לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה עשרים פלוס 20plus.fresh.co.il I'll be back חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > 20 פלוס
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-07-2011, 22:11
  שלושים ומשהו שלושים ומשהו אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.12.06
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי אנטיתזה שמתחילה ב "hippies, get a job! רוצים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי אנטיתזה
hippies, get a job!

רוצים לשלם שכר דירה נמוך? תעברו לערד, גם בשדרות בטח אפשר למצוא משהו בזיל הזול.
רוצים לגור בתל אביב? טוב, אתם לא היחידים - שלמו בשביל התענוג.

המחאה האמיתית צריכה להיות כנגד המיסים המטורפים שיש בארץ לא כנגד האנשים הפרטיים שמשכירים דירות בתל אביב.

המחאה לא מכוונת נגד האנשים הפרטיים שמשכירים את הדירות.
זו מחאה על יוקר המחיה ובעיקר על מחירי הדירות (לקניה וגם להשכרה אני מניח).
לעבור לגור בערד או בשדרות לאנשים שמקום העבודה שלהם הוא במרכז - זו לא הצעה פרקטית כ"כ בהתחשב בתחבורה הציבורית הקיימת בארץ...

נערך לאחרונה ע"י שלושים ומשהו בתאריך 22-07-2011 בשעה 22:15.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-07-2011, 22:36
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי אנטיתזה שמתחילה ב "hippies, get a job! רוצים..."

לעבור לערד ושדרות ולחיות ממה?

בשלוש שנים האחרונות חייתי בשדרות, המשכורת הממוצעת שלי (עבודה + מלגה) הייתה פחות מ2000 שקלים, לא הייתה לי אפשרות פרנסה אחרת, מה יכלתי לעשות? ללכת לעבוד במפעלים ולגזול את הפרנסה של התושבים בשביל להרוויח עוד 1000 שקל?

אולי זה יפתיע אותך, אמנם מחירי הדירות באזור שדרות לא מטורפים כמו בתל אביב ובמרכז אבל בשנה האחרונה חלק ממחירי השכירות זינקו בצורה משמעותית, דירות של 1000 ש"ח בחודש זינקו ל1400 ש"ח - אולי זה נשמע לך כסכום קטן, אבל כפי שאמרתי - כשאפשרויות התעסוקה הם כל כך מצומצמות, מדובר בעליה כואבת במיוחד.

כמובן שיש גם את בעיית התחבורה הציבורית - רוצה לעבוד בבאר שבע כי שם יש יותר מקומות עבודה? רוצה סתם ללכת לסרט בקולנוע נורמאלי? אוטובוס אחרון מבאר שבע לשדרות יוצא ב20:05 שכח מזה.

שלא נדבר על הסיבובים המטורפים שהאוטובוסים עושים באזור, נסיעה של 30 דקות לוקחת שעה וזה בלי פקקים.

כל ה"גאונים" שמדברים על התל אביבים המפונקים בעיקר מוכיחים שהם לא פחות, ואולי אפילו יותר, מנותקים מהם. זה לא שאין אופציות בפריפריה, זה פשוט שיש ממש מעט מהם. קל מאוד ליפול לדמגוגיה של כמה שרים ולהגיד "מי שיקר לו שילך לפריפריה" אבל אותם אנשים שמפגינים לא מתלוננים על זה שהמחיר יקר מזה של שדרות, אף אחד לא משווה - אלא שהמכיר יקר לאותו מקום שבו הם מפגינים, שאין התאמה בין המשכורת שעליה הם עומלים קשה לבין מחיר המחייה במקום שבו הם גרים: זה נכון לתל אביב, זה נכון לראשון לציון, זה נכון לשדרות, לפתח תקווה, לבאר שבע וכמעט לכל מקום אחר בארץ.

ישן 24-07-2011, 05:17
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "בשום מקום בארץ התחבורה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי golani_2
בשום מקום בארץ התחבורה הציבורית לא ברמה גבוהה, אבל להגיע מראשל"צ/בת-ים/חולון/פ"ת לת"א באוטובוס עדיין לא לוקח יותר מחצי שעה, בשעות השיא שעה מקסימום.

ובכלל, אני לא מבין את האובססיה של הנסיעה לת"א, כל ערי הלוויון מספקות תעסוקה ובילויים, בשביל יציאה של פעם-פעמיים בשבוע אין שום בעיה לשרוף חצי שעה נסיעה.

טעות יש לכבודו.
בחיפה יש תחבורה ציבורית מעולה ועם הרפורמה (כן גם באיזורים אחרים מחוץ למדינת תל אביב יש רפורמה) יש עכשיו קווי לילה חדשים ותחבורה ציבורית מעולה.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

נערך לאחרונה ע"י linuxsboot בתאריך 24-07-2011 בשעה 05:22.
ישן 23-07-2011, 00:04

בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "סלח לי, אבל מתי גרת בראשון..."

מוזר שמכל מה שכתבתי דווקא לזה בחרת להתייחס, בכל מקרה אני אשיב:
במקרה יש לי חבר עכשיו שעבר לגור במערב ראשון, הוא עובד בשדרות וחברה שלו עובדת בתל אביב - נחש מי מגיע מהר יותר לעבודה?

בנוסף, שכר הדירה אמנם לא גבוהה כמו תל אביב, אבל הוא עדיין גבוה, הבנאדם עובד בעבודה מאוד טובענית, הוא מרוויח משכורת מכובדת ביותר והוא חשב שהוא יוכל לחסוך כסף - הוא גילה שבמקרה הכי טוב הוא יוכל לחסוך 3000 ש"ח, זה לא רע, אבל הוא עדיין לא התחתן ועדיין לא הביא ילדים לעולם, ברגע שיהיו לו ילדים למרות ששניהם עובדים ושניהם יעבדו בעבודה "רצינית" (כי עוד טענה דמגוגית נגד המפגינים הייתה כאילו כולם שם "אמנים") המצב הכלכלי שלהם יאפשר במקרה הטוב לא להיות במינוס, על חיסכון אין מה לדבר.

ישן 23-07-2011, 00:05
  CaRTeR CaRTeR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.06.03
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי שלושים ומשהו שמתחילה ב "שדרת האוהלים"

בסדר הבנו אז אולי הם מקבלים מימון מהקרן החדשה לישראל, אולי גם מהפלסטינאים בעצמם.
אי דונט גיב א שיט.

בסופו של יום המצב הקיים הוא לא נורמלי, והמחאה צודקת, לא אכפת לי אם זה שמאלנים או לא
ואני ממש לא שמאלני, מה שנכון נכון, ואף אחד לא ביקש לגור בת"א, אבל חולון בת ים רמת גן ראשון
הכל פשוט במחיר שעם חישוב פשוט לעומת המשכורת יהיה שווה למחיה מהיד לפה.

המחירים צריכים לרדת בכל הארץ, ואם ירד גם בת"א מה טוב, אם ישפרו גם את התחבורה
עוד יותר מה טוב, בקרוב פותחים 2 תחנות רכבת בחולון, אז מה אתם יודעים מה המחיר שתצטרף לשים בחודש על דירה ואוכל 3000 שקל, עם שותפים, אלא אם תגור בחורבה.

ישן 23-07-2011, 00:16

בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אשאל גם אותך- מה מטרת המחאה?..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
אשאל גם אותך- מה מטרת המחאה? מה יגרום למוחים להתקפל? בהנחה סבירה שאיש לא מתכנן שיקימו להם כפר קראווילות בחודש הקרוב, ולא לראות את ביבי חובש קסדה ומתחיל לרצף דירות חדשות, מה מטרת המחאה? הרי תוכניות הטיפול בנושא החלו אפילו עוד לפני שהתחילו לארגן את המחאה הספונטנית הזאת (כן כן, לא טעיתי בכתיבה).

מטרת המחאה היא לגרום לכנסת ולממשלה לייצר את התנאים על מנת שאפשר יהיה לקנות דירה באיזור המרכז או לחילופין לפתח איזורים נוספים (כולל שירותי בריאות, חינוך, תעסוקה וכ'). אני מניח שהרבה אנשים היו שמחים לגור בצפון או בדרום אם היו שם תשתיות נאותות.
אין כאן עניין של להתקפל. זה אינטרס של כולם שאיזורים נוספים בארץ יתפתחו ושניתן יהיה לקנות דירה במחירים יותר שפויים.
ישן 23-07-2011, 00:17
  CaRTeR CaRTeR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.06.03
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אשאל גם אותך- מה מטרת המחאה?..."

אני לא כזה מעורב במחאה, ובאמת גם אני שואל את עצמי מה המטרה.
לטעמי זו לא המטרה אלא הדרך עצמה, מה לעשות לפעמים אם תצעק קצת תקבל שירות מהר יותר.
להבדיל ביין שירות ללהוריד מחירי דירות ושכירות.

אגב מאז שהתחילו לעבוד על תוכניות ועד לעצם רגע זה המחירים ממשיכים לעלות,
ומדובר בכל הארץ, האנשים באמת זועקים מבפנים, אל תדאג אם איין לי כסף אני לא יקנה גבינה צהובה ב 22 שקל, ואני יאכל קצת יותר לבן ב 1.90 אבל את מחיר הדירה שלי בבת ים אני לא ממש יכול לשנות יש מינימום של רמת של דירה שאפשר להגיע והמינימום הזה י - ק -ר !

נערך לאחרונה ע"י CaRTeR בתאריך 23-07-2011 בשעה 00:21.
ישן 23-07-2011, 00:40

בתגובה להודעה מספר 47 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "מה שאתה אומר לא נשמע הגיוני...."

עד לא מזמן, היינו אדישים כמעט לכל דבר כלכלי או חברתי. בעוד שבמקומות אחרים בעולם מפגינים ומוחים גם על דברים פעוטים יחסית, אנחנו, הישראלים לא מחינו ולא הפגנו כמעט על כלום (חוץ מדברים שקשורים למצב ביטחוני). סוף סוף מתארגנות מחאות חברתיות צודקות! אני לא לגמרי מבין למה אתה כ"כ נגד.

הרפורמות שהתחילו בהן - הן טיפה בים. יש המון דברים נוספים שאפשר וצריך לעשות. אתה יכול למצא חלק מהדברים האלו בכל עיתון או פורום כלכלה. החל ממיסוי גבוה על דירות שנקנות ע"י אנשים שאינם תושבים, דרך חובת איכלוס דירות, וכמובן הפשרת קרקעות, פיתוח של הפריפריה ועוד.
חלק מהדברים יכולים לתבצע מיידית וחלק אחר באמת יכול לקחת שנים. מה שחשוב הוא שנבחרי הציבור ידעו שלציבור אכפת, לציבור קשה והוא כן ישפוט (בקלפי) את אותם נבחרים גם על סמך דברים שהם יעשו או לא יעשו.
ישן 24-07-2011, 00:42

בתגובה להודעה מספר 55 שנכתבה על ידי infected aviad שמתחילה ב "[QUOTE=שלושים ומשהו]כמו מיסוי..."

חבל שבמקום להתווכח עם טעונים אתה בוחר לתת להם ציונים "מטומטמות". לא כל מה שמישהו כתב בפורום אחר הוא אמת מוחלטת. יש בהחלט מקום לאיזונים כך שהצעות אלו יוכלו להיות אפקטיביות.

מבחינת מיסוי - אני לא חושב שהדיון צריך להיות על מה מוותרים ועל חשבון מה. אבל חלק מתפקידי הממשלה הוא ליצור איזון בחלוקת הנטל. יש מה לייעל בחלוקת הכספים כמו שהיא היום.
ד"א, כשאני מסתכל על מחיר הדירות אני לא מסתכל רק על המחיר אבסולוטי אלא כמה חודשי עבודה במשכורת ממוצעת נדרשים כדי להגיע לדירה. ואין ספק שהמספר הזה גדל בצורה משמעותית בשנים האחרונות. הוא גם גבוה מאוד ביחס להרבה מדינות מפותחות בעולם.

נערך לאחרונה ע"י שלושים ומשהו בתאריך 24-07-2011 בשעה 00:45.
ישן 23-07-2011, 00:43

בתגובה להודעה מספר 47 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "מה שאתה אומר לא נשמע הגיוני...."

לאיזו דירה? בינתיים הם חוסכים המון כסף על שכר דירה.

אני יכול להעיד רק על מה שדובר בשדרות (כי רק שם הייתי), אין תאריך סיום ואין יעד שאם יושג יפסיקו, לפחות לא כרגע.

כמו שאמרתי, למחאה לא חייבת להיות נקודות יציאה ברורות כדי שהיא תיחשב איכותית, המטרה של להזכיר לפוליטיקאים שאנחנו קיימים היא חשובה מספיק לטעמי. מחאה יכולה להיות בהצהרה שהמצב מפריע לנו עד כדי שאנחנו מוכנים להילחם עליו ועכשיו תפקידם של הפוליטיקאים למצוא פתרון.

אני אתן לך דוגמא, כמה פקידים במשרדים ממשלתיים אמרו ש"תוך שנה שנתיים כבר תראו שינוי", אני מבטיח לך שאם המחאה תמשיך לתפוס תאוצה אז המספר הזה יקטן בהרבה, בהתחלה ל10 חודשים ולאחר מכן חצי שנה ופתאום גם ימצאו פתרונות שאף אחד לא חשב עליהם, כמו המרה של משרדים ישנים ונטושים לדירות בתנאי של פיקוח על חוזי השכירות וכו... אם יופעל עליהם לחץ הם יהיו הרבה יותר מועילים.

ישן 23-07-2011, 14:58
צלמית המשתמש של rubber_duck
  rubber_duck מנהל rubber_duck אינו מחובר  
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות

חבר מתאריך: 01.05.03
בתגובה להודעה מספר 63 שנכתבה על ידי CaRTeR שמתחילה ב "תריך לאכול את הכובע ולהודות..."

למה אתה מכניס לי מילים לפה? אני לא חושב שהשמאל לא יכול לעשות גם דברים טובים, לא אכפת לי אם ייקחו קרדיט לביבי, אני לאו דווקא שונא את השמאל ואני לאו דווקא אוהב את ביבי. מה שאני בוודאות לא אוהב זה שמשקרים לי ושרותמים אותי למאבק שאני לא רוצה להיות חלק חלק ממנו ובשלב הזה אני לא רוצה להיות חלק ממאבק נגד הממשלה. אם וכאשר הרפורמות של הממשלה לא יעזרו אז אולי אני ארצה להפגין נגדה. אם אתה חושב שהמטרה מקדשת את האמצעים ואתה מוכן לקבל שמשקרים לך אז שיהיה לך לבריאות, אבל אל תצפה ממני לקבל את זה גם.

ישן 23-07-2011, 01:36
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
מה זה "רווחה" ומה זה "תנועות חשובות"
בתגובה להודעה מספר 58 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "אני רק אוסיף למה שאתה אומר -..."

האם סיוע למסתננים בלתי חוקיים הוא "רווחה"?
האם הפצת שקרים לגולדסטון היא "רווחה"
האם טענות על טבח בעזה טרם התחלת עופרת יצוקה הוא "רווחה"?

ההפך הוא הנכון- מרבית המשאבים של הקרן החדשה לישראל הולכים עבור מטרות פוליטיות. נכון שכמה שקלים של "עלה תאנה" מגיעים גם למטרות ראויות. גם המאפייה הסיציליאנית תורמת לאזרחים.

נכון שהקרן החדשה היא גוף שמגלגל מאות מיליונים, בלי ביקורת ובלי בקרה ולכן מסוגל להעסיק המון אנשים- מרביתם בעסקי השנאה , זה לא הופך אותה לגוף טוב וראוי.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 23-07-2011, 11:53

בתגובה להודעה מספר 68 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "מה זה "רווחה" ומה זה "תנועות חשובות""

לא סתרת שום דבר ממה שאמרתי. כמובן שבחרת להתעלם מהפרט החשוב - אין היום בישראל יותר מידי עמותות או ארגונים שלא נתמכים על ידי הקרן החדשה.

נחלק את זה להסברים לוגים פשוטים:
*לא כל מה שהקרן החדשה תומכת בו הוא דבר חיובי.
*לא כל מה שהקרן החדשה תומכת בו הוא דבר שלילי.
*לא ניתן לצאת מנקודת הנחה שכל מה שהקרן החדשה תומכת בו הוא אוטומטית אנטי ציוני.

השורה התחתונה שלי - במקום שהימין ישאל את עצמו איך זה יתכן שרוב המאבקים החברתיים לטובת מעמד הביניים והמעמד הנמוך מובלים על ידי ארגוני שמאל, גורמים בימין עושים הכל כדי לסקל מאבק מוצדק ולנסות להציג אותו כלא כזה. ברור לי שהרבה יותר קל לשבת מול מקלדת ולנגח את כל מי שכן רוצה לעשות שינוי, אבל יהיה הרבה יותר מועיל אם אותם אירגונים פשוט יצטרפו למאבק וככה יוציאו ממנו את כל הפוליטיקה (שלדעתם קיימת).

ישן 23-07-2011, 11:26
צלמית המשתמש של צ'נדלר בינג
  צ'נדלר בינג צ'נדלר בינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.06
בתגובה להודעה מספר 73 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "מחאה צודקת לחלוטין, חבל..."

זה התחיל בתל אביב והגרעין העיקרי של המחאה בתל אביב.
אולי בגלל שלתל אביב יש תדמית של עיר שמאוכלסת בשמאלנים אז רוב המדינה לא מרגישה מי יודע מה אמפתיה כלפי האוהלנים.

מבחינה טכנית יש פה בעיה שנוגעת לחלקים נרחבים בארץ אבל עצם זה שנושאי לפיד המחאה הם תל אביבים יוצר בוז כלפי כל העסק. מי שלמשל חי תחת איום הרקטות של חמאס רואה כיצד התל אביבים ישנים טוב מאוד בלילה ומגיבים בפיהוק חסר עניין שמשולב בקריצה קטנה שכאילו אומרת "הרי אתם יודעים שבתכלס החמאס מפגיז את המדינה מסיבה מוצדקת. הרי אנחנו עושים סגר על האוכלוסייה הפלסטינית שרק רוצה לחיות בשלום ולקדם את המדע והרפואה למען כלל האנושות".

גם זה שהתקשורת כל כך תומכת בהתלהבות במחאה יוצר תחושה של רתיעה אצל רוב הציבור כי היום כבר כולם יודעים שלתקשורת יש אג'נדה שמאלנית וזה נראה כאילו היא פשוט נותנת כתף לחברים בצרה.

ישן 23-07-2011, 11:36
צלמית המשתמש של צ'נדלר בינג
  צ'נדלר בינג צ'נדלר בינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.06
בתגובה להודעה מספר 85 שנכתבה על ידי marin שמתחילה ב "חבל מאוד שהכניסו למחאה הזו..."

הרחבת מעונות הסטודנטים זה רעיון יפה מאוד.

אני לא מאמין שבארץ אפשר באמת לעודד כמות רצינית של קבלנים לבנות להשכרה. זה הופך את הקבלנים למשכירי דירות. לקבלנים אין סבלנות להתעסק עם לקוחות ששילמו להם מיליון וחצי ש"ח במכה לאחר המכירה אז מי חושב שלקבלנים יהיה סבלנות להתעסק עם שוכרים שמשלמים להם סכום קטן (במונחים של קבלן) ולהתעסק עם צ'קים חוזרים, דיירים שלא רוצים להתפנות וכו'? קראתי שבחו"ל מבנים להשכרה נרכשים ע"י חברות פנסיוניות שרואות בזה השקעה לטווח ארוך שתניב פירות להן וללקוחות שלהן. אולי כדאי ליישם את זה בארץ. קבלנים רוצים לתת מכה וללכת לפרויקט הבא.

ישן 23-07-2011, 12:06

בתגובה להודעה מספר 85 שנכתבה על ידי marin שמתחילה ב "חבל מאוד שהכניסו למחאה הזו..."

מעונות הם גם דוגמא טובה ללמה צריך מחאה כדי שדברים יזוזו בארץ.

הנה החלטת ממשלה מסוף 2006 על הקמת מעונות סטודנטים בשדרות:
http://www.moch.gov.il/Gov_Decision...7de0&ItemID=183

מה קרה עם ההחלטה הזאת? שום דבר!

בשדרות כיום קיימים שני מבנים שמגדירים את עצמם "מעונות סטודנטים" (אף אחד מהם לא קשור להחלטה ולא באמת מהווה מעונות סטודנטים): מעונות עמיגור, בתים ישנים ומתפוררים בתנאי מגורים נמוכים מאוד (בלשון המעטה כי אני לא רוצה להסתכן בתביעת דיבה) בשכונה דיי בעייתית - במקום גרים בדרך כלל סטודנטים שאין להם אף ברירה אחרת, המקום לא מהווה שום תחרות לאף מקום אחר ולכן לא יכול להוות משהו שיכול להוריד את מכירי השכירות באזור.
מעונות "פרץ סנטר": במקור הוקם כדי לשכן זקנים, המדינה תמכה כלכלית בבנייה והתחייבה להעביר כספים בשנים הראשונות לפעילות, במציאות היא לא שלחה זקנים לביניין ולכן פרץ בוני הנגב החליטו להסב את זה למעונות סטודנטים. אני לא אמנה פה את כל החסרונות והיתרונות של הסיפור הזה (יש הרבה לכאן ולכאן) בשורה התחתונה המדינה כל הזמן מאיימת להחזיר את המצב לתיכנון המקורי מצד אחד והסטודנטים כל הזמן תלויים בהחלטות של חברה מסחרית בלי אף פיקוח של אף גוף מצד שני(כי לא מדובר במעונות רישמיים).

מה שאני בא להראות פה, כשהציבור שותק הממשלה יודעת שהיא יכולה להבטיח מלא הבטחות ולא לקיים כלום, כשהציבור יוצא להפגנות ומחאות אולי לא תהיה להם ברירה והם יצטרכו להתחיל לעמוד בהבטחות.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:17

הדף נוצר ב 0.16 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר