ביטיס, מתמחה שמרוויח בערך 20K בחודש (לפני הרפורמה, ומגיע ל-26 לאחריה), גם אם יעבוד 350 שעות מקבל בעצם 57 לשעה. ואחרי הרפורמה? 74. אתה לא באמת מאמין שמנהל איכילוב חושב שהוא מרוויח פחות מעוזרת הבית שלו?
רק אם הוא עובד 40 שעות נוספות בשבוע. זה מצב לא תקין - משהו שאתה מתעלם ממנו שוב ושוב. גם עוזרת הבית תרוויח 57 ש"ח בשעה ומעלה אם היא תעבוד שעות נוספות, לילה וסופי שבוע. ומה עם פנסיה? למה שכר הבסיס לפנסיה הוא כ"כ נמוך ולא השכר האמיתי? למה עושים פלברות במקום להיות הגונים עם השכר?
לגבי הרופאה שלך- למה השווית לאדם בגיל 35 ולא 28? אתה לוקח רופאה שלמדה מיד אחרי התיכון, קח ישראלי שלמד מיד אחרי הצבא (נתעלם מערבים שלא עשו צבא, או עתודאים שלמדו בגיל 18).
כי לרוב הישראלים אין כסף להכנס ללימודים ישר. אני מדבר על גיל ממוצע, לא גיל תיאורטי. יש לכך משמעויות של יותר מאשר סתם גיל - יש משמעויות של משפחה והוצאות משפחה. רוב הרופאים כאן הם בעלי בית והספיקו לשלם עליו כבר 5 שנים לפני ילד ראשון
אז כן, בישראל יש דחיה של 3 שנים שהיא לא הנושא פה, וכן, משכורות של כל מגזר בערך באוסטרליה או מערב אירופה גבוהות יותר,
אני מדבר על שכר ריאלי, לא שקל לשקל
אבל האם הרופאים מזי רעב? האם השכר שלהם נמוך? ואיך תסביר את הפרודקס בדרישותיהם? רוצים לדאוג לאזרחים, אבל מבקשים שר"פ, רוצים לדאוג לפריפריה אבל מתמרמרים על ההעדפההמתקנת לה (נזכור כי רופא בפריפריה חסר כמעט אפשרות לעבודה פרטית, מובנת ההעדפה המתקנת)
גם באוסטרליה לפריפריה בעיות, ויש גם פתרונות. אין כאן שום פרדוקס - הם רוצים מה שכל אחד רוצה. אם תאפשר לכוחות השוק לפעול גם כאן, אתה תצטרך לתמרץ בשביל שרופאים ילכו לפריפריה וישארו בשוק הציבורי. לכבול אנשים לעמוד ולהכריח אותם לעבוד זה לא אסטרטגיה טובה לטווח ארוך.
לגבי סבסוד באוסטרליה-
http://solojourney.org/2008-list-of...internationals/
30-50 לשנה אחת, עד 350 אלף לכל התואר.
לתושב זר - לא לתושב
איך רופא הולך לרפואה פרטית אם הוא לא עבר התמחות? סתם כרופא כללי? האם הוא יכול לעבוד כמתמחה ברפואה פרטית ללא ההכשרה? או שהוא עובד במערכת הציבורית?
יש בתי חולים פרטיים כאן. מעבר לכך, רופאי משפחה עושים כאן הרבה יותר ממה שרופא משפחה בארץ עושה, וזו גם אחת הדרכים להקטין את העומס על בתי החולים
אגב, רופא פרטי בישראל לא מפסיק לעבוד במערכת הציבורית כי ממנה יוקרתו נשאבת (כדי שעל דלת הפרקטיקה שלו יוכל לכתוב "אני מנהל מחלקת ניתוחי שקר כלשהו בבי"ח X).
בין השאר כי הוא מחוייב. אבל מצד שני, הוא לא יכול להתפרנס מזה כמו שצריך. אף אחד לא הולך לעבוד 60-80 שעות בשבוע כי הוא רוצה. הוא עושה את זה כי הוא חייב.
תקנים- אין מספיק רופאים בישראל, וזאת בעיה אחרת, וזה גם לא קשור לשכר. פשוט האוכלוסיה שלך גדלה בקצב מהיר יותר מלימודי הרפואה, ולא סתם פתחו עוד בית ספר לרפואה. אם הדרישות הן 750 פסיכו' ובגרות מטורפת, כנראה שלא רבים יבוא ללמוד רפואה אלא אם תוריד את הרף.
שוב, זה לא נכון. אין תקנים בבתי החולים. עד כדי כך שיש רופאים שלא הולכים לבית חולים כי אין להם מקום לקבל אותם. אבל בא נתייחס לבעיית הרופאים, אם זה מה שאתה רוצה - קראת את מה שכתבתי על מאות רופאים שאובדים לחו"ל, ובקלות אדירה? אם בריטניה יכולה לגרוף מאות רופאים בשבועות מעטים, ולא בשביל משכורות עתק (גם שם רפואה ציבורית), מה זה בדיוק אומר על המערכת שלך?
לגבי השר"פ- גם היועמ"ש, גם בג"צ וגם במשרד הבריאות ובתי החולים יש התנגדות לזה, ולא סתם. ראשית- אני לא עובד מדינה אז מן הסתם אני יכול לעבוד איפה שבא לי. רופאים מקבלים היתר עבודה פרטית אבל לא בשר"פ, הוא ייצור אפליה בין חולים בבית החולים עצמו, בניגוד לכך שהיום מישהו הולך לבית חולים פרטי במקום אחר בזמן אחר ולא לוקח מקום לעני ממנו.
אל תשווה להייטקיסט, אין הייטקיסט שעובד לילות שבתות וחגים ומן הסתם גם לא צריך (לא כמו רופא הכוונה). מישהו צריך לעשות לילות/שבתות/חגים, נכון? ומקבלים על זה שעות נוספות נאות.
נכון, אבל למה לעשות את זה כחלק מעבודה של 80 שעות בשבוע ולא 40?
רופא מומחה דווקא כן יעזור בתורנות, זה מה שהוסכם. אחרת, מאיפה תביא רופאים שישלימו את התורנויות? אם אתה רוצה להוריד מהעומס של המתמחים, מאיפה תביא רופאים? הרי זה לא שמספר השעות ביממה יתקצר, נכון? וזה לא שעכשיו תוכל לייצר רופאים מרגע לרגע, נכון? אם אתה מוריד את מספר שעות התורנות תצטרל להגידל את מספר נותני השעות. חשבון פשוט. תגיד לי מאיפה להביא אותם.