27-07-2010, 23:07
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.09.06
|
|
אני סבור שיש פה שני עיניינים שאנחנו (לא אתה דווקא אבל רבים בפורום)מערבים שלא לצורך ובצורה שפוטנציאלית עלולה לגרום לנזק.
ההנחה שהתוצאה היחידה מהעלמותם הפתאומית של ארגוני הזכויות למיניהם, מהקשחת מערכת המשפט ומהתרת הרסן על השוטרים תהיה עברינים במנוסה היא מסוכנת ולא עומדת במבחן ההיסטוריה. כל ההנחה שהמשטרה/הצבא/הראשויות הן הצד החלש שזקוק להגנה מאימת האזרח היא מופרחת, מסוכנת מאין כמוה ומתחננת לניצול גורמים תאבי כח. שינוי כזה יגרום בתוך זמן קצר לשחיקה חמורה בזכויות ובטחונות שגם מגיבי ימין מובהקים בפורום הזה לוקחים כמובנות מאליהן (ומשתמשים בהן פה בפורום). מעציבה אותי כפיות הטובה כלפי כלבי השמירה שלנו, האזרחים.
כל זה לא אומר שאין בעיה אמיתית בעכיפת החוק ומעמד הראשויות במדינת ישראל רק שאני טוען שהפתרון אינו בשחיקת חרויות אלא במקום אחר. במצב של התקלות שוטרים מול עברינים אסור שיהיה ספק לרגע מי הצד החזק. שוטרים לא אמורים להופיע בזירת ארוע בבודדים אלא בכוח מוחץ שבמיקרה הטוב ירתיע את העברינים מלנסות ולהתנגד ובמיקרה הפחות טוב ינפוח מספיק בטחון בשוטרים שהשימוש בנשק חם ייהפך, גם פסיכולוגית, למיותר (ברוב המיקרים, תמיד צריך להביא בחשבון כל מיני דד-אנדרס). אחד הדברים המרשימים במקצוענות האמריקאית במצבי חרום (שוטרים, כבאים וכו׳) הוא כמות האנשים והציוד שמופיעים במהירות בזירה (שלא לדבר על מימדיו של השוטר האמריקאי הממוצע).
מה שאני אומר פה זה שצריך מחד להמשיך ולהחמיר עם שוטרים שסרחו, לשמור על החקיקה שמגבילה את פעולותיהם ומאידך צריך להשקיע בציוד, אימון, משכורות וגיוס כ״א איכותי (במילים אחרות, סדר עדיפויות, המשטרה צריכה לקבל מקום גבוה יותר). מצד מערכת המשפט השינוי היחיד שדרוש הוא בענישה חמורה הרבה יותר על פגיעה בשוטרים, חיילים ושאר שלוחי המדינה.
(ומכאן ההקבלה שלי למערכת הרפואה המונעת (או, בעצם, לכל תשתית) שגם היא דורשת השקעות כבדות אולם לטווח הארוך משתלמת).