לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-03-2011, 18:47
  omri.ts omri.ts אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.03.11
מערכת UPS לחדר שרתים של חברה

שלום חבר'ה,
ניסיתי לפנות למומחים בנושא UPS- אבל כולם מנסים לדחוף לי פתרון כלשהו ואף אחד לא עונה באופן אוביקטיבי.
אני לא בטוח, אבל נראה לי זה הפורום הכי מתאים לשאלה הזאת.

בכל מקרה, אני מנהל חדר שרתים של חברה מסוימת, לחברה יש UPS של 10KVM של חברת גאמאטרוניקס.
ל-UPS יש מצבר בעל 64 סוללות בהספק של 5 וואט.
המצבר כבר עבר את זמנו (בן 4 שנים) ואנו עומדים בפני 2 אופציות

1. להחליף את 64 הסוללות בעלות של 8000 ש"ח - אחריות לשנה.
2. לרכוש מערכת UPS חדשה עם מצבר של 32 סוללות ולא 64 (מה שמקטין את הסיכוי של כשל בסוללה ב-50%) ואחריות לשנתיים בעלות של 27 אלף ש"ח.

(כמובן שהמערכת החדשה מתנהלת בצורה נכונה יותר בהפסקות חשמל ויודעת לאזן עומסים טוב יותר)

חשוב לציין- במידה ונחליף את הסוללות המערכת עדיין תתאים לחדר השרתים, אין צפי של גידול שרתים, אלא רק הקטנת הכמות- ז"א לפני שהמערכת התיישנה היא התאימה פיקס.

אני אשמח לקבל הצעות, אחרי הכל, מדובר בסכום לא קטן
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-03-2011, 18:57
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי omri.ts שמתחילה ב "מערכת UPS לחדר שרתים של חברה"

אני לא מומחה גדול - אבל אני חושב שלפחות את השאלות הנכונות אני יודע לשאול - מקווה שזה יעזור לך.

קודם כל, האנרגיה האצורה במצברים נמדדת ביחידות אמפר-שעה, ולא בוואטים. דבר שני, ה UPS הוא 10KVA (קילו-וולט אמפר, KVM זה משהו שמאפשר לשלוט על מספר מחשבים ממקלדת/עכבר/מסך אחד)

ועכשיו שעברנו את הקטע הזה - זה שעכשיו יש לך מערכת של 10KVA ־ זה לא אומר שזה ההספק הרצוי עבורך. מה אחוז הניצולת של המערכת? (בהנחה שזו מערכת שמאפשרת לקבל את הנתון הזה...)

האם יש לך הכרח שזו תהיה מערכת מרכזית? יש גם פתרונות של UPS פר-ארון שיושב בארון עצמו - מה שאני משער שבאופן כללי יקר יותר, אך שיש לך תקלה, לפחות רק חלק מהחדר נופל, ולא כולו, שזה יתרון.

האם זו מערכת תלת פאזית? (אם כן, האם 10KVA זה עבור כל פאזה או עבור שלושתן ביחד? הבדל מהותי...)

וכמובן אתה צריך להתחשב לא רק ב"מספר המצברים", אלא ב...לכמה זמן גיבוי אתה מצפה. יש לך גנרטור שנדלק אוטומטית וממותג לתוך ההזנה של ה UPS, או שאתה סומך על UPS שיחזיק לך רבע שעה, חצי שעה, שעה ... ?

ישן 03-04-2011, 00:40
  yuval14 yuval14 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.01
UPS
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "12,000VA ל 8 מכונות ועוד קצת..."

שלום רב,

לדעתי לפני שאתה מתחיל, תכין קובץ אקסל עם הפרטים הבאים:

א. שם הציוד.
ב. כמות ספקים.
ג. מתח + הספק + זרם דרוש לכל ציוד.
ד. צפי גדילה עתידי.
ה. האם ישנן דרישות מיוחדות, כדוגמת ניטור SNMP, כיבוי שרתי םאוטומטית בעת כשל, תאימות למערכות הפעלה שונות וכדומה.

לאחר שתחשב את הנתונים הנ"ל, תוכל לקבל ההערכה מהו ה UPS המתאים. ישנם גם מחשבונים של יצרנים שונים, כדוגמת APC שיכולים לסייע בהערכה.

http://www.apc.com/tools/ups_selector/index.cfm?

מה שחשוב זה שבשלב זה, אם אתה קונים UPS חדש, תסגרו את כל האפשרויות בנוגע לחידוש ציוד בעתיד, החלפה של הציוד, זיכוי על הציוד הישן וכדומה...

בהצלחה

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:10

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר