לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-05-2011, 23:48
  edensi edensi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.08.09
ייצוגיות על מדים והתנדבות

שלום,
יצא לי לאחרונה להרגיש צורך להתנדב. מציעים אצלנו ביחידה המון פעילויות התנדבותיות במסגרת היחידה אך הן בשעות העבודה. אז נכון, זה גורם לך לעבוד פחות ושובר את השיגרה, אבל אני ממש לא רוצה לבזבז את שעות העבודה בדברים אחרים. הגעתי לצוות חדש אז זה נראה חפשני ומעבר לזה - גם אם הם לא הייתי חושבת על איזה רושם זה יוצר, לדעתי זה פשוט חפשני כל הזמן לחפש מה לעשות במקום לעבוד.

אני עושה יומיות, יוצא לי לחזור הביתה כל יום בממוצע ב7-8 בערב
חשבתי להתחיל להתנדב בבית חולים שדי נוח לי להגיע אליו ישר אחרי שאני חוזרת
הבעיה היא שאני כמובן על מדים. אם אני אעשה פעילות של התנדבות על מדים זה קצת נראה כאילו זה מטעם צה"ל ואני בכל זאת מייצגת משהו. כשאני אתאם איתם לגבי הפעילות אני אגיד שאני חיילת, אבל אני לא בטוחה אם זה בסדר ללכת לשם על מדים ואני מעדיפה לא לשאול את המפקדת שלי בעניין.

אתם חושבים שזה לא ראוי שאני אשאר על מדים ואעשה דבר כזה על דעת עצמי?
עדיף שבימים שאני עושה את זה אני אביא איתי אזרחי בתיק ואחליף שם?

תודה (:
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 30-05-2011, 07:05
  YHS YHS אינו מחובר  
מהנדס אווירונאוטיקה, עוסק במגוון נושאי תעופה שנים רבות

חבר מתאריך: 17.07.05
כל הכבוד על הרצון להתנדב
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי edensi שמתחילה ב "ייצוגיות על מדים והתנדבות"

לעניות דעתי והבנתי אסור לך לעשות זאת במדים, אלא אם זו פעילות מאורגנת של היחידה.

פקודות מטכ"ל קובעות שאם חייל עובד במקום מסוים (עם אישור) בהחלט שאסור לו לעשות זאת במדים. גם אם הוא עוזר במכולת של ההורים שלו - רק באזרחי. במקרה של התנדבות עלולה להיווצר מראית עיין של מעורבות הצבא. נניח שאת בבית חולים וביקשו ממך לעמוד בבקבלה ולסייע בהסבר לחולים המגיעים - האם נראה לך נכון שחייל במדים יקבל את האנשים?

אלו, כמו שאומרים, שני הסנט שלי לנושא.

ישן 30-05-2011, 15:18
  משתמש זכר talaus talaus אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.03.02
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Benjamin Willard שמתחילה ב "אישית? הייתי נותן את הדעת...."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Benjamin Willard
מניח שאם יש איזשהו יצוג (בפעולת התנדבות) אז הוא רק חיובי, לוקח בחשבון שביחוד במדינתינו מרובת החיילים, לא כל חייל אוט' משוייך לפעילות צבאית בטח כשהוא לבד ולא כחלק מקבוצה שבאה להתנדב.

ההנחות שלך הן לא בהכרח ההנחות של אנשים אחרים.
יכול להיות שפעולה מסוימת שביצעת תתפרש על-ידי אדם זר כפעולה שלילית, על-אף שהיא לא (לדוגמה קידום מטופל דחוף בתור בבי"ח עלול לגרום למירמור בקרב אלו שממתינים הרבה זמן).
כמו כן אתה יוצא מנקודת הנחה שכשאתה לובש מדים אתה לא מייצג את צה"ל, שזה ממש לא נכון.

עריכה: כל פעולה שאתה מבצע על מדים יכולה להיות מקושרת בקלות על-ידי אנשים להיותך איש צבא. החל מלקום באוטובוס לזקנים, כלה בלשבת על ה"ברזלים" ולעשן ועד... כן, כן... התנדבות.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.yarntomato.com/percentbarmaker/button.php?barPosition=90&leftFill=BBC7CE]

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 30-05-2011, 17:36
צלמית המשתמש של Benjamin Willard
  משתמש זכר Benjamin Willard Benjamin Willard אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.04.11
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי YHS שמתחילה ב "אני מעריך שיש חיובי בפעולת ההתנדבות"

ציטוט:
86. חייל ייתן דעתו לכך שלבישת מדים עשויה להיראות בעיני הציבור, בנסיבות מסוימות (ובעיקר בטקסים, בלוויות, באסיפות פומביות, בפעולות התנדבות שמחוץ למסגרת הצבא וכד´), כהופעה מטעם צה"ל, ולכן אסור לו להופיע במדים כל זמן שהדבר עלול ליצור את הרושם המוטעה, שהוא מופיע במקום מטעם צה"ל, או במקרים בהם עלולה נוכחותו או הופעתו במדים לפגוע בכבודו או במעמדו של צה"ל.

לא מסכים איתך. קודם כל בגלל החלק האחרון בפקודה, ומעבר לזה כל חייל על מדים מייצג את צהל, אבל לא כל דבר שהוא עושה הוא מטעם צהל בטח חייל שנמצא לבד במסגרת שאינה צבאית. כל עוד היא לא יוצרת את הרושם שהיא שם מטעם צהל, ולא עושה משהו בכדי לבזותו לדעתי זה תקין. וגם בגלל המטרה - התנדבות ועזרה לזולת.

אני גם ממש לא מאמין שמישהו יחשוב להגיש נגדה תלונה על זה, גם כי לדעתי זה אפור, וגם כי זה לא משהו מובן מאיליו.
ישן 30-05-2011, 17:46
  YHS YHS אינו מחובר  
מהנדס אווירונאוטיקה, עוסק במגוון נושאי תעופה שנים רבות

חבר מתאריך: 17.07.05
עזוב את נושא התלונה
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי Benjamin Willard שמתחילה ב "[QUOTE]86. חייל ייתן דעתו לכך..."

גם על החייל שמשרת אותי בפאלפל ליד הבית אף אחד לא יגיש תלונה.

אחרי שקראתי שוב ושוב את הפקודה - היא ברורה לחלוטין. אסור לך להתנדב (באופן פרטי) ולהיות במדים. אפילו כתוב שם "התנדבות" בצורה מפורשת ואחרי שניתנו הטעמים כתוב בהמשך "ולכן אסור לו להופיע במדים...". הפרשנות שלך לגבי החלק האחרון מאד אינה נכונה לדעתי והיא פותחת פתח לכל מיני פרשנויות שה"מחוקק" לא התכוון להם.
כמובן שאתה יכול לעשות מה שאתה רוצה. אבל להערכתי (שמאחוריה ניסיון צבאי רב) אם אכן יגישו תלונה, אף שופט צבאי לא יקבל את הפרשנות שלך.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:45

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר