לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-07-2011, 13:00
  jc1010 jc1010 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.10
ניווטים

יש לי כמה שאלות בקשר לניווטים. שאלתי את המפקדים שלי והם לא הצליחו לעזור לי וגם ניסיתי להיעזר בחברים שטובים בניווטים וזה לא עזר לי.

1. מה ההבדל בין כתף לכיפה סמויה?
2. איך מזהים כיפה סמויה? מישהו אמר לי שכל מקום שיש רווח גדול בין קו גובה אחד לשני זה מרמז שאולי יש שם כיפה סמויה. זה לא נשמע לי הגיוני כי אולי פשוט המרווח הזה אומר שהעלייה מתונה יותר? וחוץ מזה, אני לא יכול לקרוא ככה את השטח אם אני לא אדע בוודאות מה אני אראה ואצטרך לנחש..
3.נניח ובבניית ציר ראיתי שאני הולך לעבור בדרך כיפה סמויה. כשאני הולך בחושך בניווט איך אני מזהה שאני על כיפה סמויה? הכל מרגיש ונראה אותו דבר..
4. לוקח לי המון זמן לבנות ציר ניווט. אני כל פעם מתלבט אם ללכת דרך קווי רכס או דרך נחלים. האם לעשות אזידוחים או לחלק להמון מקטעים. מה השיטה הכי מוצלחת?(גם מבחינת קלות הניווט וגם מבחינת זמן מינימלי לעבור את הציר-בהתחשבות באורך ציר ובעליות וירידות).
5. הבעיה הכי גדולה שלי היא להתאים את המפה לשטח. הניווט הוא בחושך מוחלט ולמשל בניווט האחרון שלי הייתי אמור לרדת מכיפה בגיא אבל כשהייתי על הכיפה לא ראיתי שום גיא(וזה לא הגיוני..). פשוט לא רואים כלום וגם אם אני רואה גיא אז אני לא יודע למצוא את הגיא שבניתי עליו. יש לי מצפן ולקחתי אזימוט אבל זה לא עוזר בשיט כי הכיפה כ"כ גדולה שאתה לא יודע מאיזה נק' לקחת את האזימוט (וזה ישפיע על הגיא שבו ארד..).
6. תמיד ממליצים לזכור את כל האיזור שמסביב לציר ולא רק את הציר עצמו וזה נשמע לי מאוד הגיוני אבל בתכלס איך זה עוזר לי.. כל הנחלים נראים אותו דבר אז איך אוכל להיעזר בזה כדי לחזור לציר שלי?
7. בהמשך לשאלה הקודמת- איך אני מזהה אגנים? המפקד שלי אמר לי שזה עוזר להתמצא בשטח..
8. איך סיירות שעושות ניווטים של 80 ק"מ בערך זוכרות את כל הניווט? לי יש ניווטים שאני צריך לזכור 9 ק"מ ואני לא מצליח לרשום את זה בפחות מ13 מקטעים. לכל מקטע יש אזימוט,מרחק ואימותים וזה יוצא ה-מ-ו-ן לזכור אז איך עושים את זה בצורה יעילה יותר כמו בסיירות?

תודה מראש..
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-07-2011, 13:51
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי jc1010 שמתחילה ב "ניווטים"

1. מכתף יורדים ל-3 כיוונים - מסמויה יורדים ל-4.
2. תחפש צורה של "8" מהכיפה אחרת. ה"מותנים" בין אחת לשניה אומרים שיש שני ערוצים שיוצאים משם - אוכף.
3. מרגישים מעולה ברגליים - אם אתה ירדת מכיפה והלכת על קו רכס, אתה נע לאוכף. אם אתה עולה עוד פעם - אתה עולה לכיפה. ה"סמויה" קשור לצורה בה היא נראית במפה, לא בשטח.
4. יורדים בנחלים, עולים בשלוחות. הולכים על קו רכס. אזימוט-טווח היא שיטה להגיע מנקודה א' לב', לא לנווט. טעות קטנה, והלכת לאיבוד.
5. אתה לא אמור לראות את הואדיון הנכון מהכיפה שלך. לגיא אתה יורד רק מאוכף. תמצא את האוכף ממנו יוצא הגיא שלך.
6. הם לא נראים אותו דבר. לכל אחד יש כיוון משלו, פיצולי הערוצים הם שונים, כיווני זרימה, כיווני שלוחות קווי רכס - כולם משתנים.
7. מה לימדו אתכם בקורס?! תכתוב "ניתוח אגנים" בגוגל, ותמצא מצגות, הסברים ומה לא.
8. לומדים התמצאות, זה איך.

אם אתה לא יודע לנווט (ואתה לא), אתה צריך ללכת למפקד שלך ולומר לו אתה זה: המפקד, אני לא יודע לנווט, בבקשה תלמד אותי. לא לומדים ניווט בהתכתבות.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 17-07-2011 בשעה 13:56.
ישן 17-07-2011, 14:51
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי jc1010 שמתחילה ב "תודה רבה! אבל אם אני רוצה..."

לא, אי אפשר להרחיב. כתבתי לך כבר - אי אפשר ללמוד ניווט בהתכתבות. אתה צריך להסתכל על מפה, על שולחן חול ועל שטח. ואתה צריך שמישהו יקח זמן וילמד אותך - בדיוק בשביל זה אתה בקורס מפקדים (לפחות לפי מה שאתה אומר). לך למפקדים שלך ותדרוש שילמדו אותך.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:27

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר