06-11-2011, 21:22
|
 |
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
לא יודע מי סיפר לך את האגדה שהם מועילים יותר מהחרדים, אבל תן לו כאפה...
הבהרה: השימוש כאן ב-ה' הידיעה אינו מדוייק. ההכללה כאן היא לצורך הדיון, ומובן מאליו שהדברים הנכתבים
אינם נכונים לגבי כל הערבים או כל החרדים.
החרדים הם נטל כגד באופן ישיר. הערבים הם נטל כבד באופן ישיר - ולא פחות מכך, באופן עקיף. אתה מבין,
הפשיעה האזרחית בקרב החרדים, והפשיעה האזרחית של החרדים בקרב האוכלוסיה הלא-חרדית, היא נמוכה
בהרבה משיעורם באוכלוסיה, ובהתאם לכך קטנים המשאבים שנדרשים לצורך האכיפה.
בצעירלנד, ךעומת זאת, המצב שונה בתכלית: הפשיעה שמייצר מהגזר לא עומדת בשום יחס לגודלו, או לגודלנו.
יש ענפים שהם מונופול מגזרי מובהק, וליהודים אין בהם כמעט דריסת רגל. העלות שנגמרת למשל בגלל גניבות
הרכב היא במיליארדים שאתה ואני משלמים בפרמיות ביטוח היסטריות, בהקמת יחידות מיוחדות להיאבק
בגנבים, באמצעי מיגון חסרי תועלך נוספים שמחייבים אותנו להתקין וכן הלאה וכן הלאה.
אני שמח שיצא לך לפגוש ערבים שמשלמים מס הכנסה. ווינרוט הוא חרדי. למרות העימות שלו עם מס
הכנסה אני מבטיח לך שלבדו הוא משלם יותר מס הכנסה מכל החרדים בפגשת, גם יחד. אז מה? הוא מייצג את החרדים? הערבים שפגשת מייצגים את המגזר? התשובה שלילית לכל השאלות...
אם יש משהו שמרגיז את הערבים זה הזלזול של ישראלי שחושב שבשביל כספי ביטוח לאומי הם יהיו מוכנים להיות אזרחים סוג ב'?
מעבר לעובדה שכל מי שחושב שהערבים מתים על הביטוח על הלאומי, בהכרח לא חושב שהם סוג ב', הרי
שהמציאות מלמדת שהערבים מעדיפים להיות חלק ממדינה שבה הם מלינים על היותם סוג ב', על פני העברת
הריבונות על כפריהם למדינה שבה יהיו אזרחים סוג א' פלוס (אבל, אללי, לא יהיה ביטוח לאומי...).
ברגע שתמצא לי נימוק משכנע להתנגדות הערבים בואדי ערה והמשולש להעברתם לריבונות פלסטינית,
ש-א-י-נ-ו הביטוח הלאומי ודומיו, אני מבטיח להפסיק לחייך...
הסייפא שלך נכון לגמרי. למרבה הצער, הבעייה היא לא הערבים (שאכן נמצאים באופוזיציה), אלא מערכת
המשפט, ובראשה ביה"מ העליון, שלא רק שאינו באופוזיציה, אלא שהוא הריבון היחיד במדינה הזו כבר
למעלה מעשור. אין דרך לאכוף סדר בכפרים הערביים לפני שבג"ץ יעבור רפורמה שתמלא אותו בשופטים שחושבים שיותר חשוב לאכוף חוק בישראל, מאשר להיחשב לליברל חדשני בפקולטות למשפטים
באוניברסיטאות של החוף המזרחי...
|