12-12-2010, 18:06
|
|
מנהל
|
|
חבר מתאריך: 31.07.06
|
|
|
אני מסכים שאין ארגון זכויות אדם בישראל שלא נגוע בפוליטיקה
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "לא, לפי דבריי אין ארגוני זכויות אדם אמיתיים בישראל. כולם ארגונים פוליטיים נטו"
ונדמה לי שכתבתי זאת, או רוח זאת, למעלה. אולי זה נושא שקשה מידי להפרדה מהפוליטיקה בישראל משום שהוא קשור אינטמית לזהות היסודית של המדינה ו/או לסכסוך הישראלי-ערבי.
בארה"ב, אכן יש בלבול ניכר בין שמאל וימין ובין ליברליזם, וברור שאלו מונחים תלויי תקופה. לא רבים יודעים שלינקולן, משחרר העבדים, היה מהמפלגה הרפובליקנית דווקא. בקרב הרפובליקנים היו תמיד ליברלים וליברטנים שלחמו בעד זכויות אזרח. עם זאת, עיקר הרפורמות בדרום ארה"ב היו בזמן המימשלים הדמוקרטיים (ובייחוד בזמן ג'ונסון-אייזנהאור בחר ברפובליקנים באורח כמעט שרירותי ומדיניות ההתנגדות להפליה הגיזעית באה חלקית כמענה לתעמולה קומוניסטית וחלקית בתגובה לפסיקות של בית המשפט העליון) . בגדול, בין אם היה מדובר בדמוקרטים או ברפובליקנים, היה מדובר בליברלים...הליברליזם ברמה העקרונית, היסודית, מתייחס לחירות הפרט. חירות מעריצות דתית, חירות מנגישות המדינה וכמובן, חירות מהתערבות במישור הכלכלי-נושא שבו הרפובליקנים מאמינים באופן נמרץ ונחרץ. השמרנים, מטבע ההגדרה, מנגדים לשינויים ולכן גם יתנגדו (או לפחות יהיו מסוייגים או אדישים) לרפורמות שמטרתן יתר זכויות אזרח לאלו שבהוה נהנים מהן פחות.
כשמדברים על "זכויות אדם", בדרך כלל מדברים על זכויות פרט והגנה עליהן מהמדינה. זה למשל מה שעושה ארגון זכויות האדם באיו"ש כשיש הפרות זכויות אזרח של מתנחלים בידי רשויות המדינה וזה מה שעושים שאר הארגונים כשיש הפרות זכויות פרט של תושבים אחרים (ערבים, פועלים זרים, מהגרים לא חוקיים וכו'). אם תרצו, לא עוסק כלל בעניינים אלו כי אם בפעילות פוליטית זו או אחרת של הזדהות עם מדינת ישראל או התנגדות לגורמים אנטי ישראלים כאלה ואחרים כמו הדו"ח שהוציאו על הנטיה האנטי ישראלית באקדמיה. תצטרך לנמק ולהדגים מה הופך את אם תרצו לארגון זכויות אדם כי אני בשום אופן לא מצליח לרדת לסוף דעתך. הכי טוב ופורה יהיה אם תגדיר מהו ארגון זכויות אדם וכיצד אם תרצו עומדת בהגדרה זו.
|