18-09-2010, 23:17
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 03.03.10
|
|
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "נביל שעת' הוא אחד מבכירי אותם מתונים שאתה רוצה להאמין להם - גם אם לא שמעת עליו קודם.."
כן, אני חושב שהוא רוצה לחבל במשא ומתן. במפורש. אני חושב שאותם "המתונים" רוצים מאוד לחבל במשא ומתן. הסיבה נורא פשוטה: הם לא רוצים עצמאות. מדינה פלשתינית עצמאית תהיה אסון עבורם. מדוע: גם אם נחזור לגבולות 67 במלואם, כולל מזרח ירושליים אפילו, לא יהיה להם שום יכולת לפעול בצורה עצמאית. אספקת מזון, תשתיות, חינוך, בריאות, כלכלה, חשמל ומים. כרגע, מה שהם לא יכולים לעשות כמו שצריך (חינוך ובריאות לדוגמא) בטל בשישים מול "הכיבוש הציוני האכזר שהורס לנו את החיים". ובדברים הבאמת חשובים, האחריות להם נופלת עלינו. עצמאות פלשתינית פירושה שאין יותר משלוחי מזון מישראל, המים בברזים יתחילו לעלות להם כסף (או שייסגרו לגמרי) והחשמל כנ"ל.
ללא כיבוש אכזר להאשים בו את המצב הנחשל, מה הם יעשו?
פת"ח\אש"פ יתמוטט לגמרי מול תסיסה פנימית.
מאחר והם צריכים לשמור על שקט במישור יחסי החוץ, הם מחוייבים להיראות כאילו יוזמת השלום של אובמה מעניינת אותם תוך כדי שהם עושים כמיטב יכולתם לחבל במו"מ.
מטרתם הסופית: שימור הסטטוס קוו. גם יש להם כוח ום חיים בנוחות, גם יש את מי להאשים בצרות...
נ"ב: הם כבר עשו זאת פעם אחת. ברק היה מוכן לרדת לעראפת כדי להשיג הסכם בקמפ דיוויד. מה עשה עראפת? נאחז בקש (עליית שרון להר הבית) כדי להכריז על אינתיפאדה שנייה
אגב, מי אמר שאני רוצה במו"מ?
אין שלום בין אריות לצבועים. שינוי הכיוון שהפלשתינאים יצטרכו לעשות כדי להפסיק להיות צבועים הוא עצום כל כך עד שלא ברור לי אם אי פעם יהיה שלום
נערך לאחרונה ע"י MS_Rogue בתאריך 18-09-2010 בשעה 23:21.
|