לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ‎print ‎"Hello World!"; if‎ ‎not rules.‎know ‎then rules.‎read(); חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > תכנות ובניית אתרים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-08-2010, 19:55
  Smile123 Smile123 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.08.10
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Zed3 שמתחילה ב "1. מה הקשר בין SEO ו-UTF8? 2...."

1. לצורכי בדיקות, מעניין אותי לבדוק אם הקידוד משפיע (ויש כאלה שאומרים שכן).
2. האתר לא בUTF-8 כרגע כך שלהמיר מUTF-8 למשהו אחר בעזרת PHP בעצם אי אפשר.
אני מניח שהתכוונת מWINDOWS-1255 לUTF-8 - אז לא, לא יותר פשוט.
אני רוצה שכל המסד יהיה בUTF-8 גם לצרכים עתידיים, נניח שאני כותב ב20 שפות בפורום, כל שפה בקידוד אחר (לצורך העניין נקח סינית, ערבית, עברית, אנגלית, טורקית, ספרדית ...).
אם האתר יהיה מקודד בקידוד ספציפי שאר השפות יופיעו בג'יבריש, אם האתר מקודד בUTF-8 אז כל השפות יופיעו כמו שצריך (וזה מתקשר גם לסעיף מספר 1).
אתה מציע להמיר את הקידוד שמוצג בעזרת PHP אז:
א. זה לא יעיל (לדעתי) כל פעם שהדף נטען להמיר את כל מה שמגיע מהמסד לקידוד אחר בעזרת PHP כשאפשר לכתוב ולקרוא את המידע כבר בUTF-8 וזהו.
ב. אני צריך את זה גם לאתרים אחרים שמקודדים בUTF-8 ולאו דווקא בבעלותי / שאפשר לשנות בהם את הקידוד דרך PHP.
לכן הפתרון הזה לא יעיל עבורי.
3. לא קיבלתי שגיאות, אבל המערכת הציגה לי ג'יבריש (ריבועים במקום טקסטים) - כמובן ששיניתי את הקידוד במערכת עצמה לUTF-8 וגם המרתי את המסד כמו שמפורט במדריך שהבאתי בתור דוגמה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-08-2010, 19:37
  משתמש זכר dorM dorM אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 26.07.08
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Smile123 שמתחילה ב "1. לצורכי בדיקות, מעניין אותי..."

1. מאיזה בחינה אמרו שזה משפיע?
2. בעזרת PHP כן אפשר...
א. אני חושב ש-Zed התכוון לבצע את ההמרה של הטקסט שכבר קיים במסד פעם אחת וזהו.
ב. אני לא רואה כל בעיה בסעיף הזה - אתה בעצמך כתבת שאפשר לשנות את הקידוד בעזרת PHP.
3. אתה בטוח שהמרת את המידע של המסד כראוי, כפי שכתוב במדריך?
אם המרת את המידע כראוי - שמת לב שהגודל של קובץ הטקסט (קובץ ה-sql) גדל? (אני משער פי 1.5) כי הוא אמור לגדול בעקבות המרת הטקסט ל-UTF8
שים לב שתצוגה של "ריבועים" מתרחשת כאשר הטקסט מקודד בקידוד single byte אבל אתה מתייחס למידע כקידוד UTF8.
תוכל להיווכח בעצמך - פתח אשכול\עמוד באתר של פרש (המקודד בקידוד single byte שהוא ISO-8859-8-I) ובאמצעות Firefox תתייחס לקידוד כ-UTF-8 (ע"י View -> Character Encoding -> Unicode (UTF-8) )
ישן 17-08-2010, 20:33
  משתמש זכר dorM dorM אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 26.07.08
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Smile123 שמתחילה ב "1. דירוג בגוגל, אמרו שיש..."

1. הבנתי שזה מעלה את הדירוג בגוגל אבל מאיזו בחינה? לפי מה הם מסתמכים? למה שגוגל יתייחס לקידוד אחד אחרת מהקידוד השני?
האמת, מבחינה מסוימת (אם אנחנו מגזימים...) אז קידוד single byte (כמו cp1255 או בשמו השני windows-1255) עדיף מקידוד multi-byte כמו UTF8, כי אז כמות הבתים אשר מייצגים את אותו המידע הוא קטן יותר, מה שגורם למסמך להיות קטן יותר, מה שגורם לגוגל לקרוא יותר מידע.
אלא אם גוגל סופר תווים ולא בתים, שאז אני טועה במה שכתבתי למעלה.
להזכירך בקידוד UTF8, תו כמו האות א' לוקח 2 בתים, לעומת בית אחד בקידוד single byte.

2. א. פשוט - תבצע גיבוי מסוג SQL Queries (שאז תהליך הגיבוי יוצר קובץ שאילתות SQL), ואז תמיר את קובץ ה-SQL (שהוא פשוט קובץ plain text) מקידוד cp1255 אל קידוד UTF8.
אחרי זה תכריז בכל המקומות הראויים שהמידע במסד הנתונים מקודד ב-UTF8.
ואז תעלה את המידע למסד (החדש... כי אתה מעלה גיבוי)

2. ב. כנראה לא הבנתי את כוונתך, אבל ב-PHP ניתן להמיר קידוד בעזרת iconv. לכן פשוט שלוף את המידע בעזרת file_get_contents ותמיר את הטקסט ל-UTF8.
אבל כנראה לא הבנתי אותך אז לא משנה

אני רואה שכבר הצלחת, אז עוד הפעם לא משנה =]
ודבר אחרון - אולי זה יעזור: http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=458692
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:56

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר