לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-04-2011, 13:02
  משתמש זכר Mr.K Mr.K אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.10.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי D FORCE שמתחילה ב "חדש בפורום מעוניין בהמלצה"

דבר ראשון שיהיה לך בהצלחה, אחלה תחביב בחרת, אני גם נכנסתי לעסק הזה ממש לא מזמן עד עכשיו ההיתי מצלם בקומפקטית רגילה ואז עברתי לSLR.

אני יגיד לך מה אני ממליץ ומה אני עשיתי יכול להיות שהיו מתנגדים.
אני ממליץ לך כדי להיכנס לזה קודם לקנות מצלמה יד שנייה במחיר קצוץ בחצי ממחיר של חדשה, עם עדשה נחמדה גם יד שנייה משהו בסביבות 18-135 משהו כזה שזה כן יתן לך טווח מספיק כדי להבין את פעולת המצלמה, על מצלמה אם זאת יד שנייה אז ההיתי ממליץ לך על Canno מהסדרה של 350 עד ה450 אחלה מצלמות להתחיל וגם להשאר בהם או Nikon מהסידרה d70s או d90 משהו כזה.
רק אחרי שתבין מה אתה בעצם רוצה מעצמך והבנת את כללי הצילום ואיך פעולת המצלמה אני ממליץ לקנות משהו חדש ועדשות לפי תחום הצילום אותו אהבת.

בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-04-2011, 23:13
צלמית המשתמש של שחף דרור
  משתמשת נקבה שחף דרור מנהל שחף דרור אינו מחובר  
מנהלת פורומי הצילום

חבר מתאריך: 12.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל שחף דרור
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי D FORCE שמתחילה ב "הבנתי מחבר שלי שהעדשה הזאת..."

אין כזה דבר "טווח קצר מדי". היא קצרה יותר מה-15-85 למשל, ולניקון יש עדשת קיט שמגיעה עד 70, ויש גם עדשות שמגיעות עד 100 ויותר.
אבל אורך המוקד המקסימלי הוא רק מאפיין אחד של עדשה, וממש לא אחד החשובים. כעדשה בסיסית שאמורה להישאר צמודה למצלמה רוב הזמן (או כל הזמן כל עוד אין לך עוד עדשה) - היא צריכה להיות בעלת אופטיקה טובה, רצוי צמצם פתוח כדי לאפשר לך צילומים בתנאי אור בינוניים (וכדי לאפשר טשטוש של הרקע), היא אולי צריכה להיות בעלת פוקוס מהיר יחסית... כל מיני מאפיינים.
חשוב שיהיה לה טווח נוח לצילומים רחבים (נופים, קבוצה בתוך חדר סגור שאין בו לאן להתרחק וכו') וכן לצילומים יותר צרים (פורטרט של ראש בלבד וכדו'). אבל היא לא צריכה להתאים לך לכל דבר: צילום ציפורים, למשל. אם היא תכסה לך את כל הטווח (18-200 למשל...) - היא תהיה זבל מבחינת אופטיקה וגם הצמצם המקסימלי שלה יהיה לא פתוח במיוחד.

ההמלצה שלי היא: תלמד להשתמש ברגליים. יש לי כיום כעדשת זום בסיסית רק טווח של 17-40 מ"מ, הרבה יותר קצר מהעדשה שאתה חושב עליה. יש מאפיינים חשובים אחרים...
אם בהמשך יהיה חסר לך אורך מוקד גדול (לצילומי ציפורים, לצילומי פורטרט קצת יותר רחוקים וכדו') - תמיד תוכל להוסיף עדשת זום-טלה (טלה כמו טלסקופ. יעני עדשה עם אורך מוקד גדול, עדשה שמסתכלת רחוק...) כמו 70-200, או עדשת פריים-טלה ("פריים"=prime - עדשה ללא זום בכלל, יש לה אורך מוקד קבוע וזהו. מבחינת יחס מחיר:אופטיקה הן תמיד נותנות את התמורה הכי טובה שיש) עם צמצם מאוד פתוח כמו 85 1.8, 135 וכדו'.

תתחיל עם עדשת קיט, ותלמד להשתמש ברגליים.
מצטרפת להמלצה על הטמרון 17-50.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:13

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר