לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-04-2011, 14:59
  נור השמן נור השמן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.12.10
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "אני מסיפור אחר."

אחי, אתה יכול להיות הנהג הכי טוב בעולם, אבל אם תיסע בלי חגורת בטיחות ונהג שיכור ייכנס בך באמצע צומת - זאת אשמתך.

רות?

יש מידה מסוימת של אחריות והיגיון שבנאדם מסוגל להפעיל גם בעצמו, בלי קשר לגורמים חיצוניים.
זה מטומטם לנסוע לא חגור בדיוק כמו שזה מטומטם להיכנס לשטחים של אנשים-שלא-מחבבים-אותך-במיוחד ולעשות שם בלגן.

ועוד נקודה:
בימים יפים יותר כשהייתי מטפל בבדואים מחוררים מכדורים, לא עניין אותי מי הם, או מה גרם למי לחורר אותם, אבל בהחלט הרגיז אותי שאני צריך לסכן את עצמי ולהיכנס לזירה מאוימת רק כדי לטפל באיזה גאון שלא לקח אחריות על עצמו ובחר בדרך עקומה.

נערך לאחרונה ע"י נור השמן בתאריך 24-04-2011 בשעה 15:04. סיבה: הוספתי חפירה אישית מרגשת
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-04-2011, 15:52
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
...
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי נור השמן שמתחילה ב "אחי, אתה יכול להיות הנהג הכי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי נור השמן

יש מידה מסוימת של אחריות והיגיון שבנאדם מסוגל להפעיל גם בעצמו, בלי קשר לגורמים חיצוניים.
זה מטומטם לנסוע לא חגור בדיוק כמו שזה מטומטם להיכנס לשטחים של אנשים-שלא-מחבבים-אותך-במיוחד ולעשות שם בלגן.

.

השורה הראשונה שלך סותרת את השנייה. (אם שתיהן מתייחסות למקרה הזה)

האחריות וההגיון שהאדם אמור להפעיל במקרה הזה הם לא "בלי קשר לגורמים חיצוניים" אלא תלוים בגורמים החיצוניים האלה כגורם מרכזי שמשפיע על שיקול הדעת. או כמו שניסחת את זה בשורה השנייה (באנדרסטייטמנט) "אנשים שלא מחבבים אותך במיוחד". כי אם ליד קבר יוסף בשכם היו שוטרים מכת המקויה היפנית לא הייתה שום בעייה, נכון?

עכשיו, אני נתקלתי כמה פעמים בחיי באנשים שלא חיבבו אותי במיוחד, חלקם עשו פרצוף חמוץ כשדיברו איתי, חלקם סתם דיברו לא יפה ואחד או שניים אפילו אמרו לי את זה בפרצוף. לא מזמן היה מישהו ששלח אותי לקבר שכם בלי ליווי, אבל אף אחד מאלה שלא חיבבו אותי לא הכניס מחסנית לרובה, דרך אותו וירה בי.

מה לעשות, השוטרים הפלסטינים , אנשי הרשות ירו ביהודים. היהודים לא מתו מכיוון ש"עשו בלגאן" או מכיוון ש"דמם בראשם" בגלל איזה איום ערטילאי . פשוט ירו בהם ואחר כך וידאו הריגה. אי אפשר לטעון מצד אחד שזו סכנה להתקרב לאנשים האלה כי אי אפשר לסמוך עליהם שלא ירצחו אותך ומצד שני לומר שהם מתונים ששווה לקדם איתם משא ומתן.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 24-04-2011, 17:20
צלמית המשתמש של looklook

ואני לא חלקתי עליו בעניין הזה.
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי Leopad שמתחילה ב "ללא קשר לאזורנו"

אכן לא חכם להגיע לשם ללא ליווי. המחלוקת היחידה היא בשאלה מדוע לא חכם להגיע לשם ללא ליווי.

לא הייתי אף פעם בברזיל, אבל אני מניח שמסוכן להסתובב בסאו פאולו בגלל שברחוב מסתובבים שיכורים/פושעים /כייסים וכו וכו '. הסיבה היא אנושית.

גם ברשות הפלסטינית לא כדאי להסתובב ללא ליווי. אבל זה בגלל שברחוב מסתובבים אנשי הרשות הפלסטינית עצמה. שהיא חלק מהתרבות הפלסטינית שמעודדת אלימות (אגב, לא רק כלפינו) ומגבה טרור בקריאות שמחה. נציגי רשות אחרים קראו השנה מספר רחובות על שם מחבלים שונים שפגעו ביהודים. אתה מבין את ההבדל בין גורמי הסיכון ואת הרלוונטיות למשא ומתן?

ישן 24-04-2011, 18:50
צלמית המשתמש של looklook

יפה . וזה מוביל אותנו לטענה שניסיתי לטעון בעניין הרשות הפלסטינית
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי Leopad שמתחילה ב "אנשי הרשות הפלסטינית"

איך מי שנחשבים בעיני התקשורת הישראלית ו והשמאל למסוכנים, עוינים , אנטישמים ורצחנים עד כדי כך שאסור להתקרב אליהם בלי ליווי כשמדובר ברמת המיקרו של קבר יוסף בשכם, הופכים בעיני התקשורת הישראלית והמדינאים דמיקולו מהשמאל לחבורת "מתונים" שכל רצונה בעשיית שלום כאשר עבורים לרמת המקרו של הסכמים מדיניים.

הרי רשות פלסטינית יש רק אחת. אין רשות פלסטינית שמסוכן לידה בשכם אבל אפשר לסמוך עליה בשולחנות המשא ומתן. זה אבסורד.

זה שקול לזה שניקח את שודד הקשישות ונמנה אותו לאחראי על האבטחה של האוטובוס

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:24

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר