לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-09-2011, 21:03
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי FRESHMAKER שמתחילה ב "ארדואן מאיים: את המשט הבא ילוו ספינות קרב"

עזה היא החלק הפחות חשוב של ההצהרה שלו. בניגוד לליינט, שכיבס את דבריו, ארדואן אמר שטורקיה תמנע מישראל לנצל את משאבי הטבע של הים התיכון, לא סתם להפיק...

על משאבים פחותים בהרבה מכמויות הנפט והגז הטבעי המדוברות כבר נפתחו מלחמות.... הפריחה הכלכלית הגלומה בקידוחי הנפט והגז האלו תשבש קשות את תוכניתו של ארדואן להפוך להגמוניה המזרח תיכונית כיוון שישראל תעלה בעוצמתה, ובשל הדלדלות מקורות אנרגיה בארצות אחרות, גם בחשיבותה המדינית (מה שנקרא: הם יהיו חברים של הארנק שלנו)....

קגנס, רואה משהו שאני לא רואה? אני יכול להיעזר באיזה עקרב או שוט או סתם צ'ייסר של קמפרי וודקה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-09-2011, 22:04
צלמית המשתמש של MS_Rogue

בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Narion שמתחילה ב "מה עוזר לך חיל ים גדול בלי חיה"א?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Narion
יש עוד מדינה במזה"ת עם חיה"א שמתקרב לרמה של ישראל?

-אם כן, אני אשמח אם תיתן לי שם.

מתקרב לרמה? טורקיה בהחלט נמצאת לפחות בהגדרה זו.

אתה שוכח בגאוותך כי רבה שלטורקיה חיל אוויר מודרני, מבוסס על מטוסים אמריקניים עם השבחות ועדכונים.... יש לה סד"כ של למעלה מ200 מטוסי F-16 ורובם עדכניים מבחינה טכנולוגית... מעבר להם יש לה סד"כ של מטוסי פאנטום 2020, שהם פאנטומים עדכניים טכנולוגית ששודרגו על ידי ישראל עם טכנולוגיות ישראליות....

חיל האוויר הטורקי אולי לא שווה ערך לזה שלנו (ואני אומר זאת בזהירות) אבל הוא לחלוטין לא קוטל קנים...

ישן 08-09-2011, 22:22
צלמית המשתמש של MS_Rogue

בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי TIMON the mongoose שמתחילה ב "עד כמה חיל האוויר שלנו חזק? ..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי TIMON the mongoose
עד כמה חיל האוויר שלנו חזק? מעניין אותי למה דווקא חיל האוויר שלנו הוא בין הטובים בעולם, מדינות אחרות לא משקיעות בקורסי טיס? אף מדינה אחרת לא יודעת מה תוכן קורסי הטיס שלנו?

מבחינה טכנולוגית? חיל האוויר שלנו נהנה מחוד החנית הטכנולוגי בעולם והוא ברמה שוות ערך פחות או יותר לכל מדינה מערבית (אך ורק מבחינת הרמה הטכנולוגית). הכנסה לשירות של הF-35 החמקני תכסה את החור הטכנולוגי היחיד בינינו לבין כוחות האוויר האמריקניים למיניהם.

מבחינת כוח אדם? אנחנו רוצים להאמין שהטייסים שלנו הם הכי טובים בעולם, בשל הליכי המיון הקפדניים והארוכים, דרישות הבסיס הגבוהות, הקלות שבה עפים מקורס טייס, איכות האימונים הגבוהה וההשקעה הכללית בהם. האם זה באמת נכון? ההיסטוריה של חיל האוויר תומכת בטענה הזו...

צריך לזכור שהמחיר של כזה תהליך סינון הוא שכמות הטייסים קטנה יחסית, ההשקעה פר טייס גבוהה יותר... למרבית המדינות כנראה (ופה אני מדבר מתוך הנחה ותו לא) יש דרישות סף נמוכות יותר מטייסיהן כיוון שההסתמכות האסטרטגית שלהן על חיל האוויר שלהן פחותה מזו שלנו על חיה"א.

מבחינת סד"כ? מי שיודע לא יכול לענות. מי שעונה, לא יודע .

(ואגב, אני מחכה שתשים לב לתגובה שלי אליך בהיסטוריה וידיעת הארץ)

ישן 09-09-2011, 03:06
  regi regi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.04.09
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "[QUOTE=TIMON the mongoose]עד..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי MS_Rogue
למרבית המדינות כנראה (ופה אני מדבר מתוך הנחה ותו לא) יש דרישות סף נמוכות יותר מטייסיהן כיוון שההסתמכות האסטרטגית שלהן על חיל האוויר שלהן פחותה מזו שלנו על חיה"א.

בעידן של היום רבות מהמדינות המחזיקות חיל אוויר מסתמכות אסטרטגית על חיל האוויר שלהן באותה מידה
כמו שאנו מסתמכים על חיל האוויר שלנו וגם אם אתה אישית היית עומד בראש מדינה או צבא או חיל אוויר
והיית מסתמך אסטרטגית על חיל האוויר שלך ברמה פחותה יותר מאשר רמת הסתמכות ישראל על חיל
האוויר שלה, היית למרות זאת בכוונה בוחר בדרישות סף נמוכות יותר מטייסיך וכך מסכן יותר כל מטוס העולה
עשרות מליונים? אין שום סיבה הגיונית שתעשה כזה דבר מטופש אם משתלם להעלות את דרישות הסף
במטרה לקבל את הטובים יותר. דרישות הסף אמורות להיות כמה שיותר גבוהות ללא קשר לרמת ההסתמכות
על חיל האוויר שלך.
ישן 09-09-2011, 23:22
  regi regi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.04.09
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "תשובה לגופו של עניין? על מה?..."

ידידי, מה דעתך להחליט להפסיק לכתוב תגובות של ילד ולהגיב לגופו של עניין?
שנית, אל תערבב נושא אחד בנושא שני כדי לצאת צודק, אתה דיברת על רמת הסתמכות מדינות על חילות אוויר באופן שלא דומה לשלנו, אם אתה מתכוון לחיל האוויר של זימבוואה או משהו דומה אז אתה כנראה צודק, אם אתה מתכוון לחילות אוויר רציניים יותר (בריטניה, צרפת, ארה"ב, רוסיה טורקיה ועוד) אז אתה טועה, ההסתמכות היא אותה הסתמכות כמו שלנו, שזה אומר בגדול לנצל את הפוטנציאל האווירי כמה שיותר בכל מלחמה אפשרית. אכן בלא מעט מהם רמת האימונים נופלת משלנו אבל רמת האימונים יכולה להיות נמוכה משלנו גם אם רמת ההסתמכות על אותו חיל אוויר ספציפי דומה לרמת ההסתמכות לשלנו.
שלישית, שוב, בכוונה לחילות אוויר רציניים בלבד, רמת הקריטריונים הנדרשים הם פחות או יותר דומים לשלנו למרות שבהשוואת תהליכי המיון האחרים ביחס לשלנו התהליך לא זהה. הסינון הוא גס בדומה לשלנו, חלק מהסינון הראשוני לדוגמא עבור טייס לחיל האוויר האמריקאי הוא תנאי תואר של 4 שנים בתחום טכנולוגי כלשהוא אם לא הצליח להיכנס לאקדמיית חיל האוויר, ואצלנו חלק מהסינון הראשוני הוא שונה ובחילות אוויר אחרים זה גם שונה כל אחד לגופו אך בסופו של דבר מתקבלת ההתאמה הטובה ביותר בסיום הקורסים כמו אצלנו, ורמת האימונים בהם נמוכה משלנו אך עם אותה רמת הסתמכות.
ישן 08-09-2011, 23:25
  משתמש זכר channb channb אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.08.03
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Narion שמתחילה ב "מה עוזר לך חיל ים גדול בלי חיה"א?"

גם החיזבאללה שהוא הרבה פחות מצויד מצבא טורקיה וזה בלשון המעטה, הצליח לפגוע באח"י חנית. 3 "פוקסים" כאלה מצד הטורקים ואיבדנו את חוד החנית של החיל.

לטורקים חיל אויר מודרני ועוצמתי ולא יהיה נכון לזלזל בהם בכלל. כח הצוללות שלהם משמעותי מאוד והוא יכול להגביל או לנטרל את אפשרות השיט למדינת ישראל לתקופה ארוכה. מהי יכולת הנצ"ל שלנו?

אוסיף שמדינת ישראל שמהססת אם להגיב למשגרי הקסאמים ודאי לא תתקוף מיד שיירה טורקית. מציאות זו תיתן להם יתרון גדול מאוד מהבחינה הטקטית לפחות (שכחנו להפעיל את מערכות ההגנה וכו').

מה יקרה אם איראן תתפוס טרמפ סוריה? הפלסטינים? מצרים?

אינני יודע אם ארדואן מתכוון לכל מה שהוא אומר, נשמע יותר שהוא פשוט יוצא מדעתו מרוב תסכול, אבל לא ניתן לבטל את איומיו. אולי היה הרבה יותר פשוט אם היינו מתנצלים לפני חצי שנה. כעת כשכולם טיפסו על רדווד (העצים ביוסמטי פארק) זה באמת בלתי אפשרי.

נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 08-09-2011 בשעה 23:52.
ישן 08-09-2011, 23:53
צלמית המשתמש של MS_Rogue

בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי channb שמתחילה ב "גם החיזבאללה שהוא הרבה פחות..."

בהתחשב בכך שהמתקפה של ארדואן על ישראל החלה עוד לפני עופרת יצוקה, הרבה לפני המשט, ההתנצלות לא הייתה עושה שום דבר. מעבר לכך דרישת ארדואן לא הייתה התנצלות בלבד. אלא התנצלות, תשלום פיצויים למשפחות המחבלים שנהרגו והסרת הסגר על עזה. זו הנקודה שעליה כביכול לא היינו מוכנים לרדת מהעץ.

ורק תיקון: שמורת הטבע היפיפייה ביוסמיטי ידועה ביופייה, במפלים מרהיבי העין ובשאר יצירות אומנות מן הטבע... אבל עצי הסקוויה (הקרויים בארה"ב Redwoods) אינם חלק מן השמורה הזו. שמורות הסקוויה נמצאות יותר בקרבת החוף של קליפורניה. לטעמי האישי, שמורת ג'בדייה סמית היא היה מכולן.

ישן 09-09-2011, 10:23
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.08
סעמק... ידעתי שהייתי צריך לעבור גם ביוסמיטי
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "אני הייתי בשלושה פארקים של..."

בירח הדבש שלי היו לי בתכנון רק 4 ימים בקליפורניה (אחרי שבוע במנהטן ולפני עוד שבוע בקנדה) - יום אחד "בוזבז" על דיסנילנד, ועוד שניים עברו מהר מדי בפארק סקויה וקינגס קניון (שכרנו לודג' ממש באמצע שלהם)... יום אחד במצטבר הלך על נסיעות וסתם טיולים קטנים ב-LA...
אחח אם רק היו לי עוד יומיים...
טוב, פעם הבאה...

וזה העץ הכי עתיק בסקויה:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

נערך לאחרונה ע"י efekt בתאריך 09-09-2011 בשעה 10:33.
ישן 09-09-2011, 02:16
  משתמש זכר channb channb אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.08.03
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "בהתחשב בכך שהמתקפה של ארדואן..."

אתה צודק לגבי מערכת היחסים אבל ניתן לשער שההידרדרות לא היתה כל כך מהירה וקיצונית, לו היו מתנצלים לפניו. אני מקווה שאלה שקיבלו את ההחלטה שאין מה להפסיד (או להרויח מהתנצלות) אכן ניזונו ממידע מהימן.
רוב התהליכים היסטוריים המשמעותיים הם בודאי תוצאה של תנאים מדיניים וגיאופוליטיים מתאימים, אבל לרוב השתלבו בהם אינטריגות אישיות ואחרות (תמיד ניתן לשאול מה היה אילו אבל בדרך כלל זו המציאות). אינני יודע כיצד מתבצע תהליך קבלת ההחלטות בממשלו של ארדואן (וספק אם יש מי שיודע לאור ההתפתחויות שם, מעצר הקצינים וכו'), אך בהחלט יש מקום לחשוש שזה די תלוי בו. האיש רדוף שיגעון גדלות וללא ספק יש בידיו עוצמה רבה מאוד. המצב הגיאו פוליטי מתאים למתקפה על ישראל או לפחות להפעלת לחץ צבאי מסוים (למשל מיקום צי עוין במרחק לא סביר), והשנאה והעלבון שמפעפים בו עכשיו, לא מבשרים טובות.

אני אציין בהקשר זה את האזהרה שפירסמו הלמן אדובי בנוגע להשקעות בטורקיה בטענה שהם עשויים בעתיד להלאים נכסים השייכים לישראלים.

לגבי הפארק לא הייתי שם אך שמעתי עליו ממי שהיו.
להלן קיצור דרך לתמונות:
http://htmlhelp.com/~liam/Californi.../MariposaGrove/
ישן 08-09-2011, 22:02
צלמית המשתמש של deltaforce
  deltaforce deltaforce אינו מחובר  
מנהל פורום מתגייסים

חבר מתאריך: 15.06.07
שלח הודעה דרך MSN אל deltaforce
אני לא מסכים עם השאננות הזו
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Narion שמתחילה ב "מלחמה עם טורקיה זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לישראל..."

משפטים מפוצצים על חיל האוויר שלנו לא יוכיחו את עצמם, ובינתיים, הטורקים מנצחים, בלי חיל אוויר או תותחים, הם ניצחו עם המשט הקודם וההד התקשורתי, ואם לא נחשוב מספיק טוב, נתכנן, ואולי גם ניזום, הם ינצחו שוב.
תקרא את אשכול ההשוואה בצו"ב, אני לא חושב שטורקיה היא כל כך חלשה.
משפטים כמו זה:
"אם טורקיה תכנס למלחמה עם ישראל, היא תעשה את הטעות הכי גדולה שלה מאז שהיא נוסדה"
ובכלל, לדעתי זה לא ידרדר לעימות צבאי, אף אחד בעולם לא יתן לזה להדרדר למצב כזה. מקסימום איומים הדדיים והרגעה של שתי הצדדים מצד האמריקאים והאו"ם.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:26

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר