19-04-2005, 01:13
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.08.04
|
|
|
אופקים: עובדים מפוטרים, מיליון לחגיגות היובל
העיר אופקים תחגוג השנה יובל להיווסדה של העיר.
אירוע משמח, ללא ספק, שפרנסי העיר החליטו לציינו בחגיגות שעלותן כמיליון שקלים.
רק לאחרונה פיטרה העירייה עשרות עובדים במסגרת תוכנית הבראה, ושכר חודש מארס של העובדים שנותרו עוכב לשישה ימים בשל מחסור בתקציב העירייה.
חגיגות הראווה עוררו זעם בקרב העובדים: "לא ייתכן שהעיר תזמין את ננסי ברנדס ותקיים מופעי ראווה בהיקף שכזה, כאשר אי אפשר להבטיח את שכרם של העובדים", אמר ל-ynet גורם בכיר בקרב העובדים ל-ynet.
העירייה סובלת מגירעון של מעל 12 מיליוני שקלים, ועל שולחן אגף הרווחה סמוכות 2,400 מ-6,500 המשפחות המתגוררות בעיר. "אין מקום לחגיגות ראווה כאלה במציאות הכלכלית הקשה עמה מתמודדת הרשות באופקים", אמר אותו עובד.
ראש עיריית אופקים, אבי אסרף, הוא שהחליט על שורת החגיגות, ששיאן ביום העצמאות. ננסי ברנדס ואמנים בכירים אחרים צפויים להגיע לעיר על מנת לציין את היובל.
במסגרת החגיגות יתקיימו מופעים בעיר, שיופקו על ידי גורמים חיצוניים.
בתגובה אמר ראש העיר אסרף ל-ynet: "בכל שנה מוציאה אופקים כחצי מיליון שקלים על אירועי תרבות ובידור. בשנת היובל להיווסדה, היא רשאית להכפיל את הסכום. אני מודע היטב לביקורת, וההחלטה לערוך את אירועי היובל נפלה תוך התלבטות קשה. עם זאת עלי לציין שכל מיליון השקלים בהם תקצבנו את האירועים הללו יבואו ממימון של משרדי ממשלה. אין בכך קשר לעיכוב שכרם של עובדי העירייה בשישה ימים, שנבע מעיכוב העברת הכסף על ידי משרד האוצר למשרד הפנים ומשם אלינו", אמר.
"אני יודע שמה שאני אומר עכשיו יכול להישמע לא פשוט לאוזני העובדים, אבל לתושבי אופקים מגיע לשמוח בחגיגות היובל, גם אם יש עיכוב בתשלום השכר של העובדים, שנובע מבעיה בירוקרטית של האוצר ומשרד הפנים. חגיגת יובל יש רק אחת", דברי ראש העיר.
אסרף הוסיף שעלות השכר בעיריית אופקים ל-200 עובדי עירייה הוא כ-2.5 מיליוני שקלים. כיום הגיעה העירייה לדבריו למצב בו היא יכולה לשלם את שכר העובדים באופן שוטף אם משרדי הממשלה אכן יעמדו בהתחייבויותיהם.
אבל את עובדי הרשות באופקים, דבריו של אסרף לא שיכנעו. עובד אחר בעירייה אמר ל-ynet: "לא ייתכן שבשנה שבה שולחים מעל 70 עובדים הביתה ומקצצים בשירותים שנותנת העירייה לתושבי העיר תעשה זו שורה של חגיגות ראוותניות לציון חמישים שנים לעיר. עם כל הכבוד, אפשר לעשות זאת בצניעות, באמצעות כוחות עירוניים. יש מספיק כוחות טובים באופקים ולא צריך לשלם מיליון שקלים ולהביא את ננסי ברנדס כדי שיציין מלאת יובל לאופקים", אמר.
(YNET)
|