לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-08-2010, 14:06
  ALEXSLOB ALEXSLOB אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.08.10
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "אני רוצה לחזק את דברי YHS"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי YHS
למד פסיכולוגיה/סוציולוגיה ותתגייס כקצין. זה יתן לך ניסיון. להיות פקיד בממד"ה לא יתן לך ניסיון בעל ערך.

לא הבנתי את כוונתך. הכוונה היא ללימודים אקדמיים בתחום (עתודה)?
ציטוט:
במקור נכתב על ידי עידו403
ראשית, כפי שכתבת בהודעתך, עם פרופיל 97 אין לך סיכוי להתגייס לשירות בממד"ה.
אין מה לעשות, אתה מיועד לשירות ביחידה קרבית.
אולם, מסלול עתודה בהחלט יכול לפתוח בפניך את הדלת להגיע בצורה כזו או אחרת, בשלב כזה או אחר למחלקה הנ"ל. העתודות למיניהן פתוחות גם בפני בעלי הפרופילים הקרביים באשר הם.

זה בדיוק העניין, אני מנסה לשנות את זה שסוגרים לי דלתות לכל מה שהוא לא קרבי (ועתודה). חשבתי בכיוון של עתודה, אך אחרי קריאה ובדיקה של הנושא, נודע לי שרובם של העתודאים לא מרוצים מהמסלול. עוד בעיה היא שבקבע שנחתם אחרי הלימודים האקדמיים, הצבא לא נותן להמון אנשים שירות במקצוע בו למדו, וכך אין טעם להתחייב, שכן מה שרציתי מעתודה זה ניסיון בתחום. ברגע שאני יודע שיש סיכויים מאוד גבוהים לא לקבל ניסיון וסתם להיתקע בקבע, אני לא רוצה ללכת לעתודה.

כרגע אני כותב מכתב, שאני עוד לא בטוח לאן לשלוח (וגם פה אשמח אם מישהו ייעץ לי, לאן לשלוח אותו). מה שבטוח הוא שאני אעשה כל מה שבאפשרותי כדי להתגייס לממד"ה. מכתבים, ערעורים, בג"ץ אם צריך.

אגב, תודה רבה על תשובותיכם. אשמח לקבל עוד תגובות והצעות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-08-2010, 14:20
צלמית המשתמש של עידו403
  משתמש זכר עידו403 עידו403 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.04
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ALEXSLOB שמתחילה ב "[QUOTE=YHS]למד..."

צר לי, אך ככה עובד הצבא.
פרופיל 97 מייעד אותך באופן כמעט אוטומטי ליחידה קרבית, למעט במקרים מסוימים:
פרופיל, ת"ש, או מיונים לחיל המודיעין.
אם ברצונך לנסות ולהגיע לממד"ה "בדלת האחורית", שלא ע"י גיוס לשם, אתה יכול לנסות להתקבל לאחד ממסלולי העתודה.
נכון, אף אחד לא מבטיח לך שתתקבל לאן שאתה רוצה ושתשרת היכן שאתה מעוניין.
זה סיכון שאתה לוקח.

אתה מוזמן לנסח מכתבים ללשכת הגיוס, כי בבקו"ם עדיין לא מכירים אותך (כתבת שאתה עולה לי"ב, לא?). בג"ץ? אני חושב שעדיין מוקדם מדי לחשוב עליו, אם בכלל.
אם אתה מכיר מישהו בממד"ה או במדור עתודה כדאי לך לדבר גם איתו, זה בטח לא יזיק.

ישן 04-08-2010, 15:38
  ALEXSLOB ALEXSLOB אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.08.10
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "צר לי, אך ככה עובד..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי עידו403
צר לי, אך ככה עובד הצבא.
פרופיל 97 מייעד אותך באופן כמעט אוטומטי ליחידה קרבית, למעט במקרים מסוימים:
פרופיל, ת"ש, או מיונים לחיל המודיעין.
אם ברצונך לנסות ולהגיע לממד"ה "בדלת האחורית", שלא ע"י גיוס לשם, אתה יכול לנסות להתקבל לאחד ממסלולי העתודה.
נכון, אף אחד לא מבטיח לך שתתקבל לאן שאתה רוצה ושתשרת היכן שאתה מעוניין.
זה סיכון שאתה לוקח.

אתה מוזמן לנסח מכתבים ללשכת הגיוס, כי בבקו"ם עדיין לא מכירים אותך (כתבת שאתה עולה לי"ב, לא?). בג"ץ? אני חושב שעדיין מוקדם מדי לחשוב עליו, אם בכלל.
אם אתה מכיר מישהו בממד"ה או במדור עתודה כדאי לך לדבר גם איתו, זה בטח לא יזיק.

ת"ש? מה זה?

כבר היה לי צו ראשון לפני יותר מחצי שנה. לא ממש הבנתי את כוונתך כשאמרת "מכירים אותך שם".

אני לא מכיר מישהו בשני המדורים, אבל בממד"ה שירת מכר של קרוב משפחה והוא אומר שזה נותן לו פור אדיר לפני כל השאר.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי YHS
אכן, התכוונתי לעתודה.
מרבית הסיכויים שתשרת במקצוע.

הצבא צריך לוחמים. פקידים ועובדים כלליים במחלקות המטה השונות יש לו מספיק. עצם זה שדיברת בתחילה על "חיפוש סיבות" להוריד פרופיל נותן לי תחושה לא נוחה בכלל לענות לך. בג"ץ יעזור לך כמו כוסות רוח למת.

אומר שוב - אם לא הייתי ברור - כפקיד בממד"ה תעסוק בתיוק, הדפסה, שליחויות ועוד כהנה וכהנה. לא תהיה "חוקר" לא תופקד על עבודות בתחום. בדיוק בשביל זה יש קצינים שהם אקדמאים ואני מנסה להציע לך להיכנס לנושא בדרך זאת.

תשמע, הגעתי למסקנה שאני רוצה להוציא מהצבא גם משהו מעצמי, מה גם שעבודה בתחום שאני אוהב רק תתרום יותר. אני ממש לא מדבר על הורדת פרופיל כניסיון להתחמק מהצבא. אני כן רוצה לשרת, ואני כן רוצה לתרום. העניין הוא שאני רוצה לעשות את זה תוך כדי שגם אני מקבל רווח מסוים.

אני לא יודע אם שירתת בממד"ה, אבל מדיבור עם מישהו ששירת שם כחייל פשוט, הוא קיבל ניסיון שמשפיע בזמן קבלה לעבודה. אני לא יודע במה בדיוק הוא עסק שם, אבל זה נתן לו ניסיון ופור על שאר עמיתיו לעבודה, לכן אני רוצה להתקבל לשם.

איני רוצה להתקבל לעתודה, מכיוון שאני לא רוצה לקחת את הסיכון לחתום על קבע, ואז לשרת כמה שנים בתפקיד זר לי, שלא יתן לי כלום ושום דבר. ממידע שקראתי באינטרנט, מרבית העתודאים לא מרוצים מהמסלול ומרגישים שעבדו עליהם. אני לא רוצה להיכנס לדברים הללו.
ישן 04-08-2010, 16:58
  עבדול אלהזרד עבדול אלהזרד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.03.06
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ALEXSLOB שמתחילה ב "[QUOTE=עידו403]צר לי, אך ככה..."

כמה נתונים שאתה צריך לדעת:

א) הנסיון שתצבור בתור חייל סדיר בממד"ה לא יתן לך יתרון מיוחד שרלוונטי לעיסוק בסוציולוגיה ופסיכולוגיה שלא תוכל לקבל בתור מש"ק שלישות גדודי (עבודה עם טבלאות אקסל ואנשים).

ב) כדי להתעסק במחקר של ממש, ולא רק באיסוף ואירגון נתונים בשביל מישהו אחר שעושה מחקר. אתה צריך תואר אקדמי. רוב העתודאים הממורמרים הם כאלה שעשו תארים במדעים מדוייקים או במדעי המחשב, היו בטוחים שהם הולכים לקבל תפקיד יוקרתי ביחידות מודיעין או מחשוב, ומצאו את עצמם מכינים מצגות בחיל התחזוקה. עתודאים בסוציולוגיה ופסיכולוגיה ובעוד כמה מתחומי מדעי החברה מוצאים את עצמם משובצים בדרך כלל במשהו שדי דומה למה שהם קיוו לעשות. הכרתי פעם מישהו שעשה תואר בסוציולוגיה, ומה שהציעו לו היה או ממד"ה, או חיל השלישות, פשוט כי לא היו דברים אחרים שרלוונטיים אליו.

ג) תמיד קיימת האופציה של ללכת לקרבי, ללמוד אחרי הצבא ולהתגייס לממד"ה כאזרח עובד צה"ל.

והנה תרגיל קטן שיאפשר לך להתאמן קצת על כישורי מחקר ולהרשים את המראיינים האפשריים - בקובץ מאמרים שפורסם בשנים האחרונות על צה"ל מופיע ברשימת המחברים הדוא"ל הפרטי של אחת ממפקדות ממד"ה. אם תצליח למצוא אותו, תוכל לנסות לפנות אליה.

ישן 04-08-2010, 14:23
  YHS YHS אינו מחובר  
מהנדס אווירונאוטיקה, עוסק במגוון נושאי תעופה שנים רבות

חבר מתאריך: 17.07.05
מה לא ברור?
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ALEXSLOB שמתחילה ב "[QUOTE=YHS]למד..."

אכן, התכוונתי לעתודה.
מרבית הסיכויים שתשרת במקצוע.

הצבא צריך לוחמים. פקידים ועובדים כלליים במחלקות המטה השונות יש לו מספיק. עצם זה שדיברת בתחילה על "חיפוש סיבות" להוריד פרופיל נותן לי תחושה לא נוחה בכלל לענות לך. בג"ץ יעזור לך כמו כוסות רוח למת.

אומר שוב - אם לא הייתי ברור - כפקיד בממד"ה תעסוק בתיוק, הדפסה, שליחויות ועוד כהנה וכהנה. לא תהיה "חוקר" לא תופקד על עבודות בתחום. בדיוק בשביל זה יש קצינים שהם אקדמאים ואני מנסה להציע לך להיכנס לנושא בדרך זאת.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:59

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר