רוזיליו. מי אתן?
עוד מחאה "ספונטנית" - מחאת "עגלות התינוקות", בראשה יעל ברדה וענת רוזיליו. מי אתן?
עובדה ראשונה
יעל ברדה משתייכת לארגון "האומץ לסרב" הקורא לחיילים לסרב לשרת בצה"ל. היא מספר חמישים בעצומה: http://bit.ly/mWgGlN
עובדה שנייה
יעל ברדה תומכת במדינה דו-לאומית, ונגד מדינה יהודית. http://bit.ly/p7Pix6
עובדה שלישית
יעל ברדה תוקפת את ממשלת ישראל בעת מלחמת המגן ב"עופרת יצוקה" - ראו את נאומה: http://bit.ly/oXMpvU
עובדה רביעית
גם ענת רוזיליו תומכת בחד"ש ומבקרת את מר"צ על שלא גינתה את עופרת יצוקה (!) http://bit.ly/quCVTu
שיהיה ברור: אנו מאמינים בכל מאודנו שחייבים להתמודד עם המחירים של הדיור ובכלל במדינה, בעיקר על ידי שבירת המונופולים.
אנחנו *לא* מוכנים ללכת שבי אחרי גורמים אנטי-ישראליים המוליכים שולל אלפי ישראלים טובים וכואבים ומנצלים זאת כדי לחולל כאן אנרכיה.
אין לנו שום בעיה עם אנשי שמאל. אך לעולם, לעולם לא נשתף פעולה עם אנשים שפועלים נגד מדינת ישראל כמדינה יהודית, ונגד חיילי צה"ל. שום עגלה ושום אוהל לא יגרום לנו לשתף פעולה עימם.
לא נהיה חלק ממחאה אנטי-ישראלית!
ישראל שלי
עושים ציונות
* עמית אדלר: איש "הבנ"ה" הנתמכת על-ידי הקרן החדשה לישראל. אינו ארגון שמאל.
* ג'קי אדרי: קשור בשמאל הלאומי ועובד במכללה החברתית כלכלית הנתמכת על ידי קח"ל
* ברוך אורן: יו"ר "שישה צבעים". לא ידוע על קשר ארגוני או אידאולוגי אחר.
* יהודית אילני: חברת בל"ד.
* יעל ברדה: אשת שמאל (בעיקר בעבר).
* צביקה בשור: יחצ"ן, איש "עיר לכולנו"/חד"ש.
* שלי דביר: אשת "עיר לכולנו"/חד"ש.
* אדם דובז'ינסקי: פעיל אנרכיסטי-שמאל, "גרילה תרבות."
* אורלי וייסלברג: פעילת שמאל, ארגון "ישראל חופשית" במימון הקח"ל, מרצ.
* אלה ידעיה: פעילת שמאל. שירתה ב"רופאים לזכויות אדם" שבמימון הקח"ל.
* אלדד יניב: "השמאל הלאומי."
* יונתן לוי: לא ידוע קישור לארגון קודם כלשהו.
* אלון לי-גרין: חבר חד"ש. פעיל שמאל מוכר.
* דפני ליף: עורכת סרטי קח"ל.
* חגי מטר: פעיל שמאל.
* יונתן מילר: לא ידוע קישור לארגון קודם כלשהו.
* אילת מעוז: פעילת שמאל. "קואליצית נשים לשלום" במימון הקח"ל.
* רועי נוימן: לא ידוע קישור לארגון קודם כלשהו.
* לוני נתנזון: ארגונים ירוקים, גם במימון הקח"ל.
* ג'וליאן פדר: אנרכו-סינדיקליסט.
* רגב קונטס:
לצפייה במקור באתר Facebook, לחצו כאן., יחצ"נות עצמית.
* נגה קלינגר: לא ידוע קישור קודם לארגון כלשהו.
* מתן קמינר: פעיל חד"ש.
* ענת רוזיליו: שיווק, אשת שמאל, יחצ"נית ארגוני שמאל.
* יגאל רמבם: שכיר חרב של "השמאל הלאומי," חבר "מאבק סוציאליסטי" שבמימון הקח"ל.
* איה שושן: פעילת שמאל.
* סתיו שפיר: שמאל אנרכיסטי.
ועוד מהבלוג של אורי סלע ורתם רדלר:
ברנש בשם צביקה בשור, למשל, הכריז באופן ספונטני כי ב-1 באוגוסט הוא מתכוון לשבות בגלל שהחיים קשים. הוא תיאר את עצמו כך: "קוראים לי צביקה. אני בן 36, נשוי עם ילד בן שנה ורבע. קניתי דירה בגבעתיים, עם משכנתא מטורפת לשלושים שנה. וביום שני הבא, האחד באוגוסט, אני מתכוון לא ללכת לעבודה. לשבות."
מה שבשור השמיט מתיאורו העצמי הוא שהוא פעיל חד"ש וותיק, מבעליה של חברת שיווק המתמחה במדיה חברתית (גם כאן, הכתובת בידינו ובכוונת מכוון לא נצרף אותה),
לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.לראשות עירית תל אביב.
למר בשור יש חברים. שותפתו לזכייה במכרז לניהול תקציב המדיה החברתית של חברת החשמל, ליאת ורדי בר, היא יוזמת "מחאת העגלות." ורדי בר גורסת כי גורסת כי "את הרעיון הראשוני לצעדה העלו ארבע אימהות שפעילות במאבק האוהלים." המחאה קוראת, חליפות, ל"חינוך חינם" ו"להטיל פיקוח על מוצרי בסיס לתינוקות כמו תחליפי חלב אם וחיתולים." הסעיף האחרון יוצר רושם מפוקפק במקצת, שכן ורדי היא בעלת אתר לקידום ולשיווק מוצרי פרימיום לתינוקות - מסוג המוצרים שייהנו באופן מיוחד מפיקוח מחירים על מוצרי בסיס (בכוונה לא צרפנו קישור. הוא שמור במערכת).
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי בני לפיד שמתחילה ב "מי עומד מאחורי מחאת העגלות"
חשוב לזכור, שלא משנה מי כביכול מוביל את המחאות האלה - התוכן של המחאות חשוב ואמיתית. ובסופו של דבר האנשים שמצטרפים הם לא אותם אנשי הקרן החדשה או הסרבנים, אלא אנשים פשוטים, משרתים בצבא, מגדלים משפחה, אוהבים את המדינה ורוצים לחיות בה. ודווקא בגלל הקבוצות האלו שמצטרפות למאבקים, המאבקים לא יכולים לסטות לכיוון השמאל הקיצוני או לכיוון שהוא אנטי-ציוני, כי אם הוא יהפוך לכזה - התמיכה במאבק תיפסק, והמאבק ייפול.
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "חשוב לזכור, שלא משנה מי..."
חשוב באותה המידה גם לזכור מי התחיל את המחאה ומה היו מטרותיו האמיתיות. המחאה התחילה בחטא ולכן היא מוכתמת לעד בכתם החטא.
כמה שתנסה לשפשף לא תצליח להסיר את הכתם הזה - גם אם בסופו של דבר המחאה תצליח, צריך שכולם ידעו שהיא במקור טמאה.
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
לא נכון, אם הטמבלים שרצים להפגין, לא מודעים לכך שמובילים אותם באף - יש לסייע להם...
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "חשוב לזכור, שלא משנה מי..."
אנשים יוצאים לרחוב בתחושה שאלה שמארגנים הכל פועלים למען המטרה המוצהרת. בפועל, אין בדל של קשר
בין המטרה המוצהרת של ההפגנות (מטרה ראוייה בהחלט - אין דבר הזוי יותר מאשר להשתייך לעשירון
השביעי-שמיני-תשיעי - ולגלות שעדיין בקושי גומרים ת'חודש) - לבין המטרה האמיתית של המארגנים.
המארגנים מוחים על דבר אחד, ובסה"כ ממשיכים משמרת מחאה של התקשורת והאולטרה-שמאל, שמתקיימת
כבר שנתיים פלוס: הם מוחים על כך שרוב העם חושב שמותר לו להצביע אחרת מהם, ולהעלות את ביבי (את
ביבי!!! ההוא מהנקניקיות והיזעה וההיסטריה ושרה) לשלטון. בעיני המארגנים זהו דבר לא לגיטימי ויש למחות
נגדו בתוקף. אני מסכים עימם שזכותם המלאה למחות בתוקף נגד ביבי וממשלתו ולהפגין נגדם - אבל ראוי
לעשות זאת בגלוי, ולא להתחבא מאחורי אג'נדה שמעניינת את סבתם (כן, דפני ושות' מאוד מוטרדים ממצוקת
הרופאים/מורים/שוטרים/עובדים סוציאליים/אנשי קבע...).
חשוב לזכור שלא משנה מי מנצל ניצול ציני של מצוקה אמיתי של אנשים לטובת השגים פוליטיים, שמאמינים באוטנתיות של המחאה הזאת, תמיד האשמה תיפול על ביבי. כמה אנשים אתה חושב היו באמת מגיעים אם החברה סתיו שפיר הייתה מודיעה לכולם "תשמעו אני בעד מדינת כל אזרחיה" , ואני רוצה להפיל את ביבי בשביל לממש את החזון שלי ? וזאת רק המערכה הראשונה ?
נערך לאחרונה ע"י בני לפיד בתאריך 02-08-2011 בשעה 10:05.