לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-09-2010, 09:59
  אלעד2005 אלעד2005 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.06.05
שאלה לגביי רשת ביתית

אז ככה יש לי מחשב נייח בבית.
לאחרונה קניתי לפטוף .
ואני רוצה לעשות בבית רשת ביתית.
הבנתי שיש כמה אפשרויות .....
אפשרות א ? לרגוש ראוטר +שירות מהשתית שזה -בזק
אפשרות ב לרכוש ראוטר מספק האינטרנט שזה- נטוויזין.
אפשרות ג ללכת עצמאי לחנות מחשבים ולקנות ראוטר אלחוטי.
מה ההבדלים ?
חוץ מההבדל של השירות שאם קונים באופן עצמאי אין למי לפנות לבעיות ותקלות.
תודה לעוזרים וצום קל

נ.ב אחד מהמחשבים נמצא למעלה בגג והשני למעטה כלומר יש לנו גג בדירה.
האם משנה החיבור של הראוטר G או N ?
שאלה נוספת הציעו לי לשים שקעים מיוחדים (על מנת שיתפוס טוב יותר מבחינת מרחק בין 2 המחשבים)
השאלה האם כדאי מדובר בתשלום נוסף ...
האם יש הבדל בין אם עושים רשת ביתית או רשת אלחוטית?אני פשוט חושש מהבעיות של ניתוקים וכוי...

נערך לאחרונה ע"י אלעד2005 בתאריך 17-09-2010 בשעה 10:16.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-09-2010, 10:06
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אלעד2005 שמתחילה ב "שאלה לגביי רשת ביתית"

אם קונים לבד ראוטר טוב, יש סיכוי טוב שלא יהיו לך בעיות ותקלות שמישהו יצטרך לטפל בהן. ספק התשתית והאינטרנט לרוב ימכרו או יתנו בחינם משהו זול (המטרה שלהם היא להרוויח כסף מהעניין; הם לא פילנתרופים, האמן לי...) - ואז אם תקבל מהם תמיכה (נדמה לי שבזק לא תומכת בנתבים חוץ מאספקתם אבל אולי אני טועה) - יש מצב שתצטרך לשלם על השירות הזה, כי שוב, לא נראה לי שהם פרייארים.

לסיכום, ברר איתם את העלויות שלהם.

וזכור שאין בכל המקומות האלה גאונים; לרוב מדובר באנשים שיכולת פתרון הבעיות שלהם היא יכולתם לקרוא תרשים זרימה שיש להם על המסך, ואין להם בעצם מושג מה הם עושים, במיוחד אם קורה משהו שלא בתרשים. ובצד השני, יש לך את כל האינטרנט שיעזור לך.

בנוסף לכך, בד"כ הם יגנו על הנתב עם סיסמה שלא תהיה ידועה לך, ובקשת הסיסמה מהם תבטל את התמיכה שלהם בנתב. כלומר תצטרך אותם בכל פעם שתרצה לעשות שינוי (ואם אתה משתמש ממוצע, סביר להניח שתרצה, בייחוד אם אתה עושה שיתוף קבצים ברשתות P2P כגון BitTorrent, eMule וכו', משחק משחקי רשת, מנהל שיחות VoIP דרך האינטרנט, מריץ שרתים על מחשבך הביתי, וכך הלאה...)

ישן 17-09-2010, 10:15

בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי אלעד2005 שמתחילה ב "שלום שימי ותודה על התשובה..."

יש סיסמת כניסה לרשת האלחוטית

ויש סיסמת גישה לנתב, כדי לשנות בו הגדרות.

בשירות של בזק ונטוויז'ן:
א. אתה תשלם את ה 15 שקל לחודש (שזה 180 שקל לשנה, כעלותו של ראוטר חדש בכל שנה ושנה...)
ב. לא תהיה לך סיסמת הניהול של הנתב, כי זה חלק מההסכם איתם. זה אומר שאם תרצה, למשל, לפתוח פורט בראוטר, אתה תאלץ להתקשר לבזק/נטויז'ן, ולחכות עד שיענו לך ועד שיטפלו בך, במקום פשוט לגלוש לאתר הניהול של הראוטר ולעשות את זה לבד... ואותו דבר לעניין MAC Filtering (אם יוגדר אצלך - מה שלא מזיק) - נניח שיבוא אלייך חבר וירצה להתחבר לרשת האלחוטית שלך - תצטרך גם אז להתקשר אליהם, ולבקש מהם לאשר את ה MAC שלו...

ישן 17-09-2010, 10:28

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי op9090 שמתחילה ב "נו, שימי.. נראה לך שהוא לקוח..."

אצל לקוחות עסקיים, מי שמנהל את הרשת, באופן טבעי מבין אף יותר מלקוח ביתי (חלק מההכשרה בתפקידים מסוג זה...); אז אם למי שמבין אסור, קל וחומר ש...

תוסיף את זה לאותו סיפור בדיוק שהכרנו עם המתאמים (וכן, עם ראוטרים ביתיים בעבר שנתקלתי בהם) - ואכן מתברר שזו פשוט המדיניות. ואני בהחלט מבין אותם - בעיית "Too Many Roots" היא באמת כאב ראש.

לסיכום אני פשוט מסביר לו שזה או-או - או שהוא עושה הכל לבד - או שהם יעשו לו הכל (ת'אכלס, אם אתה כבר משלם על השירות... תשתמש בו, כן?). אני כמובן ממליץ על שיטת ה"לבד"...

ישן 18-09-2010, 20:51

בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי אלעד2005 שמתחילה ב "זהו שאין ניתן לבדוק תקאצ ? ..."

ההבדל הוא שאם יום אחד תרצה לעבור להוט (לא דבר נדיר - או בגלל מחיר או בגלל שזכית להיות מספיק רחוק מהמרכזיה של בזק בשביל איזשהוא רוחב פס גבוה מ 1.5 מגה מבלי לסבול מניתוקים), אז את הראוטר של בזק תוכל די לזרוק לפח, כי אין לו כניסת WAN מסוג Ethernet, ואילו מודם של ספק, שאין לו מטרה עסקית לקדם את בזק (אם כי, לא בדקתי מה יעשו בבזק בינלאומי שהיא חברת בת של בזק כך שלה כן יש אינטרס...) - שיגיע עם Ethernet - יתאים גם להוט, ולמעשה לכל סוג של קו עתידי. למעשה אפילו המודם-ראוטר של בזק לא יתאים ל NGN-ים המהירים יותר, משום שסביר להניח שהם כבר לא יהיו על ADSL2 אלא על VDSL או FIOS ... והכניסה שלך תהיה כניסת שקע טלפון.

בכל מקרה, אם תקנה את הראוטר לבד... ותקנה ראוטר טוב, יהיה הכי טוב. אבל כבר כתבתי את זה קודם, לא?

ישן 19-09-2010, 19:41

בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי אלעד2005 שמתחילה ב "תראה ישמי ירדתי מעיניין הפרטי..."

home plug זה בכלל להעביר רשת דרך החשמל בבית, במקום באלחוט / דרך כבלי רשת, כך שלא רלוונטי.

אשר למחשבך השולחני, עדיף שאם הוא קרוב לנתב, לחבר אותו קווית. אין יותר טוב מקווי. אם אין ברירה, לך על אלחוט. איך תדע אם זה n או לא? קודם כל, אתה יכול פשוט לנסות להתחבר, ולראות איזה מהירות תקבל. G במקסימום מגיע רק ל 54Mbps ואילו N אמור להגיע למספרים גבוהים בהרבה, עד 300. דבר אחר שאתה יכול לעשות, הוא פשוט לבדוק את דגם הכרטיס ב Device Manager אשר ב Contol Panel, להקיש את הדגם בגוגל, ולגלות מיד את סוג הכרטיס...

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:30

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר