לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-05-2011, 15:38
  s27 s27 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.05.10
ג'ון דמאניוק נידון היום במינכן ל-5 שנות מאסר

ציטוט:
בית המשפט במינכן קבע כי דמיאניוק, יליד אוקראינה בן 91, סייע לרוצחים הנאצים כששימש
שומר במחנה ההשמדה סוביבור. סנגוריו צפויים לערער
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1227714.html

מה יש לומר? הסיטואציה המגוחכת הזו די מעצבנת אותי: באיחור של כמעט 70 שנה, לא פחות, כשהוא
כבר בן 91, עם רגל אחת בקבר וכשהוא כבר איננו צלול ובקושי יודע מה קורה סביבו, מקבל חלאת האדם
הזה את עונשו על רצח של 27,900 בני אדם חפים מפשע, ועונשו מסתכם ב-5 שנים בלבד, שבמהלכן קרוב
לוודאי יחזיר סוף סוף את נשמתו השטנית והדוחה לבורא ויעזוב את העולם הזה. אז מישהו מוכן לומר לי,
לכל הרוחות, איזה צדק נעשה פה? מה זה שווה? ולמה, לכל הרוחות, עד עצם היום הזה מסתתרים
בארגנטינה ובמקומות נוספים פושעי מלחמה נאצים נוספים שחיים לא רק טוב, אלא מצויין, נהנים מנכדים
ונינים ומכל מנעמי העולם, וילכו או-טו-טו לעולמם מאושרים בשיבה טובה מבלי שבאו על עונשם על כל
השושלות והקהילות השלמות שגדעו במו ידם ואכזריותם הבלתי אנושית בעליל?

נערך לאחרונה ע"י s27 בתאריך 12-05-2011 בשעה 16:02.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-05-2011, 23:05
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
ההפך, דווקא במקרה הזה בג"ץ לא אשם.
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "מכל זה יוצא שבג"ץ אשם? נהדר"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
שפטל בחר להגן על מי שהיה, לכל הפחות, שומר בסוביבור. זה לבדו מעמיד אותו באור חלאתי. בית המשפט העליון זיכה מעבירת היותו איוון האיום מחמת הספק והספק הזה לא הוסר גם היום. רצית שיוציאו אותו להורג על עבירה שיש ספק שביצע? שפטל הרי מצדיק את ההגנה עליו בכך שלא היה איוון האיום.

שפטל האמין אז ומאמין גם היום ש"איוון" לא היה "איוון האיום". העדויות שהביא שפטל, לא היו עדויות של מה בכך ולדעתי הסיכוי שהוא אכן היה איוון האיום מטרבלינקה שואף לאפס. גם לאחר המשפט נתגלו עדויות התומכות בכך ש"האיום" היה בכלל איש אחר. מכיוון שכל המשפט נסוב סביב היותו של דמיאניוק "האיום" אי אפשר לומר ששפטל "חלאתי" ובהתחשב בתוצאה, אני חושב ששפטל עשה לעם ישראל טובה גדולה בכך שלא הרשיעו את האדם הלא נכון בכך שהוא היה רב מרצחים בשואה. רק לחשוב איזו חגיגה היו עושים מזה הניאו נאצים ושאר אנטי ישראלים.

אני ממש לא מבין את הטיעון. האם היית מעדיף שפרקליט פחות טוב היה מייצג את דמיאניוק, מדינת ישראל הייתה מוציאה אותו להורג ולאחר שנים היה מסתבר שהיא חיסלה את האיש הלא נכון?

עצם העובדה שלאחר כמה שנים, עתרו לבג"ץ כדי שירשיע את דמיאניוק כאיוון "השומר", מעידה על כך שהוא לא היה ה"איום", הרי הוא לא יכול להיות בו זמנית גם מנהיג נאצי וגם שומר במחנה. בג"ץ דחה את העתירה מכיוון שמיכה חריש פנה לבג"ץ ואמר שאין לו די ראיות להרשיע את דמיאניוק, אפילו לא בכך שהיה שומר במחנה אז איך אפשר לבוא בכלל בטענות לשפטל על זה שחשב שהוא לא היה כלל אשם???

אבל, כשמיכה חריש אומר שאין לו די ראיות כדי להרשיע, זה בסדר. זה שבג"ץ מקבל את זה זה גם בסדר, זה לא "חלאתי" בכלל. נו באמת. מי שסבור ששפטל הוא חלאתי צריך לטעון כך גם לגבי בג"ץ. אני לא סבור ששפטל, חריש או בג"ץ עשו משהו חלאתי במקרה הזה.

היום הרשיע בית המשפט הגרמני את דמיאניוק בתור "איוון השומר" וגזר עליו 5 שנות מאסר. אני מקווה שאכן נעשה כאן צדק עם האיש והוא באמת היה שומר בסוביבור ושהמשפט לא יתהפך באיזה ערעור.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 12-05-2011, 22:11
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ

חבר מתאריך: 09.03.04
לו היה ידוע מראש שהוא "רק" שומר סביר כדבריך שאכן הוא לא היה בכלל נשפט.....
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "לפי שני בתי המשפט הוא, מה לעשות , לא איוון האיום."

למרות שאני מניח שתסכים איתי שגם "רק" שומר ובפרט אוקראיני (שהרי הנ"ל היו ידועים בעדינותם) ראוי לפחות לחמש שנות המאסר העלובות הללו ....
עם זאת, בית המשפט בישראל מצא אותו אשם, הפרקליט האוקראיני שייצג אותו פוטר ונשכר האדון שפטל שכנראה מכיר קצת יותר את נקודות החולשה (הרבות מדי) של מערכת והתנהלות המשפט בישראל והצליח להוציאו זכאי מחמת הספק !
בארה"ב מצאו לנכון לשלול ממנו את האזרחות ("רק " שומר היה זוכה לכך)?.... ובגרמניה הרשיעו אותו!
כנראה שבכל זאת יש דברים בגו (ואישית, אני בהחלט מאמין שכן) !

שיירקב.

בתקופה בה רעשה הארץ בעקבות מתן גזר דינו המקורי אני עדיין זוכר את דבריה של סבתי ז"ל אומרת את המשפט "הייתי חותכת אותו עם סכין גילוח" זה עדיין מהדהד בראשי עד היום!

ישן 12-05-2011, 23:09
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
אבל ככה עובדת מערכת המשפט, לא?
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "לו היה ידוע מראש שהוא "רק" שומר סביר כדבריך שאכן הוא לא היה בכלל נשפט....."

זו לא "חולשה" של מערכת המשפט , זה לא איזה "חור" בספר החוקים. זה הבסיס של השפיטה. או שאתה רוצה שיאשימו אנשים גם כשיש ספק?

אם הוא שומר אכן מגיעות לו 5 שנים, או אפילו יותר (למרות שבגילו זה כבר לא כל כך משנה) אבל בית משפט ישראלי הסתמך על היועץ המשפטי וקבע , בלי שום קשר לשפטל, שיש ספק גם בהיותו שומר עד כדי כך שאפילו אין טעם להעמידו לדין.

אני קובל על ההתייחסות השלילית לשפטל לעומת ההתייחסות האדישה לאדונים חריש ואהרון ברק.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:35

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר