31-05-2011, 20:37
|
|
|
|
חבר מתאריך: 23.01.11
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי Pop_Bite
החייל נכנס לראיון אצל הפסיכולוג, הפסיכולוג שואל אותו במה מדובר, אם החייל יתחמק הפסיכולוג יתחיל להעמיק בזה.
זה מה שההיגיון שלי אומר שיקרה.
|
מה זאת אומרת "הפסיכולוג שואל אותו במה מדובר"? אני ממש לא חושב שלפסיכולוג במיונים תהיה בכלל אינדיקציה לכך שהחייל פנה אי פעם לטיפול פסיכולוגי. אין שום רישום של הדבר מלבד במרפאה בו טופל החייל. זה בכלל לא עניינו ואין לו סמכות לעסוק בכך. צריך להבין שמדובר בשתי מסגרות נפרדות לחלוטין - הטיפולית והמיונית, ואין חלוקת מידע בין השתיים, למעט כאמור הפרופיל והסעיפים. הוא כן יכול לשאול שאלה בסגנון "ספר לי על קושי שנתקלת בו בחייך וכיצד התמודדת איתו" כדי לאבחן את אישיותו של החייל. (קרוב לוודאי, אגב, שאם התשובה תכלול ציון העובדה שהחייל פנה לפסיכולוג, הדבר ירשם לטובת החייל שכן פנייה לעזרה מגורם מקצועי היא דוגמה להתמודדות חכמה ונכונה עם קושי)
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי Pop_Bite
ולצבא ממש לא אכפת מהסעיפים, ברגע שיש לך פרופיל נפשי אתה לא מופיע כמתאים לקק"צ, אז הדרך היחידה שלך לצאת היא כחריג, עכשיו מי שמחליט על הכנסת חריגים הוא רע"ן סגל בחיל הרלוונטי, אם אתה לא מכיר את הרע"ן הסגל אין שום סיבה בעולם שיעדיפו להכניס מישהו עם פרופיל נפשי (לא משנה אפילו מה הוא), על מישהו שהסימול עברית שלו הוא 7 במקום 8.
ואי אפשר לפעול במישור המשפטי- בדיוק כמו שמישהו עם קב"א 40 לא יכול לפעול במישור הזה.
תפסול פרופיל או שתכנס לקבע ותצא כנגד.
|
קב"א הוא נתון רלוונטי למידת התאמת מועמד לקצונה. סעיף רפואי או נפשי, אם (זה אם גדול, אבל עדיין) ניתן בגין בעיה שאינה צפויה להשפיע על תפקוד הקצין, אינו רלוונטי למידת התאמת מועמד לקצונה, וכמו כל נתון בלתי רלוונטי אחר, אם הוא משמש בפועל לקביעת התאמה, הרי שהדבר לא חוקי ובית המשפט לא ירשה זאת.
|