13-05-2011, 10:01
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 07.08.05
|
|
תשמע, אם תנסה להיכנס לכל נושא השיוויון בין בנים לבנות בצבא אתה לא תצא מזה.
כל סיפור השירות המקוצר לבנות, לפי הבנתי, מקורו בעודף כוח אדם בתפקידים עורפיים (אשמח לקבל תיקון אם זה לא המצב), שמצד אחד אין מה לעשות עם כל כך הרבה בנות שלוש שנים בתפקידים עורפיים, ומצד שני אי אפשר לקצר לבנים בתפקידים עורפיים, כי אז זה לא יהיה הוגן כלפי הבנים הלוחמים...
הגיוני? ממש לא.
הנה עוד כמה שאלות:
1. למה בנות לא עושות מילואים? יש לא מעט תפקידים שאני יכול לחשוב עליהם שלא יזיק שבחירום יאוישו ע"י כ"א נוסף (מערך הרפואה בעורף, מערך החילוץ וההצלה בעורף, מערך הקשר... לא חסר).
2. למה הדרישות הגופניות המסמיכות אצל בנות לוחמות נמוכות יותר מהדרישות מבנים לוחמים? אם הכושר נמדד ע"י יכולת פיזית (למשל 80% יכולת ממוצעת) אז זה הגיוני, אבל באותה מידה אפשר לבנות מדד כושר לאנשים ע"פ המשקל שלהם (כלומר, גם אנשים שמנים מאוד ימדדו בעזרת ה80% האישי שלהם), ולא מעט מחברי שסבלו מעודף משקל היו מתקבלים לקורס מ"כים. מצד שני, אם הכושר הוא מדד ליכולת לבצע משימות (כלומר, מעריכים שחייל שצריך לרדוף כמה מאות מטרים לפחות אחרי ערבי ללא משקל בעוד הוא סוחב עליו ציוד קרבי מלא, צריך שהכושר שלו ימדד בציון מסוים בבר אור/לורן/בוחן מסלול...) אז למה בנות מקבלות מדד קל יותר? שיווין זה יפה, אבל זה לא שווה כלום אם הלוחמת שאני מעלה לתע"מ לא מסוגלת, פיזית, לבצע את המשימות שלה.
שאלתי כמה מחברותי הלוחמות מה דעתן ולאף אחת מהן לא הייתה תשובה טובה.
לגבי טענותיך לגבי התנאים במפקדה: מעבר לזה שכמובן לא מגיעים לך שום צ'ופרים, בטח שלא בהשוואה ללוחמים שעובדים הרבה יותר קשה ממך, למרות שאתה מגיע הבייתה רק ב10 בלילה, אני אומר לך משהו על המשכורת, הלא מספקת לטענתך.
אני עשיתי מסלול וקורסים כלוחם, ואני מוצב כרגע במפקדה, מה שהוריד את רמת הפעילות שלי ואת המשכורת. התענייתי בנושא, בעיקר בעקבות העובדה שבסופי שבוע אני תופס כוננות מבצעית, ובאופן כללי אני מבלה לא מעט באימונים בשטח, והנה הפרטים הרלוונטים אליך ממה שאני הבנתי:
1. לטענתך המשכורת של 350 ש"ח לא מספקת. למה בדיוק היא צריכה לספק? לפי מה שאני הבנתי הסכום הזה, במקור, הוא סכום ההוצאות שאתה אמור להוציא על ציוד לצבא- קניית לבנים, ציוד משרדי בסיסי שאתה צריך וכדומה. היום לא משתמשים בו כמעט לצורך זה, ולכן אומר לך: זו לא משכורת שנועדה לממן לך את היציאות, או ארוחות שק"ם או כל דבר אחר. אלו דמי כיס, שבעיקר נועדו לקנות צ'ופרים ליומיום או לשבת (עבור חיילים עם תנאים קצת פחות נוחים משלך). לשימושים אלו הכסף הזה בהחלט מספיק.
2. אם בכל זאת יש לך תלונות לגבי גובה המשכורת שלך, תחשוב על זה כך: ככל שאתה שוהה במסגרת צבאית תקופות ממושכות יותר, אתה מקבל יותר כסף להוצאות. אנשים שזוכים לאכול מהמקרר בבית כל יום ותמיד לאכול אוכל של אמא בשבת יקבלו פחות כסף. השאלה היא האם היית מוותר על היציאות ועל התנאים שלך כדי לקבל יותר כסף?
קצת דמגוגי, אבל זהו כיוון מחשבה מבורך, הרבה יותר מהניסיון העלוב להשוות את מצבך ללוחמים.