לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-08-2010, 14:27
  NimDod NimDod אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.06.05
בקשה: המלצה לשדרוג המחשב לצרכי משחקים (עד סביבות ה1000 ש"ח אבל גמיש)

לפני כ-3 שנים קניתי את המחשב, לפי המלצה מהפורום ב3000 ש"ח.
המחשב סחב לא רע במשך הזמן, וגם המשחקים החדשים רצו ברזולוציה בינונית, הייתי מבסוט.
היום, כשאני מנסה לשחק Starcraft2, ברגע שיותר מדי יחידות ופיצוצים מופיעים על המסך, המשחק מאט מאד ובאגים מופיעים על המסך (דבר שקרה לי מדי פעם גם במשחקים ישנים יותר)

אני מעוניין לשדרג אותו כדי שיהיה אפשר להוציא ממנו את המקסימום לעוד שנה-שנתיים (ואז נחליף למחשב חדש).
אני מניח שהדבר הבעייתי ביותר הוא הכרטיס מסך, אבל אני לא בטוח בזה ולכן אני פונה אל המומחים.

אני לא יודע בדיוק איזה אינפורמציה אני צריך לספק, אז אני אתן את מה שנראה לי רלוונטי:
AMD Athelon 64X2 Dual
Core Processor 4800+
2.51 GHz, 2GB of Ram
NVIDIA GeForce 8600GT
לוח אם DFI INFINITY 570ULTRA
אני עובד עם Windows XP הישן והטוב

אשמח לקבל המלצות, ולספק מידע נוסף אם צריך
תודה.

נערך לאחרונה ע"י NimDod בתאריך 21-08-2010 בשעה 14:30.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-08-2010, 14:14
  rlsf rlsf אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 09.10.04
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Smile123 שמתחילה ב "בוא נגיד שגם המעבד שלך לא..."

שים לב שהוא ציין שיש לו שני סטיקים של 1GB, ולכן עדיף לקנות 2X1GB או להחליף את כל הזיכרון ע"י קניית 2X2GB, בכל מקרה נראה שלא כדאי לקנות סטיק בודד של 2GB.
ה HD 5750 לא צורך הרבה יותר מה 8600GT, למעשה הפרש הצריכה המקסימלי ביניהם הוא 16W.
נכון שעדיף לקנות את ה HD 5770, אבל הוא כבר נמצא על הגבול של שדרוג ספק הכוח, כי הפרש הצריכה בינו לבין ה 8600GT כבר עומד על 34W.
ההבדל בין ה 5750 ל 5770 הוא גם בתדר השעון וגם במס' יחידות העיבוד (מעבדי הצללה כמו ש AMD מכנה אותם), יש ל 5770 יתרון קטן על ה 5750.
לעניין הרעש - חשוב לבדוק מאיפה הוא מגיע, זה יכול לרמז על התחממות יתר של אחד הרכיבים, אולי כתוצאה מהצטברות אבק או "תקיעה" של המאוורר.

ישן 23-08-2010, 16:02
  NimDod NimDod אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.06.05
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי rlsf שמתחילה ב "שים לב שהוא ציין שיש לו שני..."

תודה על התגובה, אני ממש לא מעוניין להחליף ספק כוח כדי שההוצאה תישאר מינימלית ומוכן להתפשר על כרטיס מסך חלש יותר לשם כך.

לגבי כרטיסי זיכרון - אני חושב שיש לי שני כרטיסים של 1GB. אם אני מעוניין לקנות 2GB נוספים, זה משנה אם אני קונה שני כרטיסי 1GB נוספים (וכן, יש לי מקום על הלוח ל-4 כרטיסי זיכרון) או כרטיס אחד של 2GB (שיהיה בנוסף לכרטיסים הקיימים)?

לגבי הרעש - הוא נשמע כשאני מפעיל את המחשב, אבל אחרי 15-20 שניות הוא מפסיק.

לפני מספר חודשים המחשב היה קורס קצת לאחר שהייתי מתחיל לשחק במשחק עם גראפיקה "רצינית", וכשפתחתי את המחשב והסתכלתי פנימה,ראיתי שהכרטיס מסך מלא באבק והמאוורר שלו תקוע. אחרי שניקיתי אותו עם תרסיס לחץ אוויר למגעים, הבעיה נפתרה אבל הרעש נשאר, כך שאני מניח שמשהו אחר מרעיש שם, ושהאבק לא מתנדף החוצה מהמארז כמו שהייתי מצפה שיקרה.

השאלה שלי היא מה הדרך הטובה ביותר לבדוק איזה מאוורר תקוע / מרעיש?
איך אני יכול לדעת אם יש צורך במאוורר נוסף / קיים מצב של חימום יתר אצל אחד הרכיבים?
איך אני יכול לנקות את המחשב / הרכיבים בעצמי, ומה אני צריך כדי לעשות זאת?

תודה
ישן 23-08-2010, 18:27
  rlsf rlsf אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 09.10.04
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי NimDod שמתחילה ב "תודה על התגובה, אני ממש לא..."

כדי לוודא כמה כרטיסי זיכרון יש לך אתה יכול לפתוח את המארז או להשתמש בתוכנה לזיהוי חומרה כמו CPU-Z (לינק להורדה בעוגן ה FAQ).
יש לכמות שלהם משמעות, כיוון שרצוי להשתמש בכפולות זוגיות, כדי לנצל את תכונת ה Dual Channel (הסבר בעוגן הגדרות חומרה).
אם הרעש הוא רק בעליית המחשב, ולא מופיע כלל לאחר מכן ייתכן שמדובר במאוורר של המעבד או של כרטיס המסך שעובדים במהירות מקסימלית עד לעליית מערכת ההפעלה, אז הם עוברים לשליטה של הדרייברים המתאימים ומורידים את מהירותם.
הדרך הטובה ביותר לבדוק את זה היא לפתוח את המארז, להדליק את המחשב ולנסות לזהות את מקור הרעש.
כדי לבדוק טמפ' של הרכיבים השונים אתה יכול להשתמש בתוכנת ניטור כמו EVEREST או SPEEDFAN (לינקים בעוגן ה FAQ).
כדי לנקות אפשר להשתמש בספריי אוויר דחוס, פן (כשהוא עובד ללא חימום) או שואב אבק, בכל מקרה לא להצמיד את הפייה שלהם לחומרה אלא לשאוב/לפזר ממרחק קטן.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:46

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר