לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-11-2010, 12:04
צלמית המשתמש של TIMON the mongoose
  משתמש זכר TIMON the mongoose TIMON the mongoose אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.12.09
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "האמת? הוא נורא קריא, אבל לא הצלחתי להתלהב (ובחייי שרציתי - כיף להיות חלק מהרוב...)"

הוא עלה נוסחא מוצלחת שתופסת אמריקנים חזק מאוד- קוסנפירציות ותאוריות שתמיד רצו להן על מי באמת מנהל את העולם, ארגוניים סודיים ואגדות שתמיד ריתקו את כולנו עם קווסטים במקומות אמיתיים. מי לא היה רוצה לדעת מה קורה "באמת" בבונים החופשיים ,האילומנטי והאם סימנים בפסלים ברומא או אנדרטאות בויישנגטון מסמלות מעבר לסתם יופי . זה למה אנשים נמשכים לזה, במיוחד אמריקאים.

הקטע הזה מסאותפארק ממחיש את זה הכי טוב.

הקטע בסוף הוידאו הוא העיקרי.

נערך לאחרונה ע"י TIMON the mongoose בתאריך 23-11-2010 בשעה 12:09.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-11-2010, 14:44
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.08
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "אסימוב?"

לאו רק. אני דווקא חסיד גדול יותר של לארי ניבן, וכמובן רוג'ר זילאזני - אבל בעיקר ניבן: "הזרוע הארוכה של גיל המילטון" (כמה סיפורי מתח מעולים), "נפילת המלאכים", וכמובן "הקיסם בעינו של אלוהים" ו"מדרס רגל", אותם ניבן כתב עם ג'רי פורנל...
למען האמת, ברוב ספרי המד"ב של סופרי ה"הארד קור" יש אלמנט דומיננטי של מתח, כך שאפילו דיי קשה לי להיזכר בספר מד"ב שקראתי שלא נופל לקטגוריה הזו גם כן...

בכל אופן, ספרי מד"ב טובים, ובעיקר של ניבן (לדעתי וטעמי), לא "מעליבים את האינטיליגנציה" מכיוון שהם מבוססים לרוב על עקרונות מדעיים קונקרטיים, בעיקר לאור ההשכלה של חלק נכבד מהסופרים (לארי ניבן הוא למשל מתמטיקאי).

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

נערך לאחרונה ע"י efekt בתאריך 24-11-2010 בשעה 14:47.
ישן 24-11-2010, 15:02
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "לאו רק. אני דווקא חסיד גדול..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי efekt
לאו רק. אני דווקא חסיד גדול יותר של לארי ניבן, וכמובן רוג'ר זילאזני - אבל בעיקר ניבן: "הזרוע הארוכה של גיל המילטון" (כמה סיפורי מתח מעולים), "נפילת המלאכים", וכמובן "הקיסם בעינו של אלוהים" ו"מדרס רגל", אותם ניבן כתב עם ג'רי פורנל...
למען האמת, ברוב ספרי המד"ב של סופרי ה"הארד קור" יש אלמנט דומיננטי של מתח, כך שאפילו דיי קשה לי להיזכר בספר מד"ב שקראתי שלא נופל לקטגוריה הזו גם כן...

בכל אופן, ספרי מד"ב טובים, ובעיקר של ניבן (לדעתי וטעמי), לא "מעליבים את האינטיליגנציה" מכיוון שהם מבוססים לרוב על עקרונות מדעיים קונקרטיים, בעיקר לאור ההשכלה של חלק נכבד מהסופרים (לארי ניבן הוא למשל מתמטיקאי).

קנית אותי! אמנם אסימוב היה סופר מתח במסווה של סופר מד"ב אבל ניבן וזילאזני... וואו....

ישן 25-11-2010, 00:18
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "זהו, שגם מד"ב בדרך כלל מדבר אליי, אני לקוח קשה..."

אם אני אתן לך לקרוא את "הקיסם בעינו של אלוהים" על כל מאות העמודים שבו (דבר שלא אעשה כי אני לא מצליח להיזכר למי לעזאזל השאלתי אותו), אני מבטיח לך שלא תוכל להניח אותו מידיך אף לא לרגע.
הספר כתוב בצורה לא פחות מגאונית - ולא רק אני חושב כך, זו היתה דעתו של רוברט היינלין, הסופר האגדתי, על הספר:
ציטוט:
Robert A. Heinlein, who gave the authors extensive, detailed advice on the novel, blurbed the story as "possibly the finest science fiction novel I have ever read".

אגב, גם התרגום שלו לעברית (בהוצאת זמורה ביתן, לא זוכר מי המתרגם [עמנואל לוטם?]) הוא לא פחות ממעולה.

את הספר קשה מאוד למצוא (על העותק שבידי - שהיה במצב מעולה - שילמתי סכום מטורף) אבל אם מצאת, הרווחת

אם חפצה נפשך במשהו קצת פחות מד"ב-י, מומלץ ביותר הספר "תשעה נסיכים לאמבר" (שהוא בעצם הספר הראשון בסדרה ארוכה) של רוג'ר זילאזני. אמנם הוא נוטה יותר לז'אנר הפנטזיה, אך בתור ספר מתח - קשה מאוד להסיר ממנו את הידיים לאחר שמתחילים לקרוא אותו.

ציטוט:
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

נערך לאחרונה ע"י efekt בתאריך 25-11-2010 בשעה 00:23.
ישן 25-11-2010, 01:40
צלמית המשתמש של MS_Rogue

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "אם אני אתן לך לקרוא את..."

אני מגדיר את סדרת אמבר של זילאזני בתור סדרת הפנטזיה הכי טובה בהיסטוריה (לטעמי טובה יותר, בהרבה, מספריו של טולקין או מסופרי איכות יותר מודרנים כמו ג'ורג' ר.ר. מרטין ורובין הוב)... זה כמובן עניין של טעם אישי... אבל בכל מקרה, מומלץ בחום גם למי שאינם חובבי מד"ב או פנטזיה....

קגנס, עבורך יש לי ספר שדווקא יחזיק אותך, אם אני קולט אותך נכון - Starship Troopers של רוברט היינלין. אל תיתן לסרט הגרוע שנעשה באמצע שנות התשעים לבלבל אותך. יותר מכל דבר אחר, הספר הוא מאסה פוליטית מדהימה שנוגעת בצורה חדה ומעוררת מחשבה בכל בעיות השלטון של היום. הצבעה כזכות לא אוניברסלית, פאשיזם כמערכת שכוללת בתוכה זכויות אדם.... ספר מדהים ומומלץ. גם האקשן לא רע בכלל

ישן 25-11-2010, 10:33
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "היה משהו בMoon שהפריע לי......."

לא זכור לי שקראתי ולכן אני חושב שלא... כדאי להתאמץ להשיג את הטרילוגיה?

אגב, בנוגע ל"עריצה היא הלבנה", היינלין התפרע שם לחלוטין ברעיונות שלו לגבי איך לדעתו יראה התא המשפחתי העתידי, ואני אישית חושב שבעתיד אנחנו בהחלט נראה דברים כמו שהוא תיאר ("נישואים טוריים") בצורה זו או אחרת. בשבילי הספר התחבר בצורה מצויינת.

אם כבר ב"מה קראת" עסקינן - "המשחק של אנדר" ("Ender's Game") של אורסון סקוט קארד, קראת?

ציטוט:

ישן 19-11-2010, 12:58
צלמית המשתמש של MS_Rogue

בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "וחוץ מהם, אשמח אם יסבירו גם לי..."

אני אשתדל...

אנטי חלקיק (שממנו מורכב אנטי חומר) הוא חלקיק שהמאסה שלו זהה למאסה של חלקיק אך המטען החשמלי שבו הפוך. אלקטרוןן עם מטען חיובי, למשיל, הוא אנטי אלקטרון.

אטום המימן מורכב מאלקטרון אחד ופרוטון אחד (אם זכרוני הסנילי אינו מטעני). אנטי-מימן יהיה מורכב מאותם שני חלקיקים, כשהאלקטרון הוא בעל מטען חיובי והפרוטון בעל מטען שלילי

למעשה נוצרת תמונת מראה של האטום של המימן - כמו שכשאתם מסתכלים במראה אתם רואים את עין ימין בצד שמאל ועין שמאל בצד ימין.

המפגש בין חומר לאנטי חומר המקביל לו גורם לביטול שני החלקיקים בצורה נפיצה שיוצר כמויות אנרגיה דמיוניות. כמויות האנרגיה שנוצרות יכולות להיות יעילות מאוד בייצור חשמל, הנעה ושאר ירקות, וכמובן בכלי נשק...

ישן 23-11-2010, 10:42
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
ועכשיו מקצה שיפורים:
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "אני אשתדל... אנטי חלקיק..."

לא רק המטען החשמלי הפוך, אלא כל המטענים הפוכים (לדוגמה: מטען צבע). משיקולים תאורטיים המסה נשארת זהה, אבל קצת קשה לזהות את זה בניסוי (לכן בינתיים זה לא קרה).

כידוע, חוקי הפיזיקה (ספציפית, הכח החלש) אינם מצייתים לסימטריה C (מטען), כלומר, אינם זהים לחומר ואנט-חומר, ואפילו אינם מצייתים לסימטריה המשולבת CP (החלפת מטען וכיוון), ראה: http://en.wikipedia.org/wiki/CP_violation. משיקולים שונים, נראה שחוקי הפיזיקה דווקא כן מצייתים לסימטריה המשולבת CPT (הקודמת כולל זמן), אבל זה לא כל כך עוזר לנו כרגע. בכל מקרה, דווקא זה שלא מדובר ב"תמונת מראה" הוא כנראה אחד הגורמים לעודף העצום והבלתי-פרופורציונאלי לחלוטין של חומר לעומת אנטי-חומר ביקום, ואפשר קיום כלשהו (כולל שלנו), ולא איון של כל החומר ביקום.

הפקת אנרגיה לשימוש אדם מאנטי-חומר היא כמובן רעיון דימיוני לחלוטין נכון להרבה שנים הקרובות. רק אחסון של אנטי-חומר דורש כמויות לא קטנות של אנרגיה, שלא להזכיר את זה שהיום אין דרך ליצור אינטראקציה תרמו-גרעינית מבוקרת, אז עדיף להישאר בגבולות המציאות...
ישן 23-11-2010, 15:29
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "לא שמעת אותי אומר בשום מקם..."

לא, אבל הבאת פירוט שרובו בלתי-רלבנטי לחלוטין - הכל למעט כלי נשק שהם בלתי-רלבנטיים רק כמעט לחלוטין. לא חשמל, לא הנעה, ולא ירקות אחרים (שאינם פצצה) אינם קרובים ללהיות אפשריים ולו מבחינה עקרונית.

נתתי אם הפרטים הנחוצים למען השואל והקוראים כדי שיבינו נכונה את העקרון.

ושלא תחשוב שלא הייתי לארג' איתך - אפשר היה לעשות מטעמים מדבריך על "תמונת מראה", שכן תמונת מראה של חומר, בשתי המשמעויות שיש לה, אינה קשור כלל לאנטי-חומר: החלפת ספין ואננטיומריות - שני העניים מכונים "כיראליות", הראשון בפיזיקה והשני בכימיה. בשני המקרים, תמונת המראה של חומר איננה זהה לחומר. יש לך פה בפורום מספר ביולוגים/כימאים שיוכלו לפרט לך על כך.
ישן 23-11-2010, 15:46
צלמית המשתמש של MS_Rogue

בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "לא, אבל הבאת פירוט שרובו..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פסטן
לא, אבל הבאת פירוט שרובו בלתי-רלבנטי לחלוטין - הכל למעט כלי נשק שהם בלתי-רלבנטיים רק כמעט לחלוטין. לא חשמל, לא הנעה, ולא ירקות אחרים (שאינם פצצה) אינם קרובים ללהיות אפשריים ולו מבחינה עקרונית.

זה גם מה שאמרו כשז'ול ורן ראה בדמיונו הקודח ספינה רקטית שטסה לירח... אתה יודע מה ההבדל בין ממציא ובין מישהו שתקוע בכאן והיום? ממציא שואל "איך לעשות את זה?" במקום שבו מישהו שתקוע בכאן והיום אומר "זה בלתי אפשרי"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פסטן
נתתי אם הפרטים הנחוצים למען השואל והקוראים כדי שיבינו נכונה את העקרון.

ושלא תחשוב שלא הייתי לארג' איתך - אפשר היה לעשות מטעמים מדבריך על "תמונת מראה", שכן תמונת מראה של חומר, בשתי המשמעויות שיש לה, אינה קשור כלל לאנטי-חומר: החלפת ספין ואננטיומריות - שני העניים מכונים "כיראליות", הראשון בפיזיקה והשני בכימיה. בשני המקרים, תמונת המראה של חומר איננה זהה לחומר. יש לך פה בפורום מספר ביולוגים/כימאים שיוכלו לפרט לך על כך.

שמור את הלארג'יות לכאורה לאחרים. אני שמח כשמי שמבינים מתקנים אותי.... ובנקודה זאת אפסיק להאכיל את הטרול

ישן 23-11-2010, 17:54
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "אתה מדבר על תמונת מראה ברמת..."

הייתי בטוח שכתבתי מהי המשמעות של כיראליות בפיזיקה, בשר לחלקיקים בודדים.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי פסטן
שכן תמונת מראה של חומר, בשתי המשמעויות שיש לה, אינה קשור כלל לאנטי-חומר: החלפת ספין ואננטיומריות - שני העניים מכונים "כיראליות", הראשון בפיזיקה והשני בכימיה. בשני המקרים, תמונת המראה של חומר איננה זהה לחומר.

היי, מסתבר שבאמת כתבתי. בכימיה ובביולוגיה כיראליות מתייחסת לתכונה של מולקולה שאין רצף של התמרות סימטריה (בעצם, שילוב של סיבובים) מלבד הזהות שתחזיר אותה למצבה ששקול למקורי. נפלא. בפיזיקה, כיראליות היא התייחסות לכיוון הספין של חלקיק. תמונת המראה של אלקטרון עם ספין ימני איננה פוזיטרון עם ספין ימני, אלא אלקטרון עם ספין שמאלי, ומאחר וכבר עשרות שנים ידוע שחוקי הפיזיקה אינם סימטריים עבור ספינים הפוכים, מגיעה המסקנה המוזרה ש"תמונת המראה" ה"אופטית" של העולם שלנו תראה אחרת מאשר "תמונת המראה" הפיזיקלית שלו.

בכל-אופן, נראה לי שחשוב שתתייחסי גם לדברים שנכתבו מעלייך.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:30

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר