לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-06-2011, 00:36
  משתמש זכר אריה רייזל אריה רייזל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.05.11
כיבוש אזרחי

נראה כי הולכת ומתפתחת לה "לחימה" מסוג חדש שמלבד הצורך למצוא לה מענה קונקרטי, הוא יצריך שדרוג של כול כללי הלחימה שהורגלנו בהם עד כה. הכוונה לכיבוש אזרחי לפיו הולכים אזרחים בלתי חמושים ליעדם. השימוש נגדם בנשק הוא כשלעצמו כבר הפסד למשתמש בנשק. אם המשתמש בנשק יודע זאת וכתוצאה מכך נמנע משימוש בנשק, הרי שהכיבוש האזרחי הצליח. לשם המחשה נניח שמליון וחצי תושבי רצועת עזה הולכים רגלי ללא נשק וכובשים את כול הנגב או את כול מ"י. אם ישראל תהרוג מליון וחצי פלסטינים אפילו חלקם הקטן, ישראל הפסידה, אם לא תהרוג, הרי ישראל תכבש ללא קרב. במצרים הופל המשטר ע"י כיבוש אזרחי. נראה שהדבר מתרחש גם בסוריה.
יכול להיות שמה שקורה בימים אלו בגבול ישראל- סוריה הוא בלון ניסוי שיתעצם למאות אלפים של סורים שיגיעו לגולן. זאת יש לזכור כי הגולן טרם נכבש במלחמת ששת הימים היה מאוכלס בצפיפות רבה ע"י סורים מוסלמים. די יהיה לגייס את אותם סורים כדי ש"יכבשו" חזרה את רמת הגולן.

מה דעתכם התרופה ויתרה מכך האם קיימת בעיה או שאני רואה צל הרים כהרים.

נערך לאחרונה ע"י אריה רייזל בתאריך 06-06-2011 בשעה 00:39.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-06-2011, 01:00
  YGH YGH אינו מחובר  
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל

חבר מתאריך: 16.02.04
אני בספק גדול אם כל תושבי רצועת עזה גם יחד,
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אריה רייזל שמתחילה ב "כיבוש אזרחי"

יוכלו לכבוש רבע הנגב. בשביל להזיז כזו מסה צריך:
כלי רכב (להניע אותם, או להניע אוכל ומים בשבילם)
אוכל ומים
אוהלים
ציוד בישול
וכן הלאה וכן הלאה.
וכל אלה צריכים לנוע על צירים או לידם, ואפשר לשבש אותם בצורה קלה יותר.

אני לא מזלזל באיום - כשמדובר על טווח קצר, אפשר בהחלט לחולל בלגן אטומי, לכבוש יישוב ישראלי סמוך לגבול, להקים האחזות בשטחנו, לנסות להעביר כמה ק"מ דה-פקטו לשליטה זרה.
אבל ככל שגדלים הטווחים, הרי שההמון לא יוכל להמשיך לצעוד עד אינסוף ובספק אם יותר מכמה ק"מ, וגם בשביל זה, צריך לוגיסטיקה די רצינית - אחרת ההמון יוכל לפעול *רק* בטווח חצי (יותר ריאלי, שליש) יום הליכה מביתו, ורצוי לזכור שהטווח הזה לא קבוע אלא הולך ויורד ככל שיש יותר אנשים בשטח. אם נסראללה היה מקבל את המליון וחצי שלו, מן הסתם הם היו נתקעים בפקק תנועה באורך שלושה ימים עוד לפני שהיו מגיעים לגבול, ועד שהיו מצליחים להתפרס מספיק כדי שכולם יוכלו לצעוד, היה צריך לעצור הכל בשביל הארוחות וחוזר חלילה.

המדריך לשביל ישראל, מאת יגיל הנקין ויעקב סער. מהדורה רביעית, 2020
גלריית התמונות שלי

נערך לאחרונה ע"י YGH בתאריך 06-06-2011 בשעה 01:06.
ישן 06-06-2011, 10:17
צלמית המשתמש של ISHPUZ
  ISHPUZ ISHPUZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.04.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אריה רייזל שמתחילה ב "כיבוש אזרחי"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי אריה רייזל
יכול להיות שמה שקורה בימים אלו בגבול ישראל- סוריה הוא בלון ניסוי שיתעצם למאות אלפים של סורים שיגיעו לגולן. זאת יש לזכור כי הגולן טרם נכבש במלחמת ששת הימים היה מאוכלס בצפיפות רבה ע"י סורים מוסלמים. די יהיה לגייס את אותם סורים כדי ש"יכבשו" חזרה את רמת הגולן.

לפי ויקפדיה, ברמה"ג חיו לפני 67 כ-128 אלף איש, מתוכם כרבע בקונייטרה ורובם ברחו. אני מתאר לעצמי שיחד עם צאצאיהם יכול להיות שכבר מדובר בחצי מיליון איש כך שזה באמת יכול להיות איום.
עם זאת, צריך לשים לב שאפילו במהפכות האחרונות בעולם הערבי המפגינים והפעילים הם מיעוט די קטן מהאוכלוסיה. מאות אלפי המפגינים במצרים הם חלק מאוכלוסיה של למעלה משמונים מליון, כך שזה מקביל לעשרות אלפים בישראל ואלפים בודדים מקרב צאצאי תושבי הגולן, אם אנחנו משליכים את מידת המעורבות והנכונות להסתכן.
ישן 06-06-2011, 14:22
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.09.06
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ISHPUZ שמתחילה ב "[QUOTE=אריה רייזל]יכול להיות..."

אני חושב שמתפספס כאן משהו. העימות אינו "אזרחי" לעומת "צבאי", אלא תודעתי. במונחים המקובלים אצלנו, אפשר גם לומר "תקשורתי".
- השלטון חש שאסור לו/ לא כדאי לו לפזר מפגינים לא-אלימים בכוח
- המפגינים מאבדים את הפחד מהשלטון, עצם ההפגנה מחזקת אותם. עד מידה מסוימת, גם אלימות נגדית מחזקת אותם (למשל- הפגנות ענק בזמן לוויות הרוגי הפגנות קודמות)

התוצאה היא לא "גל אדם" ששוטף בבת אחת את השלטון, אלא הפגנות קבועות שמתפרצות מדי פעם, עד שהשלטון נשבר או עד שהן שוככות.
בהקשר של הגולן, הסכנה היא לא הפגנה חד-פעמית של מאות אלפים או עשרות אלפים (שכפי שציינת, לא יבואו), אלא הפגנות של אלפים, מתחלפים, לאורך שבועות וחודשים. בסופו של דבר, הגולן מפסיק להתקשר עם מי עדן, יין טוב, סקי וטיול ביהודיה, ומתחיל להעלות זכרונות של נכבה, נכסה, הרוגים, סרבנים, שטח צבאי סגור, הנפת דגלי פלסטין וסוריה, מילואים גרועים, נערות שאיבדו עין מכדור גומי וכו' סימני האינתיפאדה הראשונה. ישראלים בחו"ל, כולל נציגים רשמיים, יתחילו לשמוע ידידי אמת של ישראל תוהים למה, בעצם, אנחנו יורים בנערים לא חמושים, והשלב הבא הוא נכונות ציבורית לסגת מהגולן.

האם התרחיש הזה סביר? כלומר- כמה אזרחים מסוריה מוכנים להפגין שוב ושוב מול ישראל? אינני יודע.

אפשר לומר שדווקא "כיבוש אזרחי" הוא הטקטיקה הפחות יעילה לעומת "התשה אזרחית": הפגנת ענק אחת אלימה מסירה את המחסומים שיש לממשלה ומחזקת את תמיכת הציבור בה. ההפגנות המתמשכות יוצרות סחף נגד הממשלה.

נערך לאחרונה ע"י קרן-אור בתאריך 06-06-2011 בשעה 14:34.
ישן 06-06-2011, 20:35
  משתמש זכר אריה רייזל אריה רייזל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.05.11
שכלול הכיבוש האזרחי
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "אני חושב שמתפספס כאן משהו...."

מובן כי הכיבוש האזרחי יכול להשתכלל ויש להניח כי אכן כך יקרה. לא נתתי דעתי לכך ואינני חושב במקום האוייב. מובן שיכולות להיות וריאציות יותר מסוכנות ממה שתארתי. אני מקבל את דעתך ש"התשה אזרחית" יותר יעילה ויותר מסוכנת מ"כיבוש אזרחי". כנראה יש אפשרות לוריאציות עוד יותר מסוכנות. יש לזכור כי הציונות מראשית דרכה ועד ימינו אלו משתמשת באופן עקבי ב"כיבוש אזרחי" אלים וברוטאלי, החל מ"רכישת אדמות" והמשכו בהקמת ישובי "חומה ומגדל" וכלה ב"התנחלויות" של ימינו אלה. לאחר ניהול מתוכנן של "כיבוש אזרחי" אמצעי התקשורת שלנו באופן צבוע ביותר מתריסים על "פגיעה באזרחים" הלא המלחמה היא מלחמה אזרחית בעיקרה. כשם שאין לבוא לצה"ל בטענות על ירי לעבר אזרחים סוריים המנסים להיכנס לגולן, כך אין "לבכות" על פגיעה באזרחים.
ישן 06-06-2011, 23:58
  ninesouls ninesouls אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.03
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "אני חושב שמתפספס כאן משהו...."

התרחיש שאתה מתאר אכן סביר יותר בעיני, אבל עדיין קשה לי לראות אותו כמציאותי. יש לנו למעשה כבר מודל אחד כזה: בילעין. שם מתקיימות הפגנות בקביעות, אבל הן לא מצליחות לסחוף אף אחד וכבר מזמן הפסיקו לעניין את התקשורת. קשה לי לראות הפגנות של אלפים מתארגנות באופן קבוע (אלא אם כן המשטר יארגן אותן באופן אקטיבי, וגם אז לא בטוח). עשרות, מאות אולי - כן.

הבדל מובהק אחד בין גבול סוריה/עזה לבין בילעין הוא שבגבולות יש לנו יותר לגיטימציה פנימית ובינ"ל להפעיל נשק קטלני במידת הצורך. אני סבור שהאינטרס שלנו הוא לצמצם במידת האפשר את הפעלת הנשק הזה, אבל עצם הידיעה שאנחנו מוכנים להשתמש בו (כפי שכבר הוכחנו) תוריד את התאבון של המפגינים. הבדל אחר הוא היכולת להקים מכשול אפקטיבי שמעכב חוצים ומתעל אותם לשטחים שקל יותר לשלוט בהם (כדאי לבדוק אפשרויות לפרישה מהירה של מכשולים כאלה מרכב או אפילו ממסוק). יש גם אמצעים שיוציאו לצועדים את החשק או היכולת להמשיך - בואש, אמצעים שמבוססים על גלי קול או על צריבה וכו'. בסופו של דבר, לדעתי, כמו כל איום - גם מול האיום הזה ניתן לבנות תו"ל ולהצטייד באמצעים שיהפוך אותו ללא אפקטיבי. העובדה שעד היום זה לא נעשה היא מחדל, אבל כזה שניתן בהחלט לתיקון.
ישן 07-06-2011, 00:03
צלמית המשתמש של student1
  משתמש זכר student1 student1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.07
שלח הודעה דרך MSN אל student1 Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי micro9 שמתחילה ב "ברור שאף אחד לא יקנה את..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי micro9
ברור שאף אחד לא יקנה את האיום.
הרי גם הסורים והלבנונים והעזתים וכל מי שלא תרצו מכירים אותנו בדיוק כמו שאנחנו מכירים את עצמנו ויודעים שישראל תמנע בכל מחיר מהרג של אזרחים ובטח שלא תהרוג מאות עצורים.
תסריט כזה הוא מציאותי בערך כמו להפציץ הפגנה מהאוויר. בקיצור - לא יקרה.

יש לך חוש הומור, זה כבר טוב.
ישראל, בעת הצורך, לא תימנע מהרג גם של אלפי אזרחים(בזמן עופרת יצוקה היה משהו דומה). וגם חקירות נגד אזרחי אוייב יהיו, וגם עינויים. הכל עניין של קונצפט ודיפלומטיה.

הסורים והלבנונים מכירים אותנו ככה, כל עוד אנחנו ככה מתנהגים, או עושים רושם כזה. ודי לחכם ברמז.

ישן 07-06-2011, 01:04
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי student1 שמתחילה ב "[QUOTE=micro9]ברור שאף אחד לא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי student1
ישראל, בעת הצורך, לא תימנע מהרג גם של אלפי אזרחים וגם חקירות נגד אזרחי אוייב יהיו, וגם עינויים. הכל עניין של קונצפט ודיפלומטיה.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה אני מנסה להחליט אם אתה סתם מסתלבט עלינו או אתה באמת מאמין במה שאתה אומר ולא מסוגל להחליט מה משתי האופציות יהיה יותר גרוע.

ציטוט:
בזמן עופרת יצוקה היה משהו דומה).

כן, ממש לא נמנענו מהרג של אלפי אזרחים אז... בגלל זה המספר הסופי של ההרוגים היה משהו בסביבות ה1200 כשבערך 85% הם מחבלים חמושים...

או במילים אחרות - על מה אתה מדבר?

ציטוט:
הסורים והלבנונים מכירים אותנו ככה, כל עוד אנחנו ככה מתנהגים, או עושים רושם כזה. ודי לחכם ברמז.

אני חושב שאפילו גאון לא יבין את הרמז הזה...

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:37

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר