21-02-2011, 03:39
|
|
|
|
חבר מתאריך: 18.02.11
|
|
|
מתכוונת לאנשים שתורמים למדינה
אתה קיבלת נסיעה באוטובוס, והדרוזי קיבל דונם?
הנה משהו שדרוזי כתב בנושא (ציטוט מטוקבקים ב Ynet):
"אני אישית השתחררתי מהצבא ולא קיבלתי שום חילקה ושום דונם. הבעיה אצלנו שרוב שטחי הישוב שייכים לאנשים פרטיים ולא למינהל. שנית כבר30 שנה לא חידשו את תוכניות המתאר של הישוב. כך שצעיר כמוני שקונה חילקה או שכבר יש לו אחת,לא יכול לבנות בית בצורה חוקית . רוב החילקות הן חקלאיות וצריך לשנות את יעודם בועדה לתכנון ובניה שמשך שנתיים לא תיפקדה בכרמל???!!!! אז מה אתה מצפה אדון ? שאני אגור בשכירות כאשר יש לי שטח פרטי שקניתי ממיטב כספי?? זה לא ייתכן שאני איפול בין הרשויות שלא מצליחות להקצות דיור לחיילים משוחררים ובין רשויות הטבע שסוגרים ומצמצמים על הישוב. זה עניין לא פשוט בכלל. אף אחד לא עוזר לני ואני עוד אהפוך לעבריין רק משום שאני רוצה לבנות בית ולהקים משפחה אגב זו לא בכיינות זו המציאות שלנו היום."
אני לא חושבת שאפשר להגיד שהדרוזים חיים כ"כ טוב בארץ, והם בטח לא מקבלים את מה שמגיע להם.
ולצערי, פתחתי דף בפייסבוק שקורא לשוויון לדרוזים, וההיענות של אנשים להצטרף היא ממש עלובה.
שם, אגב, יש מידע רב על מה שהם תורמים ומה שהם מקבלים בתמורה:
http://www.facebook.com/pages/%D7%A...3333290?sk=info
מה שבאמת הפתיע ואכזב אותי זה שראיתי שכאן נכתב עליהם לא מזמן, ורק פלמינג הגיב. וזה מה שהפתיע אותי וגרם לי לכתוב פה על הנושא.
וכן, כל מי שמזדהה עם סוריה, או אנגליה לחילופין (כל הישראלים שאומרים שבחו"ל טוב יותר מוזמנים לעבור כולם לחו"ל, אם נוח להם להתעלם מההסטוריה של העם שלנו בתפוצות).
ובגלל שלא קיים שוויון אצל אלה שתורמים למדינה ונאמנים לה, אני חושבת שזה ממש לא פייר.
הדרוזים והצ'רקסים עושים פחות רעש משאר האוכלוסיות בארץ, ונראה שהם לא מקבלים מספיק בגלל זה.
בגלל זה אני אומרת, אנחנו צריכים להשמיע את קולנו, כי זאת המדינה שלנו, ולא הגיוני שנדע לקחת בלי להעניק בחזרה.
|