לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-05-2011, 17:09
  mr voss mr voss אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.05.07
שוויון יחיסי בין המינים בתפקידי מפקדה

אהלן, אני משרת בתפקיד מפקדה בחיל הים. תחילה לא הבנתי למה בנות משרתות שנתיים ובנים שלוש, אבל הבנתי ומעבר לזה הבנתי שלא ניתן לאפשר לבנים שמשרתים בתפקידים לא קרביים לשרת שנתיים כי זה יגרור המון פוטנציאליים ללוחמים לוותר ולשרת במפקדות.
אבל, אני חושב שבן המשרת בתפקיד זהה לבנות, צריך לקבל תנאים קצת טובים יותר מאשר שהוא מקבל כיום. הן ביחס לבנות והן ביחס ללוחמים.
שכר מאוד נמוך לתקופה יחסית ארוכה, ישנן מטלות שרק בנים עושים, כשנדרש לשלוח הקצאה לאחד מאלה, 50% שאני אלך, אני עושה אבט"שים שהבנות לא עושות.
יש לי הצעה ואשמח לשמוע את דעתכם:
להעלות את שכר הבנים המשרתים במפקדה בשלוש השנים או רק באחרונה, לבטל את עניין ההקצאות לבנים בלבד ולשלב בנות בהן, לתת לבנים יותר ימי חופש בשלוש השנים או רק באחרונה, להוציא בנים ליותר קורסים, ובגדול להיטב את התנאים שלהם.

כמובן יהיו הלוחמים שמיד יזלזלו ויגידו שאין צורך כי יש לנו כבר ת"ש ושקרים כאלה ואחרים...
על מנת למנוע זאת, אגדיר את התפקיד שלי, שגם הוא מוגדר כמפקדה וג'ובניק לחלוטין!
קם ב-6 מתחיל לעבוד מ-8 וחצי ומסיים ב-20:00-21:00 והפסקה של כשעה וחצי במהלך היום.
מגיע הבייתה ב-22:00 בערך, אוכל והולך לישון אחרי יום מתיש כדי להיות ערני למחרת.
לדעתי תפקיד משמעותי ביותר ולא פשוט! לא כל הג'ובניקים חוזרים הבייתה ב-5 וחצי!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-05-2011, 17:21
צלמית המשתמש של Benjamin Willard
  משתמש זכר Benjamin Willard Benjamin Willard אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.04.11
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי mr voss שמתחילה ב "שוויון יחיסי בין המינים בתפקידי מפקדה"

שירתתי בחמ"ן.
פעם הייתה ביחידה שלי הפרדה במטלות בין חיילים לחיילות (מטבח\שמירות), לאחר שהבנות התלוננו (גם אני לא הבנתי) השוו את התורנויות בין כולם. התורנות היחידה שנותר בה הבדל הייתה עבודות רס"ר כשכל יום הייתה הקצאה לחייל ולחיילת ואופי התורנות היה שונה. הבנים בעיקר סחבו פחים ודברים אחרים, והבנות אספו בדלים ושטפו דברים, וזה יש לציין שזה היה הוגן למדיי. כל השאר שמירות אבטשים ושות' חלוקה שווה.

אני חושב שצריכה להיות השוואה באורך השירות, בוודאי בתפקידים מבצעים. זה ניכר לדעתי ביחוד בחמ"ן כי התחלופה הגובה לפעמים פוגעת במקצועיות. ובכלל אלה תפקידים שחיילות מבצעות לא פחות טוב מחיילים. *(תוספת בעריכה למטה)

אני גם רוצה לציין שספציפית בתפקיד שאני מיליתי, כל החיילות חותמות שנת שס"ן ומשרתות 36 חודש שרות חובה.

גם בנימה אישית אני רוצה לציין, שהפוסט שלך נשמע ממש כמו "שתו לי אכלו לי" ובכיינות מסיבות אגוצנטריות גרידא.

בכבוד רב,
ג'ובניק.

* בוודאי לאור המחסור התמידי בכ"א איכותי בכל צהל ובחמ"ן בפרט
ישן 11-05-2011, 17:39
  mr voss mr voss אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.05.07
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Benjamin Willard שמתחילה ב "שירתתי בחמ"ן. פעם הייתה..."

התחושות שלי קציניות יחסית כי אני משרת ביחידה שהיא רוב בנות ומתנדבים (משרתים שנתיים), ואני מרגיש שזה אלמנט אחד מתוך רבים של קיפוח הבנים ביחידה.
אם גם אצלינו הבנות היו חותמות שנת שס"ן, יכול להיות שהמצב היה פחות מטריד אותי, אבל אני מרגיש מקופח יותר מדי פעמים.
לצערי לא התאפשר לי לשרת כלוחם, אבל זה לא אומר שאני צריך לקבל יחס אחר מהמערכת (יחס מהציבור אי אפשר לשנות, תמיד יעשו עיניים למי שלא לוחם).
אני חושב שלחיות 3 שנים עם משכורת של 350 שקל בחודש זה לא הגיוני!
זה מתסכל לשרת עם בנות שעושות בדיוק אותו תפקיד כמוך, אתם מבצעים אותם משמרות, אבל אתה משרת שנה יותר מהם!

ישן 12-05-2011, 05:43
  metooshelah metooshelah אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.06.03
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי mr voss שמתחילה ב "שוויון יחיסי בין המינים בתפקידי מפקדה"

שמע, היה ניתן איכשהו להתייחס לטיעונים שלך ברצינות - עד לנקודה בה "פתחת עיניים" על לוחמים.
אתה לא צריך לקבל יחס מועדף בהשוואה ללוחמים. אתה צריך להסתפק בכך שאתה חוזר הבייתה כל יום ושיש לך משמרות מוגדרות. לוחמים חוזרים פעם בשבועיים (במקרה הטוב) או פעם בחודש (אפילו יותר) הבייתה. אין שום סיבה שבעולם שתקבל יותר כסף / ת"ש יותר מהם - במיוחד כאשר אתה מגיע לבסיס בשמונה וחצי וחותך בשמונה-תשע. ישנם לוחמים שחיים ממארב-למטבח-לשמירה-למארב, כאשר אתה יושב לך בפנאן במשרד.
לא אכפת לי מהתפקיד שלך, ועד כמה קשה לך (אם בכלל); אני האדם האחרון שיזלזל בחיילים - עורפיים ולוחמים כאחד, אך ברגע שאתה מתנהג כך אתה ראוי לכל זלזול שמפגינים כלפיך.

אגב, מענייין לראות שאתה כותב שאתה מסיים באיזור תשע, כאשר ההודעה שלך נכתבה באיזור חמש - מה שמוביל לאחת משתי המסקנות הבאות:
א: חזרת בחמש (מה שמפיל את הטיעון שלך בדבר חזרה "מאוחרת" הבייתה).
ב: יש לך גישה לאינטרנט אזרחי.

מיותר לציין, שאלו שני דברים שאין כמעט לאף לוחם.

תתבייש.

נערך לאחרונה ע"י metooshelah בתאריך 12-05-2011 בשעה 05:46.
ישן 12-05-2011, 14:29
  משתמש זכר mt999 mt999 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.10.06

בקשר למשכורת, אתה מקבל את השכר שכל אחד מקבל, שכר יסוד למשרת חובה, 350 ש"ח. אתה לא מקבל פחות מלוחם או כל אחד אחר, לוחם פשוט מקבל יותר ממך, תוספת רמת פעילות וכן תוספת סיכון. אם תמצא עילה להעלות לך את המשכורת, בכבוד, למה לא?
בקשר לאבט"שים, אני דווקא חושב שזה שבירת שגרה לא רעה, פעם פעמיים בשנה תיסע לנופש של שבוע או שניים, באחד מיישובי ארץ ישראל היפה ועל הדרך תשמור על מתיישביה.
בקשר לימי חופש, נו בחייאת, בינינו, חוץ מהחמשושים קבוע שאתה עושה וימי החופש שיש לך (בלי לדבר על היומיות), יש לך חגים, הדממות, ימי גשר וימים על חשבון המערכת למיניהם. אני לא בא לבקש רחמים או משהו, זה ממש לא מעניין אותי כמה אתה יוצא לעומתי ומתי אני רואה את הבית ואתה לא. אבל רק לשם השוואה, אני רואה את הבית פעם בשלוש שבועות, כאשר רק אם חג יוצא על היציאה שלי, אז זכיתי. ימי חופש אני לא יכול לחתום (מקבלים אותם בזמנים שנקבעו על ידי היחידה) ולעיתים אני בכלל לא מנצל את ימי החופש שלי בגלל שאין יכולת לתת לנו. 3 לילות סדר ביליתי בתעסוקה מבצעית, יום הזכרון והעצמאות האחרונים ביליתי בסיורים על גדר המערכת, ועוד חגים וחגים למיניהם שסגרתי וכו' וכו' וכו'. בקיצור, התנאים שלך לא כאלה קשים.
בקשר לקורסים, איזה קורס בדיוק אתה רוצה? קורסים בצה"ל זה לפי צרכים, או לפי זכאות. יש לפעמים צ'ופרים אבל לא בכמויות מטורפות. אתה רוצה להשלים בגרויות? תבקש, אם תהיה זכאי תצא ואם לא אז לא, אותו דבר עם נתיב או כל דבר אחר.
חוץ מזה, איזה תנאים אתה רוצה לשפר? מועדון בבסיס? ימי כיף? שבועות נופש? אוכל יותר טוב?
דבר אחרון, מבחינתי בנות לא צריכות להיות מחוייבות לשרת בצה"ל, אם הן רוצות אז בכיף, אבל לא צריך להכריח. אז אם בסוף יש לך בנות בבסיס, אתה לא צריך להשוות את עצמך אליהן, גם אם הן עושות את אותו תפקיד ואפילו יותר טוב ממך, ואם תמשיך להסתכל כל היום על איך השירות שלך חרא לעומת זה של בנות, באמת יהיה לך שירות חרא, עד היום האחרון של השנה השלישית שלך, רק נקודה למחשבה..

נערך לאחרונה ע"י mt999 בתאריך 12-05-2011 בשעה 14:37.
ישן 13-05-2011, 10:01
צלמית המשתמש של yishain11
  yishain11 yishain11 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.08.05

תשמע, אם תנסה להיכנס לכל נושא השיוויון בין בנים לבנות בצבא אתה לא תצא מזה.
כל סיפור השירות המקוצר לבנות, לפי הבנתי, מקורו בעודף כוח אדם בתפקידים עורפיים (אשמח לקבל תיקון אם זה לא המצב), שמצד אחד אין מה לעשות עם כל כך הרבה בנות שלוש שנים בתפקידים עורפיים, ומצד שני אי אפשר לקצר לבנים בתפקידים עורפיים, כי אז זה לא יהיה הוגן כלפי הבנים הלוחמים...
הגיוני? ממש לא.
הנה עוד כמה שאלות:
1. למה בנות לא עושות מילואים? יש לא מעט תפקידים שאני יכול לחשוב עליהם שלא יזיק שבחירום יאוישו ע"י כ"א נוסף (מערך הרפואה בעורף, מערך החילוץ וההצלה בעורף, מערך הקשר... לא חסר).
2. למה הדרישות הגופניות המסמיכות אצל בנות לוחמות נמוכות יותר מהדרישות מבנים לוחמים? אם הכושר נמדד ע"י יכולת פיזית (למשל 80% יכולת ממוצעת) אז זה הגיוני, אבל באותה מידה אפשר לבנות מדד כושר לאנשים ע"פ המשקל שלהם (כלומר, גם אנשים שמנים מאוד ימדדו בעזרת ה80% האישי שלהם), ולא מעט מחברי שסבלו מעודף משקל היו מתקבלים לקורס מ"כים. מצד שני, אם הכושר הוא מדד ליכולת לבצע משימות (כלומר, מעריכים שחייל שצריך לרדוף כמה מאות מטרים לפחות אחרי ערבי ללא משקל בעוד הוא סוחב עליו ציוד קרבי מלא, צריך שהכושר שלו ימדד בציון מסוים בבר אור/לורן/בוחן מסלול...) אז למה בנות מקבלות מדד קל יותר? שיווין זה יפה, אבל זה לא שווה כלום אם הלוחמת שאני מעלה לתע"מ לא מסוגלת, פיזית, לבצע את המשימות שלה.
שאלתי כמה מחברותי הלוחמות מה דעתן ולאף אחת מהן לא הייתה תשובה טובה.

לגבי טענותיך לגבי התנאים במפקדה: מעבר לזה שכמובן לא מגיעים לך שום צ'ופרים, בטח שלא בהשוואה ללוחמים שעובדים הרבה יותר קשה ממך, למרות שאתה מגיע הבייתה רק ב10 בלילה, אני אומר לך משהו על המשכורת, הלא מספקת לטענתך.
אני עשיתי מסלול וקורסים כלוחם, ואני מוצב כרגע במפקדה, מה שהוריד את רמת הפעילות שלי ואת המשכורת. התענייתי בנושא, בעיקר בעקבות העובדה שבסופי שבוע אני תופס כוננות מבצעית, ובאופן כללי אני מבלה לא מעט באימונים בשטח, והנה הפרטים הרלוונטים אליך ממה שאני הבנתי:
1. לטענתך המשכורת של 350 ש"ח לא מספקת. למה בדיוק היא צריכה לספק? לפי מה שאני הבנתי הסכום הזה, במקור, הוא סכום ההוצאות שאתה אמור להוציא על ציוד לצבא- קניית לבנים, ציוד משרדי בסיסי שאתה צריך וכדומה. היום לא משתמשים בו כמעט לצורך זה, ולכן אומר לך: זו לא משכורת שנועדה לממן לך את היציאות, או ארוחות שק"ם או כל דבר אחר. אלו דמי כיס, שבעיקר נועדו לקנות צ'ופרים ליומיום או לשבת (עבור חיילים עם תנאים קצת פחות נוחים משלך). לשימושים אלו הכסף הזה בהחלט מספיק.
2. אם בכל זאת יש לך תלונות לגבי גובה המשכורת שלך, תחשוב על זה כך: ככל שאתה שוהה במסגרת צבאית תקופות ממושכות יותר, אתה מקבל יותר כסף להוצאות. אנשים שזוכים לאכול מהמקרר בבית כל יום ותמיד לאכול אוכל של אמא בשבת יקבלו פחות כסף. השאלה היא האם היית מוותר על היציאות ועל התנאים שלך כדי לקבל יותר כסף?
קצת דמגוגי, אבל זהו כיוון מחשבה מבורך, הרבה יותר מהניסיון העלוב להשוות את מצבך ללוחמים.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 13-05-2011, 11:28
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי yishain11 שמתחילה ב "תשמע, אם תנסה להיכנס לכל נושא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי yishain11
כל סיפור השירות המקוצר לבנות, לפי הבנתי, מקורו בעודף כוח אדם בתפקידים עורפיים (אשמח לקבל תיקון אם זה לא המצב), שמצד אחד אין מה לעשות עם כל כך הרבה בנות שלוש שנים בתפקידים עורפיים, ומצד שני אי אפשר לקצר לבנים בתפקידים עורפיים, כי אז זה לא יהיה הוגן כלפי הבנים הלוחמים...
הפוך. השירות היה קצר והתארך בגלל צורך בלוחמים. האריכו לבנים באופן כללי בגלל התוצאה הקטסטרופלית אם היו מאריכים רק ללוחמים. במובן הזה זה הגיוני מאוד.

1. למה בנות לא עושות מילואים? יש לא מעט תפקידים שאני יכול לחשוב עליהם שלא יזיק שבחירום יאוישו ע"י כ"א נוסף (מערך הרפואה בעורף, מערך החילוץ וההצלה בעורף, מערך הקשר... לא חסר).
עושות ועוד איך, גם במערך תומכי הלחימה וגם בלחימה. זה תלוי ברצון של הצבא. כמו שהכניסו בנות ליחידות סדירות בשביל לאייש תקנים, אותו תהליך מתרחש במילואים

2. למה הדרישות הגופניות המסמיכות אצל בנות לוחמות נמוכות יותר מהדרישות מבנים לוחמים?
מילא היו מקפידים על זה גם עם גברים. כיום (ובעבר) ביחידות הלא התנדבותיות משרתים לוחמים שלא עוברים בר אור, בוחן מסלול, בחני קליעה ועוד. היו אפילו מפקדים כאלה, ואפילו בחי"ר.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 14-05-2011, 15:54
  Vani Vani אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.03.10
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי Benjamin Willard שמתחילה ב "מה?! איזה קשקוש... יכול..."

הייתי בטוח שאנשים יבינו שהכל נכתב בהומור ובהקצנה, גם אם אני לא אוסיף אלף סמיילים להודעה. כנראה שטעיתי בכל אופן, עדיין יש בכל מה שאמרתי גרעין של אמת.

אתה אולי לא הרגשת ככה, כי היו איתך מספיק בנים באזור. בסביבת העבודה שאני נמצא בה, שירתתי תקופה ארוכה רק עם גבר אחד. לא מזמן היצטרף עוד אחד, וזהו... תנסה להבין איך זה כשכל השאר מסביב זה בנות. נכון, זה לא כזה נורא, רוב הזמן זה אפילו נחמד כמו שאמרת, אבל זה דופק את המוח באופן לא מודע. כמה זמן ביום אפשר לשמוע רכילויות בלתי פוסקות, תלונות של נקבות, דיבורים על דיאטות, צעקות מכאבי מחזור ועוד (זה היה רק על קצה המזלג)? בסופו של דבר זה דופק לגבר נורמאלי ושפוי את המוח, ובאופן לא מודע אתה בעצמך מתחיל להתנהג כמו נקבה. שים לב לתלונות של פותח האשכול. האם זה לא מוטיב בכיינות של נקבה? לא שאני בא להעליב אותו. אני בעצמי לא חף מתלונות כאלה. זה מה שקורה לך כשאתה משרת הרבה זמן בסביבה של בנות.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:37

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר