לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-04-2011, 00:02
  fadey fadey אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.07.02
סדרה של תקלות שהופיעו פתאום סתם כך

אולי זה קצת אירוני, אבל נדרשתי להתקין את visual studio 2008 על מנת שאוכל להגיש עבודות של c++ בצורה שהם יעברו קומפילציה לבודק..
ממש באותו היום, נתקע המחשב ממש קפא, ואז סירב לעלות שוב, בכל פעם נתקע במקום אחר, עד שהגיע למצב שהוא ממש כתב לי disk read erro, press ctl+alt+delete to restart.

אני לא התרגשתי ממש, והוצאתי אותו מהחשמל, לחצתי על הכפתור שמדליק 10 שניות (פרקתי את ספק הכוח) והכל חזק לקדמותו. כל זה קרה אתמול כן?

היום, שוב באתי לעבוד על הוויזואל סטודיו המגעיל הזה, ושוב המחשב קרס, אך הפעם זה לא היה כ"כ פשוט, לקח לו איזה 200 ריסטים (ואני לא מגזים) לעלות, עם או בלי קשר לפריקת הספק כוח.. נוצר מצב שהמחשב עולה לווינדוס, אך ממש נתקע כל 2 דקות אולי דקה לכ-2 דקות.. כאילו משהו דפוק לו בהארדיסק הראשי..
מדובר ב WD 250 ישן.. אז יש סיכוי שהוא נדפק.. אבל לא בטוח.

ואז!! גיליתי שהדיסק השלישי (יש לי שלושה) אחת המחיצות שלו (יש לו 2 של 500) פשוט נמחקה (רק ה volume) כל הדאטה עדיין שם, אבל אינני מצליח לשחזר את הדאטה! אני לא בטוח גם מה קרה כאן.. אבל משהו קרה. מדובר בהראדיסק של samsung f1 spinpoit 1TB.

חשוב לציין שיש עוד הארדיסק של סמסונג רק מדגם f3 גם טרה אחד, ולו לא קרה מאום..

מפרט המחשב:
amd phenom x4 955
DFI dk-790fxb
8gb ram ocz reapper DDR 3
2x samsug HD 1TB
WD HDD 250GB
ATI Radeon 5850 1 GB
מערכת הפעלה win 7 64 bit מקורי (כן כן יש מקוריים אי שם..).

אשמח לשמוע רעיונות למה יכולה להיות הבעיה..

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-04-2011, 10:25
  fadey fadey אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי זיו שמתחילה ב "נתק את הדיסק עם המחיצה..."

סלח לי, כן? אבל אתה טועה טעות מרה. ספקי כוח (רציניים ולא כאלה של מאה שקל) אוגרים בתוכם מתח שמשאיר חלקים מסויימים בתוך הספק עובדים על מנת לייצב את המתח עצמו, בנוסף הוא גם מעביר מעט מתח אל הלוח על מנת לשמר כל מיני קשקושים שלו.. (ללא קשר לבטריה שעל הלוח),
אז דע לך שבהחלט יש כזה דבר פריקה של ספק הכוח, אם אתה כ"כ קשה אמונה, אוכל לצלם לך איך כל האורות אצלי פועלים כ10 שניות בזמן שאני לוחץ על הלחצן שמדליק את המחשב (שמקצר את הספק כן?) כשהוא לא בחשמל.. ואם הייתי מכיר קצת קבלות, היית יודע שזה אפילו משהו שהוא נדרש לפרוק מדיי פעם מוצרים חשמליים.

בכל אופן, קורה, והרבה.

ישן 07-04-2011, 17:07
  fadey fadey אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי זיו שמתחילה ב "לא יודע על מה אתה מדבר. קודם..."

נכון מאד, הלחצן מחובר אל הלוח אם והוא זה שיוצר את ה"קצר" בספק, מה שאמור לגרום לו לפעול.
ואני לא טועה, היום כל הספקים מצויידים במנגנון failsafe טוב כמעט כולם, שמתבססים על הרעיון של המתח שנשאר בקיבול, כך שיש מניעה מהספק להדלק לפי שכל הקיבול נפרק.
אם איך יודע, מתחים שאינם צפויים עלולים ליצור נזקים לטווח הארוך לרכיבים חשמליים בכלל ולמעגלים ספצפיים בפרט.

אתה יכול להסתכל על כל הספקים הרציניים בשוק עם 85 אחוז יעילות ממוצעת ומעלה ולראות איך הם מתוכננים.. אתה תבחין שיש להם מנגונני הגנה בדיוק כאלה שאתה מתאר שאין צורך להתגונן מפניהם, ודווקא לפשוטים יותר אין.

ישן 07-04-2011, 23:47
  fadey fadey אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי זיו שמתחילה ב "אין לה אות.... תן לה אות?~!..."

מסכים, אבל הספק שלי הוא ספק רציני, קשה לי להאמין שהוא יצר איזושהי בעיה, אני הייתי נוכח בהוולדות התקלה ממש, וזה קרה ללא קפיצת מתח או משהו כזה. פשוט כל התוכנות קפאו פתאום, אבל מה שנותר בזכרון המשיך לעבוד, כלומר העכבר, וחלק מהחלונות היה ניתן להזיז אותן, ככה שאני לא מאמין שיש כאן מעורבות של ספק הכוח.

אגב, הרצתי אובונטו בגרסא 9 (קצת ישן) מדיסק חי, והכל היה בסדר, אפילו המחיצה ש"נעלמה" הופיעה לה בקלילות רבה... משהו כאן מוזר לי מאד.

רכשתי לי היום דיסק חדש של WD בנפח של טרה, ואני מתכוון להחליף את הכונן הראשי (שהוא מבחינתי החשוד העיקרי לכל התעמולה).. יש דרך מהירה להעביר את כל התכולה של המחיצה ב C לכונן החדש? כמו ghost כזה? פשוט אין לי ghost כרגע.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:57

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר