לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-11-2010, 16:37
  ניר כ ה ן ניר כ ה ן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.10
קצת ערך מוסף....

אני מביא לכם הפעם כתבה מצויינת של אחד המאמנים שלנו - אלדד לוי.
הכתבה מדברת על אחד מהחשובים שבערכי צה"ל - ערך הרעות. תקראו, זה יראה לכם פן קצת אחד בכל נושא הכושר הקרבי, הגיבושים והצבא בכלל

הפן האחר של הכושר הקרבי - רעות

רעות הוא מונח המסמל קשר נפשי עמוק בין שני בני אדם או בין קבוצה מצומצמת של אנשים, שאינו תלוי באינטרסים של אחד מהצדדים. הרעות יכולה להיווצר בשני אופנים מרכזיים: ידידות ארוכת שנים, היוצרת הכרות עמוקה בין הרעים, או מצב המחייב כוחות משותפים וערבות הדדית כמו למשל בשדה הקרב, אז נקראת הרעות גם "אחוות לוחמים". במצב זה נדרשת נאמנות, אמון וערבות הדדית למען מטרת הכלל. בשם ערך הרעות נדרש הפרט לוותר על טובתו האישית למען טובת הכלל.

הרעות הוא אחד מהערכי היסוד ברוח צה"ל ולדעתי אחד החשובים בהם, בפשטות הוא אומר שחייל לעיתים יחשוב על טובת הכלל משמע חבריו לנשק לפני שיחשוב על טובתו האישית. כנערים לפני גיוס ובשכבות השונות של התיכון אני יודע שמלווים אתכם תקופה ארוכה חברי ילדות מהלימודים מהתנועה ומחוגים אחרים אך מעטים המקרים שבהם עמדתם יחד עם חבריכם במצבי קיצון לחץ ואיום ממשי על החיים. הקשר הזה שנוצר עקב אותם מצבים הינו חזק מכל קשר אחר שתחוו בתקופת חייכם. החניכים שמתאמנים בקבוצות הכושר הקרבי excellent training אצלי ( הוד השרון ורמת גן) יודעים טוב מאד את החשיבות שאני שם לערך הזה באימונים שלי. אני רואה את הנערים בקבוצות השונות, כולם ממקומות שונים מאד בארץ ומרקע שונה לגמרי מגיעים ביחד לאימון ויש דבר אחד שמאחד אותם המטרה שלהם להגיע ליחידה קרבית כזו או אחרת, אני שמח לראות בהם את הרוח הזו כאשר חניכים עוזרים לחניכים חדשים אחרים לסיים ריצה קשה, או מעודדים אותם לתת עוד כפיפת בטן אחת כאשר אין כבר כוח או כאשר חניך מקבל "עונש" של מספר שכיבות סמיכה מסוים וכל הקבוצה מבצעת את ה"עונש" איתו למטרת הזדהות. הקבוצה מעודדת את החניך להישגים אישיים שכנראה לא היה מצליח להשיג לבד...

אני שמח לראות את הערך הזה מיושם בקבוצות השונות של excellent training כדוגמת מסעות אלונקות בהם כל הקבוצה ביחד עובדת כיחידיה אחת אורגנית, כל חניך עוזר לחברו ומחליף אותו ללא מילים, ללא תלונות גם כשקשה, תוך כדי התעלמות מהכאב האישי. הידיעה שלחברו לקבוצה כואב לא פחות היא מה שדוחפת את אותו חניך לבצע את "הבלתי אפשרי" מבחינתו ולסחוב את האלונקה עוד כמה דקות.

במהלך שירות המילואים שלי במלחמת לבנון השנייה היות ויחידה שלי מורכבת מאנשים בגילאים שונים, חלק משוחררים טריים חלק נשואים עם ילדים, היה נהוג שדווקא החברה הצעירים ילכו בחזית ויסחבו את הציוד הכבד יותר, תוך כדי התחשבות בחברה המבוגרים יותר שיש להם משפחות משל עצמם בבית ואינם בכושר כמו החברה הצעירים. זוהי רק דוגמא קלה ומזערית לחלק מהערך הכל כך חשוב הזה.

היכולת לשים את טובת הקבוצה לפני טובתכם האישית היא אחד הדברים המשמעותיים ביותר בשינוי התפיסה שלכם מנערים בתיכון ללוחמים בצה"ל, הרי תמיד יותר קל לוותר לעצמכם אבל אם טובת החברים שלכם מונחת על הכף אין שום סיכוי בעולם שתוותרו.
the.nircohen@gmail.com
0506-335566

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:17

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר