10-09-2011, 17:46
|
 |
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
"עולם הרווחה מילא את כל יישותי" - תושב קיסריה בוז'י הרצוג מסביר למה לא התפטר מהממשלה
בערוץ 2 משודרת כעת התכנית "פגוש את העיתונות", וארבעת המועמדים לתפקיד ראש המפלגה
הרביעית-חמישית בגודלה מתראיינים בזה אחר זה (לא הצלחתי להבין למה אין עימות ישיר, אבל אולי
הסבירו קודם ופשוט פספסתי).
ראשונה התראיינה שלי, ואמרה בגדול את מה שאמרה כל השבוע: הקרב הוא בינה לבין פרץ, ועל כן כל
קול למועמד אחר הוא בזבוז.
שני מתראיין בוז'י ומסביר שהוא מועמד מלכד. כשנשאל מדוע לא פרש לפני שנה, נתן את הציטוט הענקי
שלמעלה.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
הבחירות בעבודה הן לא אירוע פוליטי דרמטי עבור רוב המדינה, אבל בתוך חלוקת הקולות הפנימית בגוש
השמאל, מדובר באירוע קריטי: כל מועמד שאינו עמיר פרץ, ישאב קולות מאט"ד. אם שלי תיבחר, ייתכן
שתשאב קולות גם ממרצ.
כאשר בשקט-בשקט (תחושה אישית שלי) נבנית מפלגה שתנסה להיבנות מ"המחאה", ובראשה יעמדו
פיגורות מופלאות כמו יאיר לפיד ואריה דרעי, הרי שהעבודה תצטרך לעשות כל מאמץ כדי לשמר את כוחה, ואף לגדול. לפיד הוא גורם שישאב הרבה קולות מאט"ד, וסיכוייו לשאוב קולות מהעבודה, תלויים
מאוד בשאלה מי יעמוד בראשה.
למפלגת העבודה טוב אם יחימוביץ' תיבחר. למדינה זה לא באמת משנה - אבל מבין המועמדים היא
עדיפה, בהיותה האחרונה שמייצגת שמאל ציוני שלא מנסה להתחנף כל הזמן לשמאל האנטי-ציוני
ולניפים.
|