לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-04-2011, 15:28
  makaveli_il makaveli_il אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.12.04
עזרה מודל ה-OSI (שאלה)

היי חברים, שאלה קצרה לי אליכם בעניין מודל שבע השכבות.

יש לי בעיה בהבנה של שתי שכבות מסויימות וההבדל ביניהן.

הבעיה שלי היא עם שכבות 2 (Data Link) ו-3 (Network).

אני יודע ששכבת ה-NETWORK עובדת ברמה הלוגית (IP כדוג') ומעבירה את ה-DATA בפאקטים (Packets). כמו כן, שכבת ה-DATA LINK עובדת ברמה הפיזית (MAC Address) ומעבירה את ה-DATA בפריימים (Frames).

השאלה שלי היא, מה בעצם ההבדל בין הפאקטים לפריימים? האם, אחרי ששכבת ה-NETWORK לוקחת את המידע ומחלקת אותו לפאקטים, שכבת ה-DATA LINK לוקחת את הפאקטים עצמם ומפרקת אותם לפריימים (ומוסיפה Headers של CRC ומקור ויעד)?

זה העניין היחיד שמפריע לכל המודל לשבת לי בתוך הראש כמו שצריך.
אשמח להבהרה מקיפה ממי שיכול, ודוגמאות גם יכולות לעזור בהסבר!

תודה מראש יקיריי

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-04-2011, 18:13
  makaveli_il makaveli_il אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.12.04
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "כל שכבה מכמסת (encapsulates)..."

אז האם התיאור הבא הוא נכון?

שכבת ה-NETWORK מקבל את המידע מהשכבה שמעליה, והיא כן מחלקת את המידע הזה לפאקטים (במידה ומדובר על Connection-Oriented). ולאחר מכן שכבת ה-DATA LINK מקבל כל פאקט ועוטפת אותו ב-Header שלה (Source, Dest. MAC Address + CRC), ובכך כל פאקט הופך לפריים וכן הלאה (הפריימים עוברים לשכבה הראשונה ולאחר מכן מגיעים למחשב השני ועושים את אותו התהליך בצורה הפוכה)?

ועוד שאלה, מדוע מתבצעת החלוקה לפאקטים ולא כל המידע נשלח בפעם אחת? זה בכדי ליצור נ"צ כך שאם במקרה נכשלת העברת המידע אז לא יהיה צורך להתחיל מההתחלה?
או שאולי זה מפני שהפאקטים לא נשלחים באותו סדר? ואם זו התשובה, אז מדוע הם לא נשלחים באותו הסדר?

ישן 05-04-2011, 18:42
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי makaveli_il שמתחילה ב "אז האם התיאור הבא הוא..."

המידע מתחלק לפאקטים מהסיבה הפשוטה שהשכבה שמתחת למידע הזה, מוגבלת בעצמה בגודל מסויים (יש באפרים בחומרה שאליהם המידע נקלט, מאוחסן, ומועבר הלאה...) - וגם מהסיבה שציינת - אם מידע נופל בדרך (מה שיכול לקרות משלל סיבות...) - אפשר לשדר רק את חלקו מחדש (TCP Retransmission) - ולא את הכל.

שכבת ה IP מחלקת את ה stream של המידע של ה"חיבור" (במרכאות כי לא באמת מחובר צד אחד לצד השני בצורה פיזית, זה בדיוק ההבדל בין רשת circuit-switched לרשת packet-switched) כך שיתאים להעברה על כל התווך בין מכונת המקור למכונת היעד. ראוטרים בהמשך הדרך יכולים אף לבצע חלוקה נוספת של הפאקטים, אם לא ניתן להעבירם בגודלם המקורי מסיבות שונות (להלן: IP Fragmentation). אכן נעשה תהליך הפוך בצד השני.

פאקטים לא חייבים להגיע בסדר שנשלחו. בכל פעם שפאקט מגיע לנתב, הוא בוחר את הנתיב שנראה לו הטוב ביותר להעברה. בהחלט ייתכן ששני פאקטים של אותו חיבור, יעברו מסלול שונה לחלוטין, ולא מן הנמנע שפאקט ב' שנשלח אחרי פאקט א', יגיע פאקט ב' לפני פאקט א'. זה נקרא Packet re-ordering ול TCP, במנגנון יצירת ה Stream מחדש בצד השני, יש את היכולת לטפל בכך ולהפוך את המידע כך שיוצג לאפלקיציה בדיוק כפי שנשלח מהמקור. כשעובדים ב UDP (או בכל פרוטוקול שאינו TCP, בעצם), האפליקציה צריכה להניח לבד שאף אחד לא "יפצה" אותה על אובדן פאקטים או על Reordering - והיא צריכה (זאת אומרת - המתכנת צריך ) לממש את הטיפול בכך בעצמה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:45

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר