|
מאמר: קורס הכנה לעולים לקרבי (עולים ליח"ש במחווה אלון)
ההודעה הזאת באה לשרת שתי מטרות: עידכון הפורום לגבי המצב שלי בצבא, ומאמר על קורס "עולים ליח"ש" שהמידע שמצאתי עליו ברשת ומה שהצבא סיפק לי שאפו לאפס.
עולים ליח"ש?
אם הגעתם לאחרונה או לא לאחרונה מחו"ל, ואתם מיועדים לקרבי, יכול להיות שבמקום לקבל תאריך גיוס לגולני או יחידה קרבית דומה, בסוף קיבלתם תאריך גיוס כמה שבועות לפני תחילת מחזור הגיוס הקרבי (מחזורי הגיוס קרביים הם בדרך כלל באמצע חודשי נובמבר, מרץ ואוגוסט), שאחרי ששאלתם בלשכת הגיוס למה אתם מתגייסים בתאריך כזה אם יידעו אותכם לקרבי, אמרו לכם שאתם מתגייסים ל"עולים ליח"ש" כניראה ששובצתם בקורס הכנה לעולים לקרבי.
במקרה שלי, נולדתי בארץ, בגיל 12 עברתי עם משפחתי לארה"ב, חזרתי לארץ, עשיתי טעות והלכתי לעתודה מיוחדת לעולים ("עתודת עולים"), פרשתי כי הבנתי שללמוד זה לא בשבילי כרגע, ובמקום לקבל יעד שיבוץ לחיל השיריון כמו שרציתי, קיבלתי שיבוץ לעולים ליח"ש.
למי הקורס מיועד?
כעיקרון, הקורס מיועד לכאלה שלא ממש מבינים עדיין את המנטליות הישראלית, ואין להם משפחה וחברים ששרתו בצה"ל אז הם לא יודעים לאן הם נכנסים, אבל עדיין מדברים עברית ברמה מסויימת ומיועדים ליחידות השדה. לעומת זאת, מידי פעם שולחים לשם גם אנשים כמוני וכמו עוד כמה אנשים שהיו איתי בקורס, שכל קשר בינם לבין עולים חדשים מקרי בהחלט.
קצת על הקורס
אין ספק שהצבא משקיע במי שמוכן לעלות לארץ ולהתגייס לקרבי. הסגל מורכב ממ"כים וקצינים קרביים לקראת השיחרור, ככה שזה פרס בשבילם ובאמת לקחו מפקדים מצטיינים. המפקדים מגיעים מכל היחידות הקרביות של צה"ל והיו לנו גם לא מעט שהגיעו מיחידות מובחרות כמו גדס"רים וכאלה. לכל אורך הקורס הגרשתי שיש לנו סגל איכותי שרוצה ללמד ולעזור.
במהלך הקורס המ"פ שלנו סידר לנו לראות תרגיל מחלקה של טנקים, ולראות שלושה טנקים יורים ומסתערים זה משהוא מדהים. היינו בסיור ברמת הגולן ותיצפתנו על הגבול עם סוריה. בנוסף, היינו בפלוגה של גולני. בגדול, הרגשתי שהשקיעו בנו. בנוסף היה לנו יום ירושלים שכלל סיור ביד ושם ובכותל המערבי.
חוץ מזה, הקורס מתנהל כמו טירונות. עברנו תכנים של טירונות 02, כמו ירי באם 16 ארוך שהיה איתנו כל הזמן, שיעור עזרה ראשונה, שיעור אב"ך, קשר, שיעורי נשק, מורשת קרב, שיעור קרב מגע, מד"סים ועוד חומר. בנוסף היו לנו שמירות על הבסיס. הקורס מתנהל גם במשמעת של טירונות, על כל דבר יש זמנים, יש דיסטנס ויש עונשים על כל טעות. הסגל היה קשוח, ובאופן כללי מכינים אתכם לטירונות קרבית על ידי נתינת טעימה מהמשמעת. מבחינת התנאים, לא יוצאים כל שבוע הביתה. בשלושה שבועות של הקורס, סגרנו שבת פעם אחת, ואם לא תעשו בעיות לא יתנו לכם לסגור שבתות בתור עונש.
שיבוץ לקרבי
הקורס מייעד את מי שמסיים אותו לקרבי. במהלך השבוע השני תראו קצין מיון, שישאל אתכם לאן אתם רוצים להגיע, תצתרכו 3 העדפות. בסוף הקורס תלכו לבקו"ם, שבו תגדלו לאן שיבצו אתכם. היו אצלנו אנשים שרצו גו'ב וביקשו את זה. אני לא יודע מה ייקרה להם, אבל הם אמרו שהקצין מיון הבטיח שהוא ינסה לעזור.
החוויה שלי בקורס
אני לא הרגשתי שהקורס קשה, הרגשתי שהוא מכין מנטלית מאוד טוב לקרבי ולצבא בכלל, ואפילו מבחינה פיזית התחזקתי. האנשים בקורס היו מאוד נחמדים, אבל בתור ישראלי היה לי קשה באמת להתחבר איתם. גם הרגשתי שיש דברים שאני מבין שהם לא מצליחים להבין כי להם לא נולדו כאן. חלק מהמטרה של הקורס והצבא בכלל היא לשפר להם את זה, אבל מצאתי את זה מוזר שאני לומד את זה איתם ולעיתים זה תיסכל אותי.
הסגל כמו שאמרתי היה מצויין, והוא היה מאוד קשוח. הבעיה היתה שהרבה אנשים באו לעשות שכונה, ולכן היתה לנו הרבה התעסקות עם משמעת. היה לי קשה לעשות קדרים על שטויות שהמחלקה עשתה כמו להתחצף למפקדים, אבל אין ברירה ככה זה צבא, צריך שכולם יילמדו לפני שאפשר להמשיך הלאה. לפעמים הרגשתי קצת בודד בקורס, ועיצבן אותי שהתסקנו בשטיות כשיכולנו לעבוד על שיפור הכושר וכאלה.
בגדול, רוב הקורס לא כלל לימוד עברית וכאלה. למעשה לא היו לנו שיעורי עברית בכלל, אלה רק הסבירו לעולים מילים שהם לא הבינו, כי כולם שם כבר ידעו עברית ברמה לא רעה. הרגשתי שלמרות שאני לא עולה הפקתי המון מהקורס כי רובו היתה הכנה מנטלית ופיזית לצבא.
עד עכשיו אני מרגיש שהצבא עשה לי טוב. אני יותר קשוח, יותר אסרטיבי ויותר בטוח בעצמי. ביום שלישי אני הולך לבק"ום ומקווה לקבל שיבוץ בחיל השיריון. הצלחתי להתגבר על הקשיים, כי אני אוצה קרבי יותר מידי כדי לוותר ככה. בנוסף, היו איתי אנשים שגם רצו להחזיק את המחלקה וביחד הצלחנו להתגבר בסוף. אני חושב שאני יותר מוכן לטירונות, שגם בה יהיו לי אתגרים דומים בזכות הקורס, ויצא לי לעשות דברים שמתגייסים טריים בשבועות הראשונים שלהם לא תמיד עושים.
אני מקווה שהמאמר הזה יעזור למחזורים הבאים, ככה שהם לא יצתרכו לבוא בלי ידיעה על מה קורה בקורס. כמו בכל מקום בצבא, תנסו למצוא אנשים בראש שלכם, קחו דברים בקלות, לעשות את המקסימום וכל פעם שיש משהוא מעניין תנצלו את ההזדמנות ותהנו ממנו. אני ממליץ לא לעשות שכונה בקורס, כי זה נכון שהם מענישים פחות מאיך שהיו מענישים אתכם ביחידות שלכם אחר כך, אבל המפקדים אצלנו מצאו דרכים לצ'פר חיילים טובים, למשל השמירות שלי היו באורך פלא ממש נוחות וקיבלתי יחס טוב יותר מהמפקדים. תנסו לחשוב על זה בתור חזרה לקרבי, שם על כל דבר קטן יקדרו לכם את הנשמה. תזכרו שהכל עובר, אחרי 3 שבועות תגיעו לצבא האמיתי לטוב ולרע.
נערך לאחרונה ע"י Starship_Trooper בתאריך 19-11-2010 בשעה 19:03.
|