לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-10-2010, 18:45
  מיכאל חי מיכאל חי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.04.10
צה"ל החרים את כל כלי הנשק ממתיישבי הבקעה

מח"ט הבקעה אל"מ יוחאי בן-ישי הורה היום (שני) להחרים את כל הנשק מכל יישובי הבקעה. כך טוען הפורום המשפטי למען ארץ ישראל.
בשבת האחרונה נפרצו שני בתים בישוב שדמות מחולה שבבקעת הירדן, ומתוכם נגנבו שני כלי נשק. הנשקים היו נעולים בשני מנעולים, כנדרש על-פי הוראות הביטחון.
בעקבות האירוע כי הורה מפקד החטיבה אל"מ בן-ישי לאסוף את כל כלי הנשק מתושבי יישובי הבקעה.
מנכ"ל הפורום המשפטי למען ארץ-ישראל נחי אייל שיגר מכתב למח"ט, ובו נכתב כי "הוראה זו איננה עומדת בכל קנה-מידה של סבירות, ומסכנת את תושבי הבקעה". עוד מוסיפים בפורום המשפטי, כי "לאחר אירוע כזה, המוכיח כי לעבריינים אפשרות גישה ליישובים היהודים בבקעה, והם עלולים לא רק לפגוע ברכוש אלא חלילה גם בחיי התושבים, נדרש דווקא לחזק ולהוסיף אמצעי הגנה ליישובים, ולא להיפך".
"אין ספק כי על האירוע להיחקר ולהיבדק, אך לשלול מתושבי הבקעה את אפשרותם להגן על עצמם מניסיונות פגיעה – זוהי הוראה בלתי סבירה, שלא רק שאיננה מוסיפה הגנה, אלא מחלישה ומסוכנת" – כותב אייל – "זאת, מאחר וחלילה במידה ויתרחש אירוע ביטחוני-חבלני באחד מן היישובים, לא תהיה לתושביו כל אפשרות להגיב, וייאלצו להמתין להגעת כוחות הביטחון, שלעיתים נמצאים במקום מרוחק מן היישוב. השתהות כזו עלולה להיות קריטית ליכולת ההגנה, ועלולה לעלות חלילה בחיי אדם ממש. על כן, אנו סבורים כי מתוקף היותך האמון על ביטחונם של אזרחי מדינת ישראל שבגזרת בקעת הירדן, עליך לחזור בך מן ההוראה הנ"ל בעניין כלי הנשק". http://www.inn.co.il/News/News.aspx/210576
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-10-2010, 19:39
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי FRESHMAKER שמתחילה ב "אחרי הרציחות שאירעו לפני זמן..."

או שכן או שלא. מה לגבי הנרצחים האחרונים בלוד? האם גם הם היו יכולים לעשות משהו אם נשק היה יותר קל להשגה?

ככל שכלי נשק יותר מצויים ויותר קלים להשגה כך
א) קל יותר לגנוב אותם
ב) השימוש בהם נעשה יותר תכוף בשעת זעם או אובדן שליטה.

המתמטיקה היא נורא פשוטה במקרה הזה:
אם באחד מכל עשרה בתים יש נשק, גנב צריך מזל גדול או מודיעין טוב כדי לפרוץ לבית הנכון ולגנוב את הנשק. אם בחמישה מכל עשרה בתים יש נשק, לכל גנב יש 50% צ'אנס למצוא נשק וגם גנב רכוש פשוט לא יחשוב פעמיים לפני שיגנוב נשק כדי להעביר אותו לגורמים פליליים או אפילו לגורמי טרור.

ואם היה להם נשק נעול בארון בבית זה לא היה מציל את הנרצחים. נשק כזה לא נושאים על הגוף או ברכב כל הזמן אלא מחזיקים בבית למקרה של תקיפה על הישוב עצמו. בשביל מקרים כאלה יש כיתת כוננות ואפילו ישוב שלא ראה פידאיון מאז שחרור לטרון (כמו נען) מחזיק כיתת כוננות ונשקייה עמוסה בכל טוב...

נערך לאחרונה ע"י MS_Rogue בתאריך 24-10-2010 בשעה 19:41.
ישן 27-10-2010, 09:34
  משתמש זכר mt999 mt999 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.10.06
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "[QUOTE=mt999]אני לא רוצה..."

ברור שלא צריך אקדח לכל ילד ושוטגאן לכל אישה, אבל כן צריך כלי נשק ארוכים לכיתת הכוננות של היישוב, רוס"ר m16 ישן וטוב, ועוד אקדחים לאזרחים נוספים ביישוב. אני מדבר על היכולת של היישוב לתת מענה ראשוני לאירוע, לצמצם ולתחם אותו, ואף חתירה למגע, כל זאת עד שכוחות הביטחון יגיעו למקום כדי לסיים את האירוע או לאסוף את המחבל בשקית שחורה. קח לדוגמא את האירוע במקד"צ בעצמונה, מה היה להם שם 3 כלי נשק מסכנים לכמה מאות תלמידים, המחבל הספיק לגמור מחסניות שלמות ולזרוק רימונים, וקטל שישה תלמידים, עד שמישהו הצליח לנטרל אותו. תאמין לי שגם אני מעדיף אם היה פחות צורך בכלי נשק במדינה הזאת, אבל זה לא המצב, ועכשיו אני מרגיש טוב עם זה שיש לי נשק בבית.
יכול להיות שאני באמת גזען, אבל אני לא אוהב ערבים ובמיוחד אני לא אוהב לשבת באוטובוס שמאחוריי יושב ערבי (במיוחד כשאני על מדים), לא עניין של גועל, יותר עניין של חשש, שפתאום אחד מהם יאכל איזה תסביך יוציא סכין ויחתוך לי את הגרון (הם די טובים בזה לפי כמה סרטונים שראיתי)...
ישן 24-10-2010, 21:35
צלמית המשתמש של TIMON the mongoose
  משתמש זכר TIMON the mongoose TIMON the mongoose אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.12.09
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "מה גורם לך לחשוב כך?"

למה מתנחלים לא יורים אחד על השני, כי לרוב אנשים מאותו רקע, אותן אידאלוגיות לא עושים דברים כאלה אחד לשני וזה לא קרה עד עכשיו? לפי התאוריה שלך אסור לתת לאף חייל קרבי לצאת עם נשק הבייתה כי יכול להיות פה טקסס מטורף . בכל מקרה אתה לא תסכים איתי מתוך הדעה שאנחנו לא שונים מהאמריקאים ויהודי כבר רצח יהודי בכיכר ומשפחות פשע והכל... אני עדיין מאמין שהעם היהודי לא צריך לפגטע אחד בשני ועם חינוך נכון וערכים אידאולוגים נכונים לא צריכים להיות פושעים במדינת ישראל על אף משפטו של בן גוריון ואני מקווה שיום זה יהייה אחיד בכל עם ישראל במדינת ישראל.

ישן 25-10-2010, 06:30
צלמית המשתמש של סוכן שקט
  משתמש זכר סוכן שקט סוכן שקט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.03.02
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "ראשית, תגובתך, כרגיל היא..."

קודם כל אני לא יורה, אני מגיב.
ב אני לא הולך להביא נתונים רשמיים על דברים שמעולם לא ייבדקו ולא נבדקו "רשמית".
ג. הבקעה זה לא לונדון והאנשים שם בסכנת חיים תמידית, אז הפילוסופיה האנגלית שאם לא יהיה נשק לאזרח (ולמשטרה) אז יהיה פחות ירי זה לא תופס פה כרגע.
אני קנטרן כי אני הייתי תקופה בבקעה בחווה חקלאית ואני יודע מה ההרגשה להיות בשום מקום, אבל לקחת מהם ת'נשק
במקור נכתב על ידי יחזקאל
וקראתי עליו לכל הרי חרב נאם אדני אלןהים חרב איש באחיו תהיה

Oui nous irons nous faire casser la gueule en cœur, Mais nous reviendrons vainqueur

ישן 25-10-2010, 07:32
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "[QUOTE=FRESHMAKER]צריך לתת..."

לא צריך לתת "יותר" נשק - אבל לקיחת נשק מגדילה את הסיכון.

ההשוואה לטקסס או לכל מקום אחר בעולם, אינה מדוייקת. בישראל, מתוקף נסיבות חיינו המצערות, יש לאזרח הממוצע הכשרה טובה בהרבה בשימוש בנשק מאשר לעמיתו בארה"ב, ולכן
למרות שיש כאן הרבה כלי נשק - יש כאן מעט תאונות, בניגוד לשם.

כמו כן, אין כמעט מקרים של "קיבל חלסטרה עם הנשק האישי והלך
לסגור חשבון". כלומר, זה קורה - אבל לעתים נדירות.

לעומת זאת, כשנכנסת חוליית מחבלים ליישוב - אין פתרון טוב
יותר מאשר אזרחים חמושים שיכולים להגיב מייד - וההשוואה
לנען (שכאמור לא זוכרת מתי ראתה חדירת מחבלים) אינה
רלוונטית - עובדתית, כמעט כל הפיגועים שאירעו בשנים
האחרונות הסתיימו רק תודות לאזרח חמוש שנכח במקום, החל
בישיבת מרכז הרב (שם היה אחד האזרחים קצין בקבע - אבל
למקום הגיע כאזרח עם נשק צבאי שמוחזק בביתו), וכלה בפיגועי
הטרקטור השונים.

לקיחת נשק מאזרחים "כי עלולים לגנוב להם אותו", מקבילה
לסגירת נשקיות בבסיסים "כי הן עלולות להיפרץ" (והיו דברים
מעולם...).
זו התנהגות היסטרית - ומסוכנת - מצידו של המח"ט.
ישן 25-10-2010, 08:23
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
זמן התגובה לארוע חדירה חשוב בצמצום מספר הקורבנות
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "[QUOTE=FRESHMAKER]צריך לתת..."

למרות מאמצי הירדנים ההאשמים הנאבקים בטרור - תתכן חדירה ממזרח אך מה שיותר מהותי זו העובדה כי מדינה חסרת אחריות אחרת ממערב לירדן העניקה שפע של נשק לארגוני טרור המצהירים השכם והערב על כוונת לרצוח באזרחיה בכלל וב'מתנחלים' כמו חלוצי הבקעה בפרט. יש הטוענים כי כבר היו מקרים בעבר בהם הוציאו לפועל ארגונים אלה חלק מכוונותיהם ויש המספרים כי אפילו פרופסור אחד המליץ להם למקד את רצחנותם ביהודים מהסוג שיושב 'אי שם בבקעה'.

אז יש לנו מצב בו קיים איום מעשי בדרגה 7 בסולם ישראלה לארוע חבלה בו יכול נשק בידי אזרחים ישראלים יהודים להועיל ויש אפשרות לאיום בדרגה 0.5 בסולם ישראלה לשימוש פלילי בנשק זה בידי בעליו או בידי גונביו.

לא צריך לפרט לישראלי המשרת במילואים כמה זמן יקח לכוחות לוחמים בקנה מידה מעשי [וזה כולל מילואימניקים עפו"צים] להתרכז, ללמוד את השטח, להגיע ולבודד ארוע של חדירה ומסע הרג בארגמ"ן [חלילה] וכמה זמן יקח עד שיגיעו כוחות איכות שיצליחו ממש לסיים הארוע. שעה לבידוד הארוע ע"י כוח חיצוני זוהי אופטימיות קיצונית. שעתיים זה זמן סביר יותר עם קמצוץ אופטימיות.

בזמן זה יכול ערבי אחד [המחבלים הם בד"כ ערבים ולכן אני מקווה ששנינו לא נואשם בגזענות ע"י קולגות] עם עשר מחסניות לבצע טבח המוני. לא ניתן יהיה לאתר מבעוד מועד מפגע בודד כך שגם ההתרעה המודיעינית 'לא משהו'.

נשק בידי החלוצים יכול להיות מעשי הרבה יותר. עם תחילת הירי ע"י החודר או עם זהויו כזר חמוש בישוב - ינסו התושביפ [היודעים מי לנו ומי לצרינו] לרתקו. אם לא יחסלוהו לפחות ימנעו ממנו לצאת ולקטול את כל מי שבדרכו עד הגיע כוחות האיכות למגר את הטינופת.

אין כל הגיון בריכוז נשק בנשקיות. יכול המח"ט אם רצונו בכך לחייב תושב כי בעת שאינו נשוא עליו את נשקו או מצוי עימו בבית - יפקיד אותו בנשקיה. כל החלטה אחרת הינה הפקרות שסופה שפך דמים שהדרך היחידה לכסות עליו תהיה לחץ של החוגים העוינים להתישבות לקדם את המח"ט בדרגה.

הכוונות והרקע הם כמובן שונים אך זה מזכיר במשהו את ההתנהלות הבריטית במאורעות אז הוחרם הנשק מישובים עבריים בעת בה היו זקוקים לו.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:35

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר