לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-08-2010, 13:57
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי hanamer שמתחילה ב "יכול להיות שהיא היתה צריכה..."

אם אתה משוכנע שיש עוד דתות, לאו דווקא מונוטאיסטיות שמאמינות בשכר ועונש אזי תווכח כי הנארטיב זהה בכולם.
מה שלי מפריע בכל הסיפור הזה הוא ה"סבל" צדיק ורע לו.
מבלי להיכנס לתפיסת עולמי שהיא שונה בצורה משמעותית, אני מניח משלך.
נניח לרגע את השכר בעולם הבא.
נניח שהיו היוצרות מתהפכות והיינו מקבלים "טעימה קטנה" מצדיק וטוב לו, אחרי קיום מצוות - אז למה לא להפוך זאת לנרטיב המרכזי בדת היהודית כדי שכולם ייקחו ממנה דוגמה?
אולי אז גם החילוני שבחילונים היה מחליט שכדאי לשמור מצוות?

לאיים על בחורה תמימה במוות בלידה?
אולי הבורות של אותן "טכנאיות מכונות כביסה" גורמת לכך שהרבה פתיות מהעולם החרדי לא מגיעות בזמן לבתי החולים ומקבלות טיפול מציל חיים. אתה יודע כמה כאלה נפטרו כי לא זכו לטיפול בזמן?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-08-2010, 11:59
צלמית המשתמש של סוכן שקט
  משתמש זכר סוכן שקט סוכן שקט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.03.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hanamer שמתחילה ב "לראות ולא להאמין: כך מדריכים כלות ברבנות"

הפחדה???
ציטוט:
ויקרא יח יט "ואל אשה בנדת טמאתה לא תקרב לגלות ערותה"

ציטוט:
משנה שבת פ' ב'מש' ו' "ו) על שלש עבירות נשים מתות בשעת לידתן על שאינן זהירות בנידה ובחלה ובהדלקת הנר"

ציטוט:
שולחן ערוך יורה דעה סימן קפה סעיף ד היה משמש עם הטהורה ואמרה לו: נטמאתי, ופירש מיד, חייב כרת, שיציאתו הנאה לו כביאתו. כיצד יעשה, נועץ צפרני רגליו בארץ, ושוהה בלא דישה, עד שימות האבר, ופורש באבר מת. הגה: וימלא פחד ורתת על העבירה שבאה לידו. (ב"י בשם סמ"ג). ולא יסמוך עליה, רק יסמוך על רגליו וידיו, שלא יהנה ממנה. ואם פירש ממנה בקשוי ובשוגג, שלא ידע שאסור לפרוש ממנה, יתענה מ' יום, ואינן צריכין להיות רצופים, רק כל שבוע שני ימים, כגון שני וחמישי, ובליל התענית אסור ביין ובשר. ואם לא יוכל להתענות, יפדה כל יום בממון שיתן לצדקה, כפי ערך ממון שיש לו, כי עשיר יתן יותר קצת מעני, ויש להחמיר בתשובתו. וכל המרבה לשוב, זכות הוא לו. (פסקי מהרא"י סימן ס'). והאשה אינה צריכה כפרה.

כאילו שהרבניות המדריכות ממציאות דברים מעצמן.
ולא מביאות דברים שנכתבו לפני מאות שנים.
במקור נכתב על ידי יחזקאל
וקראתי עליו לכל הרי חרב נאם אדני אלןהים חרב איש באחיו תהיה

Oui nous irons nous faire casser la gueule en cœur, Mais nous reviendrons vainqueur

ישן 08-08-2010, 18:26
צלמית המשתמש של rubber_duck
  rubber_duck מנהל rubber_duck אינו מחובר  
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות

חבר מתאריך: 01.05.03
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי עמליה שמתחילה ב "הזוגות הללו רצו להינשא..."

כמו שכבר כתבתי באשכול, מי שרוצה להתחתן כיהודי יצטרך לעמוד בחוקים של מי שיושב ברבנות. כרגע אלו יהודים אורתודוקסים ואלו החוקים שלהם. אני מסכים שאין טעם בהפחדות האלה אבל אני גם חושב שבשנת 2010 יש לאנשים עוד מקורות מידע להסתמך עליהם מלבד הרבנית שמעבירה את ההדרכות האלה, רוצה לומר שחילונית שמאמינה לקוריוזים "המפחידים" (ומבחינתי הם סתם משעשעים) של הרבנית בכלל, ובלי לבדוק את אמינות המידע גם במקום אחר בפרט, היא קצת תמימה.... אני אישית חושב ששוב ניסו לחפש פה כותרת על שום דבר בעצם.

ישן 08-08-2010, 19:25
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
אתה ממש לא 'חייב' להתחתן לפי שגיונות הרבנות המקומית באיזור מגוריך
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "כמו שכבר כתבתי באשכול, מי..."

כשנישאנו - לא נעמה לנו ההתנהגות היהירה והרמיזות על תשלום נוסף לאגרה החוקית ברבנות המקומית. הופננו ע"י יודעי ח"ן לרב אחד דווקא חרדי ותימני. פגשנו איש עניו החי בצינעה קיצונית. על שולחן עץ ישן במטבחו עם כוסות פטל שמזגה אימו הבהיר לנו כי ברור לו שאורחות חיינו שונים משלו אך ברצונו להציג לנו את עצותיה של היהדות לחיי משפחה טובים. היו לו חכמת חיים ועצות מצוינות שלא עסקו בנידה ותפילות ועד היום אנו מצטטים בחיבה חלק מדבריו. הוא הפנה את רעייתי למה שכינה 'צדקת' שניהלה עימה שיחת כלות שלא זכורה לה כמשהו רע. את הפתק מהמקווה לא ביקש אבל מי יעלה על דעתו למעול באמון של איש נעים שכזה? למרות שאינו שייך לרבנות עיר מגורינו - הגיע וחיתן אותנו, חייך בלי כעס כששפכתי מתוך התרגשות יין לתוך שרוולו וסרב בתוקף ובעלבון אמיתי לקבל כל שכר [!!] פשוט סרב. לאחר החתונה כשהיה בדרכו לביתו הפצירו בו האבות לקבל שכר. הוא סרב גם להם והסביר כי זהו תפקידו. הוא הפנה אותם אם ברצונם בכך לקופת גמ"ח ביהכ"נ שלו והגביל אותם בסכום התרומה לסכום סמלי.

אז יש לך אלטרנטיבות יהודיות ארתודוכסיות מחוץ לעסקונת הרבנות השגרתית. יש אנשים העוסקים בדת מתוך אידאל ופילוסופיית חיים טובה. כיום קל יותר למצוא רבנים מסוגו ואני מניח שצהר יכולו לסייע לך. בעניין מציאת כלה - תצטרך להסתדר לבד

ישן 08-08-2010, 18:35
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי עמליה שמתחילה ב "זו אחת הסיבות ש"חזרתי בשאלה""

ציטוט:
במקור נכתב על ידי עמליה
למרות שלא הייתי שייכת לחרדים הקיצוניים, לא יכולתי לסבול את תחושת הכפייה הדתית וההתנשאות הבלתי הגיונית והבלתי מציאותית של הדתיים על פני החילוניים. רובם חושבים באמת ובתמים שהם חשובים יותר, חכמים יותר ומה לא?
(ההדגשה שלי)

כמי שגדל בבית חילוני לחלוטין, מוקף בני משפחה, חברים וקולגות חילונים ושנותר חילוני עד היום אין לי אמנם מושג מה חושבים בינם לבין עצמם אנשים דתיים על החילונים (ואני אקבל את המילה שלך שהם מיתנשאים) אבל אני יכול להבטיח לך שרוב החילונים מתנשאים על הדתיים לפחות באותה המידה, חושבים באמת ובתמים שהם חשובים וחכמים (וגם יפים ומדיפי ניחוח משובח) הרבה יותר ושקרוב לוודאי שההתנשאות החילונית אינה מציאותית או הגיונית יותר מזו הדתית.

כניראה שזה פשוט האופי האנושי המחורבן לחשוב תמיד ש"אנחנו" יפים חכמים ומוצלחים יותר מה"הם".

ישן 09-08-2010, 00:30
צלמית המשתמש של סוכן שקט

בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי עמליה שמתחילה ב "זו אחת הסיבות ש"חזרתי בשאלה""

ציטוט:
במקור נכתב על ידי עמליה
עד גיל 17 הייתי שייכת למגזר הדתי . למרות שלא הייתי שייכת לחרדים הקיצוניים, לא יכולתי לסבול את תחושת הכפייה הדתית וההתנשאות הבלתי הגיונית והבלתי מציאותית של הדתיים על פני החילוניים. רובם חושבים באמת ובתמים שהם חשובים יותר, חכמים יותר ומה לא? אף פעם לא הבנתי מדוע, כי אין שום צידוק לכך. איש באמונתו יחיה. אף אחד לא יכפה את דרך חייו על זולתו, בוודאי לא ע"י הפחדות- זה ממש מקומם.

1. "חזרה בשאלה" זה מונח משובש ומוטעה. את יכולה לומר "להשאר בבעיה" או "להשאר בשאלה" לא לחזור בשאלה.
2. אני כחרדי מעולם לא הרגשתי איזו התנשאות בבית על חילונים, אלא כמו שאבא שלי אומר לי כל הזמן, הם אחים שלנו, ואנחנו מאמינים בני מאמינים, והם בחרו שלא להאמין, לא בגלל זה הם לא אחים.
3.בטבע האדם הוא מתנשא על זולתו, בלי כל קשר לדתו, אמונתו, או השכלתו.
4. איש באמונתו יחיה, זהו שיבוש הכתוב (חבקוק ב ו ) "וצדיק באמונתו יחיה"
5. כל התנ"ך מלא בהפחדות, את יכולה להאמין או לא,ואם זה מסתדר לך את יכולה לסלף את הפסוק ולקרא "אשה בלא אמונתה תחיה"
6.אני מאמין ששאר הסיבות שלך לעזיבת הדת, הם יותר כמו :בשביל מה לי כל הכאב ראש הזה, ,כשרות, שבת,וכו, אני מעדיפה להיות חופשיה. לא??
במקור נכתב על ידי יחזקאל

Oui nous irons nous faire casser la gueule en cœur, Mais nous reviendrons vainqueur

ישן 09-08-2010, 01:15
צלמית המשתמש של סוכן שקט

בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי תבור - tar 21 שמתחילה ב "[QUOTE=סוכן שקט]16.אני מאמין..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי תבור - tar 21
אתה מפשט את המצב יותר מידי: יש קצינים בצבא שנתקלו בבעיות הרבה יותר קשות מאשר לחכות 6 שעות בין בשר וחלב ולמרות זאת להיות דתיים הם הפסיקו, להיות בצבא - לא, העניין הוא הרבה יותר עמוק לדעתי.

לא. דיברתי על צבא,ואין לצבא או לבעיות כשרות כל קשר להנ"ל.
היא טוענת שאחת הסיבות שלה ל"עזיבת הדת" היתה התנשאות הדתיים על החילונים,
ועל זה עניתי לה ,שאני מאמין שהיא עזבה את הדת יותר מטעמי נוחיות, כי לשמור שבת, כשרות, צניעות, וכאלה זה קצת מבאס.
מה הקשר לצבא ?
במקור נכתב על ידי יחזקאל

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:34

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר