לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-05-2011, 01:27
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
קטעים השמאל הלאומי : לגרש את ביבי כדי להציל את ישראל

פעילי "השמאל הלאומי" הפגינו הערב (חמישי) מול בית ראש הממשלה בנימין נתניהו בירושלים, ערב צאתו לארה"ב. הפעילים צעקו "ביבי רע לציונים" ו-"מדינה להם - גושים לנו". אלדד יניב, מייסד התנועה, אמר באירוע כי "את ביבי צריך לגרש בדרכים דמוקרטיות כדי שישראל תישאר יהודית ודמוקרטית. עוד שנה של ביבי בשלטון וישראל תאבד את גושי ההתנחלות. לא נשתוק ונציל את ישראל".

http://news.walla.co.il/?w=/22/1825091
__________________________________________________ ___________________

תנועה מאוד משעשעת. מקים התנועה המחזאי הספרי בכלל מחרים את אריאל, בעוד המקים השני העו"ד/יחצ"ן יניב - נלחם בביבי כי גושי ההתנחלויות מאוד חשובים לו, כולל מן הסתם הגוש של אריאל. בתווך יש כמה מאות מפגינים שפלא ששני הסביבונים ה"אידאולוגיים" לא עושים להם סחרחורת.

התנועה הנלעגת הזאת מוכיחה שאי אפשר לייצר שמאל קיצוני ציוני. הניסיון הזה כשל עוד לפני שהוא התחיל. כל מי שהוא שונא מתנחלים בדם, לא יכול להיות ציוני. זה פשוט לא עובד יחד.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-05-2011, 04:43
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

הגיע הזמן שיכתבו כמה אנשים בדיוק הגיעו להפגנה שלהם...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "השמאל הלאומי : לגרש את ביבי כדי להציל את ישראל"

בפעם הקודמת שארגנו הפגנה, נכתב ש"הגיעו אליה כעשרה אנשים". כמות האנשים האפסית שמגיעה
לעצרות של התנועה הזו, מאפשרת ספירת ראשים מדוייקת, ומגיע לנו לקבל את המידע הזה. כמה אנשים
בדיוק סבורים שצריך לגרש את ביבי בדרכים דמוקרטיות?

באשר לשאלת הגושים - לא ברור לי למה החלטת שאלדד יניב סבור שאריאל נמצאת בגוש שצריך להשאר
בריבונות ישראל? עפרה ובית אל זה גוש, ואני מבטיח לך שיש קונצנזוס שמאלני על הצורך בעקירתם.
אריאל אמורה להיעקר עפ"י הסכם ז'נבה, ועד כה לא מצאתי שום סימן שאלדד יניב נמצא ימינה לביילין,
למשל.
מה שהשמאל רואה כ"גושים", לדעתי, זה שכונות ב-ת-ו-ך י-ם, מעלה אדומים, אלקנה, גבעת זאב, גוש עציון
(מינוס אפרת), ושתי הערים החרדיות מודיעין עילית וביתר (החשיבות שלהן היא קריטית - השמאל לא רוצה
שהחרדים יהיו פעילים ממש בהתנגדות לגירוש. הוא רוצה התנגדות אדישה מהסוג שהופגן ביחס לעקירת
גוש קטיף). אריאל היא בעומק השומרון - ולכן אין סיכוי ששונא מתיישבים כמו אלדד יניב, יחשוב עליה כעל
"גוש"...
"גוש יישובים" בעיני השמאל זה שכונה/יישוב שצמודים לקו הירוק.
ישן 20-05-2011, 09:06
צלמית המשתמש של looklook

הסבר ופירוט
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "הגיע הזמן שיכתבו כמה אנשים בדיוק הגיעו להפגנה שלהם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
בפעם הקודמת שארגנו הפגנה, נכתב ש"הגיעו אליה כעשרה אנשים". כמות האנשים האפסית שמגיעה
לעצרות של התנועה הזו, מאפשרת ספירת ראשים מדוייקת, ומגיע לנו לקבל את המידע הזה. כמה אנשים
בדיוק סבורים שצריך לגרש את ביבי בדרכים דמוקרטיות?

באשר לשאלת הגושים - לא ברור לי למה החלטת שאלדד יניב סבור שאריאל נמצאת בגוש שצריך להשאר
בריבונות ישראל? עפרה ובית אל זה גוש, ואני מבטיח לך שיש קונצנזוס שמאלני על הצורך בעקירתם.
אריאל אמורה להיעקר עפ"י הסכם ז'נבה, ועד כה לא מצאתי שום סימן שאלדד יניב נמצא ימינה לביילין,
למשל.
מה שהשמאל רואה כ"גושים", לדעתי, זה שכונות ב-ת-ו-ך י-ם, מעלה אדומים, אלקנה, גבעת זאב, גוש עציון
(מינוס אפרת), ושתי הערים החרדיות מודיעין עילית וביתר (החשיבות שלהן היא קריטית - השמאל לא רוצה
שהחרדים יהיו פעילים ממש בהתנגדות לגירוש. הוא רוצה התנגדות אדישה מהסוג שהופגן ביחס לעקירת
גוש קטיף). אריאל היא בעומק השומרון - ולכן אין סיכוי ששונא מתיישבים כמו אלדד יניב, יחשוב עליה כעל
"גוש"...
"גוש יישובים" בעיני השמאל זה שכונה/יישוב שצמודים לקו הירוק.

א. לגבי עצרות והפגנות - חשוב להיות הוגנים ולקבוע שלא כל הפגנה היא מבחן לעוצמתה של תנועה. גם תנועות רציניות יותר שמקיימות הרבה הפגנות , מצליחות להביא הרבה אנשים רק להפגנות המרכזיות , אבל תמיד נשארים קומץ פעילים שמוכנים להפגין על כל נושאר כל השנה.

ב. לגבי אריאל - אני סבור שזו נקודת המחלוקת בין יניב לבין הספרי שלאחרונה פחות פעיל בתנועה. יניב הסתייג מקריאת הספרי בדף הפייסבוק של התנועה ואפילו אמר שייתכן ובמצב עתידי ניתן להשאיר את אריאל בתוך ישראל. הוא אומנם לא התחייב על כך, אבל הוא לא התחייב על אף גוש - כולל שכונות בירושלים ובית"ר עילית..

ג. השמאל הלאומי היא תנועה של פרסומאי שמצא נישה די גדולה ומבוססת. שמאלנים ציונים שרוצים בכל זאת להשאר שמאלנים אבל לא לשתף פעולה עם השמאל הקיצוני, הם מרגישים צורך לבדל את עצמם הן מהשמאל הקיצוני והן מהימין, מאוד קשה להם לבדל את עצמם מהימין ולכן הם אוהבים שמישהו פשוט משתלח בימין בדרך הישנה והדוחה. או כמו שהוא אמר בעבר - הם גילו שלהפגין יחד עם מי שמניפים דגלי פלסטין - גורם לשמאל לאבד תומכים ולכן כדאי מבחינה אסתטית להפסיק עם זה אבל עדיין לקלל מתנחלים. כמה חבל שדווקא אדם שהוא לא אידאולוג גילה את הנישה הגדולה הזאת ומנצל אותה לצרכיו.

עריכה : קבל לינק שבו יניב אומר שאריאל היא חלק מהגושים אבל הספרי שותק.

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1113697.html

ישן 20-05-2011, 18:42
צלמית המשתמש של looklook

תראה , זו לא תנועה ותיקה במיוחד. הציטוט הוא מלפני שנה וחצי
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אוקיי, הסאת ציטוט מימי ההקמה של התנועה. כפי שאתה יודע, הם נוזלים שמאלה כל הזמן..."

ולכל הפחות הוא טוב כדי להפריך את הטענה לפיה יש קונצנזוס שמאלני על עקירת אריאל. אגב, אתה יכול להאמין לי שבאופן אישי ראיתי אותו כותב בדף התנועה בפייסבוק שהוא בעד להשאיר את אריאל (בעקבות חרם האמנים על היכל התרבות) וזה משהו עוד יותר עדכני. נכון שהעמדות של התנועה הן נזילות (זה הרי מה שאני טוען, הן נוזלות אנה ואנה לפי ה"כדאי לי" של יניב היחצ"ן באותו יום נקוב..

אגב, אני כלל לא משתמש בתואר "שמאלני" כדי לתאר את התנועות הללו. אין ממש קשר בינם לשמאל, על אף טענתם.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:08

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר