|

28-11-2010, 21:04
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.12.09
|
|
|
סיפור של מלשב"ית.
שלום לכולם.
אני לפני הגיוס שלי. מכיוון שאני אובדת עצות, מיואשת ומדוכאת מהמערכת הכל כך מבולגנת הנקראת 'צבא', אני כאן, כותבת, בתקווה למצוא נחמה.
על פי גילי, אני אמורה להיות כעת בכיתה י"ב. שנה שעברה, כל כך התרגשתי לקראת הצו הראשון, שסוף סוף התהליך הזה מתחיל, והנה גם אני מלשב"ית. נערכתי כל כך לקראת כל היום הזה, רציתי לפתוח דברים בצורה הטובה ביותר. עברתי בכל אתר, התקשרתי בלי סוף למיטב- העיקר, לצאת משם גדולה ולהרגיש טוב לגבי השלב הבא בחיי.
אחרי הצו הראשון, לא קבעו לי פרופיל במשך חודשיים, בגלל הבדיקות שתן. שאותן עשיתי 6 פעמים, אולי יותר. מתוכן 3 מקיפות- עם הג'ריקן, שצריך להשתין בו כל היום. זה כי חשבו שיש לי יותר מדי חלבונים בגוף. בסוף מסתבר שהפקס לא הגיע בכלל,שהתבלבלו, למרות הטלפונים החוזרים ונשנים (מצידי, כמובן), לדעת מה קורה עם זה.
אבל בסה"כ, זה צבא. ואת אומרת לעצמך "וואלה, המערכת הזו גדולה כל כך. לגיטימי".
לאחר מכן, הזימונים לא איחרו לבוא- והגעתי לכנס לעתודה, (בעיקר בגלל ההורים, שלטענתם- חכם להרוויח תואר מהצבא. ועוד ההתנסות לאחר מכן- בכלל, נהדר לרזומה.) מצאתי את עצמי שם, עם ראש פתוח. אחד התנאים לכניסה לעתודה הוא ציון פסיכומטרי- שאין לי. כי קורסי הפסיכומטרי- נפתחו בעצם בתחילת כיתה י"ב- שרק במהלכה בכלל היה לי הצו הראשון, (למרות שיידעתי מספר פעמים את מיטב בעניין גילי, בזמנים, והם מצידם אמרו לי ששום דבר לא מתפספס). כשפניתי לנציג בכנס, הוא אמר לי לפנות למיטב. כשפניתי למיטב, הם הפנו אותי למדור עתודה, ומדור עתודה- אמרו לי שאם זה כל כך חשוב לי, אז שאעשה שנת שירות, או שנה מכינה... ובמהלכן, אגש לפסיכומטרי, ושנתון לאחר מכן- במידה ואעבור, אכנס למסלול עתודאי. ככה שהרעיון הזה נדחה.
וחזרתי בעצם למה שאני רציתי, להיות לוחמת, לשרת את מדינת ישראל באופן הכי מעשי שניתן. להרגיש שאני תורמת, שאני שווה לגבר. ולא מעניין אותי קבע שמא קבע, או מילואים. זו המדינה שלי, ואני אתן הכל לשמור עליה. ובתחושה מאוד ציונית ורצון מטורף להתגייס, הגעתי למיון חובלים. מתחילת היום ועד סופו מטעמים רפואיים- היה על הפנים. ערערתי, העירעור התקבל. ונותר לי לחכות לקראת התשובה מהם- מתי מיון נוסף יתקיים. נדנדתי בלי סוף בטלפונים ובפקסים- בתקווה שלא ישבצו אותי למיון שלא אוכל להגיע אליו. וכמובן, לאחר המון טירטורים והמתנות על הקו שובצתי למיון האחרון לשנתון- שכמו שאתם מתארים לעצמכם, לא יכולתי להגיע אליו. כששאלתי בתסכול מה אני כן יכולה לעשות- התשובה הייתה- להיכנס לשנת שירות או שנה מכינה, ובמהלכן לעשות את המיון. (ובמידה ולא אעבור את המיון? אז ביזבזתי שנה? וחוץ מזה, גם ובמידה והייתי רוצה, הקומונות לשנת שירות נסגרו, ואין לי הכסף לשנה מכינה.) והחלום הזה נופץ.
משם, הגעתי לגיבוש לוחמות, עדיין, עם כל האידיאולוגיה והשאיפות מאחוריי. אה, ועם דלקת בשתן וגיד דפוק. סבלתי בשקט, הדרכתי את הבנות בקבוצה שלי, השתתפתי בכל התרגילים, נתתי את כל מה שיכולה. אז עברתי את הגיבוש, שזה טוב. אבל קיבלתי נ"מ. לא סימנתי בדירוג העדפות של התפקידים את הנ"מ. אז איך יכול להיות הגיוני שאני משובצת לתפקיד הזה? כשהתקשרתי למיטב, הפקידה שענתה לי אמרה לי בכל כך סתמיות... באדישות מדהימה "תראי, אני מציעה לך לחתום ויתור, כל הערעורים האלה...נדיר שיתקבלו." אז אין בעיה. אם אתם לא מתייחסים לפרט, לאדם הקטן שכל כך רוצה להתגייס, את המינימום התייחסות, באמת... שאין לי סיבה להילחם. הרמתי ידיים, חתמתי ויתור.
והתחלתי לחשוב על שינוי כיוון, להשתבץ כפראמדיקית. ניראה היה לי שזה אחלה תפקיד לשרת בו, ושזה יכול להוות בסיס נהדר ללימודי הרפואה שארצה להתקדם בהם בהמשך. כשהתקשרתי לבדוק מתי יש מיונים- אמרו לי שהם כבר עברו. יש לי את הנתונים המתאימים, בדקתי. גם התקשרתי כל כך הרבה פעמים לבדוק איזה תפקידים פתוחים בפניי, למה בכל זאת- אין התייחסות???
בניסיון אחרון- ניגשתי למיון ל'ייעודי לקצונה', במחשבה ששם אמצא את המקום שלי, אולי אכנס לחיל רפואה. מסתבר שזה היה לשלישות,תקשוב ולוגיסטיקה, משהו שהפקידה שענתה לי יום לפני בטלפון- לא הזכירה. חתמתי ויתור גם מהמקום הזה. על הדרך, שמעתי את הסיפורים של הבנות האחרות- האחת בת 19 וחצי, ועברה 6 דחיות גיוס. 19 וחצי, ועדיין לא גויסה! האחרת, תותחית אמיתית, הגיעה הישר משנחאי להתגייס ולשרת בצה"ל, והיא- בדיוק כמוני, נזרקת בין המדורים, ומיואשת מכל כיוון אפשרי. ועוד אחת, שנה וחצי אחרי היום מיון תעסוקתי- עדיין לא סיימה אותו. התקשרו אליה בדיוק בסיום יום המיון- ואמרו לה לבחור בין מיון שיש לה לבין המיון התעסוקתי. איך אפשר לבחור? מה הקטע הזה?
זה עצוב שהמערכת נראת ככה. שמדכאים כל כך את האנשים האיכותיים שיש בהם את כל המוטיבציה להתגייס, לתרום, לשרת... להרגיש יהודי. הרגשת פספוס ענקית. וכואב...
יורדת לכלל צהל"י....
שונית.
|
|