לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-11-2010, 22:37
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "כן, איזה בולשביקים. לא מבינים שמשאב לאומי צ"ל מחולק לטייקון התורן..."

אורי, לא מתאים לך ליפול בפח של התקשורת...

-המידע שהוועדה הלכה לפיו הגיע מחוקר שהצהיר לא פעם שהמסקנות לא מתאימות לישראל.
-מנדט הוועדה כלל השוואה למדינות מערביות, בעוד 3 מדינות בלבד אליהן בוצעה השוואה היו כאלו, רוב מוחלט שלהמדינות שנותחו היו דיקטטורות עולם שלישי, וגם אלו המערביות לא ברות השוואה.
-בנורווגיה אליה אוהבים להשוות הממשלה שולטת בחברות הקידוח המרכזיות.
- בהתייחסות לארה"ב לא התייחסו להבדלים בין מים עמוקים לרדודים (בישראל הקידוחים במים עמוקים).
-ואהובי ליבך- הקרן החדשה. עצם התערבותה כבר מהווה תמרור אזהרה. ובנוסף- מה הקשר בינה לבין יוסי מימן והקבוצות שבבעלותו? מישהו שם לב לכך שיצא מכרז של החברה לישראל לגבי אספקת גז בשווי 8 מיליארד דולר? מישהו שם לב שאם מאגר תמר לא יפותח בזמן (וכל עוד הבנקים המממנים לא בטוחים מה יקרה לא יהיה מימון ולא פיתוח) המתחרה היחידה למכרז היא הקבוצה של מימן?
-איפה ההתייחסות לסיכונים הגיאו פוליטיים של ישראל? האם הקידוחים של נורווגיה מאוימים על ידי ארגוני טרור (גרינפיס לא נחשב ) ?

וזה מבלי להיכנס לעניין של אתיקה בעסקים- מה קורה כשהמדינה מחזיקה בשני כובעים- גם רגולטור וגם צד בעסקה? האם התערבותה, שמבחינת החוק היבש היא חוקית, אמורה להיות קיימת?

ומאוד אהבתי את ראשי התיבות שלך, צחקתי.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 30-11-2010, 20:33
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
חלאס עם קלישאת הטייקונים של שימוש בקרן החדשה...
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אורי, לא מתאים לך ליפול בפח..."

אם יש דבר שהוא נכון וראוי, הוא לא יחדל להיות כזה רק בגלל
שאיזה חרא תומך בו...

באשר לנורווגיה - אתה בעצמך מציע את הפתרון למקרה
שהטייקונים המסכנים יחליטו שלא בא להם להרוויח קצת פחות
מיליארדים, הא?

עובדתית, אין מדינה בעולם שבה המדינה מקבלת כ"כ מעט
תמלוגים כמו כאן.

הקביעה המוזרה שמדינה לא יכולה להיות גם המחליט על גובה
התמלוגים וגם הנהנית מהם מקבילה לטענה שלא ראוי שהמדינה
תקבע מהם שיעורי מס הכנסה שאתה משלם, כי אחרי הכל - אתה
משלם למדינה. בוא נקבע שאני, אובייקטיבי שכמותי, אתווך בינך
לבין המדינה ואקבע כמה ראוי שתשלם. הגיוני, לא?
בענייני מסים, הרגולטור הוא ת-מ-י-ד צד בעסקה. מה לעשות,
ככה זה מאז שנוצרו מדינות. ביום שבוא נבטל אותן פורמאלית
ונהפוך להיות לטיפונדיות של הטייקונים גם באופן רשמי, תחוסל
הבעייה באופן סופי - ואז כמובן שיהיה "שוק חופשי"...
ישן 30-11-2010, 20:41

בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "חלאס עם קלישאת הטייקונים של שימוש בקרן החדשה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
אם יש דבר שהוא נכון וראוי, הוא לא יחדל להיות כזה רק בגלל
שאיזה חרא תומך בו...

סתם ניסיתי להדליק אותך

באשר לנורווגיה - אתה בעצמך מציע את הפתרון למקרה
שהטייקונים המסכנים יחליטו שלא בא להם להרוויח קצת פחות
מיליארדים, הא?

אם הממשלה היתה משלמת את כל עלויות הקידוח מלכתחילה, אף אחד לא היה פוצה פה. אבל לממשלה נמאס מ-500 קידוחים עקרים, אז היא הפריטה אותם.

עובדתית, אין מדינה בעולם שבה המדינה מקבלת כ"כ מעט
תמלוגים כמו כאן.

אבל תמלוגים הם לא הכל. יש גם מיסי חברות, יש מיסוי דיבידנדים ומס הכנסה. כולם משום מה שוכחים שאי אפשר למשוך רווחים בלי מס של לפחות 20% על דיבידנד. סך המיסים בישראל על הרווח מגז עולה על 50%. כלומר רוב ההכנסות הולכות למדינה. ושאר ההכנסות? הציבור מחזיק ביחידות הללו יותר מאשר הטייקונים השנואים. אז מי מקבל את הרוב?
שים לב גם לשאר הטיעונים שלי, שמעלים הרבה מאוד תהיות.

הקביעה המוזרה שמדינה לא יכולה להיות גם המחליט על גובה
התמלוגים וגם הנהנית מהם מקבילה לטענה שלא ראוי שהמדינה
תקבע מהם שיעורי מס הכנסה שאתה משלם, כי אחרי הכל - אתה
משלם למדינה. בוא נקבע שאני, אובייקטיבי שכמותי, אתווך בינך
לבין המדינה ואקבע כמה ראוי שתשלם. הגיוני, לא?
בענייני מסים, הרגולטור הוא ת-מ-י-ד צד בעסקה. מה לעשות,
ככה זה מאז שנוצרו מדינות. ביום שבוא נבטל אותן פורמאלית
ונהפוך להיות לטיפונדיות של הטייקונים גם באופן רשמי, תחוסל
הבעייה באופן סופי - ואז כמובן שיהיה "שוק חופשי"...

שים לב- המדינה יכולה ומותר לה להוות את שני הצדדים, אבל משום כפל הכובעים, היא חייבת להתהלך במשנה זהירות בנושא זה.
תחשוב על זה כך- הממשלה חתמה חוזה עם משרד עורכי דין על ייצוגה בתביעה כלשהי, וכשהגיע זמן התשלום העבירה חוק בכנסת שלממשלה מותר לגייס משרדי עורכי דין לייצג אותה בבית משפט ללא תשלום. נראה לך הגיוני?

ישן 30-11-2010, 20:58
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

כדאי להרגיע עם אגדת "הציבור הוא הבעלים של הרוב, ולא הטייקונים"...
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "[QUOTE=ori]אם יש דבר שהוא..."

זה נורא נחמד ש40,0000 איש מחזיקים כ"א גרוש וחצי, וירוויחו 42
אגורות מהחלטה אחרת של וועדת שישינסקי - שכן כל הלובי שהופעל (הלובי שאת טיעוניו אתה יורה כאן ברצף, בשעה שאתה
מאשים אותי בדקלום סיסמאות התקשורת...) ממומן ומופעל עי"
אותם טייקונים אומללים שמחזיקים ב"מיעוט"...

אתה מבין, איש לא קונה את המשחק המגוחך כאילו תשובה הוא
פחות רלוונטי לאירוע, רק בגלל שהוא מחזיק רק 80 מיליארד
דולר במניות, בעוד שהציבור (בדמותם של כמה אלפי ספקולנטים
קטנטנים) מחזיק ב80.00001 מיליארד...

מעבר לזה, אם אתה שואל אם אני מעדיף שהציבור (הציבור האמיתי - 7.2 מליון במספר) ירוויח יותר מאשר כמה מהמרים
בבורסה - הרי שהתשובה מובנת מאליה...

את סיפורי המסים הכבדים מוטב לשמור למי שלא יודע איך נראית
חשבנאות יצירתית של תאגיד ממוצע. הם משלמים ה-ר-ב-ה
פחות מכפי שתיארת.

המדינה התנהלה ביותר מדי זהירות בעניין שישינסקי. למשל,
היא אפשרה את כל סיפורי הבדים כאילו שישינסקי הוא כמעט
סוכן זר שמטרתו לשפר אינטרסים של גורמים ערביים ע"ח עם
ישראל, ולא פתחה בחקירה כדי לגלות מי עומד מאחורי ההסתה
המגעילה הזו. לי אין מושג מי מעורבים בסיפור, אבל העובדה
היא שמאוד נזהרו לא לחקור בעניין...
וועדת שישינסקי הציעה הסדר מאוד עדין עם הטייקונים. הרבה
יותר מדי עדין מכפי שהיה ראוי שיהיה - ומכפי שהיה לו הייתה
בהם אלפית מהבולשביקיות שייחסת להם...
ישן 30-11-2010, 21:11

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "כדאי להרגיע עם אגדת "הציבור הוא הבעלים של הרוב, ולא הטייקונים"..."

אני לא יורה טיעונים של לובי, זה מידע שחיפשתי, בדקתי והפנמתי. ואני רוצה לציין לטובה שוב את דה מרקר שהיה כמעט היחיד שנתן במה גם למידע שסותר את טענות הוועדה.
עדיין לא נמצאו הפרכות לטיעונים שהבאתי פה, גם מקרב התומכים בשינוי שהוצע.
ולמקרה ולא הבהרתי- אין לי אינטרס אישי. אני לא עובד בחברות הללו, אני לא מושקע בהן (הצלחתי לזהות מתי לצאת בזמן). זה עניין עקרוני.

80 מיליארד דולר במניות? זה עוד ספין. אני כבר שמעתי על 700 מיליארד דולר. רק שמאגר תמר ולוויתן ביחד שווים כמה מיליארדי דולרים בלבד. ומכיוון שאי אפשר להוציא את כל הגז במכה, ובישראל אין מה לעשות איתו, יש עוד עלויות ייצוא להתחשב בהן. אז מכל הטררם הזה- המדינה תקבל פחות משני מיליארד ש"ח בשנה ממאגר תמר, קצת יותר מזה ממאגר לוויתן אם יש בו את הכמות שחשבו. כן, כל הרעש והדיונים על סכום די אפסי במונחי מדינה, שייכנס רק עוד כ-8 שנים. תגיד לי אתה- זה נשמע מפוצץ כמו 80 מיליארד דולר? נכון שלא. אתה עדיין חושב שהציבור ירוויח מזה? אני כבר שמעתי הצעות לשפר את מערכת החינוך, התחבורה הציבורית, הבריאות והרווחה, לממן תארים ועוד. אנשים כנראה הקשיבו לסיפורי הבדים על 80 מיליארד דולר לשנה ובנו מגדלים באוויר.

אין פה קשר לחשבונאות יצירתית. הרי מחשבונאות כזאת אפשר גם לשלם תמלוגים אפסיים, כיל ביצעו את זה יפה לגבי מפעלי ים המלח ועכשיו המדינה אוכלת את עצמה. מה שכתבתי בא לסתור את הטענה שתשובה (כאילו אין עוד 3-4 חברות מלבדו) לוקח 80 אחוז מהרווח והמדינה 20, טענות שאני שומע כל הזמן.

אם שמת לב גם אני לא ייחסתי לוועדה אינטרסים של מדינות ערב, הטיעונים שלי קצת יותר ענייניים. אגב, מצחיק לדעת, יש קבוצה בפייסבוק שטוענת שששינסקי והוועדה מכורים מראש לצד השני, והוא בעצם ברון גז במסווה. זאת אותה קבוצה שטוענת ששווי המאגרים 700 מיליארד דולר.

הסדר עדין עם הטייקונים? לא, ממש לא. מכלל הסיבות שתיארתי.

אם נתפסת לקריאת ה"בולשביזם" שלי, כמובן שאמרתי זאת כהלצה מוקצנת, חשבתי שזה היה ברור. אני לא באמת חושב שהם מרקסיסטים, כן?

ישן 30-11-2010, 21:22
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אני לא יורה טיעונים של לובי,..."

ה80 מיליארד היה סתם מספר שזרקתי בשביל להבהיר נקודה -
"איש המיעוט" מחזיק המון כסף בעסק, הרבה יותר מכל "ציבוריסט"
שלאינטרסים שלו אתה דואג...

בכלל לא משנה עד כמה גדול הסכום - שני מיליארד שקל (זה כמובן
יותר מזה, אבל אני אלך לקראתך ואסכים למספר...) הוא סכום קטן
במושגים של מדינה - אבל הכמה אלפי שקלים שאני משלם במס
הכנסה הם סכום קטן עוד יותר - ובכ"ז אני לא חושב שיש סיבה
בעולם שאני לא אשלם אותו...

הדוגמא שנתת לגבי חשבונאות יצירתית לא מראה מדוע צריך
לוותר להם ("הם ימצאו טריקים איך לא לשלם"...), אלא רק
ממחישה עוד יותר מדוע יש להדק את הבקרה על הטייקונים
ולסגור פרצות בחוקי המס, שימנעו מחדלים מהסוג שאירע
במפעלי ים המלח.

מדובר בנכסים לאומיים. מי שרוצה להרוויח מהם הרבה
מיליארדים (ממך אפשר לחשוב שהוא אשכרה עושה לנו טובה
כשהוא קודח שם...), שיתכבד וישלם סכומים מקובלים בעולם,
ולא את הבדיחה העלובה ששולמה כאן במשך שנים, כאשר באמת
היה נראה שאין כאן כלום...
ישן 30-11-2010, 21:37

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "ה80 מיליארד היה סתם מספר..."

אין לך מה ללכת לקראתי, 1.8 מיליארד ש"ח לשנה בעוד 8 שנים זאת הערכת ועדת ששינסקי עצמה (מקידוח תמר, קידוח לוויתן יהיה כנראה מוכוון חו"ל ועלויותיו גבוהות יותר, למרות שכנראה יש בו יותר גז).

הדוגמא של מס ההכנסה שלך לא מתאימה, כי אני לא טוען שהחברות צריכות לשלם אך יש לפטור אותן כי הסכום קטן, אני טוען שאין מה להגדיל להן את התשלום, ועשו יותר מדי רעש עבור סכום כזה.

הדוגמא של חשבונאות יצירתית באה כתגובה לדבריך, אותה אפשר לבצע תמיד ללא קשר לאחוזי המס.

כן, הוא עושה למדינה טובה כשהוא קודח שם. להזכירך- כמעט 50 שנה של קידוחים עקרים והפרטת התעשיה ומכירת רשיונות במחירים אפסיים כי אף אחד לא רצה לבוא. לא ראית פה חברות ענק, בין אם הסיכוי הנמוך או הפחד מחרם ערבי או איומים גיאו פוליטיים כמו סירת נפץ לאסדה.

הסכומים המקובלים בעולם זאת בדיוק הטענה שלי. למי אתה משווה? לדיקטטורות עולם שלישי? למדינות עם עבר מוכח וסיכויים גבוהים למציאת מחצבים? לקידוחי מים רדודים, בעוד פה הם עמוקים? למדינות בהן כבר יש תשתית מוכנה, עלות של מיליארדים לזכיין?

מחירים של בדיחה עלובה? ובכן, עניין של תוחלת. סיכוי אפסי למצוא משהו ב-50 שנה, תוסיף סיכונים אחרים, ותקבל מה היה הסיכוי להצלחה. עכשיו- אתה בטח מבין שאם הסיכוי נמוך למצוא משהו יש לפתות משקיעים בדרך אחרת, נכון? למשל, תמלוגים נמוכים. עניין של אחוזים והסתברות. עכשיו הסיכוי גבוה יותר? אחלה, אז משקיע חדש מסתכן פחות ממה שהסתכנו מי שקדחו קודם, והוא יכול לשלם יותר. אין לי בעיה עם זה.
וכמובן נזכור באיזה מצב היו החברות הללו אז (פרט לנובל בעלת הקידוחים במקומות אחרים)- חברות קטנות, מניה לא סחירה, דלק כמעט ואיבדה את המימון של הבנקים. לולא הגז היו מדברים על תשובה כמו על לבייב.

ישן 30-11-2010, 21:51
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

מהסוף להתחלה - הוא לא עושה טובה לאיש כשהוא קודח שם. אם יוותר על רווחיו - אז יעשה טובה
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אין לך מה ללכת לקראתי, 1.8..."

אלא מה? הוא מנהל מלחמה עיקשת למדי כדי לשמור על מתח
רווחים שאין דומה לו בעולם כולו בכל מה שנוגע לתשלום
תמלוגים...

יפה מצידך שלא שקללת גם את לוויתן בחישוב, בוא לא נשקלל גם
את החלק המערבי של תמר, והצפוני והדרומי - ואז נשאל מה
עושים עניין מ45 שקלים ו72 אגורות...

הסכומים המקובלים בעולם הם הסכומים המקובלים בעולם - בלי
שום פרשנויות. בעולם מקובל לשלם יותר - והוא מתנגד לכך, לא
בגלל שהוא מזועזע מכך שאנו משווים עצמנו לעולם השלישי,
אלא בגלל ששם משלמים יותר. לו שילמו שם פחות - הוא (ואני
מניח שאתה בעקבותיו) היה זועק מרה על כך שאנחנו "חייבים
להיות שונים ממה שמקובל בעולם"...

הקביעה ש"עשו יותר מדי רעש מסכום כזה", מזכירה לי תמיד
סיפור משפחתי: כשסבי ז"ל נפטר, הסתבר שבהעברת חשבון
הבנק שלו, נעשתה טעות של 300 ש"ח לטובת הבנק. כשאמי
העירה לפקידה על הטעות, ענתה לה הפקידה משהו בסגנון "מה זה 300 ש"ח בשבילך", ואמי השיבה ש"עבורי זה הרבה יותר
מאשר עבור הבנק, ואם אני צריכה להחליט היכן הכסף שלי צריך
להיות אצלי או בבנק, אני מעדיפה שיהיה אצלי...". אתה מבין,
אולי עבורך ועבור תשובה 1.8 מיליארד ש"ח של כסף עבור משאב לאומי, זה סכום זניח - אבל עבור מליוני האזרחים שאינם
תשובה ושרוקי, זה סכום גדול למדי ואנחנו מעדיפים שהכסף שלנו
בכ"ז יישאר אצלנו - ולא יינתן לתשובה...

ואם בכ"ז יקרה הנס ותשובה אשכרה ישתכנע מדבריך שהבולשביקים כאן רוצים לפשוט עורו מעליו ויחזיר הזיכיון למדינה - אני אהיה הראשון לברכו על כך, ואתמוך בכך שכל אגורה מהסכום שהקיע, תוחזר לו עם רבית נדיבה. אנחנו נוכל
להרשות זאת לעצמנו...
ישן 30-11-2010, 22:16

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "מהסוף להתחלה - הוא לא עושה טובה לאיש כשהוא קודח שם. אם יוותר על רווחיו - אז יעשה טובה"

לא ראיתי חברות ענק רצות לפה. לא ראיתי את ממשלת ישראל ממשיכה לקדוח במלוא המרץ. מה שכן ראיתי זה הפרטה של חיפושי הנפט, ראיתי נסיון נואש לפתות משקיעים על ידי תמלוגים נמוכים בגלל סיכויים אפסיים למצוא משהו. ועכשיו, אחרי שמצאו, אומרים לו שמעלים את התמלוגים? זה נשמע לך צודק? האמת?

לא שיקללתי את לוויתן רק מכיוון שלא ידוע כמה גז יש בו. כמו שיכול להיות שיש בו עשרות TCF יכול להיות שהוא ייצא פקקט כמו גבעות עולם. כשיהיו לנו מספרים נוכל לדבר. ואגב, התייחסתי למעלה לסיכוי שיש בו מה שחושבים שיש בו, 16 TCF , עם עלויות ייצוא גבוהות יותר.

לא לא, יש הרבה פרשנויות. כמו שאתה לא יכול להשוות את הצמיחה ואת ההשקעה בחינוך של נורווגיה לישראל בגלל סיבות פעוטות כמו יחסים עם הסביבה, הצורך בצבא וכו', אתה לא יכול להשוות את התמלוגים. זה אלף-בית. איך אפשר להשוות תמלוגים מקידוחי מים רדודים לקידוחי מים עמוקים? נשמע לך סביר?

הסיפור שלך נחמד, אבל אתה יוצא מנקודת הנחה שזה הכסף שלך ושל המדינה. ולא, הכסף שייך למשקיע שהפריש תמלוגים ומיסים כמו שהיו כשהוא כמעט פשט רגל כשחיפש גז.

אתה מאוד בטוח שנוכל להרשות זאת לעצמנו, אולי אתה שוב חושב על 700 מיליארד. רק שבינתיים הושקעו כמה מיליארדים, ויש להשקיע עוד כמה מיליארדים, בדולרים, לפני שנראה מזה סנט אחד, וגם זה רק עוד 8 שנים. תגיד לי אתה אם זאת נשמעת לך הרפתקה טובה.

חוץ מזה תגיד לי אתה- האם הבנקים הזרים שהקפיאו את המימון לא מהווים תמרור אזהרה? אתה חושב שמשקיעים אוהבים ברדק כזה?

ישן 30-11-2010, 22:32
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

זה מעבר ל"נשמע צודק" - זה מחוייב המציאות
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "לא ראיתי חברות ענק רצות לפה...."

העובדה שכאשר כבר היו ברור שנגמרו ימי "האין גז" (לפני כמעט
עשור, עם ים תטיס), עדיין המשיכו בצורה מזעזעת, להציע זכיונות
בסכומי בדיחה, היא דבר חמור - אבל הרבה יותר חמור הוא שבגלל
מחדל פקידוני כלשהו, המדינה תוותר על מיליארדים של דולרים
במשאב ציבורי.

אתה רוצה שנעשה תחרות מה יותר גרוע: להציע זיכיון בסכום נמוך
בלי פרופורציה לכל מקום אחר בעולם (כן, גם אם תשקלל צורת
משטר, עומק קידוח, או צבע שיער של מנהל האסדה...) או לתקן
את סכום הזיכיון ובכך למנוע מתן מאשב ציבורי בשלושת-רבעי
חינם למשקיע פרטי? אין כאן תחרות. האחד הוא דבר גרוע, אבל
השני הוא דבר מחריד.

הכסף הזה שייך למדינה ולאזרחיה, בדיוק כמו המשאב. העובדה
שלמרות כל דמעות התנין שאתה שופך כאן על העוול הנוראי
שעשו לו, לא שמעתי אותו מנסה, אפילו ברמז, להגיד שיוותר על
הזיכיון אם לא ייכנעו לתכתיבים שלו. גם הוא מבין שזו הצעה
אטרקטיבית מדי עבור המדינה (או עבור כל זכיין אחר שיקפוץ
בהתלהבות על הזכות להרוויח מיליארדים - אם כי קצת פחות
מיליארדים מכפי שקיווה בתחילה...
ישן 01-12-2010, 21:16

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "זה מעבר ל"נשמע צודק" - זה מחוייב המציאות"

לא שמעת אפילו ברמז?
חדש מהיום- http://www.globes.co.il/news/articl...?did=1000605001

אבל זה מילא. למקרא תגובתך אני מבין את סלע המחלוקת. מבין למה התעלמת מההבדלים המהותיים בין הקידוחים השונים. ולמה אתה מחרה מחזיק אחר הועדה- בעיניך הרווח למדינה מצדיק את הפגיעה הזו. בעיני- לא. זה כל הסיפור. אתה חושב שאותו מחדל (ואין ספק שהיה) מצדיק את הפגיעה הזו. אני לא. כנראה שהאידיאולוגיות שלנו רחוקות מדי.

אותי מטרידים יותר המיליארדים לישיבות ולאברכים, המיליארד לרשות השידור, מענקי האיזון של הרשויות הערביות, תוספת השכר להסתדרות מהאיום האחרון, ועוד כל מיני קטנים שמגיעים לכמה וכמה מיליארדים בשנה. ולא ראיתי על כך הרבה רעש בנידון. כנראה שתקיפת טייקונים והצטיירות כרובין הודים מודרניים מושכת יותר. נו שוין.

ישן 02-12-2010, 03:38
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

מוזר שהם מבקשים להקפיא - ולא מוותרים באופן ברור על הזיכיון...
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "לא שמעת אפילו ברמז? חדש..."

בקשה להקפיא עלולה להביא למצב שהזיכיון יישלל מהם (דהיינו צעד פאסיבי). לו באמת רצו, היו מבקשים לוותר
על הזיכיון (צעד אקטיבי).
המלחמה כאן היא על עקרון נורא בסיסי - האם נכסי ציבור שייכים לציבור, או שיש לחלקם לטייקונים במתנה,
כי "הם יידעו מה לעשות עם הכסף יותר טוב מהפקידים". אני מאמין שלא - והניסיון מלמד שהטייקונים כאן הם
האוייב הגדול ביותר של יוזמה חופשית ותחרות...

אני מאוד מוטר מכסף לישיבות, לערבי ביטוח לאומי, לרשות השידור וכיו"ב - אבל זה ממש לא אומר שאם
נותנים להם - אז חובה גם לתת לטייקונים (שההצגה שלך אותם כמסכנים, היא מבדרת במיוחד - הלוואי שכולם
היו מסכנים כמותם...).

תוספת השכר להסתדרות כמובן שלא מטרידה אותי - אני סבור ששחיקה בשכר צריכה להיות מטופלת
באמצעות תוספות יוקר. לא יודע, אבל דאגה למניעת שחיקה בשכרם של מאות אלפי עובדי השירות הציבורי
(כולל רבבות שוטרים וחיילים, למקרה ששכחת), היא דבר מוצדק מאין כמותו.
ישן 29-11-2010, 22:54
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "לא מדויק. העניין הוא שהשוק..."

מוזר לא דיברת על הדבר הכי חשוב, אם יש שם כמויות גדולות של גז ושל נפט.
אמרו שהכסף בשנים הראשונות יהיה צריך ללכת לקרנות לאיזון השקל, כי יוזרם לארץ הרבה מטבע זר, אם מדובר בכמויות גדולות וזה יביא לפגיעה בהייטק.

מעניין כיצד יכול להיות שהייטק יפגע, אני יכול להבין פגיעה בו בגלל החינוך שהולך ויורד בישראל בגלל חוסר במשאבים לחינוך, אבל מטבע זר כיצד הוא יכול לשנות את פני הדברים בדיוק ועוד להייטק, שאין לו שום קשר לנפט או לגז טיבעי?
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

נערך לאחרונה ע"י linuxsboot בתאריך 29-11-2010 בשעה 23:15.
ישן 29-11-2010, 23:01

בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "מוזר לא דיברת על הדבר הכי..."

קודם כל- הכנסות המדינה מקידוח תמר, שבינתיים מוכח, מוערכות בכ-2 מיליארד ש"ח בשנה, שייכנסו בעוד 8 שנים בערך. אוקי? על זה כל הרעש. סכום ששווה לתקציב רשות השידור ועוד כמה הטבות לישיבות. כל הקריאות על מאגרים של 700 מיליארד דולר הן הזויות.

לגבי הפגיעה בהייטק- אם ישראל תהפוך ליצואנית גז, מה שיקרה אם קידוח לוויתן יוכח כגדול מספיק (כי קידוח תמר יספיק לישראל ל-20 שנה), שער השקל ביחס למטבעות אחרים יעלה, זה מה שקורה ליצואניות גדולות. אבל- אם שער השקל עולה אז חברת הייטק שמוכרת בדולרים תקבל בארץ הרבה פחות שקלים על כל דולר, וכך היא מפסידה.

אם חברה ישראלית תמכור תוכנה ששווה 100 דולר היום היא מקבל בערך 370 ש"ח. אם השקל יורד היא תקבל 300 ש"ח על אותה תוכנה ששווה 100 דולר.

הסבר מפורט יותר כאן-
http://ecowiki.org.il/index.php?tit...%93%D7%99%D7%AA

ישן 30-11-2010, 03:17
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "קודם כל- הכנסות המדינה מקידוח..."

עכשיו אני מבין מדוע דיברו על אותן קרנות בערוץ 2, אחרי שקראתי את כל ההסבר וכיצד זה עוצר את הבעיה, אבל יש לי שאלה נוספת ברשותך, אם תוכל לענות עליה.

רשום שם שיש לנורווגיה, אחרי שבה התחילה הבעיה ולכן הקימו את אותן קרנות של נורווגיה ורק 4% בממוצע עובר לממשלה לתקציב, כדי להיות בתקציב עם גרעון אפסי ולעצור את הבעיה הזו בעתיד, אך האם המדיניות של ישראל בכל הנוגע לחרדים והערבים, שחיים מהביטוח הלאומי בעיקר ותקציב הביטחון הגדול כדי לשרוד באיזור כמדינה יהודית, האם זה אפשרי בארץ ונראה מזה רווח בשיטה של נורווגיה אצלינו?

ותודה shruki על המידע.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

נערך לאחרונה ע"י linuxsboot בתאריך 30-11-2010 בשעה 03:21.
ישן 30-11-2010, 19:30
  משתמש זכר EtEoR EtEoR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.03
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "התגובה שלי באה בעקבות המשפט..."

הכוונה שלי במשפט "המניות לא זינקו" יועדה לכך שלא היה זינוק אתמול לאחר הודעת החברות על הימצאות מאגר גז
בלוויתן. הקפיצה תבוא לדעתי כשיאשרו את כמות הגז עוד כשבועיים. בנוסף, אין לשכוח שיש במאגר הזה גם אפשרות
למציאת נפט בכמויות מאוד יפות - ולגם לזה מחכים.

בקיצור, יש פוטנציאל גדול בלוויתן ולדעתי הוא לא מומש לגמרי. מה שבטוח, יכול מאוד להיות שתהיה אחרי ההודעה על
כמות גז עליה קיצונית וירידה מאוד משמעותית כמעט במקביל בשווי המניות - כי הרבה אנשים פשוט יממשו את רווחיהם
(ויש כאלה שעשו הון עד כה - מתחילת השנה המניה של רציו למשל, עשתה יותר מ-300%).

נערך לאחרונה ע"י EtEoR בתאריך 30-11-2010 בשעה 19:42.
ישן 30-11-2010, 19:49
  משתמש זכר EtEoR EtEoR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.03
קודם כל, נובל אנרג'י זאת חברה מאוד רצינית
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "עזוב מתחילת השנה, מאז ההודעות..."

ולא סתם הם קובעים פגישות מהיום להיום עם ראש הממשלה ועם שר האוצר - הם דואגים לכסף שלהם.
נעשו בדיקות מאוד רציניות וכבר מצאנו אתמול אור בקצה המנהרה - אתמול הודיעו על קיומו של גז. אז חלום
זה כבר לא ממש, זה יותר בכיוון המציאות.

אני לא יודע מה זה מפחיד - אנשים מראש מודעים לבעיתיות (אני מקווה) של מניות הגז. גם בתמר זה היה
הימור עד שאמרו "יש לנו גז". גם לוויתן זה הימור, רק שאחרי אתמול הסיכון ירד בצורה ניכרת (לעניות דעתי).
בתקווה שנמצא גז וגם המשיקיעים יוכלו לקצור רווחים יפים וגם ישראל תוכל להתהדר בכך שגם היא מחזיקה
משאבים יפים ולא סתם שממה בלב לבו של השבר הסורי אפריקאי.

ישן 30-11-2010, 19:57

בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "קודם כל, נובל אנרג'י זאת חברה מאוד רצינית"

לא הבנת אותי.
רציו התחילה לעלות כשבקידוח תמר התגלה גז בוודאות. קידוח לוויתן היה עוד קידוח עם סיכוי מסויים לגז, יחד עם עוד כמה וכמה שטחים שחולקו בהם רשיונות. לרציו אין כיום שדה עם מחצבים ודאיים. לישראמקו בקידוח תמר היה, והמניה שלה קפצה מכיוון שהתגלה גז ודאי.
בעקבות הגילוי של תמר כל חברה מופלצת שמגלה סימנים בכאילו או התסברות כלשהי קופצת כמו לא יודע מה.

שים לב כמה חברות שלד בורסאי הכריזו שהן נכנסות לקידוח גז והמניה שלהן קפצה במאות אחוזים. חברת ספן הכריזה זאת וקפצה כמעט פי 8 ביום אחד. אתמול והיום חברת בנין הכריזה שמשפחה קנדית הולכת לרכוש אותם ולחפש נפט וקפצה 70 אחוז. הקפיצות המטורפות הללו הן על כלום, כלום. רק על הכרזה שהחליטו לחפש.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:39

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר