לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-08-2011, 19:46
  Dragonion Dragonion אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.08.08
בעיה לא ברורה בראוטר\מודם או במחשב

לאחרונה שינינו את מהירות הפס שלנו מ5 Mbit ל20, וכתוצאה מזה היינו צריכים גם לשנות את המודם (לא ברור לי למה אבל שיהיה...).
בזק הביאו לנו ראוטר+מודם במכשיר אחד, ואני מוכרח לציין שזה פשוט מכשיר שלא שווה שקל. להתחבר לוקח לו שעה, כל פעם שמשנים settings הוא לגמרי מאתחל את עצמו, שעוד פעם לוקח שעה, ובלי קשר הinterface שלו לא מי יודע מה ברור.
המכשיר שייך לNetgear מדגם VVG2000.

בכל מקרה, הבעיה האמיתית היא שכל כמה זמן, המחשב שלי מתנתק מהמודם. אני עדיין מחובר לרשת הפנימית, אבל אין לי חיבור אינטרנט. באותו זמן, חיבורי TCP קיימים (chatים וכדומה) ממשיכים לפעול בלי בעיות. הגיון יפה, אה?
אני משתמש בWindows 7, ולא רק שזה מתנתק כל רגע, גם Windows פשוט לא מנסה בכלל להתחבר עוד פעם. בשביל להתחבר אני חייב או לנתק פיזית את המכשיר ולאתחל אותו, או לאתחל את המחשב שלי. פשוט מגוחך.
המחשבים האחרים ברשת תמיד מחוברים ללא שום בעיות.

דבר נוסף, הוא שקיימים כל הזמן spikes. החיבור מתנתק לרגע אחד וישר מתחבר, מה שהורס כל תוכנה שלא מספיק חכמה לקלוט שהיא צריכה להתחבר מחדש (מה שכולל פחות או יותר את כל התוכנות).
את הspikes אין לי מושג אם גם כן יש רק לי או שזה באמת ברמה של המודם, כי שאר המשתמשים לא ממש עודים שום דבר שצורך חיבור פתוח כל הזמן (כגון streaming).

זה פשוט מקרה מגוחך, וחסר כל הגיון. לא ברור לי מה יותר זבל - המכשיר החדש, מערכת ההפעלה, או בזק.

יש למישהו איזשהו רעיון איך דבר כזה בכלל הגיוני? גוגל לא הביא לי שום תוצאות קשורות לצערי הרב.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-08-2011, 21:32
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Dragonion שמתחילה ב "בעיה לא ברורה בראוטר\מודם או במחשב"

תנסה להגדיר ידנית במחשב את שרת ה DNS הבא: 8.8.4.4 בהגדרות ה TCP/IP ותראה אם הבעייה נמשכת

חיבורי TCP שנשארים + אי אפשרות לפתוח חדשים מריח כמו בעיית DNS או טבלת NAT מלאה (מה שלא אמור לקרות בראוטרים מהדור האחרון, לפחות כל עוד אין P2P מעורב...).

לחילופין זה יכול להיות באג בזיהוי הרשת הארור שהוכנס בויסטה/7, שעושה המון בעיות ולא מועיל בכלום (וגם לא ניתן לביטול, כמדומני...)

אם הנ"ל לא עזר, נסה להצליב פורט Ethernet עם מחשב אחר (או פשוט תעביר לפורט אחר פנוי אם יש אחד...), תראה אם זה משנה משהו.

ישן 26-08-2011, 14:51
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Dragonion שמתחילה ב "שיניתי לDNS שהבאת (למה לגוגל..."

לגבי "למה": http://code.google.com/speed/public-dns/docs/intro.html

כן, Windows בטוח שאתה מנותק - אבל - אתה אומר שלרשת שלך אתה מחובר - כי אתה יכול להגיע למחשבים אחרים, והם גם יכולים להגיע לאינטרנט (אם הבנתי אותך נכון). אז אא"כ יש איזה פיירוול בראוטר שלך, אין שום דבר הגיוני שיעצור אותך מלהגיע לשם - ולכן הסבר הגיוני יהיה שמשהו דפוק במנגנון זיהוי החיבור לאינטרנט של חלונות (לא דבר בלתי אפשרי, אני יודע כעובדה שאכן מדובר במנגנון דפוק...) - ולכן צריך לבדוק מה יכול לגרום לו להניח שיש לך בעייה בלהתחבר לאינטרנט. חוסר יכולת לפענח שמות מסויימים (שמיקרוסופט החליטה שהם-הם השמות שבהכרח חייבים להיות זמינים) - או כולם - יכולה להיות אחת הסיבות. לכן הצעתי לבדוק את הכיוון הזה...

וכן, התכוונתי לנסות כניסות אחרות, כדי לשלול פורט דפוק בראוטר (למרות ששוב, מאוד לא סביר אם אתה מצליח לגשת למחשבים אחרים, הרי Ethernet לא ממש מבחין ביעד התקשורת - זה שכבה אחת מתחת ל IP, והוא פשוט לא מודע לזה... הייתי מופתע אם זה באמת היה משנה, כי צריכה להיות בעיית חומרה מאוד מוזרה כדי שזה לא יעבוד - והיא corruption של ה destination mac address שבמקרה משפיע דווקא על כתובת ה MAC של ה DGW עצמו... אבל בלי להשפיע על של המחשבים האחרים. טכנית "באג" חומרתי כזה אפשרי, אבל הסיכוי בפועל... עדיף למלא לוטו )

if all else fails... תצטרך להריץ wireshark, ללכוד את התעבורה, ולראות מה הולך כשאתה מנסה לגשת לאינטרנט...

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:28

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר