22-10-2010, 21:23
|
|
מנהל בפורום צבא וביטחון
|
|
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,258
|
|
מוקפץ
היום אחה"צ הכנתי מוקפץ, במקום לכתוב "הכנתי מוקפץ ויצא טוב" אני הולך להלאות אתכם בדרך הארוכה עם סיפורים, קיטורים וגם כמה תמונות.
שעות אחה"צ אני נח במיטה, הילדים מול המחשבים, אשתי נימצאת במשמרת ערב בביה"ח (בדרך כלל במצבים כאלה היא מבשלת בבוקר, היום לא יצא כי היא היתה בנסיעה) ואני חושב מה לעשות לארוחת ערב.
אהרוני עם הצמה והגבות שלו בטלויזיה מלמד עוד מתכון ופתאום הבזיק לי רעיון - להקפיץ.
עיון קטן במתכון באנטרנט, בדיקה במטבח שכל המוצרים קיימים? יש, אפשר להתחיל.
סידרתי אותם כמו חיילים וצילמתי ופתאום טלפון...
- אשתי: "מה נשמע בבית?"
- אני: "אני במטבח מנסה לארגן פה משהו..."
- אשתי (בנימה של הנה הוא נכנס לתקופת "בוא נשחק בלהיות טבחים"): "מה אתה עושה?"
- אני: "מוקפץ"
- אשתי (בנימה של נשים שפלשו להן למטבח והן מוכנות להגן עליו בחירוף נפש): "שים לב! במחבת הטפלון רק עם כף מעץ, לא לשים הרבה שום, אל תלכלך ותשאל אותי כל דבר...."
- אני (עולה לי תשובה מסויימת, אבל מייד אני מחליף אותה באפשרות ההפוכה שזה הדבר הכי טוב להגיד במצבים כאלה וזה לא משנה שהיית ביח' חי"ר מיוחדת, אתה מנהל עסק, מזיז חצי עולם ואפילו מנהל בפורום בפרש): "אין בעיה, אני מבטיח לך שכך יהיה".
החומרים:
- נודלס תרד\עגבניות
- רצועות חזה עוף
- שמן זית
- רוטב סויה
- ירקות (עגבניות, גזר, פלפל אדום\ירוק, פטרוזיליה, כרוב, בצל, שום)
- צלפים
- מלח, פלפל שחור ופפריקה
אופן ההכנה:
מחממים מים בסיר עם כפית מלח, שמים ת'נודלס ומחכים לרתיחה (כמו בישול ספגטי), אח"כ מסננים.
מטגנים בשמן זית את הבצל והשום, מוסיפים את התבלינים (פפריקה, פלפל שחור ומלח) לפי הטעם ומערבבים (בשלב הזה התבלינים ניספגים ונותנים גוון טעם מיוחד).
מוסיפים את הירקות, הצלפים וחזה העוף ומערבבים עד שכל התערובת מתרככת (אפשר להוסיף מעט מים), מנמיכים את האש ומערבבים/מקפיצים מידי פעם.
מוסיפים את הסויה ומערבבים, לאחר מספר דקות מוסיפים את הנודלס, מגבירים את האש ונותנים לכל הטעמים להיספג עוד כ 10 דק' תוך כדי הקפצה.
שתי הערות:
- כדאי להשתמש במחבת/ווק טפלון בכדי שהתערובת לא תידבק
- תמיד כדאי להשתמש בשמן זית
בצד הכנתי ניוקי עם פטרוזיליה וסלט ירקות.
יצא טוב - שיהיה שבת שלום ובתיאבון
הנודלס מוכנסים לסיר עם מים חמים וכפית מלח
תמונת מחזור
את קליפות הירקות לא חייבים לזרוק, חוםחום השרקן של הבת שלי כמו כמו טוחן אשפה אוכל הכל..
הירקות במחבת לפני האידוי וההקפצה
כך זה ניראה בסוף: המוקפץ, הניוקי והסלט
וזה המוקפץ Jo Etvagyat (בתיאבון בהונגרית)
|