לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-09-2010, 12:34
  Bimler Bimler אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.08.06
בג"ץ מאפשר פינוי עשרות משפחות ערביות משייח' ג'ראח

"פסק דין חדש של בית המשפט העליון פותח בפני עמותות המתנחלים בירושלים אפשרות לתפוס עשרות בתים נוספים בשכונת שייח ג'ראח שבמזרח העיר. פסק הדין, שניתן שלשום על ידי השופט יורם דנציגר והשופטות מרים נאור ואסתר חיות, דוחה פה אחד את ערעורם של הפלסטינים לגבי בעלותם על חלקת קרקע גדולה בחלק המערבי של השכונה - חלקה שעד כה לא עמדה במרכז המאבק הפוליטי במקום. השופטים קבעו כי האפוטרופוס הכללי וגופים נוספים, בהם נציגי המתנחלים, הצליחו להוכיח את בעלותם על הקרקע. משמעות ההחלטה: גופי הימין יוכלו להתחיל בהליכים לפינוי עשרות המשפחות הפלסטיניות המתגוררות במתחם. כמו כן, יוכלו המתנחלים לקדם תוכניות לבינוי באזור.
"
....
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1191186.html

-----------------------------------------------------------------------------------

חזון אחרית הימים?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-09-2010, 12:47
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Bimler שמתחילה ב "בג"ץ מאפשר פינוי עשרות משפחות ערביות משייח' ג'ראח"

אפילו בהארץ הצליחו לקרוא את פסק הדין בלי העיוותים שהכנסת כאן.
(איך הצלחת להכניס לכאן את בג"ץ? זה עירעור על פסיקת המחוזי לא עתירה לבג"ץ כנגד גוף מנהלי)

ובתכלית הקיצור:
בית המשפט העליון מחזק את קביעת בית המשפט המחוזי וקובע פה אחד: הערבים שניסו למנוע התיישבות יהודית בירושלים הם שקרנים ופולשים לבתים וקרקעות שאינם שייכים להם.
בית המשפט התיר לפנות את הפולשים.

ישן 28-09-2010, 13:09
צלמית המשתמש של יוסיפון

בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Bimler שמתחילה ב "זה ציטוט של "הארץ'' וזו, אם..."

זה הטקסט שמופיע בידיעה ב"הארץ"
בית המשפט העליון דחה שלשום את ערעורם של פלסטינים הטוענים לבעלות על חלקת קרקע גדולה בחלק המערבי של שכונת שייח ג'ראח במזרח ירושלים * המשמעות: גופי ימין יוכלו להתחיל כעת בהליכים לפינוי עשרות משפחות נוספות מהשכונה

יש סיכוי שאתה לא מצליח למצוא את ההבדלים בינו לבין הטקסט שאתה העתקת/תיקצרת?

אפילו בהארץ לא הצליחו לעוות את המציאות כמוך.
אם קוראים רק את הטקסט שלך השקר והגניבה של הערבים נעלמים
העיכוב והשימוש שלהם במשך שנים ברכוש של יהודים בלי לשלם אינם קיימים.

מה כן קיים אצלך?
יש אצלך יהודים שמייצרים בסיס לסיכסוכים במקום שהיה שקט עד עכשיו
יש אצלך יהודים שמגרשים ערבים

ישן 28-09-2010, 15:16
צלמית המשתמש של יוסיפון

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי ספייקר שמתחילה ב "אף אחד לא יכול לערער על..."

אף אחד מהצדדים לא טען את הטענה שאתה מנסה לדחוף כאן.

באו בעלי הבית אל הדיירים הפולשים, הציגו את חוזה הרכישה וביקשו לקבל את ביתם בחזרה
הפולשים טענו כי חוזה הרכישה היה חוזה חכירה (או שכירות) ולא חוזה רכישה ולכן לרכוש יש מעמד "אחר"

לאחר בירור הוכח כי החוזה הוא חוזה רכישה והנכסים שייכים לבעליהם ולא לפולשים
עכשיו הבעלים פונים אל הפולשים ומבקשים מהם לצאת, לא מגרשים אותם

ישן 28-09-2010, 15:37
  ספייקר ספייקר אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.04.10
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "אף אחד מהצדדים לא טען את..."

זה מה שמופיע בכתבה בהארץ:
"אזור זה, כמו האזור המזרחי, היה בעבר בבעלות יהודית ומסוף המאה ה-19 ועד למלחמת השחרור התגוררו במקום משפחות יהודיות. לאחר הכיבוש הירדני של מזרח ירושלים, הועברו נכסי הנדל"ן במקום לידי הממונה על נכסי אויב. הירדנים השכירו את הבתים למשפחות פלסטיניות, שרובן מתגוררות במקום עד היום. לאחר ששת הימים תפס האפוטרופוס הכללי הישראלי את הבתים והקרקעות במקום. במהלך השנים השיב האפוטרופוס חלק מהנכסים לידי יורשיהם החוקיים מקרב המשפחות היהודיות שהתגוררו בשכונה בעבר. נכסים אחרים נמכרו לגופים המזוהים עם המתנחלים, ישירות מהאפוטרופוס או על ידי היורשים. בין היתר מחזיק נכסים רבים בשכונה המיליונר האמריקאי ארווין מוסקוביץ - הפטרון החשוב ביותר של מתנחלי מזרח ירושלים. גם פעיל הימין יצחק ממו, האחראי במידה רבה להתנחלות בחלקה המערבי של שייח ג'ראח, רכש נכסים באזור. לדברי קינג, בבעלות גופי הימין בשכונה נמצאים כמחצית מהבתים.

בשנת 1997 הגישו שני הקדשים פלסטיניים תביעה בטענה כי הקרקע עליה התיישבו היהודים במאה ה-19 לא נמכרה להם אלא הוחכרה, וכי הבעלות נותרה בידיים פלסטיניות. בשנת 2006 דחה בית המשפט המחוזי בירושלים את התביעה והם ערערו לעליון. שלשום, כאמור, דחה גם בית המשפט העליון את תביעתם."

אם תקרא טוב תגלה שאמרנו בעצם אותו דבר, אלא אם אתה אומר שהתביעה לא התבססה על הטענות הללו.

לאור פסק הדין הזה נשאלת השאלה מה דינם של מקומות שהיו בבעלות ערבית במקומות כמו יפו, חיפה ועכו, ויורשיהם של הבעלים אז הם אזרחי מדינת ישראל היום (בהכרח לא פליטים), ולכך כיוונתי.

ד"א נייר עמדה מצויין המסכם את נושא זכות השיבה ודן בזכות הקניין נכתב ע"י ארגון מציל"ה וניתן למצוא אותו פה:
http://www.metzilah.org.il/webfiles...tim%20FINAL.pdf

נערך לאחרונה ע"י ספייקר בתאריך 28-09-2010 בשעה 15:47.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:04

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר