לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-10-2010, 15:42
  הפילדמרשל הפילדמרשל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.10.06
פיצוי חשיפה בקנון

יש לי משהו שאני לא מבין:
כשאני עובד בידני מלא, אני קובע iso, צמצם וחשיפה, ואז בצד יש לי את הסרגל פיצוי חשיפה שמראה ערך כלשהו.
מה זה אומר?
עד כמה שאני מבין, כשאני לא בידני מלא, אלא חצי ידני, ואני קובע פרמטר כלשהו מלעיל, אז המצלמה מודדת בעצמה אור, ומשנה את הערכים האחרים כדי שיתאימו כמו שצריך, ומודיעה לי על כך ע"י סרגל פיצוי החשיפה (לדוגמא פיצוי +1.5 ואז אני אמור להסיק ממנו ע"י ידע בצילום שהמשמעות של זה זה נגיד הארכת משך חשיפה או מה שזה לא יהיה...).
אז בידני מלא- היא פשוט מביאה ביקורת משלה על מה שאני החלטתי? ז"א אם היא תיתן 0, אז בחרתי ידנית לפי מה שהיא מדדה אוט' פרמטרים נכונים?

ואז בהמשך ישיר- בצילום HDR אוט' היא קובעת ערכים אוט' כך שיתאימו לסטופים שונים של פיצוי חשיפה?

ז"א לסיכום- פיצוי החשיפה הוא ממש לא עוד כלי הניתן לכיוון אלא מדד שמסכם את שאר הכלים שניתנים לכיוון?

"הכשלון האמיתי הוא לא לנסות"

ואני בכלל שואל: נוב' 06 - מתי נקבל כבוד?

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-10-2010, 21:45
  bibigarf bibigarf אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.06.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי הפילדמרשל שמתחילה ב "פיצוי חשיפה בקנון"

כאשר עובד בידני מלא, קובע iso, צמצם וחשיפה, ואז בצד יש לי את סרגל החשיפה שמראה ערך כלשהו.
מה זה אומר?

זה נותן לך את ערך החשיפה ביחס לחישוב החשיפה של המצלמה
כלומר , עם זה מראה 1- זה אומר שהמצלמה חישבה את האור וראתה שלפי הפרמטרים שצילמת אתה נמצא באנדר של סטופ שלם

פיצוי חשיפה נועד לתת לך תיקון של פרמטרי הצילום ביחס למדידת אור כלשהי
לדוגמא
צילמת אדם שנמצא בצל , ביום שמש בהיר , כאשר האדם תופס רק חלק קטן מהתמונה
והשתמשת במדידת אור כללית של כל התמונה
ואז פרמטרי הצילום המחושבים במצלמה יהיו לדוגמא
מהירות 1/400 צמצם 9 ואיזו 100
כאשר תצלם , האדם יצא חשוך מאוד
ואם תבצע פיצוי חשיפה של 4 סטופים במהירות
הפרמטרים יהיו
מהירות 1/50 צמצם 9 ואיזו 100
אז האדם יצא יותר בהיר ( ובהחלט יכול להיות שתשרוף את השמים )

אפשר לקבוע למצלמה לעשות פיצוי חשיפה ( כמה זה תלוי במצלמה , בקנון שלי זה עד 2 סטופים)
ואז במצבים האוטומטים או החצי אוטומטים המצלמה תתקן את הפרמטרים של הצילום לפי הפיצוי שקבעת

אני מקוה שהייתי מספיק ברור
ירון
I can think at all
( Kodachrome - paul Simon)

הגלריה שלי

ישן 26-10-2010, 00:58
צלמית המשתמש של שחף דרור
  משתמשת נקבה שחף דרור מנהל שחף דרור אינו מחובר  
מנהלת פורומי הצילום

חבר מתאריך: 12.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל שחף דרור
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי הפילדמרשל שמתחילה ב "פיצוי חשיפה בקנון"

מקווה שהבנתי מה לא ברור לך.

יש לך טיפה ראש מתמטי? הכי קל להסביר את זה ככה:
אם יש לך משוואה:
X*Y*Z=A
אתה יכול לקבוע את הערך של שלושה מהנעלמים הנ"ל, והרביעי יקבע אוטומטית על פי השאר, נכון?
למשל אתה יכול לקבוע:
X=1
Y=2
Z=3
ואז יצא ש: A=6.
או:
X=1
Z=2
A=8
ואז יצא ש: Y=4.
מבין את ההגיון בזה?

עכשיו קרא למשתנה X בשם "גודל הצמצם", למשתנה Y בשם "מהירות החשיפה" ולמשתנה Z בשם "רגישות".
בהינתן שלושת הנ"ל, בעצם נקבע הערך של המשתנה הרביעי, A, שיקרא "כמות החשיפה".
[בשביל הנוחות שלנו נדמיין שאנחנו יכולים לתת מספר ל"כמות החשיפה".]
פיצוי החשיפה הוא ההפרש בין "כמות החשיפה" שהמצלמה חושבת שצריך לחשוף (לפי מד האור שלה) לבין "כמות החשיפה" שאתה יצרת כשקבעת צמצם, מהירות ורגישות.

כשאתה במצב חצי אוטומטי אתה קובע רק שניים מבין שלושת הערכים הנ"ל (המהירות והרגישות, או הצמצם והרגישות), וכן מגדיר מהו פיצוי החשיפה הרצוי, כלומר מה ההפרש בין "כמות החשיפה" שהמצלמה רוצה ליצור (לפי מד האור שלה) לבין "כמות החשיפה" שאתה רוצה שבאמת תהיה בתמונה. (כמו בדוגמא השניה, בה נתתי ערך ל-X, Z ו-A).
כשהמצלמה יודעת מהם ערכי הרגישות והצמצם/המהירות, וכן מהי "כמות החשיפה" שלדעתה נכונה ומהו ההפרש שאתה מעוניין בו - נשאר לה רק ערך אחד אפשרי למשתנה החסר (הצמצם/המהירות).

זה הסבר לא קונבנציונלי, אבל אם תקרא אותו לאט פעם-פעמיים, יכול להיות שזה יסדר לך את המושגים בראש.
בהצלחה!
ישן 26-10-2010, 21:46

בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי שחף דרור שמתחילה ב "מקווה שהבנתי מה לא ברור..."

אוקי אני אוהב את כיוון החשיבה הזה.
1. אני לא יכול לקבוע את פיצוי החשיפה. רק את גודל צמצם/מהירות צמצם/רגישות. האם ברפקלסיות ניתן?
2. אז אצלי, בידני מלא סרגל פיצוי החשיפה פשוט אומר לי מה הפער ביני לבין המדידה האוט' של המכשיר? אבל לפעמים רוצים בכוונה אפקט מסוים ואז דווקא טוב שיש הבדל "מהרגיל"...
3. בחצי ידני, הבנתי שבעזרת המדידה האוט' המכשיר משלים את החסר, אבל בהנחה וניתן ממש לקבוע גם את הפיצוי (שאלה 1), אז לא הבנתי את " וכן מגדיר מהו פיצוי החשיפה הרצוי, כלומר מה ההפרש בין "כמות החשיפה" שהמצלמה רוצה ליצור (לפי מד האור שלה) לבין "כמות החשיפה" שאתה רוצה שבאמת תהיה בתמונה. ".
אני לא מבין את זה: אני קובע 2 משתנים (גודל צמצם ורגישות) + עוד משתנה שהוא פיצוי חשיפה רצוי ואז המצלמה מודדת בעצמה פיצוי חשיפה ומשלימה מהירות?
זה לא הולך כמו שאמרתי בהתחלה- קובע 2 ,המכשיר מודד פיצוי, בשביל לדעת מה השלישי?
ואם לא, אז מה המשמעות של פיצוי חשיפה שנקבע ידנית?
נגיד קבעתי גודל צמצם קטן, רגישות קטנה, סימן שאני רוצה חשיפה ארוכה כדי לקבל נגיד אפקט מריחה של אורות מכונית בלילה, ואז אני אומר פיצוי חשיפה +/- כזה שיגיד למצלמה תני חשיפה ארוכה כי זה מה שאני רוצה? כי אם לא אגיד זאת, היא תנסה לתקן אותי לרגיל, שזה אומר משהו כמו "אתה סתם רוצה תמונה חשוכה, כך מהירות רגילה".
תודה,

ישן 27-10-2010, 00:55
צלמית המשתמש של שחף דרור
  משתמשת נקבה שחף דרור מנהל שחף דרור אינו מחובר  
מנהלת פורומי הצילום

חבר מתאריך: 12.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל שחף דרור
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי הפילדמרשל שמתחילה ב "אוקי אני אוהב את כיוון החשיבה..."

1. ברפלקסיות ניתן, ואני די משוכנעת שגם אצלך ניתן (אבל רק במצבים חצי-ידניים, לא בידני המלא). בדוק אם זה נמצא באחד התפריטים.
2. כן, זה מה שהוא אומר. צודק, לפעמים אכן רוצים הפרש מהמדידה האוטומטית של המצלמה. למשל כשמצלמים בשלג (או כלה...), המצלמה חושבת "יו, איזה אוביקט מואר. בוא נחשוף X כדי שהאוביקט הבהיר לא יצא מואר מדי", וכך אם תצלם לפי המדידה האוטומטית של המצלמה - השלג יצא אפור, וכמובן מה שכהה יותר יצא כהה מדי. כנ"ל בצילום של לבושי שחורים: הבגד יצא אפור במקום שחור, וכמובן שהפנים (הבהירים יחסית לבגד) יצאו חצי שרופים.
3. בוא ניקח בתור "חצי ידני" את הדוגמא של "עדיפות צמצם". אתה קובע רגישות 200 וצמצם 5.6. עכשיו המצלמה מודדת את החשיפה הנדרשת לפי דעתה, ויוצא לה שמהירות החשיפה צריכה להיות 1/60. אם שמת את סרגל פיצוי החשיפה על 0 (אין פיצוי חשיפה) - היא תחשוף 1/60 וזה הכל.
אם שמת על +1, כלומר פלוס סטופ שלם (כלומר אתה מבקש שהתמונה תהיה מוארת בדיוק פי 2 ממה שהמצלמה רוצה שהיא תהיה) - המצלמה תחשוף 1/30. אם שמת על -1, כלומר מינוס סטופ שלם (כלומר אתה מבקש שהתמונה תהיה מוארת בדיוק חצי ממה שהמצלמה רוצה שהיא תהיה) - המצלמה תחשוף 1/125.
[אתה יכול לראות פה את הסטופים של מהירות החשיפה.]
המשפט הזה שלך:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי הפילדמרשל
אני קובע 2 משתנים (גודל צמצם ורגישות) + עוד משתנה שהוא פיצוי חשיפה רצוי ואז המצלמה מודדת בעצמה פיצוי חשיפה ומשלימה מהירות

הוא כמעט נכון. הניסוח המדוייק הוא:
ציטוט:
אני קובע 2 משתנים (גודל צמצם ורגישות) + עוד משתנה שהוא פיצוי חשיפה רצוי ואז המצלמה מודדת בעצמה את החשיפה הדרושה ומשלימה מהירות

היא לא מודדת פיצוי חשיפה, כי סיכמנו שמשמעות המושג פיצוי חשיפה הוא "ההפרש בין מדידת המצלמה לבין רצון הצלם" (או משהו כזה), והמצלמה לא יכולה למדוד את ההפרש בין המדידה שלה לבין רצון הצלם...
עכשיו הבנת?

ציטוט:
במקור נכתב על ידי הפילדמרשל
נגיד קבעתי גודל צמצם קטן, רגישות קטנה, סימן שאני רוצה חשיפה ארוכה כדי לקבל נגיד אפקט מריחה של אורות מכונית בלילה, ואז אני אומר פיצוי חשיפה +/- כזה שיגיד למצלמה תני חשיפה ארוכה כי זה מה שאני רוצה? כי אם לא אגיד זאת, היא תנסה לתקן אותי לרגיל, שזה אומר משהו כמו "אתה סתם רוצה תמונה חשוכה, כך מהירות רגילה".
תודה,

גודל הצמצם והרגישות שקבעת לא אומרים כלום על הרצון שלך. למה שהם יגידו דבר כזה? אולי אתה מצלם באמצע היום ואתה סוגר צמצם כדי שלא ייכנס לך יותר מדי אור? אולי אתה מצלם פנסים וסוגר צמצם כדי שהם יצאו בצורת כוכב?
אם אתה רוצה לדעת בוודאות מה תהיה מהירות התריס שלך, למשל כי אתה רוצה למרוח אורות של מכונית בלילה - צלם על עדיפות תריס. לשם כך היא נועדה.
והמצלמה אף פעם לא תניח שאתה רוצה תמונה חשוכה. זה בדיוק להיפך: היא תמיד תרצה לתת לך חשיפה רגילה. מאחר והיא מחשב שמבין רק כן ולא, היא לא מבינה שלפעמים אנחנו דווקא רוצים תמונה חשוכה וכדו'. לכן היא תמיד תתן לנו את החשיפה שבעיניה היא האופטימלית (כלומר: חשיפה שתתן היסטוגרמה די מאוזנת. היסטוגרמה היא תרשים של רמות הבהירוּת והכהוּת בתמונה. המצלמה תרצה שרמות הבהירות והכהות בתמונה יהיו בערך שוות ומאוזנות).
פיצוי החשיפה הוא בדיוק למקרה בו אנחנו לא רוצים היסטוגרמה מאוזנת. או כי אנחנו רוצים תמונה חשוכה מאוד או בהירה מאוד, או כי רוב התמונה היא לבנה ואנחנו רוצים שהלבן יצא באמת קרוב ללבן (וזה כמובן אומר היסטוגרמה לא מאוזנת: רוב התמונה בהירה מאוד) או מסיבות אחרות.

מובן?
ישן 27-10-2010, 18:08

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי שחף דרור שמתחילה ב "|מחייך| 1. ברפלקסיות ניתן,..."

אוקי מתחיל להיסגר על העניין.

1. אז למה כשאני במצב חצי ידני, שבו אני לא יכול לקבוע פיצוי חשיפה, אחרי שהמצלמה עושה את החישובים שלה היא מראה לי מה פיצוי החשיפה? זה מה שבילבל אותי כנראה. או, שאני לא יודע שזו אופציה לקביעה שלי כמו שאמרת?
2. אז בידני מלא אין משמעות לפיצוי החשיפה, כי זה בעצם כלי להגיד למכשיר "לפיו תשלים את הפרמטר השלישי", ובידני אני משלים אותו. כך שאם במצלמה שלי אני לא שולט עליו בחצי ידני, תמיד יש אופציה לידני מלא.
תודה רבה,

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:10

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר