לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-03-2011, 15:04
  bar805 bar805 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.03.11
שירות בסטי"לים

הייתי בגיבוש חובלים לפני איזה שבוע אבל לא התקבלתי (יצאתי על רפואי ממש לפני הקטע הגופני האחרון, כל הזין...)
בכל מקרה היום בבוקר אני מקבל טלפון ממישהו בחיל הים שאומר לי שאם אני רוצה יש לי ראיון לסטי"לים בקריה עוד כמה ימים.
לפי מה שהבנתי זה לא שירות סבבה אבל בכל מקרה אני רוצה חוות דעת של עוד אנשים, כאלה שמכירים מקרוב עדיף (:
*איך האנשים?
*איך הטירונות וההתמחויות?
*איך היציאות? ושאתם אומרים "סוגרים 12" אני לא מבין מה זה אז בבקשה לכתוב "X ימים בבסיס על כל Y ימים בבית"
*איך העבודה? מעניינת? מאתגרת? מהנה? או שסתם מטרטרים אותך על הספינה?
*איך האפשרויות קידום לדברים כמו קצונה? איך האפשרויות קידום במקצועות שעל הספינה?
*אם לא מתאים אפשר לצאת? שמעתי שקשה מאוד לצאת משם
תודה רבה לאנשים שעוזרים (:

אהה ועוד משהו... הגיוס שלי עכשיו הוא לשיריון, מה הייתם ממליצים בין שיריון וסטי"לים? (מעניינים אותי בנוגע לשיריון אותם דברים כמו לסטי"לים אז אם למישהו תהיה הסבלנות לענות גם על שיריון אני אודה לו) גם מאוד מושך אותי הקטע שסטי"לים נותן לי עוד איזה חודש וחצי בבית לפני הגיוס, אבל אני לי אלך לחיל הים רק בגלל זה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-03-2011, 21:18
צלמית המשתמש של deltaforce
  deltaforce מנהל deltaforce אינו מחובר  
מנהל פורום מתגייסים

חבר מתאריך: 15.06.07
שלח הודעה דרך MSN אל deltaforce
השירות בשיריון
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי bar805 שמתחילה ב "[QUOTE=deltaforce]זה שונה..."

הוא שירות קרבי, וגם סטיל"ים, ההבדל הגדול הוא מן הסתם בים, אני חושב שאישית הייתי בוחר בשיריון משום שמסטי"לים אי אפשר לצאת לקצונה(נדירים האנשים שעוברים לקורס חובלים), ומשום שאני רוצה קרבי ביחידות השדה ואני לא יכול חי"ר(לא בגלל פרופיל).

אישית אני לא בן אדם כזה שכל החיים שלו היה בים ולא משנה לו איפה להיות העיקר בחיל הים(למרות שיש לי גיבוש חובלים), אני מכיר אנשים שלא התקבלו לחובלים, ולא לצוללות, והחליטו להתגייס לסטי"לים כי הם רצו משהו שקשור בחיל הים.

אתה צריך לבחור לבד, מה שמתאים לך, אני חושב שדווקא שתי המקומות דומים בדבר אחד-השירות בשניהם הוא קשה, מאתגר, כמעט לא מתגמל, בלי הילה, המון עבודה קשה ומלוכלכת, אבל גם מהנה, ואני יודע שאחרי לא המון זמן בשירות לא משנה איפה, סביר להניח שתאהב את הצוות\החברים ליחידה, הלוחמים של שיריון כיביכול נחשבים לפחות קרביים מהחיר"ניקים לצערי וחבל שזה כך, וכנ"ל החברה בסטי"לים לעיתים נתפסים כפחות קרביים מהשייטת או הצוללנים, ככה זה..

נערך לאחרונה ע"י deltaforce בתאריך 01-03-2011 בשעה 21:20.
ישן 01-03-2011, 21:32
  etay_r1 etay_r1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.03.10
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי bar805 שמתחילה ב "[QUOTE=deltaforce]זה שונה..."

קודם כל זה שכתב שאין להשוות ביניהם צודק, אופי השירות בשני המקומות הוא די שונה אבל עדיין אני יכול לעזור לך בנושא למה לדעתי שיריון יותר טוב מסטילי"ם בשבילך!

לפי מה שאני הבנתי מפתיחת האשכול שלך, אז ציינת שאתה מעוניין בקידום צבאי וביציאה לקצונה...

עכשיו, אין מה לעשות אבל בכל מקום בצבא כמו בצבא המקודמים באמת אלו הקרביים או אלו המיועדים לכך, במיוחד במטכ"ל הישראלי ונגזרותיו, בחיל הים או יותר נכון בסטילי"ם יש לך שני אופציות ליציאה לקצונה:
1) יציאה לקורב חובלים וממנו להתקדם באמת בחיל ובמטכ"ל, אבל כבר ציינת שנפסלת ממסלול זה.
2) יציאה לקצונת חוף- בקצונה זאת אין שום פסול אך באיזה שהוא שלב אתה נעצר אוטומטית כי מה לעשות אבל לא יתנו לאדם שאינו חובל ליהיות מפקד חיל הים כמו שלא נותנים לאדם שאיננו טייס ליהיות מפקד ח"א.

לעומת זאת בשיריון, כמו בחי"ר, מרגע הגיוס השמיים הם הגבול, אתה מתגייס, מתפקד בצורה מצויינת יוצא למפקדי טנקים ומכאן לקורס קצינים במגמת לחימה, ומתחיל להתקדם במסלול הקצונה, כאשר תאורטית אתה יכול להגיע ליהיות גם רמטכ"ל, הכל תלוי בך.

מהסיבות הנ"ל אם אני הייתי בסיטואציה שלך הייתי בוחר שיריון, למרות שבאמת סטילי"ם זה אחלה, אבל לאדם שרוצה להגיע גבוה מאוד ובצורה מעניינת, הייתי בוחר שיריון.

אבל תמיד תזכור שאת כל זה אתה עושה למטרה אחת- לשמור על המדינה!

עריכה: ראיתי עכשיו בפורום מתחרה שקיבלת גיבוש חוזר לחובלים, אז בכלל אין שאלה תעשה דח"ש ותלך לגיבוש, שווה לנסות ולהצליח/ליכשל, מאשר לא לנסות ולהצטער על זה כל החיים!!!

נערך לאחרונה ע"י etay_r1 בתאריך 01-03-2011 בשעה 21:41.
ישן 01-03-2011, 21:52
  etay_r1 etay_r1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.03.10
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי deltaforce שמתחילה ב "מה זה משנה לו"

קודם כל אני יחזור על זה שוב, קיבל גיבוש חוזר שירוץ אליו.

תראה אתה אומר, עוד מוקדם לחשוב על מטכ"ל וכל זה אבל אם הבן אדם לא יתן מעצמו בישביל זה מעכשיו אז הוא גם לא יגיע לזה...בימינו קצין לוחם, מגיע ליהיות רב-סרן(פלאפל אחד) כבר בגיל 26-28!, סגן אלוף בערך שש-שמונה שנים מאוחר יותר, וממשיך הלאה, אין מה לעשות אבל כמה שסטילי"ן יחשב יוקרתי הוא יהיה חייב ליהיות חובל בשביל ליתקדם באמת.
ושיריון נותן לו את הדרך הקלה יחסית לזה, אם תבדוק, תמצא שכיום בשיריון ותותחנים יש יציאה מאוד מוקדמת לקצונה וגם ההתקדמות בדרגות מאוד מהירה(יחסית כמובן לחי"ר לדוגמה), חלק מזה גם בגלל הביקוש הנמוך.

אבל סדר העדיפויות שאני הייתי מציב במקומו:
1)דח"ש וגיבוש חובלים.
2)שיריון.
3)סטילי"ם.
ישן 02-03-2011, 18:33
  YHS YHS אינו מחובר  
מהנדס אווירונאוטיקה, עוסק במגוון נושאי תעופה שנים רבות

חבר מתאריך: 17.07.05
תעשה טובה ותפסיק להנפיץ
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי FOXXX שמתחילה ב "כן אבל בטנק יש 4 אנשים וכל..."

אתה רק חודש בפורום ועדיין מלש"ב, מה שלא מפריע לך לכתוב הודעות בביטחון מלא "תאמין לי" על דברים שכלל אינך יודע. טרח לפחות וקרא בויקיפדיה על סטי"ל, לפני שאתה ממשיך בגוזמאות ובבדיות שלך. מומלץ לקרוא גם כאן.

בטנק 4 אנשים, אבל אורכו 9 מטר ויש מנוע אחד ותותח אחד.

לסטי"ל (סער 4, לדוגמה) שאורכו קרוב ל 60 מטר יש ארבעה מנועים, תותחים וטילים. אין "סבלים" בסטי"ל, כי הוא לא עושה תובלות של ציוד, אז לא צריך "סבלים". לכל חייל בסט"יל יש תפקיד, בין אם זה במכונה, בקשר, בחימוש סיפון ואפילו טבח. לא. בטנק אין טבח. גם בסטי"ל כל אחד עושה תפקיד חיוני מאד. אין אנשים מיותרים על הסיפון.

אנא ממך, תפסיק עם ה"ידענות" שאין לה כל בסיס. אתה הרי לא מכיר את כל החילות כך שתוכל להמליץ מה עדיף. להבנתי אף לא חיל יחיד. אנשים מגיעים לכאן כדי לקבל מידע מבוסס. הם משתמשים בזה להחלטות בחייהם.
לא יודע - אל תענה. כך גם לא תטעה אף אחד.

בהצלחה בגיוס.

נערך לאחרונה ע"י YHS בתאריך 02-03-2011 בשעה 18:50.
ישן 09-03-2011, 23:03
  Mad Dog1 Mad Dog1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.09.08
נפל מזלך
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי bar805 שמתחילה ב "שירות בסטי"לים"

ובמקרה אני גם סטי"לן בדימוס וגם קצין חוף במילואים.
תראה, הבחירה היא מאוד אינדבידואלית.
השירות ב-2 המקומות (שריון וסטי"לים) הוא שונה ומהותי מאוד.
אני אפרט פה בעיקר על הסטי"לים כי לגבי השריון אין לי ממש מושג.
קודם כל- חיל הים זה לא יותר יוקרתי ולא נעליים, זה אומנם זרוע שונה
אבל המדים הלבנים לא הופכים אותה ליותר טובה מאשר זרוע היבשה לדוגמא.
עכשיו לענייננו, השירות בסט"ילים הוא שירות קשה מאוד.
להיות עם אותם 40-50 איש כל הזמן, כאשר אתה נמצא בסביבה לחוצה ותובענית זה ממש לא פשוט ולפעמים מאוד מתסכל.
חלק מהזמן אתה מתעסק בעבודות חוף (שאתה צעיר אתה בצד תורן וזה בכלל לא כיף גדול) וחלק מהזמן אתה יוצא לים (אימונים או מבצעים).
יש לא מעט תפקידים בספינה וכל אחד יגיד לך שהתפקיד שלו הוא הכי טוב (גם המכונאים לדוגמא שנהנים מתנאים טובים יחסית ביחס לאחרים בתקופות מסוימות).
לי אישית יצא להיות בתקופות מגעילות במיוחד (הספנה והשלב אחריו שנקרא היבנות) וגם במלחמת לבנון ה-2 שמבחינתי הייתה שיא השירות.
סה"כ אגיד לך, שלמרות הכל וכל הדברים שעברתי ולמרות שירדתי לקצונה בסוף לא הייתי עושה אחרת.
עכשיו חשוב להגיד שאתה מתגייס לחיל הים דרך ראיון/מיון סטי"לים קיימת אפשרות שתגיע גם לדבורים או לתפקידי חוף למינהם (בעיקר טכנאים למינהם).
אם יש לך עוד שאעלות אז בכיף.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:54

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר