לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-11-2010, 09:57
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
רופאים לזכויות אדם: להוציא יגאל עמיר מהבידוד

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3983957,00.html
"ביהמ"ש גזר דינו של עמיר למאסר עולם, לא לדיכאון"

ארגון רופאים לזכויות אדם קורא להוציא את יגאל עמיר מהבידוד שבו הוא נתון, זאת לרגל דיון נוסף שצפוי השבוע בבית המשפט העליון בעתירתו של רוצח ראש הממשלה בבקשה להוציא אותו מהבידוד שבו הוא נתון, כבר 15 שנה.
----------------------------------------------
לחוקק חוק שרוצח לא יוכל להצביע לכנסת ולרשויות.
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=528168

------------------------------------------------------
אנחנו מדינת חוק, ונראה לי שזה הרבה יותר חינוכי לעם לשמור על החוק ולא להוסיף עונש יותר מאשר החוק מחייב, אבל לאידך לשנות את החוק שרוצחים ו(ואולי גם שאר פושעים חמורים), שלא יוכלו להצביע לכנסת ולרשויות.

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 14-11-2010 בשעה 10:10.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-11-2010, 10:17
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

יש כבר חוק כזה.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי op9090 שמתחילה ב "..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי op9090
ומה אם חוק שפושעים מורשעים לא יוכלו לרוץ לכנסת ?

אבל במדינה דמוקרטית הבוחר הוא הקובע יותר מהנבחר. לכן צריכים את השלילה לשלול קודם כול את הזכות לבחור מהבוחר המורשע.

אם שוללים מהבוחר הפושע את זכות הבחירה אין כל כך סיכויים ששלטונות החוק ישימו חצי מהעם בכלא בכדי להטות את הבחירות.

אבל כשמדובר על הנבחר, או-אז יש חשש שהשלטונות יוכלו להאשים חלק מהנבחרים ולשים עליהם קלון, בכדי להטות את הבחירות.

נדמה לי שבארה"ב (ואולי גם במדינות נוספות) אוסרות על אסירים לממש את זכות ההצבעה. חלקן אוסרות את ההצבעה גם בזמן מאסר על תנאי, וחלק מהמדינות אוסרות על אדם שהורשע להצביע לכל החיים. בארה"ב מרשים לאידך לבחור במי שיושב בכלא.

נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 14-11-2010 בשעה 10:33.
ישן 14-11-2010, 10:30
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

זה תלוי האם להבחר זו זכות או שליחות
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי op9090 שמתחילה ב "..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי op9090
ומה אם חוק שפושעים מורשעים לא יוכלו לרוץ לכנסת ?

אם נבחר העם הוא אך ורק שליח של העם, ובעצם "עבד לעם הזה", אז צריכים לשאול אצל העם שבחר בו. אם העם בחר בו ושלח אותו למשימה, מה הוא יוכל לעשות?

אבל הבוחר, הוא בוחר מה שטוב עבורו. וגם מה שלפי דעתו (שייתכן שהיא מעוותת מאוד) מה שטוב עבור כל העם.

נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 14-11-2010 בשעה 10:33.
ישן 14-11-2010, 10:58
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

תפסת מרובה לא תפסת.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "[QUOTE=מדינאי]יותר חשוב שרוצח..."

אני הייתי מוסיף גם שכל מי שהמעסיק שלו היא המדינה או שמקבל כסף מהרשויות שלא יוכל להצביע.

העם צריך להחליט האם בכלל רוצים להעסיק אותו ובתנאים שהוא מועסק, או לא.

אם כן איך אפשר שהוא עצמו יהיה שותף בהחלטה הזו. שהוא עצמו יהיה זה שיצביע שימשיכו להעסיק אותו?

אבל, אם ירחיבו יותר מדי, זה לא יעבור. אם זה יהיה רק למקרים הכי חמורים, או-אז זה יעבור.

צריכים גם שהכללים יהיו פשוטים ביותר. אחרת יהיה וויכוח על כל בוחר.

ובעתיד, אפשר יהיה להרחיב את הרשימה.

נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 14-11-2010 בשעה 11:06.
ישן 14-11-2010, 11:57
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

מה שחשוב זה ביצוע המעשה הפלילי ולא ההרשעה,
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "אז מבחינתך זה בסדר שאדם שהרשע..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי MS_Rogue
אז מבחינתך זה בסדר שאדם שהרשע בפלילים יצביע, כל זמן זהפלילים אינם קשורים לרצח?

גם צריכים לבחון את הגבול בין מתן יתר מדי כוחות לרשויות המשפט, שלא ינוצל חלילה נגד הדמוקרטיה.

לכן אם מדובר על המצביע ,אין כל כך בעייה. הרי שלטונות החוק לא יוכלו לשים בכלא ולהרשיע שליש או רבע של העם עד כדי שזה יכריע את תוצאות הבחירות. אבל אם מדובר על הנבחרים, שם זה יכול ליצור בעייה.

נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 14-11-2010 בשעה 12:00.
ישן 14-11-2010, 11:59
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

למה?
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי Segmany שמתחילה ב "[QUOTE=מדינאי]אני הייתי מוסיף..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Segmany
השתגעת?! זה כולל כמעט את כל מי שאתה נלחם עבורו בפורום הזה...

אני מדבר על כל מי שמועסק על ידי המדינה שלא יוכל להיות הקובע האם איך ובאיזה תנאי יעסיקו אותו.

הילדים שמקבלים כסף זעום מהמדינה שלא יגוועו ברעב, בין כה הם לא מצביעים. אבל זקנים שמקבלים קצבת זקנה או נכים...

אבל, אני מודה שזה יהיה יותר מדי קשה וגם אנטי-דמוקרטי ליישם. וגם לא נכון.

צריכים ללכת אך ורק על המקרים הכי קשים כמו רצח.

נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 14-11-2010 בשעה 12:12.
ישן 15-11-2010, 08:19
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "יגעל אמיר לקח חיים ולכן אין..."

קצת מטריד אותי שלאף אחד (פרט למי שמוגדרים ארגונים קיצוניים או תמהוניים) לא מטריד במאום האיפה ואיפה שנעשית בתחום.

איפה כל הקריאות של דמוקרטיה ושוויון עכשיו?

אל תבין אותי לא נכון אני בעד החמרת העונש, ככל שניתן, לרוצחים, אבל פשוט לא נתפס שרוצח Y יקבל יחס גרוע עשרות מונים משאר הרוצחים.

ולא, ברמת העונש אני לא חושב שרוצח ראש ממשלה שונה מבחור שהטביע את התינוקת שלו באמבטיה או במזוודה בירקון, בטח לא ממחבל שמחה משפחות.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 15-11-2010, 21:03
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
נו, לפחות הם מטומטמים באופן שוויוני כלפי כולם....
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מדינאי שמתחילה ב "רופאים לזכויות אדם: להוציא יגאל עמיר מהבידוד"

וברצינות, ככל שאני מבין, בידוד לכשעצמו איננו מרכיב ענישה בבתי הכלא בישראל (למעט שהייה מוגבלת בצינוק). הייתי דווקא בהחלט רוצה לראות בישראל כליאה של חלאות כבדות במיוחד בתנאי אלקטרז (בידוד בחדר קטן שבו יש מינימום שבמינימום תנאים) אבל כל עוד החוק (או התקנות) קובע שהכליאה היא בתנאים מסויימים, תנאים אלו צריכים לחול על כולם. אני לא קונה את זה שיגאל עמיר צריך להיות בבידוד בגלל סיכון לחייו. בינינו, כמה מהכלואים בישראל הם שמאלנים קיצונים שיהיו מוכנים לרצוח אותו?, ואי אפשר למצוא אסירים אחרים ימנים קיצונים שיחלקו איתו תא? גם לא רואה איזה סיכון הוא עצמו יהווה לפעילות חבלנית. האיש איננו איזה חניבעל לקטר או גנראל שיש לו אוגדות שמחכות למוצא פיו.
אני מקווה שמאסר העולם שלו יהיה מאסר עולם אמיתי, אבל זה כמעט לא קורה בישראל. על רצח המקסימום שמישהו ישב בכלא, למיטב ידיעתי, היה 30 שנה-משך הזמן שצבי גור ישב עד היום בכלא, והשיחרור שלו לא ממש נראה באופק. גם סמיר קונטאר ישב כמעט 30 שנה. כל האחרים שוחררו תוך 20-25 שנה או פחות מכך בעקבות קיצוב ענישה והורדת שליש או בעקבות עיסקת חילופי שיחרור שבויים/חטופים. היו כמובן כאלו שמתו/נרצחו בכלא. למיטב ידיעתי, אותם אסירים ישבו בכלא פחות מעשרים וחמש שנה בטרם עברו מהעולם.
האם יגאל עמיר יהיה הראשון לשבת בכלא עד שיבה ומוות? האם ישב יותר מצבי גור? לא נראה לי. לא יעבור זמן רב מדי והוא יביע חרטה, יגיש בג"צים על כך שהוא מופלה לרעה בקיצוב עונשו לעומת האחרים וכו'. אני מהמר שאלא אם כן ימות קודם לכן (לא סביר), הוא ייצא מהכלא עד 2025.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:25

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר