05-11-2010, 22:07
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
אני אנסה לעזור אם כי אני מראש אומר שאני לא מתמצא בדברים הקטנים.
אין לי מושג כמה זמן צריך לחכות בין צילום לצילום - זה דבר שכדאי לבדוק בחנות כשאת קונה את המצלמה.
מבחינת המפרט, הייתי הולך על ה Nikon Coolpix P90.
היא בעלת העדשה המועדפת הן בקצה הרחב (אפשרות לצלם נופים או קבוצת אנשים ממרחק יחסית קרוב) והן בקצה הצר (צילום של דברים מרחוק [בלשון העם "הרבה זום"]).
העשה בעלת מפתח צמצם מקסימלי של 2.8 בקצה הרחב, בדומה לקאנון SX100 (שזה דבר טוב).
ישנה אפשרות לצילום רציף אבל לא ראיתי פירוט של כמה פריימים בשניה. אם זה קריטי - שווה לבדוק. בקאנון מדובר על קצת יותר מפריםי אחד לשניה כך שבכל מקרה לא תוכלי לבצע צילומים של אופנועי מירוץ 
סיפור הסוללות הוא מעניין.
מצד אחד, ל P90 יש סוללת לית'יום מיוחדת שמחזיקה הרבה יותר מסוללות אצבע רגילות - שזה יתרון גדול. מאפשר כמות גדולה של צילומים בכל פעם.
מצד שני, הן יקרות יותר ובמידה ואת נתקעת באיזה טרק בלי סוללות - אין שום סיכוי שתצליחי לצלם, בניגוד למצלמות אשר פועלות על סוללות אצבע - שבכל מקום אפשר לקנות סוללות פשוטות חד פעמיות ולהמשיך לטייל.
ממליץ לקנות עוד סוללה ספייר שתמיד תהיה טעונה בתיק, ולהחליף בינהן כאשר אחת נגמרת ומיד להטעין אותה.
המצלמה בעלת מסך 3 אינץ' גדול וברור (מכל המצלמות - הוא הברור ביותר) ובסך הכל היא נראית מצלמה טובה שתתן תמורה יפה.
כמה נקודות חסרון שיש בכל המצלמות הללו - כדי שלא תתבאסי.
המצלמות לא יצלמו מדהים בחושך. נכון - יש להן פלאש קטן אבל ברגע שהתאורה תהיה מעט חלשה - המצלמה יכולה לייצר תמונות מטושטשות ומרוחות.
העלאת רגישות החיישן תגרום לרעש גדול, וחסרונות אלו קיימים בכל המצלמות ולא רק באלו שציינת.
פשוט קחי בחשבון שכל עוד התאורה תהיה טובה - התמונות יצאו יפות מאוד.
ה P90 היא הבחירה שלי, מהמצלמות שהצגת, בגלל הסיבות שרשמתי מעלה.
|