ושלא תבין אותי לא נכון-אני ממש לא מקל ראש באלימות שוטרים וחושב שצריך לחקור (בוודאי כשזה מסתיים במוות) ולהעניש במקרים קיצוניים אבל הבעיה היא שהחקירות לוקחות הרבה יותר מדי זמן וכבר במהלכן יש למעשה סנקציות על השוטר. אין גם ענישה (או ענישה מספקת) על תלונות שווא ואין מספיק הבנה לבתי המשפט לסיטואציות המורכבות ששוטר יכול לעמוד בפניהם.
ישן 27-07-2010, 23:07
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אתה צודק וטועה כאחת..."

אני סבור שיש פה שני עיניינים שאנחנו (לא אתה דווקא אבל רבים בפורום)מערבים שלא לצורך ובצורה שפוטנציאלית עלולה לגרום לנזק.

ההנחה שהתוצאה היחידה מהעלמותם הפתאומית של ארגוני הזכויות למיניהם, מהקשחת מערכת המשפט ומהתרת הרסן על השוטרים תהיה עברינים במנוסה היא מסוכנת ולא עומדת במבחן ההיסטוריה. כל ההנחה שהמשטרה/הצבא/הראשויות הן הצד החלש שזקוק להגנה מאימת האזרח היא מופרחת, מסוכנת מאין כמוה ומתחננת לניצול גורמים תאבי כח. שינוי כזה יגרום בתוך זמן קצר לשחיקה חמורה בזכויות ובטחונות שגם מגיבי ימין מובהקים בפורום הזה לוקחים כמובנות מאליהן (ומשתמשים בהן פה בפורום). מעציבה אותי כפיות הטובה כלפי כלבי השמירה שלנו, האזרחים.

כל זה לא אומר שאין בעיה אמיתית בעכיפת החוק ומעמד הראשויות במדינת ישראל רק שאני טוען שהפתרון אינו בשחיקת חרויות אלא במקום אחר. במצב של התקלות שוטרים מול עברינים אסור שיהיה ספק לרגע מי הצד החזק. שוטרים לא אמורים להופיע בזירת ארוע בבודדים אלא בכוח מוחץ שבמיקרה הטוב ירתיע את העברינים מלנסות ולהתנגד ובמיקרה הפחות טוב ינפוח מספיק בטחון בשוטרים שהשימוש בנשק חם ייהפך, גם פסיכולוגית, למיותר (ברוב המיקרים, תמיד צריך להביא בחשבון כל מיני דד-אנדרס). אחד הדברים המרשימים במקצוענות האמריקאית במצבי חרום (שוטרים, כבאים וכו׳) הוא כמות האנשים והציוד שמופיעים במהירות בזירה (שלא לדבר על מימדיו של השוטר האמריקאי הממוצע).

מה שאני אומר פה זה שצריך מחד להמשיך ולהחמיר עם שוטרים שסרחו, לשמור על החקיקה שמגבילה את פעולותיהם ומאידך צריך להשקיע בציוד, אימון, משכורות וגיוס כ״א איכותי (במילים אחרות, סדר עדיפויות, המשטרה צריכה לקבל מקום גבוה יותר). מצד מערכת המשפט השינוי היחיד שדרוש הוא בענישה חמורה הרבה יותר על פגיעה בשוטרים, חיילים ושאר שלוחי המדינה.

(ומכאן ההקבלה שלי למערכת הרפואה המונעת (או, בעצם, לכל תשתית) שגם היא דורשת השקעות כבדות אולם לטווח הארוך משתלמת).

ישן 28-07-2010, 02:10
מנהל

אני דווקא מסכים עם כל מילה שכתבת ולא הייתי יכול לנסח זאת טוב יותר
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "אני סבור שיש פה שני עיניינים..."

הייתי רק מוסיף עניין אחד מניסיוני-
החקירות נגד שוטרים צריכות להתנהל באופן יעיל ומהיר מאוד כך ששוטר לא יסבול עינויי דין, עיכובי דרגה וכו' בגלל האשמות שווא, ויש המון האשמות שווא. צריך גם בכל זאת להתחשב בנסיבות העבודה של השוטר ולא להעניש בחומרה גם כשהיה ירי שבדיעבד איננו מוצדק. זה מאוד שונה מהפעלת כח מוגזמת, מיותרת ולעיתים סאדיסטית או השפלות שאותן קומץ שוטרים מבצעים ושבמקרה שלהן באמת שאין מה להתחשב. זה גם רוב המקרים הבעייתיים באמת-אחרי הכל, ירי קטלני של שוטרים בישראל (על רקע פלילי) הוא עניין נדיר ביותר.
ישן 28-07-2010, 02:37
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אני דווקא מסכים עם כל מילה שכתבת ולא הייתי יכול לנסח זאת טוב יותר"

ולכן יש לי שאלה לשניכם, אתם מסכימים, שיש כאן בעיה, אבל כיצד תפתרו אותה בדיוק?
הפיתרון היחיד שאני רואה לנכון הוא, לאפשר לשוטרים להפעיל כוח או לירות במידה וצריך בלי לחשוש מעיקוב דרגה למשך כמה שנים ועוד כמה עונשים לא מוצדקים, עד שהוא יזוכה (במידה והשוטר זכאי וצדק) ולהגביל קצת את האירגוני זכויות האדם, שעברו את גבול הטעם הטוב בכל הנוגע למשטרה ולצבא עם תלונות שווא נגד שוטרים או חיילים.

אם יש לך פיתרון אחר, אתה מוזמן לרשום, כי אני לא רואה פיתרון אחר.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

ישן 28-07-2010, 04:33
מנהל

חשבתי שכתבתי זאת
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "ולכן יש לי שאלה לשניכם, אתם..."

1.אני לא חושב שאין לחקור את השוטרים אלא צריך לקיים את החקירות באופן מהיר ויעיל ובלי סנקציות ביניים. במידה ושוטר יורשע תמיד אפשר להורידו מהדרגה שקיבל במהלך החקירה בנוסף לעונש העיקרי וכו'. זה לבדו יוריד הרבה מהחשש של שוטרים מהסתבכות.
2. בארה"ב חלק ניכר מפעילות השוטרים מתועדת באופן שוטף באמצעות מצלמות וידאו (למשל, כאלו המורכבות על הרכב המשטרתי או (וזה פחות נפוץ בשלב זה אך קיים דווקא בצה"ל) כאלו שמורכבות על הגוף ומופעלות בשעת הצורך. לא מדובר בציוד יקר במיוחד ולא צריך מספר גדול במיוחד של יחידות (למי שיודע מה מועט מספר ניידות המשטרה הפעילות...). היתרון כאן הוא שזה מאפשר התמודדות יעילה מאוד עם תלונות שווא ומתוך כך גם אפקט הרתעתי. ואם השוטר תקף סתם הוא יצטרך להסביר למה אין לו תיעוד שיגבה את הצדקת פעולתו.
3. צריך לחדד מהו "כח סביר" ולתת לשוטרים הכשרה מתאימה. דווקא יכולת הפעלת כח יעילה ואגרסיבית תפחית מההסתבכות של שוטרים בעימותים אלימים ניגררים. היס"מ בדרך כלל די טובים בזה. בקרב שאר היחידות זה לוקה בחסר. צריך לתת לשוטרים יותר כלים להשתלט על חשודים באופן יחסית לא אלים ו" אלגנטי" (למשל טייזרים), להגדיל את מצבת כח האדם הפעיל (שוטר בודד יחד עם מתנדבת קשישה ומבוהלת קל מפתה לתקוף, 4-5 שוטרים נחושים ואגרסיביים פחות מפתה לתקוף ואירוע אלים ומכוער נחסך).
4. ענישה קשה מאוד על תקיפת שוטרים, העלבת שוטרים והכשלת שוטרים. ואגב, שוטר שיודע שהאזרח שמתקיף אותו (פיזית או מילולית) ייענש בחומרה קשה פחות יחפש "להכניס" לאותו אזרח.
5. אין מה להגביל את ארגוני זכויות האדם. מי שמאשים האשמות שווא צריך לחטוף בחומרה, ואם ארגון מסייע במודע בהאשמות שווא הרי שגם הוא יחטוף.
6. שימוש בנשק חם צריך להיות מוצא אחרון של שוטר. אני חושב שמקרים בהם שוטר הרג עבריין צריכים להיחקר לעומק. אני חושש שבמקרה הנידון נראה שקשה מאוד להצדיק את הירי בזה שהשוטר חש בסכנת חיים. ותאמין לי שמאוד הייתי רוצה להיות מסוגל להצדיק את הירי שלו.
ישן 28-07-2010, 04:52
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "חשבתי שכתבתי זאת"

מפאת חוסר זמן לא אתייחס להכל, אלא רק לנקודה קטנה בדבריך:

"ענישה קשה מאוד על [...] העלבת שוטרים" זה רעיון בעייתי. עצם הקונספט של "העלבת שוטר"
הוא בעייתי. אינני אומר שאיננו מוצדק (או שהינו מוצדק), אבל הוא בעייתי. אם חופש הביטוי מתיר
מה שמתיר אצלנו, ואני אמנע מכניסה לדוגמות, אני חושב שיש בעיה גדולה בכל העברות נוסח
"העלבת עובד ציבור". הטרדה זה דבר אחד, הפרעה בביצוע התפקיד זה דבר שני, אבל "עלבון"?
זה משהו אחר לגמרי, שאינני משוכנע שיש לו מקום בספר החוקים, ובטח שלא ב"ענישה קשה" על
העברה האיומה הזו.

מה אתה מציע? ש"מעליבי שוטרים" ישבו שלוש שנים בכלא יחד עם זורק הנעל, ההוא שירק מסטיק
על המדרכה, וההוא שלא אסף את יצירת האומנות של הכלב שלו בפארק?
ישן 28-07-2010, 05:16
מנהל

להווי ידוע לך שחופש הביטוי איננו מוחלט בשום מקום, ובוודאי שלא בישראל
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "מפאת חוסר זמן לא אתייחס להכל,..."

לאיים, למשל, אסור.
ואני גם לא חושב שקריאות "זבל", "מניאק", "מזדיין" וכו' צריכות לחוס מאחורי חופש הביטוי. שוטר מייצג את המדינה ואת החוק וצריך להתייחס אליו בכבוד. זה גם נותן בידי השוטר כלי ריסון חוקי. היום יש שוטרים שמול מתקפות מילוליות יגיבו לבסוף (לא הכל מסוגלים לספוג ללא גבול) במתקפה מילולית משל עצמם או אף באופן פיזי. וזה לא רצוי. לא רצוי גם שהאזרח יהיה עד לכך ששוטר מותקף מילולית ללא תגובה (זה לא בדיוק מוסיף לתחושת הביטחון) או שהוא מגיב באופן לא מכובד. תן לשוטר כלי חוקי בעניין. ואגב, כפי שכתבת, "העלבת עובד ציבור" היא עניין שכבר כיום נאסר בחוק (סעיף 288 לחוק העונשין-עד שישה חודשי מאסר בפועל). כך שאינני ממציא דבר, רק קורא ליישום, וליישום תקיף.
ישן 27-07-2010, 19:28
צלמית המשתמש של סוכן שקט
  משתמש זכר סוכן שקט סוכן שקט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.03.02
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "[QUOTE]אז תירה בו אל..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי linuxsboot
אהה ואז המשטרה תושיב אותך בגלל אירגוני פעילי זכויות אדם מאחורי שולחן כמה שנים עם עיקוב דרגה ושכר במהלך המשפט ותלך על זה לכלא, אם אתה אשם. אה שכחתי לציין את החלק היפה, אם תפסיד במשפט כל הכסף של העו"ד על החשבון שלך.

עכשיו תחשוב, אם כדי בכלל לשוטר לירות באדם בישראל ותבין למה המשטרה לא עושה את העבודה שלה.

אז לדעתך עדיף לשכב 3 וחצי שני שנים צמח בבית חולים?
במקור נכתב על ידי יחזקאל
וקראתי עליו לכל הרי חרב נאם אדני אלןהים חרב איש באחיו תהיה

Oui nous irons nous faire casser la gueule en cœur, Mais nous reviendrons vainqueur

ישן 27-07-2010, 22:06
מנהל

זה לא רק "ממשלת ישראל" אלא גורמים פוליטיים רחבים
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי hellfrost שמתחילה ב "היחס של מדינת ישראל פשוט..."

כולם מתקוממים נגד יחס קשה לשוטרים שנחשדים בהפעלת כח מוגזמת או מיותרת ושוכחים שהם עצמם (במקרים רבים) נושאים באחריות ליחס הזה-
מתנחלים ואנשי ימין קיצוני שרודפים שוטרים שמפעילים כח בעימותים איתם. זה כולל לא רק התנכלות משפטית אלא גם התנכלות אישית כולל השמצות והכפשות קשות-"כלבי היס"מ, נאצים וכו'". ולא מדובר רק במקרים שבהם שוטרים באמת הפעילו כח מוגזם בעליל אלא גם במקרים של הפעלת כח בסיסית ביותר ומוצדקת ביותר. ע"ע גולשי רוטר שכינו שוטר כ"קלגס" ומפעיל "אלימות אכזרית" משום שבסך הכל דחף צעירה שניסתה לחסום רכב משטרה שיצא מבית המשפט.
אותו כנ"ל בדיוק ואף יותר לאנשי שמאל קיצוני, חרדים ולערבים. רק שאלו בדרך כלל לא באים בטענות כשמעמידים לדין שוטרים על עבירות אלימות. וכמובן, לכל המגזרים שציינתי יש גיבוי פוליטי חזק מאוד.
בקיצור, שכל אחד מאיתנו (כן ,גם אוהדי הכדורגל, עברייני תנועה וסטודנטים מפגינים) יחשוב טוב טוב אם היחס שהוא נותן לשוטרים איננו חלק ממה שמביא למצב הבאמת לא סימפטי שנוצר.
ישן 27-07-2010, 23:18
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי Au79 שמתחילה ב "לא צריך ללכת רחוק כל כך, יש..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Au79
וכן, המשטרה אמורה להיות כנופיה לא פחות מארגוני פשע. פושעים צריכים לפחד מהמשטרה ולא להפך.

לא מסכים!

כנופיה דואגת רק לאנשיה. אוי לנו אם המשטרה תדאג רק לשוטרים. תפקידה הראשוני של המשטרה אינו לדאוג לעצמה אלא לשמור על הסדר הציבורי לטובת האזרחים, ההגדרה הזו, אגב, כוללת הרבה יותר מלחימה בפשע.

ובנוגע לפחד, כנופיה מטילה אימה (או לפחות מנסה) על כל מי שמחוץ לכנופיה. משטרה, בניגוד אגב לצבא שמתעסק עם אויב, אמורה לעבוד עם האזרחים ולא כנגדם. במדינה דמוקרטית מתפקדת הנחת היסוד היא שרוב האזרחים שומרי חוק, משתפי פעולה עם המשטרה ולפעמים גם זקוקים לסיועה והגנתה. אזרח שומר חוק לא אמור לחשוש משוטר. רק במשטרים אפלים או במדינות לא-מתפקדות פועלת משטרה ככנופיה.

ונקודה נוספת, כפי שקגנס כתב, עבריינים יש לא רק אצל קיצונים פוליטיים, חרדים וערבים. גם הפגנות עובדים, סטודנטים או מריבות כדורגל יכולות להתדרדר לארועים אלימים ומכוערים רוצה לומר כל אחד מאיתנו יכול למצוא עצמו בקונפליקט עם שוטר.

ישן 28-07-2010, 02:04
מנהל

וכשאנחנו בקונפליקט עם השוטר אנחנו שוכחים שאנחנו בעד מתן אפשרות לשוטרים להפעיל כח...
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "[QUOTE=Au79]וכן, המשטרה אמורה..."

למשטרה צריך להיות כח הרתעה. אזרח צריך לדעת שאם ירים יד על שוטר או אפילו יתחצף מעבר למידה סבירה, הוא ימצא עצמו גם חוטף וגם חוטף (מכות חזרה מנה אחת אפיים ומאסר ממושך). ברור שאזרח נורמטיבי לא ינהג באופן שציינתי ולכן גם לא צריכה להיות לו סיבה לחשוש. יש הרבה בקירבנו שחושבים שהם נורמטיביים רק שהם מרשים לעצמם להפר חוק (גם אם מדובר בחוקי תנועה) ולנהוג בגסות ותוקפנות בשוטרים שעושים את עבודתם. לאלו צריך בהחלט שתהיה סיבה לחשוש. אם לאזרח אין יראת כבוד לשוטר (ןהמשמעות היא שלא יהיה לו חשק לנהוג פתאום באופן "לא נורמטיבי") מכאן הדרך לאנרכיה קצרה מאוד. אני זוכר היטב איך כעבדתי בחוף לפני הצבא בריונים השתוללו וראיתי שוטר נכנס אליהם וראיתי איך הוא יוצא מחזיק את אפו המדמם. אני בטוח שתחושת חוסר האונים לא הייתה ייחודית לי. כמתנדב במשטרה (במידה רב בגלל הסיפור ההוא ואחרים) חוויתי ממקור ראשון עד כמה יש כאן בעיה. רוב שוטרי הסיור (היס"מ זה סיפור אחר אף כי גם אותם מנסים לסרס) חששו מלהתעמת עם אזרחים (בלתי נורמטיביים בעליל) ושלא בוודאי עימות אלים-בין אם שלא היו בנויים או מאומנים לעימות כזה ואם משום שחששו מההתסבכות. זה הוביל לסיטואציות הזויות. מאידך גיסא, קצין אצלנו היה מעוכב דרגה תקופה ארוכה מאוד משום שבמהלך ניסיון מעצר ביפו, החשוד השתולל, תקף את הקצין באמצעות מוט ברזל ונרגע רק כשהקצין נאלץ לירות באוויר. בגלל הירי באוויר הוא עבר מסכת חקירות וסנקציות. מכל בחינה רציונאלית, אכן היה עדיף לאותו קצין פשוט לתת לחשוד האלים והמשתולל לברוח. הקצין סיפר את זה לפורום של המתנדבים על מנת להדגיש את הצורך להזהר עם השימוש בנשק ובכח בכלל.
ישן 28-07-2010, 05:33
מנהל

ידעתי שהדמגוגיה תגיע, למרות הכל
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "כשדורסים אותם עם סוסים (אגב..."

כפי שכתבתי כאן לפחות בהודעה אחת באשכול הזה, צריך להבחין בין מקרים קיצוניים של שוטרים שהפעילו כח מוגזם או חסר הצדקה ובין שימוש לגיטימי בכח, והשני הרבה יותר נפוץ ולא פחות מושמץ. אולי לא שמת לב, אבל הציטוט שלך אותי נגע לדוגמא מאוד ספציפית שהופיעה בימים האחרונים בחדשות ובה שוטר (או סוהר-לא ברור) בסך הכל דחף צעירה שניסתה לחסום רכב משטרה שהסיע עצורים. באתר רוטר כבר הפכו אותו ל"קלגס" ונתנו כותרת של "אלימות אכזרית". זאת דוגמא נפוצה מאוד שממחישה איך מסרסרים את היכולת של שוטרים להפעיל כח סביר.
ואגב, לגבי השימוש בפרשים-כאן יש בעייתיות בעצם השימוש בכלי. כמי שעמד כמפגין (הפגנה לחלוטין שקטה ולא אלימה, אגב) מול הפרשים לא ברור לי כלל איך מצפים לזה שלא יהיו נפגעי דריסה. יש לי תמונה שצילמתי ממרחק אפס ובה הסוסים כמעט עולים על חבריי ואני מושך אחד מהם כמעט מבין הפרסות. אולי אעלה את זה מתישהו אם אמצא. על כל פנים, אתה מביא 2 סוגים שונים של אירועים שראוי להבחין ביניהם-שוטר שתוקף ופוצע מפגין שכבר רוסן ושלא נהג באלימות (אותו שוטר פוטר, ובדין פוטר) ולעומת זאת הפעלת כח רב (וכבר ברור לך מן הסתם שאני מבקר השימוש בסוסים באופן כללי) בהתפרעות שבה מופעל כח רב ואלימות מצד המפגינים (בלי להכנס כרגע לפרטי אירועי עמונה, אני מתייחס לרמת העיקרון). כאן יש שטח אפור מסויים שבו אני מניח חופש פעולה רב יותר להפעלת כח מצד המשטרה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:03

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר