04-10-2010, 16:42
|
|
|
|
חבר מתאריך: 23.06.06
|
|
ערבים שברו את ידו של בעל קרקע בירושלים
כשהגיע יצחק הרשקוביץ, בן 80, אל חלקת אדמתו שעמל כה רבות לקבל את החזקה בה, תקפו אותו פולשים ערבים בלתי-חוקיים ושברו את ידו.
כיום, בתום חמישה חודשים מאז ציווה הבג"ץ והמשטרה לפולשים הערבים הבלתי חוקיים להסתלק מהנכס, אלה תוצאות המאבק: אין חשמל, צינורות הביוב סתומים, אין גישה נוחה אל החלקה, קירות ופתחי הבית הוזקו קשות, לפחות ארבעה התקפות אבנים, ויד שבורה.
העיכוב האחרון התרחש בדיוק לפני חג הסוכות. "הגענו אל הנכס כדי לפתוח את הסתימות בצנרת הביוב שסתמו השכנים הערבים 'החביבים' שלי", הוא אמר לערוץ 7 ", ומצאנו אותם [הערבים] במצב רוח עצבני במיוחד. אפשר להבין זאת: לא רק שהם בדיוק קיבלו צו פינוי להסתלק מהנכס השכן שאליו הם פלשו (מסתבר שהעירייה רוצה לסלול שם כביש), אלא שעובדי חברת החשמל גם הם היו במקום והניחו כבלים כדי לחבר את הבית שלי אל רשת החשמל."
חבר של הרשקוביץ, אלעזר ד', ממשיך את הסיפור: "כשהגענו, מצאנו שהם גם חסמו כל גישה אל הנכס. כשהתחלנו לסלק את חוטי התיל ושאר המכשולים, הם התחילו לצעוק, לקלל ולזרוק עלינו אבנים. אבל כשהגיע ראש החמולה, האלימות התחילה ממש ברצינות. הוא רץ אל יצחק עם מקל גדול, הכה אותו והפיל אותו ארצה, ושבר את ידו.
"הם זרקו אבנים עלינו ועל עובדי חברת החשמל", אומר הרשקוביץ. "הם ממש השתגעו ... אפילו לא ידעתי שהיד שלי שבורה בהתחלה; כל מה שידעתי היה שאחד ממכשירי השמיעה שלי נפל ולא ידעתי אם אצליח למצוא אותו. מכשיר כזה עולה אלפי שקלים לזוג. אבל אחר כך, כשהכאב נהיה חריף יותר, נסעתי לבית החולים וצילומי הרנטגן הראו שהעצם אכן נשברה."
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/209782
נערך לאחרונה ע"י winter_forever בתאריך 04-10-2010 בשעה 16:48.
|