לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-09-2011, 23:13
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי marin שמתחילה ב "בדיוק - וזו הבעיה."

גרמניה משלמת פיצויים לכל ניצול שואה ועדיין עושה את זה מאז החתימה על אותו הסכם מול גרמניה, עד שאנשי האוצר העבירו את זה דרך מדינת ישראל ועצרו את התשלומים וכן האוצר שומר את הכסף הזה מגרמניה שעדיין מעבירה כספים לאותם אנשים ומעוד כמה תביעות רכוש שונות שגורמים ישראלים שקשורים לאוצר לא נותנים את הכסף לניצולים.

תבדוק מה פורסם בהפגנה של ניצולי השואה, הילדים והנכדים שלהם שאולמרט היה בשילטון.

יש מדינות כמו הולנד שאני לא יודע עד כמה זה נכון,אבל הן משלמות גם לילדים של ניצולי השואה. (המידע הזה לא בטוח נכון וצריך לבדוק אותו עדיין.)
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-09-2011, 04:34
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "גרמניה שילמה ומשלמת לא מעט, והלוואי וכל חוטא היה נוקט בגישה שלה"

אין ספק שגרמניה העבירה המון כספים, ציוד ותמיכה דיפלומטית למדינת ישראל (בעיקר, הרבה פחות לניצולים עצמם) לטעמי זה מהצורך לרחוץ בניקיון כפיה הרבה יותר מרגשות אשמה או בקשת מחילה אבל ניחא, הבעיה היא שתמורת בצע כסף אנחנו מוחלים על דמינו וכבודינו, בהתחשב בחלק מהתעמולה הנאצית נגד היהודים זה די אירוני.

גם אצלי במשפחה השילומים עזרו, אבל האם הם כיסו את אובדן כושר העבודה? את הנכסים שהחורמו ולעולם לא הושבו? את כל שנות העבודה הפוטנציאליות? את התכשיטים, הזהב, הרהיטים וכו' וכו'? (אני בכוונה מדבר רק במונחים כלכליים ולא נוגע אפילו בזוועות האמיתיות) כנראה שלא.

לצורך השוואה זה כאילו שמישהו שגנב 1,000 שקל יקנס ב10 ש"ח אבל יזכה להשאיר את שאר כספי הגניבה אצלו.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 25-09-2011, 04:49

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "אין ספק שגרמניה העבירה המון..."

בנוגע לנכסים יש מדינות מאירופה שפתחו את הדלת להגיש תביעות לפיצוי כספי על אובדן נכסים לזמן מסויים בשנות ה 2000 עד שנת 2010. ישראל (משרד האוצר) היא זאת שדווקא לא עזרה לניצולים בקטע הזה כמו כל הכסף והפיצוי שהמדינה זכתה בשם הניצולים ולא נתנה להם בפועל.

בכל מקרה הגרמנים עשו הכל כפי שרשם שלך קגנס ומשלמים על הטעויות שלהם ביוקר עד היום. תקרא קצת מה הגרמנים היום (הממשל) עושה לאנשים שמנסים להחזיר את גרמניה למצב שלה בשנות ה 40 ותבין שהם למדו את הלקח שלהם.

אם יש לך היום תלונות,הכתובת היא משרד האוצר של ישראל וממשלות ישראל (כולן) ואלה תלונות מוצדקות מאוד כלפי האוצר בכל הנוגע לניצולי השואה והילדים שלהם.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

ישן 25-09-2011, 20:18
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
אין לי ויכוח עקרוני איתך
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "אין ספק שגרמניה העבירה המון..."

אין ספק שהפיצויים, רבים ככל שיהיו, לא מכסים אפילו את האובדן החומרי הישיר של יהדות אירופה, שלא לדבר על פיצוי למוות ולטראומות גופניות ונפשיות. אני רק טוען שיחסית למדינות אחרות שביצעו פשעים איומים, הגרמנים (והסיבות לא חשובות) עשו הרבה מאוד לפצות, להכיר באופן מלא ומוחלט בפשעים ולהשקיע בחינוך בנושא בקרב העם שלהם. ושוב, אני משווה לטורקים שעד היום מכחישים מה שעשו לארמנים, לרוסים שלא חולמים אפילו לפצות את עמי מזרח אירופה שאותן כבשו רמסו ושדדו בזמן סטאלין ואחריו (מעשי הרצח שהם עשו בפולנים הלא יהודים לא נפלו בהרבה ממה שעשו הגרמנים לפולנים הלא יהודים) ולבלגים שערכו רצח עם מקיף בקונגו. משהו שעליו בכלל לא מדברים היום. ויש עוד הרבה דוגמאות. כלומר, מבחינה השוואתית הגרמנים עשו די הרבה.
ואגב, אני לא חושב שמחלנו על כבודנו מול הגרמנים. פשוט הגענו להחלטה שיותר חשוב לנו לקדם את עצמנו ולחיות את החיים מאשר לבזבז זמן ואנרגיה על נקמות (כמו שכנינו הנחמדים). סבא שלי, לדוגמא, איבד כמעט את משפחתו בשואה (הוא עצמו עלה לארץ הרבה לפני כן). הוא העסיק עצמו בלבנות את חייו ואת מדינתו. אומנם הוא תמיד מאוד דאג להנצחה ונשבע ועד יומו האחרון לא דרך על אדמת גרמניה (ואני ממשיך את זה) אבל מעבר לכך לא העסיק עצמו בנקמות ושינאה. הוא מעולם אל העלה בדעתו להאשים אישית מישהו מהדור שלא היה בוגר אז.
ישן 23-09-2011, 18:24
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Segmany שמתחילה ב "הבעיה היא פשוטה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Segmany
לאף אחד לא ממש איכפת אם אושוויץ ישמר - חוץ מלנו.

יש בעיה מאוד חמורה עם האימרה הזאת.

נכון לעכשיו ההנצחה באושוויץ (ובשאר מחנות ההשמדה, במיוחד במיידאנק) אינה נותנת "יחס מועדף" ליהודים, כלומר היהודים וסיפורם מונצח שם יד ביד ובאופן שווה עם זה של הצוענים, קומניסטים והומוסקסואלים, כתבתי במיוחד מיידאנק כי שם האתר נחשב לבעל חשיבות לאומית מרובה.
היהודים הפולנים שהושמדו נספרים כפולנים ולא כיהודים.

אם לאף אחד לא איכפת מהשימור של הזיכרון- אז שיפסיקו לפשפש בנרטיב שלו.
אם רק ישראל תדאג לשמור על הגחלת אזי מן הראוי שהסיפור המלא והאמיתי יסופר.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 23-09-2011, 23:40

בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "אתה רציני?! פעם ראשונה שאני..."

רציני לחלוטין.
קרא את הקטע הבא:
ציטוט:
ההערכה היא כי בנוסף על היהודים, רצחו הנאצים כדלקמן:

• 200,000 - 300,000 נכים, חולים כרונים וחולי נפש גרמנים - ראו בערך תוכנית T4 - אותנסיה
  • 200,000 - 800,000 צוענים - ראו בערך השמדת הצוענים בשואה
  • כ-3 מיליון אזרחים פולנים לא-יהודים, שנשלחו למחנות ריכוז והשמדה כחלק מהמגמה לחיסול האינטלגנציה הפולנית ותוכנית ז'קובישץ', שנרצחו על ידי חיילי ורמאכט או כוחות גרמניים אחרים (לפעמים מסיבות טריוויאליות), או שמתו עקב גירוש, רעב ומחלות שגרמה הפלישה הגרמנית לפולין[1]- ראו בערך מרחב מחיה.
  • 10,000 - 25,000 הומוסקסואלים, תחת סעיף 175 לחוק העונשין הגרמני
  • כ-2,000 מיעוטים דתיים, ביניהם עדי יהוה, נאו-פגאנים גרמניים, אדוונטיסטים, בפטיסטים, ונאו-אפולוסטים.
  • כ-3 מיליון חיילים רוסים לא-יהודים שנשבו בידי הוורמאכט, הורעבו למוות או נרצחו בעודם בשבי במסגרת "פקודת הקומיסר" שהורתה להרוג כל שבוי בעל אידאולוגיה קומוניסטית (ותורגמה בפועל לרציחת כל מי שנראה כאינטלקטואל, או שהרכיב משקפיים). מעשים אלו כנגד שבויי המלחמה הינם בין פשעי המלחמה של הוורמאכט.

זאת הרשימה שהצלחתי למצוא בחיפוש מהיר.

אני יודע גם שיש מחקרים על בתי קברות של יהודים שמדינת ישראל לא זוכרת באירופה וקבוצות אחרות באירופה על קהילות שלמות שנמחקו ולא רק ישראלים או יהודים חוקרים את הנושא אלא גם גופים אחרים שלא רוצים שההיסטוריה של אותן ערים תמחק לחלוטין בגלל השואה.

ישן 24-09-2011, 17:58
צלמית המשתמש של student1
  משתמש זכר student1 student1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.07
שלח הודעה דרך MSN אל student1 Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "רק שהסובייטים ספרו אותם כחלק..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי golani_2
רק שהסובייטים ספרו אותם כחלק מהם, בנרטיב של המלחמה הפטריוטית הגדולה.

בדיוק כמו שהפולנים אומרים שנרצחו שישה מיליון פולנים ולא שלושה, את שלושת מיליוני היהודים-הפולנים הם סופרים כפולנים, לא יהודים.

היהודים היו אזרחי פולין, כמו שיהודים הם אזרחי ארה"ב, ערבים הם אזרחי ישראל ואזרים הם אזרחי איראן.

הסובייטים יכולים לספור עד מחר. גם את בולגריה הם ספרו ככה, וגם לצ"כוסלובקיה הם נכנסו ב 68, למנוע את התנהלותו האנטי - סובייטית של דובצ"ק כאילו היתה השטח שלהם. כל הגוש הזה, כולל פולין, רומניה ועוד כמה ארצות, כולם נחשבו לחלק מבריה"מ. הן לא היו חלק ממנה.

ישן 24-09-2011, 18:22
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי student1 שמתחילה ב "[QUOTE=golani_2]רק שהסובייטים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי student1
היהודים היו אזרחי פולין, כמו שיהודים הם אזרחי ארה"ב, ערבים הם אזרחי ישראל ואזרים הם אזרחי איראן.

נכון, רק שלושת מילוני היהודים הפולנים הושמדו בגלל שהיו יהודים, לא בגלל שהיו פולנים.

למרות זאת, לפולנים "משתלם" יותר לספור אותם כפולנים, לא כיהודים, בנרטיב שלהם על מנת להעצים את הסבל שלהם וכך הם עושים באתרי ההנצחה.

תקין בעייניך?
ציטוט:
הסובייטים יכולים לספור עד מחר. גם את בולגריה הם ספרו ככה, וגם לצ"כוסלובקיה הם נכנסו ב 68, למנוע את התנהלותו האנטי - סובייטית של דובצ"ק כאילו היתה השטח שלהם. כל הגוש הזה, כולל פולין, רומניה ועוד כמה ארצות, כולם נחשבו לחלק מבריה"מ. הן לא היו חלק ממנה.

יש ניואנסים בתוך מדינות הגוש המזרחי/הסכם וארשה שלא רלוונטים כרגע, אני הבאתי את הסיטואציה לצורך השוואה בדיוק כמו שהפולנים סופרים את היהודים כפולנים גרידא, כך הסובייטים סופרים את הפולנים כסובייטים לצורך העצמת הסבל שלהם ב"מלחמה הפטריוטית הגדולה".

מעניין שבעניין הפולני-יהודי אתה נוקט דיעה מסוימת ובעניין הםולני-סובייטי אתה נוקט דיעה הפוכה לחלוטין.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 24-09-2011, 22:14
צלמית המשתמש של student1
  משתמש זכר student1 student1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.07
שלח הודעה דרך MSN אל student1 Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "[QUOTE=student1] פולנים לא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי golani_2
בטוח?

אף פעם לא התעסקתי בניואנס הזה, אבל הנחתי שלכל האזרחים של מדינות בריה"מ (הכבושות וה"מושפעות") הייתה אזרחות של בריה"מ....

פולנים לא היו אזרחי בריה"מ, הם גם לא היו חלק ממנה, אלא מהגוש הקומוניסטי, יחד עם עוד כמה ארצות "מאושרות". יותר מזה, לאזרח הסובייטי הפשוט היתה בעיה לנסוע לפולין, זה לא היה מעבר כמו בין תל אביב לירושלים או בין צרפת לאיטליה היום. באמצע שנות ה - 70 אמא שלי יחד עם חברותיה נסעו לפולין. עקבו אחרי כל צעד שלהם, מה הם עושים, מה הם רואים. לא היה ביטחון בפולין הקרובה.

רחוק מלהיות ניואנס.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:12

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר