לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-01-2011, 21:12
  אינקה אינקה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.01.09
האמת ש...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Segmany שמתחילה ב "מקורבי ישי: אהובה תומר היא האשמה באסון האוטובוס בכרמל"

בלי קשר למה שלא יודע מי אמר, ואני לא רוצה לדבר על אהובה תומר ז"ל, אבל כל הזמן שאלתי את עצמי איך זה שלא מדברים על המחדל (לדעתי הכי חמור בפרשה) ששלחו אוטובוס בכביש הזה כשידעו שיש שם שריפה איומה שמשתוללת.. הרי הם בטוח הכירו את הציר וידעו שאין לאן לברוח, לא במכונית ולא ברגל. ומן הסתם אם שלחו אוטובוס לחילוץ הם ידעו שהשריפה חמורה והם ידעו איזה רוח היתה. אז מה הם חשבו לעצמם? ואם אני זוכר נכון (יצא לי להיות שם קצת אחרי השריפה) אז היתה גישה מכביש אחר לכלא שהשריפה לא הגיעה לשם.

לדעתי השיקול דעת הכי נורא, שלמעשה הביא למותם של הצוערים (ואין לי כמובן את המידע המלא מה ומתי בדיוק קרה) הוא ששלחו את האוטובוס לשם בזמן שהשריפה השתוללה שם.

עכשיו אני מבין אולי למה באמת לא דיברו על העניין הזה כל הזמן.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-01-2011, 23:14
  jumbo jumbo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.07.02
הבוקר בתוכנית "הכל דיבורים" של איילה חסון
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Segmany שמתחילה ב "מקורבי ישי: אהובה תומר היא האשמה באסון האוטובוס בכרמל"

סיפר אחד ההורים השכולים (דוד דיין) שממה שאספו המשפחות מהניצולים באירוע, עולה שאהובה תומר התווכחה כ3-4 דקות עם קצין באוטובוס לגבי דרישתה לסיבוב האוטובוס אחורה.
וכשהנהג התחיל להסתובב בכביש הצר להחריד ארך הדבר כ 7-8 דקות. זמן שהספיק לאש להתקרב ולהגיע לאוטובוס.
אילולא היה האוטובוס נדרש להסתובב ואיבוד 10-12 דקות של נצח היה האוטובוס מתרחק קילומטרים רבים מהמקום לפני שהאש הגיעה למקום.
בביקור שערכו במקום מצאו המשפחות שמיד אחרי נקודת השריפה כבר נמצאים אורנים ירוקים שהאש לא הגיעה אליהם כלל.
אם הדברים נכונים ומדוייקים - הטעות זועקת לשמיים.
כמובן שאין להאשים מישהו בזדון חלילה, אבל אם חקירת מבקר המדינה תגלה שאלה העובדות שהיו בשטח - החבר של אהובה תומר צריך להיות האחרון להאשים מישהו...
ישן 07-01-2011, 22:16
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
ברוך שובך אלון :)
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "אנשים שפויים: אלי ישי אשם..."

יתכן ואתה צודק ויתכן מאוד שלא אבל ההבדל בין טוקבקים לפורומים הוא שכאן יש לך הזדמנות לפרט ולנמק ולא רק לשגר ססמאות.

הספקת היום להאשים את תנועת בית"ר בגזענות [מה אתה יודע על תנועת בית"ר ועל ז'בוטינסקי?] ואת ה'ש"סניקים' [למה הכוונה, לח"כים או למצביעים שחלקם עשה הרבה הרבה הרבה יותר ממך וממני לטובת המדינה הזו] בהרס המדינה. הספקת להאשים אחד משרשרת שרי פנים בהרס מערך הכבאות שהיה באותו מצב קפוא שזוהה בשריפה הגדולה בירושלים לפני עשרות שנים. למה דווקא הוא ולא מי מהאחרים ומה אתה יודע בכלל על מבנה מערך הכבוי ועל הקשיים הניצבים בפני המנסים לשפרו? אם הבנתי נכונה אתה מאשים באי שפיות את מי שאינו מקבל את הצהרתך - על איזה בסיס נשענת תחושת העליונות הזו?

אם יש לך מה לומר זו בהחלט יכולה להיות התחלה של דיון מענין.

ושוב, בכל הרצינות - ברוך שובך.
ישן 07-01-2011, 23:00
  משתמש זכר alonmore28 alonmore28 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.09.06
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ברוך שובך אלון :)"

התחלתי שנת שירות בנוער העובד והלומד ככה שיוצא שאין לי זמן כל כך להיות בפורום. אז לפעמים בסופי שבוע בהם אני בבית אני נכנס מידי פעם וגם אז לא יוצא לי להגיב. הפעם החלטתי להשמיע את דעתי.

כל שרי הפנים מאז שהועברה הביקורת החד משמעית והחותכת של מבקר המדינה על הנושא - הם אשמים. כל שרי הפנים, ראשי הממשלה ושרי האוצר (ובמידה כזו ואחרת גם שרי הממשלה האחרים וחברי הכנסת).
אלי ישי הוא שר הפנים זו פעם שנייה מאז שנכנסו לתוקף הדברים על הכבאות. אז להגיד את האמת? ברמת האחריות, הוא יותר אחראי על הכשלון מאשר האחרים. (כמובן שאחריותם לא חפה).
באופן כללי אני מאשים את האוצר ואת מדיניות הממשלה בכך שהם מנסים לרמוס את זכויות העובד של הכבאים ומנסים למנוע מהם להקים איגוד עובדים על ידי כך שהם מתנים את הרפורמה במערך הכבאות בזה שיאסר על הכבאים להקים איגוד עובדים ולשבות במידה וזכויותיהם נרמסות. זה חלק מהקו האידאולוגי של הקפיטליזם, לחסל איגודי עובדים.

בנוגע לבית"ר, כשאני מדבר על בית"ר אני מדבר על מה שנהיה מבית"ר בימינו ולא על התקופה ההיא, של ז'בוטינסקי. תנועת הנוער בית"ר הפכה לתנועה המכילה בתוכה הרבה מאוד גזענות, בין אם היא רשמית או לא.
דוגמא נוספת זו תנועת בני עקיבא, שמחזיקה בקו מחשבתי דומה (אם לא זהה) לזה של בית"ר. תנועת בני עקיבא שבאופן מוצהר, באחת מועידות התנועה הצהירה כי היא קוראת לחברי התנועה ולאזרחי ישראל ככלל ללכת על פי ההלכה ועל פי התורה במקרים בהם היא מתנגשת עם שלטון החוק והדמוקרטיה - הצהרה אנטי דמוקרטית בעליל.

כשאני מדבר על הש"סניקים, אני מדבר בעיקר על חברי הכנסת והשרים, ומתוכם על הבולטים. צר לי שאני מכליל, בעיקר כי השר אטיאס עושה ועשה עבודה נפלאה, וכי אני בטוח שבתוך ש"ס יש קולות שפויים - רק חבל שהם לא נשמעים. הדעות שמשמיעים הש"סניקים אינן לגיטימיות לדעתי. ואני אדם שמצדד בחופש הביטוי והדעה, אך קשה לי להגיד שאני מוכן שדעות שנוגדות את הדמוקרטיה, בדיוק אותה דמוקרטיה שמכילה בתוכה את חופש הביטוי והדעה, יישמעו במדינה הזו. דברים בגנות ערבים, דברים בגנות חילונים, דברים בגנות אשכנזים, דברים בגנות גויים, דברים בגנות הומואים ולסביות, דברים בגנות שמאלנים ועוד פנינים שבוקעות מפיותיהם של אלי ישי וחבריו.
אותם אנשים שזוקפים לזכותם את התורה ואת האלוהים ("...ויש אנשים שלוקחים בעלות על אלוהים" מוקי) ומשתמשים בהם לצורכי התעמולה שלהם ולצורכי פגיעה בצורכי בזכויות האחר. המפלגה הזו, שסה"כ הם דיי קטנים אבל הם מחזיקים את כל הממשלות (לפחות האחרונות, אלו שאני זוכר) בביצים ולא מאפשרים לאף ממשלה לנהל שלטון יציב ותקין שחושב על כמה שיותר אזרחים ומשפר כמה שיותר דברים שדפוקים בעולם הזה, במקום זאת רק דואגים (ש"ס) לתחת של עצמם ושל הבוחרים שלהם, ואני לגמרי מתנגד לטענה שזה בסדר שמפלגה תשרת אך ורק את הבוחרים שלה. היא צריכה להציב מטרות מסוימות אבל כשהיא מגיעה לשלטון, היא צריכה לחשוב על המכלול - על שאר האזרחים , על שאר הפרטים. העובדה שמיליארדים של שקלים במצטבר מועברים אך ורק לצורכיהם של ש"ס ושל העדה החרדית במקום לעבור לתחומי החינוך, התרבות, הכלכלה, התחבורה, ההצלה וכו' מפריעה לי ומכעיסה אותי ברמות אחרות. העובדה ששרי הממשלה (וראש הממשלה) נאנסים על ידי ש"ס וצריכים להתעסק יום יום במשברים קואליציונים (שש"ס יוזמת) ובהצעות חוק שש"ס מתנגדת אליהן או יוזמת במקום להתעסק בחיי אדם (לדוגמא שיפור מערך הכבאות, המבנים לקראת רעידות אדמה, שירותי הצלת החיים, הרפואה וכו'...) מרתיחה אותי.

אני חושב שחברי כנסת צריכים להיות שליחים לפני שהם נציגים. זאת אומרת שהם צריכים לחשוב על כלל החברה לפני שהם חושבים על ציבור הבוחרים שלהם. ונכון שש"ס הציבה מטרות שהולכות לפי קו האידאולוגיה שלה ואני חושב שהם בהחלט צריכים לפעול לקידום המטרות האלו משום שהם נבחרו לכנסת, ולטובת אותם בוחרים הם צריכים לעשות את זה, אבל לפני הכל - הם צריכים לחשוב באופן נקודתי (כל פעם ופעם) אם כרגע מה שחשוב זה טובת הכלל או טובת העדה החרדית. אם כרגע יותר חשוב להעביר מיליארד שקל לכבאות והצלה או לקצבאות ילדים?
ישן 07-01-2011, 23:27
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "התחלתי שנת שירות בנוער העובד..."

בעית ההתאגדות היא ממש לא המרכזית בענין רפורמת שרותי הכבוי. מבנה שרותי הכבאות היום ניזון מכספי העיריות ולאזרחי וכבאי העיריות המבוססות נוח שכך ישאר המצב [ובצדק שכן הציוד והשכר ממונים מכספם הם]. זהו מערך הטרוגני באיכות האנשים, ברמת השכר ובציוד. ממשלה לא צריכה להיות מודאגת מענין ההתאגדות שכן כח החקיקה בידיה וההתאגדות הארצית של הכבאים לא השיגה מאומה בעבורם כך שרוב הכבאים היו שמחים לוותר על ארגון יציג ולהצמיד את שכרם לסולם הקבע הצה"לי [בשקלול התוספת לפי שעות העבודה].

תנועת הנוער בית"ר בעיר מגורי היא לא יותר מתנועת נוער מנומנמת [אפילו יותר מנוע"ל שבכנות עצוב לי לראות את קינו הנטוש למרות היריבות ההסטורית]. מה אתה רוצה מהם? יש לך קישורים לתעוד פעילויות גזעניות שביצעו חניכיה?

לדלות דברים מנאומי פוליטיקאים של בני עקיבא זה בערך כמו לדוג כמה ציטוטים משיחה של בני מרש"ק עם נאמר רכז המפעלים של חטיבת בני המשקים או של הבחור הכריזמטי ההוא ממעלה ציביה/רביד ולהפוך את הנוע"ל לתנועה רדיקלית של שמאל קיצון ושונא ישראל. זה לא נכון וגם זה לא נכון. בני עקיבא היום היא חוד חנית בתנועות הנוער. הבט במקבץ בוגרי בה"ד 1 וראה מה יש לה להציע.

קצת מפתיע ששין שינים ממחזרים עדיין את היריבות בין התנועות הפוליטיות ותנועות הנוער. לפני שלושה וחצי עשורים כשהייתי רואה שמוצ"ניק הייתי שר 'על ראש הגבעה עומדת פרה וכו' וכנ"ל לגבי בני עקיבא, מכבי-צעיר ועזרא - היום אילו הייתי מתבקש לסייע במשהו לשיקום תנועת נוער ציונית כלשהי הייתי מושיט יד מכל הלב. כשאני מלווה טיולים של תנועתי אני ואנו נפגשים עם מטילי תנועות אחרות כבר איני חש את המתח הרע והישן.

לגבי ש"ס - חשבתי שאתה מכוון את חיציך למצביעי ש,ס ולא לח"כים. עם בקורת על פוליטיקאים משמאל ומימין אין לי כל בעיה.

אני חושב שדיונים סוערים על קפיטליזם/סוציאליזם טובים למזג האוויר הקר אבל בחיי המעשה כבר ברור שצריך מזה ומזה. הבא בכל מאות חברי הצמרת של מפלגות הפועלים לשעבר שחלפו דרך הנוע"ל וניהלו את אותם דיונים על 'קפיטל' עם אש בעיניים. מכוניות כמו שלהם לא תראה לפעמים אפילו בעומר
זכור לבקר היטב ולפקפק גם בדברי המרצים הנלהבים הבאים לפניך והיה אדם חושב ולא כחומר ביד היוצר לפניהם.
ישן 07-01-2011, 23:39
  משתמש זכר alonmore28 alonmore28 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.09.06
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "בעית ההתאגדות היא ממש לא..."

ציטוט:
לדלות דברים מנאומי פוליטיקאים של בני עקיבא זה בערך כמו לדוג כמה ציטוטים משיחה של בני מרש"ק עם נאמר רכז המפעלים של חטיבת בני המשקים או של הבחור הכריזמטי ההוא ממעלה ציביה/רביד ולהפוך את הנוע"ל לתנועה רדיקלית של שמאל קיצון ושונא ישראל. זה לא נכון וגם זה לא נכון. בני עקיבא היום היא חוד חנית בתנועות הנוער. הבט במקבץ בוגרי בה"ד 1 וראה מה יש לה להציע.

זה ממש לא נאומי פוליטיקאים. זה החלטות של בני נוער שהתקבלו בועידת התנועה.

ותאמין לי שגם מכעיס אותי כשהרכזים שלי לפעמים אומרים דברים בגנות תנועת אם תרצו כשסה"כ הם מוזנים מהתקשורת. ואני גם דואג להביע את דעתי. ואני מתמלא גאווה כשאני קורא את החלטות הועידה התשיעית של הנוער העובד (בועידה נכחו 5000 חברי בוגרות התנועה, כיתות ט' עד יב', וגם רכזים ואפילו ראש הממשלה דאז רבין הגיע לנאום) כשאחת מהן אומרת שישראל תחזיק בירושלים המאוחדת כבירתה הנצחית אך כעס בו בעת כשאני קורא שחברי התנועה, שהם כיום רכזי התנועה, קראו לממשלה דאז להחזיר את "השטחים הכבושים" (מלבד ירושלים כאמור).

ועוד משהו שרציתי לכתוב אך שכחתי, שדווקא אני התרשמתי לטובה מהש"שיניות של בני עקיבא אותן אני פוגש מידי חודש בפורום ש"שים של חיפה, ואני דווקא דיי ניהנה לשמוע את דעותיהן ואני מגלה כל פעם מחדש כמה אני מלא בדעות קדומות כלפיהם. אבל לקרוא את החלטות הועידה של בני עקיבא, שבועידה היו נוכחים חברי התנועה בני הנוער ולא הבוגרים - וזה לא היה סתם נאומים אלא החלטות, ולקרוא שם שהתנועה שמה את ההלכה לפני הדמוקרטיה - מפריע לי.

ואני לא דוגל בסוציאליזם או בקפיטליזם, כמוך אני מאמין שצריך מזה ומזה. אבל כשהממשלה שלנו כל כך בימין קשה שלא להשמע שמאלני... על אף שאני לא בדיוק כזה.

ואני תמיד זוכר לפקפק, אחת ממטרות התנועה שלי זה:
"בוגר שהאחריות האישית והטלת הספק הינם יסודות בגיבוש תפיסת עולמו ומימושה".

ד"א, אפשר לדעת עם איזו תנועה אתה נימנה?
ישן 08-01-2011, 15:04
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
האל מחרים אותנו מאז חדלנו מלעשות שלום, והפכנו למחרחרי מלחמה מרושעים
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "והאל שתק !!! היכן הוא נמצא כאשר כל כך זקוקים לו"

בכל כתבי הקודש (הסכם אוסלו א', הסכם אוסלו ב', הסכם חברון,
הסכם וואי, שיחות קמפ דיוויד ב', שיחות טאבה, יוזמת ז'נבה,
פרוטוקול אנאפוליס ועוד) נאמר במפורש שהדרך שעלינו לילך בה היא דרך השלום - ואין בלתה.

NO MORE WAR, כך נאמר במפורש עוד מימי בגין (באותה אפיזודת-בזק, שבה לא תיעבתם אותו) - וכעת, כשאין שלום (או
יותר נכון, אין פיסת נייר קדושה שיש לעבוד אותה באמונה), ברור
שהאל יפנה לנו עורף ויזעם עלינו.

לו רק הלכנו בדרכים שעליהן מורים לנו נביאי השלומיזם מדי יום (ובדומה לנביאים של פעם, גם הם מדברים בצורה שנראית
שטותית ותלושה מהמציאות, מה שרק מוכיח שנבואתם אמת
היא!), הרי שכיום כבר היינו מנגבים חומוס בדמשק וקרבנות
השלום המתפוצצים מעת לעת היו כאבק פורח בעינינו.

אני רוצה לחזק ידיך במאבקך הנואש כנגד דת העבר היהודית, ולמען דת העתיד השלומיסטית - הדת שאין צורך לדאוג לגבי התגשמות נבואותיה ולתהות מדוע לא התגשמו, שכן בה כבר ברור שהתגשמות הנבואות היא לא העיקר, אלא ההסכמים הכלכליים שהנביאים יחתמו עליהם לתפארת מדינת ישראל.

ובחורבן ההתנחלויות ננוחם.
ישן 09-01-2011, 05:07
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
אתה אמרת
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "האל מחרים אותנו מאז חדלנו מלעשות שלום, והפכנו למחרחרי מלחמה מרושעים"

בעיתו של בגין שלא היה לו האומץ לעשות את כל הדרך ולהגיע לשלום עם סוריה ועם ירדן ולא ל"מזמז" את הזמן עם הפלסטינאים ( ממש כפי שעושות כל ממשלות ישראל מאז ועד היום).

כל "הרעות החולות", כהגדרתך, שאתה שמח להעלותן בתדירות גבוהה ( אגב, ללא כל קשר לנושאים הנדונים), נבעו האחד ממחדלו של קודמו, למעט הסכם אוסלו הראשון שלא הגיע למימוש מסיבות שאין צורך לחזור אליהם, שהיה לו סכוי סביר להצליח, כל האחרים נעשו טלאי על גבי טלאי.

"הרמתי לך להנחתה" לטענה שלכאורה אני מאשים את מדינת ישראל ב"מחדלי אי השגת השלום" אבל לא זאת דעתי. למרות שמדינת ישראל "פיספסה" במספר נקודות קריטיות ובמיוחד בתזמון - המכשול והתנאים שהוצגו ע"י ה"יריבים" היו "קשים מנשוא" ולא היה בהם להבטיח את בטחוננו.

אם וכאשר "ירדו" הסורים מדרישתם "לשבת" על חוף הכנרת ויקבלו את דרישתנו לפרוז הגולן - יהיה מקום להסדר שלום אתם. אם וכאשר תמצא הדרך המורכבת להסדרים בירושלים ובמקומות הקדושים - יהיה מקום להגיע להסכם עם הפלסטינאים. "עול" היותנו כובשים ירד מעלינו ו"עול" מימוש זכות השיבה ירד מהפלסטינאים - ותשקוט הארץ.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:38

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר