07-01-2011, 23:00
|
|
|
|
חבר מתאריך: 05.09.06
|
|
התחלתי שנת שירות בנוער העובד והלומד ככה שיוצא שאין לי זמן כל כך להיות בפורום. אז לפעמים בסופי שבוע בהם אני בבית אני נכנס מידי פעם וגם אז לא יוצא לי להגיב. הפעם החלטתי להשמיע את דעתי.
כל שרי הפנים מאז שהועברה הביקורת החד משמעית והחותכת של מבקר המדינה על הנושא - הם אשמים. כל שרי הפנים, ראשי הממשלה ושרי האוצר (ובמידה כזו ואחרת גם שרי הממשלה האחרים וחברי הכנסת).
אלי ישי הוא שר הפנים זו פעם שנייה מאז שנכנסו לתוקף הדברים על הכבאות. אז להגיד את האמת? ברמת האחריות, הוא יותר אחראי על הכשלון מאשר האחרים. (כמובן שאחריותם לא חפה).
באופן כללי אני מאשים את האוצר ואת מדיניות הממשלה בכך שהם מנסים לרמוס את זכויות העובד של הכבאים ומנסים למנוע מהם להקים איגוד עובדים על ידי כך שהם מתנים את הרפורמה במערך הכבאות בזה שיאסר על הכבאים להקים איגוד עובדים ולשבות במידה וזכויותיהם נרמסות. זה חלק מהקו האידאולוגי של הקפיטליזם, לחסל איגודי עובדים.
בנוגע לבית"ר, כשאני מדבר על בית"ר אני מדבר על מה שנהיה מבית"ר בימינו ולא על התקופה ההיא, של ז'בוטינסקי. תנועת הנוער בית"ר הפכה לתנועה המכילה בתוכה הרבה מאוד גזענות, בין אם היא רשמית או לא.
דוגמא נוספת זו תנועת בני עקיבא, שמחזיקה בקו מחשבתי דומה (אם לא זהה) לזה של בית"ר. תנועת בני עקיבא שבאופן מוצהר, באחת מועידות התנועה הצהירה כי היא קוראת לחברי התנועה ולאזרחי ישראל ככלל ללכת על פי ההלכה ועל פי התורה במקרים בהם היא מתנגשת עם שלטון החוק והדמוקרטיה - הצהרה אנטי דמוקרטית בעליל.
כשאני מדבר על הש"סניקים, אני מדבר בעיקר על חברי הכנסת והשרים, ומתוכם על הבולטים. צר לי שאני מכליל, בעיקר כי השר אטיאס עושה ועשה עבודה נפלאה, וכי אני בטוח שבתוך ש"ס יש קולות שפויים - רק חבל שהם לא נשמעים. הדעות שמשמיעים הש"סניקים אינן לגיטימיות לדעתי. ואני אדם שמצדד בחופש הביטוי והדעה, אך קשה לי להגיד שאני מוכן שדעות שנוגדות את הדמוקרטיה, בדיוק אותה דמוקרטיה שמכילה בתוכה את חופש הביטוי והדעה, יישמעו במדינה הזו. דברים בגנות ערבים, דברים בגנות חילונים, דברים בגנות אשכנזים, דברים בגנות גויים, דברים בגנות הומואים ולסביות, דברים בגנות שמאלנים ועוד פנינים שבוקעות מפיותיהם של אלי ישי וחבריו.
אותם אנשים שזוקפים לזכותם את התורה ואת האלוהים ("...ויש אנשים שלוקחים בעלות על אלוהים" מוקי) ומשתמשים בהם לצורכי התעמולה שלהם ולצורכי פגיעה בצורכי בזכויות האחר. המפלגה הזו, שסה"כ הם דיי קטנים אבל הם מחזיקים את כל הממשלות (לפחות האחרונות, אלו שאני זוכר) בביצים ולא מאפשרים לאף ממשלה לנהל שלטון יציב ותקין שחושב על כמה שיותר אזרחים ומשפר כמה שיותר דברים שדפוקים בעולם הזה, במקום זאת רק דואגים (ש"ס) לתחת של עצמם ושל הבוחרים שלהם, ואני לגמרי מתנגד לטענה שזה בסדר שמפלגה תשרת אך ורק את הבוחרים שלה. היא צריכה להציב מטרות מסוימות אבל כשהיא מגיעה לשלטון, היא צריכה לחשוב על המכלול - על שאר האזרחים , על שאר הפרטים. העובדה שמיליארדים של שקלים במצטבר מועברים אך ורק לצורכיהם של ש"ס ושל העדה החרדית במקום לעבור לתחומי החינוך, התרבות, הכלכלה, התחבורה, ההצלה וכו' מפריעה לי ומכעיסה אותי ברמות אחרות. העובדה ששרי הממשלה (וראש הממשלה) נאנסים על ידי ש"ס וצריכים להתעסק יום יום במשברים קואליציונים (שש"ס יוזמת) ובהצעות חוק שש"ס מתנגדת אליהן או יוזמת במקום להתעסק בחיי אדם (לדוגמא שיפור מערך הכבאות, המבנים לקראת רעידות אדמה, שירותי הצלת החיים, הרפואה וכו'...) מרתיחה אותי.
אני חושב שחברי כנסת צריכים להיות שליחים לפני שהם נציגים. זאת אומרת שהם צריכים לחשוב על כלל החברה לפני שהם חושבים על ציבור הבוחרים שלהם. ונכון שש"ס הציבה מטרות שהולכות לפי קו האידאולוגיה שלה ואני חושב שהם בהחלט צריכים לפעול לקידום המטרות האלו משום שהם נבחרו לכנסת, ולטובת אותם בוחרים הם צריכים לעשות את זה, אבל לפני הכל - הם צריכים לחשוב באופן נקודתי (כל פעם ופעם) אם כרגע מה שחשוב זה טובת הכלל או טובת העדה החרדית. אם כרגע יותר חשוב להעביר מיליארד שקל לכבאות והצלה או לקצבאות ילדים?
|