לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-01-2011, 10:59
  amitaikl amitaikl אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.10.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי rshibi שמתחילה ב "לכל מי שמבין בסיור (לא קומנדו) - מבקשאת חוו"ד המקצועית"

אני מציע לך לפנות ענף סיור בבאלי"ש ולא לנהל את הדברים דרך האינטרנט.
בטחון מידע, אתה יודע....
שמעון אבידן
מפקד חטיבת "גבעתי", תש"ח

נערך לאחרונה ע"י amitaikl בתאריך 14-01-2011 בשעה 11:08.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-01-2011, 11:50
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי amitaikl שמתחילה ב "אני מציע לך לפנות ענף סיור..."

בדוק את היסטוריית ההודעות של המשתמש rshibi
אני מנחש שהוא לא צריך לפנות אל ענף סיור...

אותה תשובה גם אל גולני_2, למיטב זכרוני פורסמו כתבות שהחי"ר התחילו להכיר בעבודה החשובה והמצויינת שrshibi עשה בחש"ן ומתחילים ללמוד ממנו.
אין לו מה ללמוד בביסלמ"ח. להפך.

ישן 14-01-2011, 13:46
  amitaikl amitaikl אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.10.04
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "בדוק את היסטוריית ההודעות של..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי יוסיפון
בדוק את היסטוריית ההודעות של המשתמש rshibi
אני מנחש שהוא לא צריך לפנות אל ענף סיור...

.

עם כל הכבוד אליו (בלי טיפה של ציניות) יש דברים שפשוט לא מנהלים דרך האינטרנט!
בטח שלא תורת לחימה, תרגולות וכו' של יחידה כזו או אחרת.
עם כל הביקורת שיש לי על הצבא (ויש לי) עדיין אפשר לנהל את הדברים בצורה יותר ממוסדת ובטוחה.
אם היחידה מוקמת בצורה סדורה, במסגרת צבאית כזו או אחרת, ניתן לפנות כמעט לכל גורם צבאי: ענף היסטוריה, מחלקת הדרכה, יחידת קישור ראשית ולשלוף משם שמות של אנשים מתאימים כדי לתת יעוץ. פניה דרך אתר אינטרנט פתוח לכל היא במקרה הטוב חובבנית ובמקרה הרע מסוכנת.
אני מסכים כי מדובר בהגדלת מאגר החשיבה, אבל עלולות להיות לכך השלכות לא נעימות. כדאי לשקול שוב את הדברים
שמעון אבידן
מפקד חטיבת "גבעתי", תש"ח

ישן 15-01-2011, 22:47
צלמית המשתמש של rshibi
  rshibi rshibi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.08.07
השלמת הסיור
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "או שלא הבנת אותי או שאני לא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי golani_2
או שלא הבנת אותי או שאני לא הבנתי את פותח האשכול.

האם ההשלמה החדשה תהיה לכלל קציני הסיור או רק לקציני הסיור בשריון?
בשלב זה ההשלמה לקציני סיור בחש"ן בלבד. לקציני הסיור בחי"ר יש בתיה"ס ל"סיור" בגדס"ר שם לומדים כל מיני דברים, אבל לא סיור. אם הפלת"צ יתנהגו יפה, אולי יזמינו אותם, גם את קציני המחס"ר בחה"ן הייתי מזמן, אבל נראה מה יילד יום ומה יהיו התקנים והתקציבים, לא תלוי בי....

למה חש"ן מתקצב ומתקנן ולא ביסלמ"ח שהוא אמור להיות האמא והאבא לא רק הקלאסיים אלא גם הרשמיים?
בחסלמ"ח אינו ההורקה הקלאסי או הרשמי - הוא מדריך את נושא הסיור הגדודי, ביכולת מוגבלת וזאת דוגמבה עצובה לעד כמה חסר לנו מו"ס - מרכז ידע זרועי שמדריך את כל היחס"ר ומהווה מוקד לכל שאלה, אבל כל כך הקלדות זלגו בירדן על הנושא שאינני רוצה להעלות דמעות בעיני כל אלה שאכפת להם הנושא (אין רבים כאלה...)

לא דיברתי בכלל על מי הוא פותח האשכול ולמה דווקא הוא מתעסק בזה ולא רב"ט אלמוגית מביסל"ח 17, מצידי (ואולי זה כן רעיון לפותח האשכול)- לזמן את החבר'ה של "גדוד העלייה" לתת שיעורים...

הרעיון של שאיבת ידע ומידע מגדוד העלייה אינו חדש ודיברנו עליו שוב רק ביום חמישי האחרון. יש כל מיני בעיות לצערי (שוב, לא תלוי בי...) אבל הייתי מת להביא אותם גם לקורס מח"טים, כדי שישמעו קצת על לחימה נגד גרילה אפגניסטן, צ'צ'ניה וכו'...

נערך לאחרונה ע"י rshibi בתאריך 15-01-2011 בשעה 22:54.
ישן 17-01-2011, 11:03
צלמית המשתמש של rshibi
  rshibi rshibi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.08.07
מטרת ההשלמה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי rshibi שמתחילה ב "לכל מי שמבין בסיור (לא קומנדו) - מבקשאת חוו"ד המקצועית"

רק על מנת להבהיר,
היות שקציני הפלס"רים שלנו מסיימים מסלול שלם וחסר להם תוכן מקצועי קריטי בתחומים רבים, כי כולם עוסקים בלו"ז ומעצרים, נבנתה ההשלמה. ישנה הבנה מלאה שצה"ל שקוע מאוד בלוט"ר הפלסטינאי אולם, נראה שהלקח היחיד שנלמד ממלחמת לבנון השניה זה שהמילואים צריכים להתאמן (אז התאמנו שנתיים ועכשיו, עם כניסת חוק המילואים החדש, נראה אחד את השני אחת לשלוש שנים ולכן הפערים המקצועיים עומדים בעינם).

מה לגבי התמקצעות כוחות? זה נשכח וכולם חזרו ללוט"ר. ההשלמה נבנית יחד עם הסדירים, כדי להבין מה הפערים שלהם ויחיד עם המילואים, כדי לוודא שכיסינו את כל מה שצריך. יש דברים שלומדים רק אחרי 5 שנים במילואים - אין מה לעשות. תחום הסיור הוא המימד האסטרטגי של הדרג הטקטי (החטיבה). יש דברים שלומדים רק אחרי שמתבגרים נפשית ולומדים דבר או שניים עם הניסיון...

היות ומג"דים ומח"טים אינם מבינים את התחום של מודיעין טקטי, לצערי, כולי תקווה שההשלמה תסייע למ"פ ולמפק"צ להתגבר על הפערים בתיאום הציפיות ולהסביר למח"ט בדיוק מה הוא יכול לקבל ומה אינו יכול לקבל, או יוכל לקבל אם ייתן לצוות התראה קצת יותר ארוכה משעתיים...
ישן 17-01-2011, 12:43
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.05
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי ISHPUZ שמתחילה ב "לא יודע אם זה קיים אצלכם, אבל..."

נכון גדול!
לשאול אפילו את אלה שלא ידעו להפעיל את הסיור של עצמם כשהיתה להם את ההזדמנות, לשאול אותם מה הם היו רוצים לדעת, לחשוב עם מפקדי סיור בוקרי מלחמה מה נראה להם שניתן להביא, לתבל הכל בספקנות בריאה ומפרגנת וחשיבה ביקורתית ולהוסיף בכף את האמצעים הטכנולוגיים שזמינם לשימוש, לא רק מזל''טים ולא רק משקפת מפקד.

"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:17

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר