26-11-2010, 13:52
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.08.03
|
|
1. הקוראן מקור הרבה יותר מאוחר, (גם לדעת מבקרי המקרא, שאת דעתם כמובן אני דוחה מכל וכל). ברמה העקרונית אני לא מסכים עם הטיעון שלך שאין מקום להכרעה לגבי אמינות המקורות, אך אינני רוצה להכנס לויכוח דתי ולכן לא אתייחס לכך במישור הפרטני.
2. לא הבאתי אסמכתא מרש"י הדבר מפורש בפסוקים שישמעאל נשאר מאחור. (ההפניה לרש"י היתה עקיצה בלבד, שאולי גם הייתה מיותרת).
3. לביקורת המקרא אינני מתכוון להתייחס כאן. התייחסתי בעבר לעניין המסורת והתנ"ך בהרחבה במסגרת פורום יהדות והלכה ובאם אתה מעוניין אמצא לך את האשכול הרלוונטי.
4. הכותל חלק מהבניה שעל הר הבית, כמו שכל גדר היא חלק מהמבנה הכללי. מי בנה אותו לשיטתו של הנ"ל, מה היה על ההר בתקופה המיוחסת לבית שני, למה נבנה הכותל ומה היתה מטרתו. האם לפחות לגבי הכותל עצמו מודים הפלסטינאים שהוא מבנה יהודי?
בנוסף ישנם ממצאים ארכיאולוגיים רבים כמו גם תיעודים היסטוריים שבלתי ניתנים להפרכה אודות החיים היהודיים סביב ההר (בהר הבית עצמו, אין גישה לאריכאולוגים יהודים).
בחפירות הוואקף בהר עצמו מתגלים ממצאים יהודים מתקופות אלו. מדוע הוואקף כה מתנגד לפיקוח ארכיאולוגי (לאו דוקא ישראלי) על החפירות בהר, אם אין לו מה להסתיר.
5. לא התייחסתי אליך באופן אישי אלא לדברים שהבאת.
לגבי העתיד: איש אינו יודע לאן מתגלגלים הדברים, אני דוקא חושש שהם עומדים לצאת מכלל שליטה, הרבה יותר מהר מכפי שאפשר לצפות.
נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 26-11-2010 בשעה 13:59.
|