20-01-2011, 20:33
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.11.10
|
|
שמע לעשות בעיות זה הכי קל, בוא אני אספר לך משל קצר שעובר אצלנו במשפחה(משפחת פלופן) כבר המון דורות, סבא שלי סיפר לי אותו:
"יום אחד ישב סמיר, איש עסקים ערבי עשיר מאוד בחומוסיה מאוד מפוארת ומאוד יוקרתית ומאוד נחשקת, שהגיע המלצר, סמיר אמר לו: "מסבחה, בבקשה", תוך כמה דקות הגיעה המסבחה האיכותית והיוקרתית, כמובן שגם בשתיה הוא לא חסך והזמין לעצמו מן הטוב ביותר, קוקה קולה זירו, אחר כך כשהגיע החשבון וסמיר בדק אותו הוא ראה את הדבר הבא:
מסבחה - יוקרתי - 30 שקל
קוקה קולה זירו - איכותי ונחשק - 12 שקל
מצליח - 20 שקל
סך הכל: 62 שקלים
לא כולל טיפ
חיש מהר הזמין סמיר את המלצר היוקרתי ששירת אותו ושאל לפשר הסעיף "מצליח" בחשבון האיכותי שהוא קיבל, המלצר הנחשק והאיכותי ששירת אותו, ענה לו: "הפעם לא הצליח" וקרץ לעברו..."
משמעות הסיפור היא, שלעשות בעיות בשביל שיהפכו אותך לעובד רסר או לקומבינטור שמשתחרר כל יום באחד זה מאוד פשוט, אני אפילו מוכן לכתוב לך מדריך על זה, לא חסרים סיפורים על אנשים אמיצים שהצבא שלח אותם לחימוש ולא ויתרו לצבא ועשו בעיות ובלאגנים עד שהם קיבלו את התפקיד הנחשק שבו הם בבית כבר ב3 ויכולים לעבוד בשחור.
קודם תמצה את שאר האפשרויות, מציעים לך קורס? אל תסרב אותו! תכנס אליו, אם הוא מעניין - הרווחת, אם לא תעשה בעיות בתוך הקורס כדי שלא תוכל להיות מוסמך קורס, שולחים אותך שוב לאותו קורס? עוד פעם תבהיר להם מה העמדות שלך בנוגע לקורס שלהם, אם ישלחו אותך לאותו קורס אחרי שנשרת ממנו פעמיים כניראה שמדובר במקרה קלאסי של סאדו מאזו עם הצבא, בנוגע למה לעשות במקרה הזה, אין לי שמץ של מושג כי לא הגעתי אליו, ואני נותן עיצות רק על פי ניסיון ולא ניחושים...
שורה תחתונה: אל תעשה בעיות לפני שאתה בטוח שהתפקיד שלך הוא חרא...
|